07 Haziran 2010, Pazartesi 16:13:29

THY ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) 66. Yıllık Genel Kurulu (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirve Toplantısı'nda örnek şirketler arasında gösterildi.
  • Bu yonetim geleli, THY de bir kusak degisti. Tam yedi yil. Her yil ustune bir seyler kondu THY nin. Yeminli bir muhalif kadro var. Her sey i mutlaka elestirecek bir yerden bakan. Artik yeter. Hepimiz, gururla, ayni sirketin ismini tasiyoruz. Yazik gunah. Bu kin ne zaman bitecek. Dundaka kar eden bes havayolundan birisi olmanin haberini, hangi akilla ve mantikla elestirebiliyorsunuz. Haber ortada. Bi de almanlara ne verdiniz diyor birisi, bu aciklamalar icin. Karliligimizi almanlar aciklamadi ki, aciklanan kar i ovdu. Bi de Almanlar degil. Acaba, bu haberi elestirmek icin, size kim ne verdi, veriyor?
  • En çok cemaat üyesi alan kuruluşlar arasında örnek gösterildi galiba.
  • Orhan Gencebay'dan; Bence Sende Haklısın :)))) vallaha iyiki THY de değilim o palayı palalarıyla palalardım :)))
  • allah bilir almanlara neler verilmiştir bu açıklama için :)
  • o zaman söyleyin o palaya bir dahaya daha iyi temsil etsin çalışanları.yoksa o isteksiz bakımlar sonrası yer çakılan sadece thy olmaz o çalışanları da olur
  • Bir şirketi yücelten var eden bir yerlere getiren en önemli varlık o şirketin çalışanlarıdır. THY çalışanı filan değilim ama diğer havayolu ( yarışmak istediğin olmak istediğin konumdaki şirketlerin ) çalışanlarından daha düşük maaş politikası daha kötü sosyal haklar ile sen personelinin karşısına çıkarsan, ki öyle duyuyoruz. Sen unut dünya üçüncüsü olmayı :)) Senin teknik elemanının isteksizlik ile bakımını yaptığı her motor bir gün seni yerin dibine çakacaktır unutma . Bu işin şakası yok. Bu iş halden pazara bir kamyon patates taşımaya benzemez. Bunu sen hepimizden çok daha iyi biliyorsun THY cim.

Havacılık sektörünün zarar ettiği ortamda kar eden 5 şirketten biri olmayı başaran THY, dünya genelinden toplanan yöneticiler tarafından takdirle karşılandı.

IATA'nın Genel Müdürü ve CEO'su Giovanni Bisignani, son 10 yıldır devam eden küresel ekonomik krizin sektörü nasıl etkilediğini anlatarak, toplamda 50 milyar dolar kayıptan söz etti. Doğal afetlerin de olumsuz etkisine de değinen Bisignani, tüm olumsuzluklara rağmen kar yapan şirket mevcut olduğunun altını çizerek THY'nin de yer aldığı 5 şirketi örnek gösterdi.

THY Genel Müdürü ve CEO'su Dr.Temel Kotil, THY'nin önemli mesafe kat ettiğinin altını çizerek, "Ama geldiğimiz yer bize yeterli değil, dünyanın en kaliteli şirketi haline gelsek bile çalışmamız ve çaba harcamamız gerekiyor. THY olarak Avrupa'nın 3.büyük şirketiyiz, sekizden üçe geldik. Ama ben dünya 3.sü olmayı tercih ederdim, inşallah yakında onu da gerçekleştireceğiz." dedi. IATA'nın Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Temel Kotil, yönetim kurulunda havacılık sektöründeki sıkıntıları ele aldıklarını anlattı. "Özellikle ABD'nin sorun çıkarmasından dolayı uçaklara girmeden önce güvenlik kontrollerindeki sıkıntıları, hem akaryakıt fiyatlarının artması ve havacılık sektörüne etkisini masaya yatırdık. Ayrıca Avrupa'da havacılık sektörü bu yıl yaklaşık 2 milyar Euro zarar edeceği tahmin ediliyor." diyen Kotil, şöyle devam etti: "Bu gün ise genel IATA Genel Kurulu yapılıyor. Ortak görüş 2010 yılında ekonomik krizin bittiği yıl olarak algılanıyor. Fakat bazı havayolların sıkıntıları devam edecek. Uçak filolarının yeni olmamasının getirdiği sıkıntılar var, büyük havayolları yolcu kaybediyor ciddi bir şekilde."

