25 Kasım 2013, Pazartesi 09:49:03

"THY LUFTHANSA'NIN YOLCUSUNU KAPTI"

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa ile Türk Hava Yolları’nın (THY) son yıllarda artan işbirliğinin yara aldığı iddia edildi. İddiayı ortaya atan Der Spiegel dergisi, Lufthansa yöneticilerinin THY’nin Almanya’da ciddi oranda müşteri kaptığı için işbirliğinden pişmanlık duyduklarını ileri sürdü.
  • @camaro Aktarmalı uçuşlarda bagajın yolcuyla birlikte gelememesi Lufthansa ile alakalı bir konu deği.Her havayolunda olan normal bir durum.Hele ki Frankfurt gibi büyük bir havalimanından aktarma yapılıyorsa bu oran daha da artabiliyor.Ve bu konuda Lufthansa,Air france gibi büyük şirketler genelde bir sonraki uçuşla ya da en geç 1-2 gün içerisinde yolcunun evine kadar gönderip,günlük harcama limitleriyle de yolcunun mağduriyetini en aza indirmeye çalışıyorlar.Lafın kısası 'tepeden adam bulmanıza' gerek yoktu keşke uğraşmasaydınız.
  • THY IST dan Havana yada MExixo City uçtuğunda , dünyanın heralde yarı çapından fazlasını geçmiş olacak tek bir bağlantı ile, evet kimse kullanmaycaktır ancak uçuş ağı olarak bakıldığında ciddi başarı Tokyo dan Havan a mesafesi.Asıl sorulması gereken şu bu şartlarda THY her havayolu için ciddi bir rakip olacaktır, ancak şartlar eşit değil, bakınız Avrupa birliği kanunlarına devletler bayrak taşıyıcılarınını yada havayollarını ne kadar destekleyebiliyorlar, Lufthansa da düşünüyordur Almanyanın her noktasından uçmayı yılların havayolu ama adamlarda devlet katkısıyla bizdeki devlet katkısını bir karşılaştırlım bakalım ondan sonra konuşalım .Kaldıki yabancı bir havayolu kendi ülkesinden %70 kapasşteyle uçamıyorsa zaten o hatta hiç girmemeli..... Bizde Lufthansa ya 20 şehrimizi açalım bakalım ne olacak.....
  • Karalama politikasi…
  • Wir werden weiterhin mit Lufthansa kooperieren. Win Win situation. Danke Lufthansa fuer die erfolgreiche Zusammenarbeit
  • Ekonomi sınıfı koltukları perdeyle ayırıp,ortadaki koltuğu boş bırakarak Almanya'ya business class uçulamayacağını Lufthansa Thy'den öğrendi,bu ay Almanya'dan İstanbul'a uçtuğum tüm uçuşlarda business istisnasız Almanlarla doluydu ve Cem yIlmaz'ın esprilerine konu olan portakal suyu konseptinin çok ötesinde uçan aşçılardan servis alıyorlar.
  • Lufthansa da Ankara'dan thy nin cok yolcusunu caliyor. Ama suclu Lufthansa degil. Baskenti Ankara'ya sirtini donen sozde bayrak tasiyicimiz.
  • Yillarca bizi sömürdüler, simdikde agliyorlar. Bati uyan, zamanin geciyor. Tarihde hep ayni olmus, birisi büyümüs, öbürü kücülmüs.
  • Kusura bakma lufthansa sende o zaman daha iyi hizmet verirsin newyirktan frankfurt aktarmali istanbul yaptim bavulum çikmadi lufthansa gorevlileri ukala ukala umursamadilar sen kimsin gibi sonra tepeden birini buldum sert iniş yapinca anladilar bavulum iki gun sonra geldi ve gende bir daha fiati ucuz olsa dahi lufthansa ile uçmayacağimi belirttim..
  • Lufthansa,nin THY'den yedigi darbenin nedeni bunlar degil. Ama Thy'den yedigi darbe gercekten var.Darbeyi yiyen sadece LUfthansa degil. Amerika Kitasina ucan her sirket THY'den darbe yedi yolcusunu kaptirdi ve kaptirmaya devam ediyor. Nedeni fiyatlar ve THY'nin Amerika kitasina actigi hatlar.Artik Amerika'daki bir Alman yolcu bile zaman zaman Almanya'ya THY ile Istanbul uzerinden ucuyor.Derginin bahsettigi gibi anlasmayla falan ilgisi yok. Neymis THY Frankfurt uzerinden Amerika'ya yolcu tasiyacakmismista. Hadi ya. Frankfurt ne alaka, zaten Istanbul'dan tasiyor :)) Tutustu bunlar ve saz arkadaslari Air France,KLM, British etc... Amerika kitasina acilan her ucus hatti bunlara bir darbedir. Daha cok tepik yiyecekler :))
  • Ben ve ailem Ankara Toronto uçuşlarımızda her zaman lufthansada cok daha uygun fiyatlı biletler bulduk

