15 Aralık 2019, Pazar 11:50:38

THY Nijerya sorununu çözdü

Nijerya’dan yapılan açıklamada Türk Hava Yolları’nın uçuşlarına bagaj problemi yüzünden izin verilmeyeceği açıklanmıştı.
  • Ankaraya 777 gittiğini unuttunuz galiba
  • bu hesaplama sağlık değil, 100kg adam iki tane de 20kg kabin bavulu alıyorlar, yolcu kadar nerdeyse kabil bagajı ağırlığı vardır
  • Önceki haberde de belirttiğim gibi 330 gidiyor. Bazı pilotçuklar 77 gitsin demiş. 777 kocaman uçak bir kere kalkar bir kere iner 330 gibi minik uçak değil ayda 10 kere in kalk olmaz, pahalı uçak bu. Zaten afrikanın yollarını ezberlediniz güzel güzel gider gelirsiniz.
  • yhm olarak konuşmam gerekirse her yolcu da 3,4 bagaj oluyor.Zorla rica minnet uçak altına alıyoruz o fazla bagajları... Bence o uçuşları ya c130 ile veya a400m ile yapalım yada bagaj sistemi sağlayalım gateler de çünkü a330 ve b777 modellerine gelince daha çok bagaj getiriyorlar yine bagaj çıkıyor.İnsalarına diyecek lafım yok bazıları anlaşıylı bazıları inatçı bizden başka hiçbir havayolu o yükü kaldıramaz!!
  • Lagosa ucan cogu yolcu bavul ticareti yapiyor. Eger sen bagajina izin vermez ise yolcu ticaret yapamayacagi icin, bu ucusada ihtiyaci kalmayacak. Dolayisi ile ticaretini baska bir ulkeye kaydiracak veya yapmayacak. Dolayisi ile, eger yolcuyu tasiyacaksan 50 kilomu olur, 100 kilomu olur bagajini alacaksinki, bu hat calissin. Daha cok para kazansin ve daha cok ulkemizin oteline, esnafina, taskicisine, herkese faydasi olsun. Oyle nijeryali varki haftada 2 kere ticaret icin geliyor. Sadece bu gelislerinde turkiyeye minum bileti,oteli,esnafi,ticaret icin alacagi mallari aylik 10000 usd para birakip gidiyor. Sorunun en kisade yolcuyu memnun edecek sekilde cozulmesi dilegiyle. Bir nijeryali bavulcu, turkiyede 5 ailenin gecimi demek.bunlarida unutmamak lazim.
  • thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 senede hastalanan 19 yaşında işe thy de başlamış calışanını performanstan kıdem tazminatı daha az ödemek için aralık ayında 39 yaşında işten attı
  • Sallama oturdgun yerden ,kabin ekiplerinin kuyrugu musun? Nereden biliyorsun ?Surekli Lagos yapiyor sanki.Kabin ekip Thy denilen sirkette en ozverili en yardimci personel.Bilet alirken yada check in islemlerinde o ozveriyi ve guleryuzu gormek pek mumkun degil goz kontagi bile yok ..
  • Peki bu kabin için bagaj ağırlığı da kalkış ağırlığna dahil ediliyor mu çok merak ediyorum
  • Boing 777 çözer bu işi
  • Geçtiğimiz hafta Nijerya'ya gittim. Kabinde o kadar çok eşya vardı ki bizimkileri Business bölümüne koymak zorunda kaldılar. Alınamayan bazı bagajlar için aşağı vermeyi teklif ettiler. El bagajı olayını çok abartıyorlar. Lagos Havalimanında da operasyon berbat bagajların tamamının gelmesi 1.5 saati buldu. Kesinlikle sınırlama getirilmeli, ama WiFi konusunda haklılar o kadar uzun uçuş olmasına rağmen WiFi yoktu ve bizim de canımızı sıktı bu durum. Kendileri ırkçılık yaptığımızı düşünüyor ama havalimanında "güvenliğiniz için buradayız" diyen asker bile bizden para istedi. Herkes tıkır tıkır geçerken gümrük memuru bizi durdurup havadan 200$ istedi ve pazarlıkla 40$a kadar indi. Güvenlik sıfır, polisin önünde gasp etmeye çalışıyorlar. Dönüşte boardingte çantalarımız arandı ve çakmağım çöpe atıldı. Kabin el bagajını aramak da nedir?