En çok kar eden 5 havayollarının içinde THY'nin de yer alması ilgiyi arttırdığını belirten Kotil, "İnşallah hep kar eden şirket olacağız. IATA'ya ilk katıldığım toplantı 2003 yılında Washington D.C.'deydi. Bize o zaman gösterilen ilgiyle şimdiki arasında çok fark var." dedi. İstanbul'u havacılığın dünya merkezi haline getirmek için çaba harcadıklarını söyleyen Kotil, sözlerini söyle tamamladı: "IATA'nın 2008 yılındaki toplantısı İstanbul'da düzenlenmişti. Herkes 'En güzel toplantı İstanbul'dakiydi' diye bize iltifat ediyorlar. THY'ye yakışan İstanbul'u dünyanın havacılık merkezi haline getirmek, İstanbul zaten buna aday. Halihazırda dünyanın 122 şehrine bağlıyoruz İstanbul'u, sene sonunda 136 şehre ulaşmış olacağız."

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu ise toplantının amaçları ve verimliliğini dile getirdi. "Dünya havacılığın şu anki durumunun tespiti yapılıyor ve 2050 vizyonu görüşülüyor. Havacılık sektörünün bütün oyuncuları, yönetici ve yetkilileri burada. Herkes birbiriyle görüş alış-verişi yapıyor, çok yararlı geçiyor" diyen Topçu, THY'ye olan ilgiyi şöyle özetledi: "IATA başkanı Türk Hava Yolları'nı örnek şirketleri arasında gösterdi. Havacılık sektörü 10 milyar Euro'luk kayıptan yakınırken, THY kar etmesi kurumumuzu örnek gösterilen 3-5 şirket arasına dâhil etmiştir, biz de bundan çok memnuniyet duyuyoruz."

THY Yönetim Kurulu Üyesi ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski Başkanı Dr. Turan Erol ise THY'nin başarılı çalışmaları Türkiye'deki diğer sektörlere de örnek olmasını diledi. "THY ve yönetimine çok değer veriliyor ve başarıları konuşuluyor." diyen Erol, bunun çok gurur verici olduğunu, bu çalışmalara devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

THY ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yonetim geleli, THY de bir kusak degisti. Tam yedi yil. Her yil ustune bir seyler kondu THY nin. Yeminli bir muhalif kadro var. Her sey i mutlaka elestirecek bir yerden bakan. Artik yeter. Hepimiz, gururla, ayni sirketin ismini tasiyoruz. Yazik gunah. Bu kin ne zaman bitecek. Dundaka kar eden bes havayolundan birisi olmanin haberini, hangi akilla ve mantikla elestirebiliyorsunuz. Haber ortada. Bi de almanlara ne verdiniz diyor birisi, bu aciklamalar icin. Karliligimizi almanlar aciklamadi ki, aciklanan kar i ovdu. Bi de Almanlar degil. Acaba, bu haberi elestirmek icin, size kim ne verdi, veriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En çok cemaat üyesi alan kuruluşlar arasında örnek gösterildi galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orhan Gencebay'dan; Bence Sende Haklısın :)))) vallaha iyiki THY de değilim o palayı palalarıyla palalardım :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
allah bilir almanlara neler verilmiştir bu açıklama için :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o zaman söyleyin o palaya bir dahaya daha iyi temsil etsin çalışanları.yoksa o isteksiz bakımlar sonrası yer çakılan sadece thy olmaz o çalışanları da olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir şirketi yücelten var eden bir yerlere getiren en önemli varlık o şirketin çalışanlarıdır. THY çalışanı filan değilim ama diğer havayolu ( yarışmak istediğin olmak istediğin konumdaki şirketlerin ) çalışanlarından daha düşük maaş politikası daha kötü sosyal haklar ile sen personelinin karşısına çıkarsan, ki öyle duyuyoruz. Sen unut dünya üçüncüsü olmayı :)) Senin teknik elemanının isteksizlik ile bakımını yaptığı her motor bir gün seni yerin dibine çakacaktır unutma . Bu işin şakası yok. Bu iş halden pazara bir kamyon patates taşımaya benzemez. Bunu sen hepimizden çok daha iyi biliyorsun THY cim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000