04 Mart 2013, Pazartesi 10:09:00

THY 'MELEKLER ŞEHRİ'Nİ UÇURDU

Türk Hava Yolları'nın 13 saat ile en uzun uçuş mesafesi olan İstanbul-Los Angeles hattında transit yolcu bereketi yaşanıyor. Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir milyon İranlı'nın tercihi THY olurken, İsrail, Lübnan, Kenya ve Pakistanlı yolcular da THY'yi tercih ediyor.
  • istanbul<->boston seferleri aciklandi fakat daha kesin bir tarih belirlenmedi: http://www.thepetitionsite.com/722/204/528/demand-turkish-airlines-thy-direct-flights-to-boston/
  • ne zaman basliyor. Kesin tarihi bilen varmi?
  • lax da o kadar olay oldu,oluyor bunlar hala görevdeler...demek enseleri bayağı sağlam..
  • Miami deki Turkler THY ye ve Turk Hukumetine cok kizginlar. Miami deki Turklere uvey evlat muamelesi yapiyorlar. Haritaya bak Amerikanin en islek bes bolgesinden biriyiz. Ne konsolosluk acildi nede THY Miami ye geliyor. Turk hukumetine ve ozelliklede THY yoneticilerine yaziklar olsun. Huseyin BADAK.
  • KARDASH Kardes demek IAN da Ermeni oluyor PASTIRMACI PASTIRMACIYAN oluyor. DEGIRMENCI DEGIRMENCIYAN falan. LAX da neymis Istanbulun 16 milyon nufusu var LAX onun yaninda sifir kalir.Haydi THY 773 333 343 ile devam.
  • LAX'in hizmet verdigi nufus 12 milyon'dan fazla (LA belediyesinin nufusu 4 milyon fakat bir cok belediye bir arada). Birde civardaki sehirler var, ornegin international ucuslar icin Santa Barbara sehrinede LAX hizmet verir. California'nin nufusuda 38 milyon.
  • San Francisco, Boston, Miami, Tampa, Detroit, Denver, Atlanta, Seattle ve Vancouver'daki Türkler ve diğer Ortadoğu/Avrupa kökenliler sizlerden dört gözle haber bekliyor..
  • THY nin los angeles havalaimanı ofisinde çalışan bütün güzel insanlar her seferde yolcuların rahatlığı için herşeyi yapıyorlar her türlü yolcuların dertleri ile ilgilenip çözüyorlar. ben de şahit oldum bir kaç kez. thy ve türkiyeyi çok güzel şekilde temsil ediyorlar görevlerini layıkıyla yapıyorlar.. thy nin los angelesdan çok ciddi yolcu potansiyeli var avrupaya kimse uğramak istemiyor avrupa müslümanlara iki yüzlü davranıyorlar pasaportun ne olursa olsun ondan dolayı da herkes thy tercih ediyorlar çok güzel bir şey. houston seferi başlasın orada aynı şekilde talep olacak amerikayı fetih edeceğiz thy tutmayın..
  • Globally yours...hep daha ileriye THY..
  • afferrin Fatoş a....asıl onun reklamı oldu...

Türk Hava Yolları'nın 3 Mart 2011'de açtığı İstanbul-Los Angeles hattında doluluk oranları yoğunluğun nispeten az olduğu kış aylarında dahi yüzde 70'lerin üzerine çıktı. Yaz aylarında yüzde 90 doluluk oranlarının yakalandığı THY'nin yeni hattında geçtiğimiz yıl sadece Los Angeles çıkışlı 93 bin, İstanbul çıkışlı ise 96 bin 600 yolcu taşındı.  Bu rakamın yüzde 43'ünü Türkiye'ye seyahat eden yolcular oluştururken transit yolcu oranı yüzde 57 olarak gerçekleşti.

İstanbul-Los Angeles hattında doğrudan uçuş yapan tek havayolu şirketi olan THY, en çok İranlı yolcuların tercihi oldu. Kaliforniya eyaletinde yoğun bir nüfusa sahip olan ve  bir milyon civarında oldukları kabul edilen İranlılar'ın yanı sıra bu hatta en çok seyahat eden ülke vatandaşları  İsrail, Lübnan, Hindistan, Suudi Arabistan, Ürdün, Yunanistan, Kenya, Pakistan ve Mısırlılar oldu.

THY KIM KARDASHIAN'A ŞÜKRAN BORÇLU!

THY'nin İstanbul-Los Angeles hattını tanıtmak için kullandığı ünlü NBA yıldızı Kobe Bryant'ın THY'nin reklam yüzü olmasına yönelik tepkiler de bayrak taşıyıcı havayolunun işine yaradı. Özellikle ünlü Ermeni magazin yıldızı Kim Kardashian'ın Los Angeles'ta çok güçlü olan Ermeni lobisini harekete geçirerek THY'nin Kobe sponsorluğunu engellemeye çalışması 'reklamın iyisi kötüsü olmaz' sözünü bir kez daha doğruladı. O dönem televizyon kanallarının ana haber bültenlerinde ilk sırada haber olan ve gazete manşetlerini süsleyen bu tartışmalar THY uçuşlarına adeta doping etkisi yaptı. THY'nin adının her yerde sık sık anılması hattın tanıtımı açısından son derece faydalı olurken THY'nin sonraki günlerde yakaladığı yüksek doluluk rakamları tartışmaların somut olarak THY'ye yaradığını açıkça gösterdi.