Der Spiegel dergisi, bu haftaki sayısında Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa arasındaki ilişkiyi gündeme taşıdı.’ İlişkinin sonu’ başığıyla verilen haberde, havayolu ulaşımında THY’nin, Lufthansa’nın ideal ortağı olabilecek gibi göründüğü, ancak bunun yerine ciddi bir tehlike olmaya başladığı ileri sürüldü.

Lufthansa’nın THY’nin elinden tutup dünyanın en büyük havayolu birliği Star Alliance’a dahil ettiğini yazan dergi, ancak şirket yöneticilerinin bugün THY’nin Almanya’da Lufthansa’dan ciddi oranda müşteri kaptığı için bundan pişmanlık duyduklarını ileri sürdü.

“Türkiye’nin en büyük hava yolu şirketi ciddi bir tehlike olmaya başladı.” ifadesine yer verilen haberde, Lufthansa’nın buna karşı daha ciddi adımlar atmaya başlayacağı kaydediliyor. Bu bağlamda Lufthansa’nın belirli hatlar üzerinde ortak bilet satımının yapıldığı Code Share Antlaşmasına çıkış vermeyi planladığını haber veren dergi, daha kısa süre öncesine kadar iki şirket arasında ilşkilerin çok iyi olduğunu ve hatta ortak yatırımların planlandığını hatırlattı.

Bu işbirliği ile Lufthansa’nın İstanbul üzerinden Çin ve Hindistan gibi ülkelere yolcu taşımayı ve THY’nin de Frankfurt üzerinden Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) uçuş gerçekleştirmeyi planladığı derginin verdiği diğer bilgiler arasında.

Şimdi bu plandan vazgeçildiğini ve gelecekte her havayolu şirketinin tek başına mücadele etmeye başlayacağını öngören Spiegel, buna sebep olarak da daha şimdiden Almanya’nın 12 farklı kentinden İstanbul’a uçan THY yolcularının İstanbul üzerinden dünyaya açılmalarını gösteriyor. Dergi, bu şekilde yolculuk yapmayı çoğu yolcunun daha rahat bulduğunu dile getiriyor.

Spiegel’e göre, Lufthansa Frankfurt üzerinden yapılacak uçuşlarda bilet fiyatını düşürmek için her şeyi yapmasına rağmen, THY düşük personel masrafları, düşük yemek ücretleri ve gece uçuş yasağı olmayan havalimanı gibi avantajları kullanıp daha uygun fiyatlı bilet satıyor.

Lufthansa’nın 2012 cirosunun 30 milyar, THY’nin ise 6 milyar Euro olduğuna dikkat çeken Spiegel, THY’nin Alman havalimanları ile bağlantılarını artırdığı ve gelecek yıl iki Alman şehrinden daha Türkiye’ye uçuş yapılması planlandığını duyuruyor.

Türkiye ve Almanya arasında havayolu ulaşımının liberalleştirilmesinden dolayı Alman havayolu şirketinin pek bir şey yapamadığı ve THY’nin özellikle Afrika ülkelerindeki uçuş ağını geliştirip ciddi bir rakip olduğunu tespit eden dergi, 2019 yılında İstanbul’da 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı açılacağına da dikkat çekiyor. (Zaman)

"THY LUFTHANSA'NIN YOLCUSUNU KAPTI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

