02 Mayıs 2017, Salı 14:21:29

THY o kararını acentelere bildirdi

Türk Hava Yolları (THY), yolcu başına ücretsiz bagaj hakkını 32 kilodan 23 kiloya düşürdü. Yeni uygulamaya 1 Temmuz'da başlanacak.
  • Bu ne rezalet !!!!
  • Konunun hem teknik hemde ticari yönleri var ve THY yönetimi de bu operasyonlarından para kazanmak istiyor . Normalinde zaten farklı uygulama biçimleri ile havacılıkta bu fazla bagaj parası vardır ve uygulanagelmektedir. THY bu konuyu önemsemiyordu ve sulandırılmış şekli ile uyguluyordu. Basın önünde bu şekilde dillendirilmesi algı yönetme hatasıdır. Ticari yönüne bakılırsa da THY bu işten yılda yaklaşık 500 - 700 milyon.€ kazanabilir. Operasyonel tarafına bakacak olursak , bu bagajlar uçaklara insan gücü ile yükleniyor ve boşaltılıyor bu nedenle yer işletme çalışanlarını da düşünmek gerekli , bu çerçevede 3 - 5 adet bagajı konuşmuyoruz.. THY'nin yıllık bagaj operasyonu yaklaşık 60 milyon civarındadır.
  • Referandumda evet verdiğiniz için bu ödülü hak ettiniz. Bundan böyle Türkiye'deki köylülerinize alaman marlboro yada çukulata getiremeyeceksiniz. Devamı gelecek merak etmeyin.
  • Yazik THY beklemesim siz bunu yapin ondan sonra ucaklari satin yolcu yok diye
  • bu demektirki boardingler dahada uzayacak o 321lere bagajlar sığmayacak . yolcu bu halde bile kabin içine dünyaları getiriyor. limitleri düşürünce nolacak düşünemiyorum. thy defalarca önlem anlama çalışsa da bunun önüne geçemiyor. birtek aşkabatta kontrol var onun dışında heryerde kabine 3-5 parcayla geliyo insanlar.
  • Kesķe olmasaydı ..Fakat olan thy elemanlarına olacak..30 kiloda bile tartışan kabullenemeyen yolcular 23 kilo bagaj hakkında naparlar düşünmek istemiyorum
  • Bu isi ne icin yapıyoruz, misteriye güzel yemek vermek icin mi? Musterilerin ekstra bagajlarini bedava tasimak icin mi? Diger havayolları yillardir cantayi hemi olcuyor hemi tartiyor, onlar musteri kaybettide biz mi kazandık? Havacilikta basarinin buyuk kismi veri analizinden gecer, geyik dolu gecen toplantilardir bu karari aldiran, toplantilara hafife alanlardir, hazirliksiz Istanbulu gezmeye gelenlerdir Yemek caydanlik sovuna donustururseniz geri adim atmayacaksiniz, attiginiz her adimda hakkiniz olsa bile tepki cekersiniz... Sorunun basinda gelir yonetimi zihniyeti ile pazarlama yapan calisma seklimiz geliyor. Hat bazinda indirim calismalari, yada lokal ofislerden gelen, indirim calismalari gercekten cok mu ciddi? Olmustur beyin doldurun dedigi excel tablolarini hicbir veri olmadan, toplanti odalarinda cayli sohbetli doldurmalar ne icin? Bugun bagaja kesilir fatura, yarin personele...
  • Bak Ahmet bey! gelir yonetimi kafasini birak. Bu kafayla pz sts yapilmaz. Sen milleti sagilacak koyun saniyorsun ama emin ol millet mal degil. Sirketi tamamen batirmadan birak o gorevi. Esnaflik yapmamis, ticaret yapmamis adamdan pz sts gmy olmaz. Olursa ne olur bu sirket? Batar bu sirket.
  • Avrupada yasayan gurbetci olarak Yemek ve 30 kg bagaj oldugu icin THY tercih ediyorduk simdi daha ucuz oldugu icin tui fly ucaklarini tercih edecegiz bence bu uygulama yolcuya yansiyacaktir
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

THY aldığı yeni kararı seyahat acentelerine bildirdi.

'Dış hat uçuşları parça bagaj konsepti geçiş sonrası serbest bagaj hakları ve fazla bagaj ücretleri' başlığıyla acentelere yazı gönderen THY yönetimi, şu uyarıyı yaptı: “1 Mayıs 2017 tarihi itibariyle yapılan biletlemeler ve 1 Temmuz 2017 tarihiyle başlayacak seyahatlerde geçerli olmak üzere THY dış hat uçuş ağındaki tüm hatlarda parça bagaj konseptine geçmiştir. Buna göre parça bagaj konseptinin uygulandığı ekonomik kabin yolcularda, serbest bagaj hakkı 23 kilo olarak belirlenmiştir.”

Berlin Türk Seyahat Acenteleri Başkanı Necati Kaya, “THY yolcu kitlesinin büyük bölümü Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler oluşturuyor. Türklerin de bagajları diğer yolculara göre daha ağır. Türk yolcular şimdi bilet dışında bir de bagaj ücreti ödemek zorunda kalacak” dedi.