NİSAN'DA HOUSTON'A UÇACAK

Yurtdışında birçok önemli görevde bulunduktan sonra THY'nin Los Angeles Müdürü olarak atanan Fatma Yükseler, " Los Angeles'in 4 milyon civarında nüfusu var. Kaliforniya eyaletinin ise nüfusu 40 milyona yakın. Dolayısıyla bu bölgede önemli bir yolcu potansiyeli var. THY olarak yolculara konfor ve iyi fiyat sunarak bu hatta ön plana çıkmayı amaçlıyoruz" dedi.  

İstanbul'dan ABD'de New York, Şikago, Washington ve Los Angeles'e direkt seferler düzenleyen THY, Nisan ayından itibaren Houston'a da uçmaya başlayacak. THY'nin yakın süreçte uçmayı planladığı diğer iki nokta ise San Francisco ve Boston...

THY 'MELEKLER ŞEHRİ'Nİ UÇURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

efe ~ 11 yıl önce
istanbul<->boston seferleri aciklandi fakat daha kesin bir tarih belirlenmedi: http://www.thepetitionsite.com/722/204/528/demand-turkish-airlines-thy-direct-flights-to-boston/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boston ~ 11 yıl önce
ne zaman basliyor. Kesin tarihi bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hala ~ 11 yıl önce
lax da o kadar olay oldu,oluyor bunlar hala görevdeler...demek enseleri bayağı sağlam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen... ~ 11 yıl önce
Oradakilerde ense ense değil soba borusu bir vukuat en az 500k dollars uçağı dolu uçursan ne olur
Huseyin BADAK ~ 11 yıl önce
Miami deki Turkler THY ye ve Turk Hukumetine cok kizginlar. Miami deki Turklere uvey evlat muamelesi yapiyorlar. Haritaya bak Amerikanin en islek bes bolgesinden biriyiz. Ne konsolosluk acildi nede THY Miami ye geliyor. Turk hukumetine ve ozelliklede THY yoneticilerine yaziklar olsun. Huseyin BADAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
SEN ZÜRİH TEN MİAMİ YE Mİ KARIŞIYORSUN??? ZÜRİH BİTTİ MİAMİ Mİ KUSUR KALDI???
KARDAS ~ 11 yıl önce
KARDASH Kardes demek IAN da Ermeni oluyor PASTIRMACI PASTIRMACIYAN oluyor. DEGIRMENCI DEGIRMENCIYAN falan. LAX da neymis Istanbulun 16 milyon nufusu var LAX onun yaninda sifir kalir.Haydi THY 773 333 343 ile devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"agglomeration" ~ 11 yıl önce
Kardes Los Angeles cevresi ile beraberinde 13 milyon kisi yasamakta. bunlarin ortalama gelir düzeyi Istanbul´un kac kati oldugunu sen bilmiyorsun heralde. Bence LAX yolcusu cok daha fazla olmasi gerek ve günlük en az 2 ucus konulsa daha iyi olur. Saygilar
Nufuslar ~ 11 yıl önce
LAX'in hizmet verdigi nufus 12 milyon'dan fazla (LA belediyesinin nufusu 4 milyon fakat bir cok belediye bir arada). Birde civardaki sehirler var, ornegin international ucuslar icin Santa Barbara sehrinede LAX hizmet verir. California'nin nufusuda 38 milyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Miami... ~ 11 yıl önce
San Francisco, Boston, Miami, Tampa, Detroit, Denver, Atlanta, Seattle ve Vancouver'daki Türkler ve diğer Ortadoğu/Avrupa kökenliler sizlerden dört gözle haber bekliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
THY nin los angeles havalaimanı ofisinde çalışan bütün güzel insanlar her seferde yolcuların rahatlığı için herşeyi yapıyorlar her türlü yolcuların dertleri ile ilgilenip çözüyorlar. ben de şahit oldum bir kaç kez. thy ve türkiyeyi çok güzel şekilde temsil ediyorlar görevlerini layıkıyla yapıyorlar.. thy nin los angelesdan çok ciddi yolcu potansiyeli var avrupaya kimse uğramak istemiyor avrupa müslümanlara iki yüzlü davranıyorlar pasaportun ne olursa olsun ondan dolayı da herkes thy tercih ediyorlar çok güzel bir şey. houston seferi başlasın orada aynı şekilde talep olacak amerikayı fetih edeceğiz thy tutmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
Globally yours...hep daha ileriye THY..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski arkadaş ~ 11 yıl önce
afferrin Fatoş a....asıl onun reklamı oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000