Nijerya’dan yapılan açıklamada Türk Hava Yolları’nın uçuşlarına bagaj problemi yüzünden izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

Türk Hava Yolları, Nijerya pazarını kaybetmemek için, yetkililerle acil olarak toplantı yaptı. Nijerya halkının yaşadığı sıkıntılar toplantıda ele alındı. Türk Hava Yolları ise sorunu gidermek için Airbus 330 tipi uçaklarla operasyona devam edeceğini belirtti. Türk Hava Yolları’nın bu taahhüdüne sıcak bakan Nijeryalı yetkililer, böyle bir durumun ne Türk Hava Yolları tarafından  ne de başka bir havayolu şirketi tarafından vatandaşlarına yaşatılmamasını istediklerini belirttiler.

Türk Hava Yolları’nın resmî internet sitesinde de görülebileceği üzere operasyonlara A330 ve 737 tipi uçaklarla devam ediliyor.

THY Nijerya sorununu çözdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

gnc ~ 4 yıl önce
Ankaraya 777 gittiğini unuttunuz galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YFG ~ 4 yıl önce
bu hesaplama sağlık değil, 100kg adam iki tane de 20kg kabin bavulu alıyorlar, yolcu kadar nerdeyse kabil bagajı ağırlığı vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmadı ~ 4 yıl önce
Gelen giden losta koyuor bi bunlar eksikti
777 ~ 4 yıl önce
Önceki haberde de belirttiğim gibi 330 gidiyor. Bazı pilotçuklar 77 gitsin demiş. 777 kocaman uçak bir kere kalkar bir kere iner 330 gibi minik uçak değil ayda 10 kere in kalk olmaz, pahalı uçak bu. Zaten afrikanın yollarını ezberlediniz güzel güzel gider gelirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bagaj ~ 4 yıl önce
yhm olarak konuşmam gerekirse her yolcu da 3,4 bagaj oluyor.Zorla rica minnet uçak altına alıyoruz o fazla bagajları... Bence o uçuşları ya c130 ile veya a400m ile yapalım yada bagaj sistemi sağlayalım gateler de çünkü a330 ve b777 modellerine gelince daha çok bagaj getiriyorlar yine bagaj çıkıyor.İnsalarına diyecek lafım yok bazıları anlaşıylı bazıları inatçı bizden başka hiçbir havayolu o yükü kaldıramaz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dlr ~ 4 yıl önce
Lagosa ucan cogu yolcu bavul ticareti yapiyor. Eger sen bagajina izin vermez ise yolcu ticaret yapamayacagi icin, bu ucusada ihtiyaci kalmayacak. Dolayisi ile ticaretini baska bir ulkeye kaydiracak veya yapmayacak. Dolayisi ile, eger yolcuyu tasiyacaksan 50 kilomu olur, 100 kilomu olur bagajini alacaksinki, bu hat calissin. Daha cok para kazansin ve daha cok ulkemizin oteline, esnafina, taskicisine, herkese faydasi olsun. Oyle nijeryali varki haftada 2 kere ticaret icin geliyor. Sadece bu gelislerinde turkiyeye minum bileti,oteli,esnafi,ticaret icin alacagi mallari aylik 10000 usd para birakip gidiyor. Sorunun en kisade yolcuyu memnun edecek sekilde cozulmesi dilegiyle. Bir nijeryali bavulcu, turkiyede 5 ailenin gecimi demek.bunlarida unutmamak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kazanç ~ 4 yıl önce
Taksiculer havalimanindan arnavutkoy 50 tlye gitmeye tezül etmiyor taksicetleri dert etme hocam sen onlar gayat kazanıyor
thy ~ 4 yıl önce
thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 senede hastalanan 19 yaşında işe thy de başlamış calışanını performanstan kıdem tazminatı daha az ödemek için aralık ayında 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cico ~ 4 yıl önce
