14 Ekim 2015, Çarşamba 13:56:36

THY o pilotları işten çıkardı

THY’nin Katmandu’da pistten çıkan uçağın iki pilotunun da işine son verdiği ortaya çıktı.
  • Hudson Nehrine inen Pilota ABD başkanı ödül verdi.Bundan sonraki görevi tecrübelerini yeni nesillere aktarma görevi oldu.Tom HANKS in Başrol oynadığı birde film yapıldı.ALPHAN Kaptan gibi insanlar kolay yetişmiyor.Sonrasında Yabancı pilot doldursunlar.
  • bu şirketin filo planlamasını yapan adamlar da tırt galiba.. kardeşim madem tehlikeli bir yer gönder 340ları oraya.baktın birşey oldu bırak kalsın orada . neyin kafasıyla sıfır a 330 gönderiyorsun. çok mu zenginsin. arap mu sanıyorsun kendini. sao pauolo gibi yere a 340 gönderirler nepale sıfır a 330. valla sizin işleriniz bir garip.
  • Artık eski askeri zihniyet nerdeyse kalmadı. Son yıllarda uctugum askeri kökenli kaptanlarda crm gayet yuksek. Tek tukte olsa var ama artık asker sivil olayını kaldıralim. Cunku sivillerdede ego olayı yok değil. Artık hatalarda sivil askere baglamıyalım. Ucucuysak bu olanlar herkesin basına gelebilir ders alıp engelleyelim. Turkun en buyuk dusmanı Turktur . Bundan cıkalım artık
  • en son fiyat 6000 tl idi galiba 10.000 tl olmuş maaş 2000 tl
  • İşte yüksek kalite kültürümüzün ürünü. Hata yapanı cezalandır. Kök neden araştırması, hata yapmasına sebep olan şartların irdelenmesine gerek yok.
  • Vukaati olan tum pilotlarida cikarsin o zaman piyango sadece bu iki kisiyemi vurdu? kuyruk surten,kanat surten hepsini cikarmasi lazim o zaman adil olur.
  • motoru yanan 320 nin kaptan pilotu askida yardimci pilot devam ediyorsa demekki yardimci kaptan pilotunu satmis demek ki
  • Tenik bilgi ve tecrübe gerektiren bu meslek ile ilgili yorum yapmak ne haddimize..bu bizi değil şirketi ve kaptanları ilgilendirir,âdeta maç sonrası yorum yapar gibi sohbetler son derece komik...ama ilgilenenlere bir de bu yazıyı okuyun derim... odatv.com/thy-ucaği-neden-pistten-cikti -0603151200.html. .....
  • Mogadishuda kanadi vuran Kaptan/Fo su an ogretmen
  • şu eski kaptanlar vs lafı geçiyorda 3-5 seneye kalmaz zaten hepsi emekli olmuş olacak..o zaman bir terslik olduğu zamanda nereye laf atılacak acaba? Yada sivil kökenli bir kokpit ekibi olduğunda? Havacılıkla az buçuk alakası olan insanlar eminim ki büyük konuşmazlar..

Nepal’in başkenti Katmandu’daki Tribhuvan Havalimanı’nda pistten çıkarak kırıma uğrayan THY uçağı ile ilgili Nepal otoritesi, pilotaj hatasını işaret etti. Pilotların pisti pas geçmeleri gerekirken  inişte ısrar etmelerinin ve yoğun sis bulunan hava şartlarının kazaya neden olduğu görüşünü savunan Nepal yetkililerinin bu iddiası THY’nin pilotların işine son verdiğinin ortaya çıkmasıyla bir nevi doğruluk kazandı.

THY’nin Airbus 330 tipi o uçakta görev yapan pilotlar Levent Bilir ve Ayhan Günbatan’ın planlı bir şekilde minimaların altına indiklerini tespit ederek işlerine son verdiği ortaya çıktı. Alçalma kurallarını yanlış uygulayan pilotlar, kazadan hemen sonra THY tarafından uçuştan alınmıştı. Birsüre olayla ilgili soruşturmayı sürdüren THY, kazanın oluş sebebi netlik kazanınca pilotlarla yolunu ayırmayı tercih etti.