LH L&F ~ 10 yıl önce
@camaro Aktarmalı uçuşlarda bagajın yolcuyla birlikte gelememesi Lufthansa ile alakalı bir konu deği.Her havayolunda olan normal bir durum.Hele ki Frankfurt gibi büyük bir havalimanından aktarma yapılıyorsa bu oran daha da artabiliyor.Ve bu konuda Lufthansa,Air france gibi büyük şirketler genelde bir sonraki uçuşla ya da en geç 1-2 gün içerisinde yolcunun evine kadar gönderip,günlük harcama limitleriyle de yolcunun mağduriyetini en aza indirmeye çalışıyorlar.Lafın kısası 'tepeden adam bulmanıza' gerek yoktu keşke uğraşmasaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltba ~ 10 yıl önce
THY IST dan Havana yada MExixo City uçtuğunda , dünyanın heralde yarı çapından fazlasını geçmiş olacak tek bir bağlantı ile, evet kimse kullanmaycaktır ancak uçuş ağı olarak bakıldığında ciddi başarı Tokyo dan Havan a mesafesi.Asıl sorulması gereken şu bu şartlarda THY her havayolu için ciddi bir rakip olacaktır, ancak şartlar eşit değil, bakınız Avrupa birliği kanunlarına devletler bayrak taşıyıcılarınını yada havayollarını ne kadar destekleyebiliyorlar, Lufthansa da düşünüyordur Almanyanın her noktasından uçmayı yılların havayolu ama adamlarda devlet katkısıyla bizdeki devlet katkısını bir karşılaştırlım bakalım ondan sonra konuşalım .Kaldıki yabancı bir havayolu kendi ülkesinden %70 kapasşteyle uçamıyorsa zaten o hatta hiç girmemeli..... Bizde Lufthansa ya 20 şehrimizi açalım bakalım ne olacak.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Karalama politikasi…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Wir werden weiterhin mit Lufthansa kooperieren. Win Win situation. Danke Lufthansa fuer die erfolgreiche Zusammenarbeit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*** ~ 10 yıl önce
Ekonomi sınıfı koltukları perdeyle ayırıp,ortadaki koltuğu boş bırakarak Almanya'ya business class uçulamayacağını Lufthansa Thy'den öğrendi,bu ay Almanya'dan İstanbul'a uçtuğum tüm uçuşlarda business istisnasız Almanlarla doluydu ve Cem yIlmaz'ın esprilerine konu olan portakal suyu konseptinin çok ötesinde uçan aşçılardan servis alıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Lufthansa da Ankara'dan thy nin cok yolcusunu caliyor. Ama suclu Lufthansa degil. Baskenti Ankara'ya sirtini donen sozde bayrak tasiyicimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Viyanadan ~ 10 yıl önce
Yillarca bizi sömürdüler, simdikde agliyorlar. Bati uyan, zamanin geciyor. Tarihde hep ayni olmus, birisi büyümüs, öbürü kücülmüs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 10 yıl önce
Kusura bakma lufthansa sende o zaman daha iyi hizmet verirsin newyirktan frankfurt aktarmali istanbul yaptim bavulum çikmadi lufthansa gorevlileri ukala ukala umursamadilar sen kimsin gibi sonra tepeden birini buldum sert iniş yapinca anladilar bavulum iki gun sonra geldi ve gende bir daha fiati ucuz olsa dahi lufthansa ile uçmayacağimi belirttim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Washington DC ~ 10 yıl önce
Lufthansa,nin THY'den yedigi darbenin nedeni bunlar degil. Ama Thy'den yedigi darbe gercekten var.Darbeyi yiyen sadece LUfthansa degil. Amerika Kitasina ucan her sirket THY'den darbe yedi yolcusunu kaptirdi ve kaptirmaya devam ediyor. Nedeni fiyatlar ve THY'nin Amerika kitasina actigi hatlar.Artik Amerika'daki bir Alman yolcu bile zaman zaman Almanya'ya THY ile Istanbul uzerinden ucuyor.Derginin bahsettigi gibi anlasmayla falan ilgisi yok. Neymis THY Frankfurt uzerinden Amerika'ya yolcu tasiyacakmismista. Hadi ya. Frankfurt ne alaka, zaten Istanbul'dan tasiyor :)) Tutustu bunlar ve saz arkadaslari Air France,KLM, British etc... Amerika kitasina acilan her ucus hatti bunlara bir darbedir. Daha cok tepik yiyecekler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tam tersi ~ 10 yıl önce
Ben ve ailem Ankara Toronto uçuşlarımızda her zaman lufthansada cok daha uygun fiyatlı biletler bulduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
uygun bulduysan orda uç bizene. yoksa sen lufthansanın çocuğumusun?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000