Sallama oturdgun yerden ,kabin ekiplerinin kuyrugu musun? Nereden biliyorsun ?Surekli Lagos yapiyor sanki.Kabin ekip Thy denilen sirkette en ozverili en yardimci personel.Bilet alirken yada check in islemlerinde o ozveriyi ve guleryuzu gormek pek mumkun degil goz kontagi bile yok ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cico ~ 4 yıl önce
ayrıca Mesai problemi olduğu zaman uçağın yerde kalması için herşeyi yapıyorsunuz yer hizmetleri uçak kapansın diye çırpınırken siz kabin ekipleri işinizin gereğni yapmıyorsunuz ve bedel ödemiyorsunuz bu konularında takibe alınması gerekli
siz? ~ 4 yıl önce
gecikmenin kendine yazılacağını öğrenince kabin hazır olsa da kapı kapatmıyorum diyenleri de gördük rahat ol :)
Airclinic ~ 4 yıl önce
Cico haklısın geçen gece bende şahit oldum böyle bir duruma arap seferinde kabin amiri okuma yazması olmıyan bu sebepten yanlış yerlere oturan umreci kafilesi olan seferden ucağın hazır olmasına rağmen TGS ci arkadaşa yolcuların hepsini kaldırın biniş kartlarında ne yazıyorsa oraya oturacaklar dedi bu sebepten 5 dk gecikme yasandı merkez bunun saçmalık olduğunu söyledi ve uçağı kapattırdı ilkten anlam veremedim sonrasında öğrendimki ekibin mesai problemi olduğundan uçmak istemiyorlarmış mesaiyi doldurmaya çalışıyorlarmış bu sebepten işi yokuşa sürüyorlarmış aralarında purser da vardı sonra öğrendimki bu purserlar 18 bin tl maaş alıyorlarmış vay be o kadar para kazan hakkını verme şirketi zora sok bizde 6 kişinin maaşı o kadar değil biz haksız yere uçağı 1dk rötara sokarız diye ödümüz kopuyor
yfg ~ 4 yıl önce
Peki bu kabin için bagaj ağırlığı da kalkış ağırlığna dahil ediliyor mu çok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 4 yıl önce
1 yolcu el bagajıyla beraber 100kg
777 ~ 4 yıl önce
Boing 777 çözer bu işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tugay ~ 4 yıl önce
bencede 77ciler olarak göreve hazırız yolcusu kargosu hallederiz okocha hayranıyım
Qwe ~ 4 yıl önce
Geçtiğimiz hafta Nijerya'ya gittim. Kabinde o kadar çok eşya vardı ki bizimkileri Business bölümüne koymak zorunda kaldılar. Alınamayan bazı bagajlar için aşağı vermeyi teklif ettiler. El bagajı olayını çok abartıyorlar. Lagos Havalimanında da operasyon berbat bagajların tamamının gelmesi 1.5 saati buldu. Kesinlikle sınırlama getirilmeli, ama WiFi konusunda haklılar o kadar uzun uçuş olmasına rağmen WiFi yoktu ve bizim de canımızı sıktı bu durum. Kendileri ırkçılık yaptığımızı düşünüyor ama havalimanında "güvenliğiniz için buradayız" diyen asker bile bizden para istedi. Herkes tıkır tıkır geçerken gümrük memuru bizi durdurup havadan 200$ istedi ve pazarlıkla 40$a kadar indi. Güvenlik sıfır, polisin önünde gasp etmeye çalışıyorlar. Dönüşte boardingte çantalarımız arandı ve çakmağım çöpe atıldı. Kabin el bagajını aramak da nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unutma ~ 4 yıl önce
El bagaji bir kac yil oncesine kadar Istanbul`da, kapilardaki X-ray guvenliginde de mevcuttu..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000