THY’nin bu yıl içinde yaşadığı iki büyük tehlikeden bir diğerinde ise geçtiğimiz Nisan ayında THY’nin Airbus 320 tipi uçağının iniş sırasında motoru alev almıştı. O olaydan sonra uçuşları alınan ikinci pilot  Gökberk Çağrı Karakullukçu uçuşlara dönerken kaptan pilot Alphan Morkan'ın ise uçuşlarının halen askıda olduğu öğrenildi.

©AirportHaber

THY o pilotları işten çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Cahiliz ya. ~ 7 yıl önce
Hudson Nehrine inen Pilota ABD başkanı ödül verdi.Bundan sonraki görevi tecrübelerini yeni nesillere aktarma görevi oldu.Tom HANKS in Başrol oynadığı birde film yapıldı.ALPHAN Kaptan gibi insanlar kolay yetişmiyor.Sonrasında Yabancı pilot doldursunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip ~ 8 yıl önce
bu şirketin filo planlamasını yapan adamlar da tırt galiba.. kardeşim madem tehlikeli bir yer gönder 340ları oraya.baktın birşey oldu bırak kalsın orada . neyin kafasıyla sıfır a 330 gönderiyorsun. çok mu zenginsin. arap mu sanıyorsun kendini. sao pauolo gibi yere a 340 gönderirler nepale sıfır a 330. valla sizin işleriniz bir garip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turk pilot ~ 8 yıl önce
Artık eski askeri zihniyet nerdeyse kalmadı. Son yıllarda uctugum askeri kökenli kaptanlarda crm gayet yuksek. Tek tukte olsa var ama artık asker sivil olayını kaldıralim. Cunku sivillerdede ego olayı yok değil. Artık hatalarda sivil askere baglamıyalım. Ucucuysak bu olanlar herkesin basına gelebilir ders alıp engelleyelim. Turkun en buyuk dusmanı Turktur . Bundan cıkalım artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiyat ~ 8 yıl önce
en son fiyat 6000 tl idi galiba 10.000 tl olmuş maaş 2000 tl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite kültürü ~ 8 yıl önce
İşte yüksek kalite kültürümüzün ürünü. Hata yapanı cezalandır. Kök neden araştırması, hata yapmasına sebep olan şartların irdelenmesine gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 8 yıl önce
Vukaati olan tum pilotlarida cikarsin o zaman piyango sadece bu iki kisiyemi vurdu? kuyruk surten,kanat surten hepsini cikarmasi lazim o zaman adil olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuzey ~ 8 yıl önce
motoru yanan 320 nin kaptan pilotu askida yardimci pilot devam ediyorsa demekki yardimci kaptan pilotunu satmis demek ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
at gözlüğü ~ 8 yıl önce
Tenik bilgi ve tecrübe gerektiren bu meslek ile ilgili yorum yapmak ne haddimize..bu bizi değil şirketi ve kaptanları ilgilendirir,âdeta maç sonrası yorum yapar gibi sohbetler son derece komik...ama ilgilenenlere bir de bu yazıyı okuyun derim... odatv.com/thy-ucaği-neden-pistten-cikti -0603151200.html. .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mogaadishu ~ 8 yıl önce
Mogadishuda kanadi vuran Kaptan/Fo su an ogretmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
Pist kanada vurmustur
Capraz ucuslar ~ 8 yıl önce
Jetpa Fadil Akgunduz'un diyarbakir-Maldivler seferlerinde bir gelisme var mi? A 380 kiralayip yapacagini soyluyordu
HEHEHE ~ 8 yıl önce
evet 2 si de öğretmen hatta bir tanesi tip müdürü yardımcısı. tip müdürü olmayı hayal diyor:)
A 330-300 ~ 8 yıl önce
170 yolcu icin Trabzona A 330-300 gondermeye ne gerek var?
Pistte köpek ~ 8 yıl önce
Piste köpek çıktı kanadı vudum diye keklemişti milleti ozaman..Onuda atmaları lazım sonradan çıktı unstable approach yapıp inişe zorlamış uçağı..A.Akbaş
hep ~ 8 yıl önce
şu eski kaptanlar vs lafı geçiyorda 3-5 seneye kalmaz zaten hepsi emekli olmuş olacak..o zaman bir terslik olduğu zamanda nereye laf atılacak acaba? Yada sivil kökenli bir kokpit ekibi olduğunda? Havacılıkla az buçuk alakası olan insanlar eminim ki büyük konuşmazlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000