THY o kararını acentelere bildirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Almancı ~ 7 yıl önce
Bu ne rezalet !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLENLER ~ 7 yıl önce
Konunun hem teknik hemde ticari yönleri var ve THY yönetimi de bu operasyonlarından para kazanmak istiyor . Normalinde zaten farklı uygulama biçimleri ile havacılıkta bu fazla bagaj parası vardır ve uygulanagelmektedir. THY bu konuyu önemsemiyordu ve sulandırılmış şekli ile uyguluyordu. Basın önünde bu şekilde dillendirilmesi algı yönetme hatasıdır. Ticari yönüne bakılırsa da THY bu işten yılda yaklaşık 500 - 700 milyon.€ kazanabilir. Operasyonel tarafına bakacak olursak , bu bagajlar uçaklara insan gücü ile yükleniyor ve boşaltılıyor bu nedenle yer işletme çalışanlarını da düşünmek gerekli , bu çerçevede 3 - 5 adet bagajı konuşmuyoruz.. THY'nin yıllık bagaj operasyonu yaklaşık 60 milyon civarındadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamancılara hediye ~ 7 yıl önce
Referandumda evet verdiğiniz için bu ödülü hak ettiniz. Bundan böyle Türkiye'deki köylülerinize alaman marlboro yada çukulata getiremeyeceksiniz. Devamı gelecek merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herhavuzundibiayni ~ 7 yıl önce
Güzel tespit ama malesef komple yanlis..
Evet ~ 7 yıl önce
Havacılıkla alakan olmadığı çok belli. Siz sadece airporthaberi okuyun lütfen yorum yapmasanız daha isabetli olur
Mevlüt ~ 7 yıl önce
Yazik THY beklemesim siz bunu yapin ondan sonra ucaklari satin yolcu yok diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Hangi uçak nereye satılmış? Bize söyleyin biz de bilelim.
kabin bahajı ~ 7 yıl önce
bu demektirki boardingler dahada uzayacak o 321lere bagajlar sığmayacak . yolcu bu halde bile kabin içine dünyaları getiriyor. limitleri düşürünce nolacak düşünemiyorum. thy defalarca önlem anlama çalışsa da bunun önüne geçemiyor. birtek aşkabatta kontrol var onun dışında heryerde kabine 3-5 parcayla geliyo insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sülüman ~ 7 yıl önce
Kesķe olmasaydı ..Fakat olan thy elemanlarına olacak..30 kiloda bile tartışan kabullenemeyen yolcular 23 kilo bagaj hakkında naparlar düşünmek istemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Thy değil operasyona bakan tgs için zor olacaktır
Ne icin? ~ 7 yıl önce
Bu isi ne icin yapıyoruz, misteriye güzel yemek vermek icin mi? Musterilerin ekstra bagajlarini bedava tasimak icin mi? Diger havayolları yillardir cantayi hemi olcuyor hemi tartiyor, onlar musteri kaybettide biz mi kazandık? Havacilikta basarinin buyuk kismi veri analizinden gecer, geyik dolu gecen toplantilardir bu karari aldiran, toplantilara hafife alanlardir, hazirliksiz Istanbulu gezmeye gelenlerdir Yemek caydanlik sovuna donustururseniz geri adim atmayacaksiniz, attiginiz her adimda hakkiniz olsa bile tepki cekersiniz... Sorunun basinda gelir yonetimi zihniyeti ile pazarlama yapan calisma seklimiz geliyor. Hat bazinda indirim calismalari, yada lokal ofislerden gelen, indirim calismalari gercekten cok mu ciddi? Olmustur beyin doldurun dedigi excel tablolarini hicbir veri olmadan, toplanti odalarinda cayli sohbetli doldurmalar ne icin? Bugun bagaja kesilir fatura, yarin personele...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.Olmustur'a ~ 7 yıl önce
Bak Ahmet bey! gelir yonetimi kafasini birak. Bu kafayla pz sts yapilmaz. Sen milleti sagilacak koyun saniyorsun ama emin ol millet mal degil. Sirketi tamamen batirmadan birak o gorevi. Esnaflik yapmamis, ticaret yapmamis adamdan pz sts gmy olmaz. Olursa ne olur bu sirket? Batar bu sirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Ne yapaınlar yani diğer firmalar fazla bagaj ücreti alırken thy almasınmı. Bumu sizin milli değerlere sahip olmanız
Evet ~ 7 yıl önce
Şöyle yorumlara baktımda herkez ülkesinin en büyük şirketlerinden birine karşı. İsterseniz uçuşlarıda bedava yapaınlar %100 dolulukla uçarız ne dersiniz
a.olmuştura yanıt ~ 7 yıl önce
Arkadaşım ilaç mümesslimisin flash tvde balmı satıyorsun bilmiyorum ama havacılıkta,tkda yada satış başkanlıklarının birinde çalışmadığın çok belli. Belliki biryerlerden gelir yönetimi lafını duymuşsun burda yazmışsın. satış pazarlamanın üzrrinde bir satış baskısı yok bu şirkette o baskı gelir yönetiminin üstünde var. gelir yönetimiyle pazarlama bu yüzden hep didişir. bu didişmede şirkete faydalıdır denge sağlanır. Bkz. Restorantlarda mutfakla servis didişir. Restorant müdürleri servisten çıkar. Otellerde önbüro ile hk didişir. otel müdürleri önbürodan çıkar. Geliri kim yönetiyorsa işi de o yönetir. Ahmet bey gibi beşeri ilişkileriniz de iyi ise,sade mühendis değil sosyal yönünüzde kuvvetliyse bu işi çok güzel yaparsın. Ahmet bey de çok güzel yapıyor.ulaşamadığınız ciğere mındar demek yerine biraz takdir etmeyi öğrenin artık. Salt muhalefet halinizle hiç çekilmiyorsunuz.
777 ~ 7 yıl önce
Avrupada yasayan gurbetci olarak Yemek ve 30 kg bagaj oldugu icin THY tercih ediyorduk simdi daha ucuz oldugu icin tui fly ucaklarini tercih edecegiz bence bu uygulama yolcuya yansiyacaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar polat ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 7 yıl önce
İyi olmuş. Ütü masası, ter temizlik kovası(sopasıyla), store perde, bisiklet lastiği götüren yolcular var. Almanya da vileda kovasımı yok yahu. İsabetli karar bence.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000