09 Mayıs 2014, Cuma 12:03:35

THY LUFTHANSA'NIN ÖNÜNE GEÇTİ

The Wall Street Journal (WSJ) tarafından yayınlanan habere göre, Türk Hava Yolları millerle uçma konusunda en avantajlı havayolu şirketlerinden biri olarak gösterildi.
  • THY Lufthansa'nin onune nasil ve kimle gececek ? Siveyle konusan,havaciligi 6 ayda ogrenci gibi kitap okuyarak ogrendigini soyleyen baskaniyla mi yoksa devamli siritan,havaciligi ise yeni aldigi arkadaslariyla internetten ogrendigini soyleyen genel muduruyle mi ? THY'de once havaciligin icinden gelenler liyakatle,bilgiyle,tecrubeyle,birikimle,hak ederek yonetici olsunlar sonra torpil,hemsehricilik,yandascilik,haksizlik bitsin belki o zaman THY Lufthansa'nin onune gecebilir !
  • 1300 tl lik bileti parayla değil millerle almaya kaltım 800 tl vergi istedi eeee ne anlamı kaldı MİL'in ?
  • THY Maraş uçuşlarını arttırmalı diyen arkadaşa bişi mi oldu acaba. Epeydir sesi soluğu çıkmıyor?!?
  • Yavaş şampiyon yavaş yavaş gardaş yavaş piano piano bacaksız..
  • LH in lise mezunu dokulme pilotlarina MR muamelesi yapip bedava ust tip egitimi vererek, eski LH memurlarina Md luk vererek onlerine gectik, dogrudur
  • Çalışanın 3.sınıf insan muamelesi yapan bir şirketin, yolcularına mil adı altında biletleri vererek mil kullanma konusunda Lufthansa nın önüne geçmesi yada geçmemesi ne kadar önemli ? Çok büyük firma çok büyük şirket, allahın hergünü ne kadar saçma ve ne kadar işin tabiatına aykırı iş varsa çalışanına uygulayan yada uygulamak için proje geliştiren bir şirket, omurgasız bir canlıya benziyor. Kimsenin ne huzuru, ne sabrı, ne de parası var. Şirket önce kendi içişlerinde bir yol bulmalı, ben yaptım olducularla bu iş çok sürmeyecek.
  • ? Soru isaretli adini nickini yazmaya cesaret edemeyen ama yorum yazan sahis. Sen ne konusuyorsun, gel frankfurta LH nin personele ve yolculara verdigi yemekleri gör ondan sonra TK hakkinda yorum yap. Iskembeden atma Ok. Yahu karsilastirma yaparken kritik yaparken bari adil olun bilmiyorsan sor ama bilgiclik taslamayin. THY nin yolcu ikrami ve personel yemekleri bircok avrupa ucak sirketlerinden kat kat üstün.... Inanmiyorsan Gel frankfurta sana ispatli olarak göstereyim. Istanbulda thy gen.müd.de yemek yedim. Tav da da yedim. Lezzetli ve doyurucu yemeklerdi. Agzi olan THY na yaziyor konusuyor. Birkezde empati yapin nerden nereye geldi bu sirket. Buyrun gelin avrupa basinindan medyasindan görün birde...nankörlük yapmayin..
  • daha genel müdürlük girişindeki delik deşik yolları yenileyemeyen,çalışanlarına kötü kalitede yemek veren bir şirket mi lufthansa nın önüne geçecek ?
  • Bu gri koltuk cok güzelmiş hangi ucaklarda var ki bu

Dünya genelinde 25 havayolu şirketinin yer aldığı son araştırma, düşük "birikim puanı" ile bulunabilir olan hediye bilet sayısının daha fazla olduğunu gösterdi.

"Anlamlı bir yükseliş var," diyen anketi yapan Wisconsin merkezli danışmanlık şirketi IdeaWorks'ün başındaki Jay Sorensen, "Geleneksel olarak havayolları finansal toparlanma sürecine girdiklerinde daha fazla koltuğu parayla satabileceklerinden hediye koltukları azaltma yoluna giderler. Ama bu kez bu olmuyor," ifadesinde bulundu.

Delta Air Lines en büyük değişimi gerçekleştiren şirketlerden biri oldu. Delta 5 yıllık anketin hep en altında yer almıştı.

Veriler Delta'nın ufak iyileşmeler yapmaya başladığını gösteriyor. Bu yılki ankette Delta'da yapılan 280 sorgunun yüzde 55'inde iki uygun koltuk bulunurken, geçen yıl bu oran yüzde 36 seviyesinde idi. Bu sonuç Delta'yı Amerikan Havayolları ile eşit seviyeye getirdi. Ancak iki havayolları da Alaska, United, JetBlue JBLU +0.18% ve Southwest havayollarının gerisinde kalıyor.

Hediye uçuşların bulunabilirlik oranındaki düşüklüğün Delta müşterilerinin en büyük sancılarından biri olduğunu belirten Delta Başkan Yardımcısı Jeff Robertson, "Şu ana kadarki uçuşları yönetme stilimizde biraz daha az muhafazakar bir yönteme doğru yöneliyoruz," ifadesinde bulundu. Delta bu programında büyük değişikliklere gidiyor.

Teknoloji şirketi Switchfly Inc. tarafından sponsor edilen anket internetten her havayolu için en meşgul uçuş rotalarındaki en düşük mil seviyesinde iki koltuğa bakılarak gerçekleştirildi. Anketin hazırlanma aşamasında Haziran ile Ekim 2014 tarihleri baz alındı ve 2,500 milin altındaki 10 orta mesafeli ve ayrıca 10 uzun mesafeli rota olmak üzere 280 sorgu yapıldı.

Ankette, her havayolunun en meşgul rotaları kullanılarak havayollarının en çok nereye koltuk sunduğuna ve yolcuların en çok nereye uçtuğuna bakılıyor. Bilgili yolcuların bildiği gibi deneyimli bir seyahat acentesi telefonda havayolunun internet sitesinde gözükmeyen hediye koltukları bulabilir, ancak bu anket daha standart bir arama için yapıldı.

Air Berlin ve Southwest Havayolları için yapılan her sorguda hediye koltuk bulunduğu için bu iki havayolları listenin en üst sırasında yer alışlarının 3. senesine girdi. JetBlue hediye koltuklardaki uygunluğunu biraz daha iyileştirdi ve oranını yüzde 93'e çıkardı.

Listenin en sonunda ise US Havayolları ve Latin Amerikalı Avianca Taca bulunuyor. Sorensen, anketin yüzde 35 ile sık sık kendisini listenin en sonlarında gören US Havayolları'nın sık uçuşlarda verilen hediye koltuklara karşı "cimriliği gösteren bir yönetim felsefesine" sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

Türk Hava Yolları (THY) ise en büyük değişimi gösteren havayolları oldu. Şirket özellikle Kuzey Amerika'dan gerçekleştirdiği yeni uçuşlarla büyümek için atağa geçti. THY, reklamlarında Kobe Bryant ve Lionel Messi gibi yıldızları kullanmaya da başladı. Şirket mil programının yenilenmesi gerektiğini kabul eden bir basın açıklaması yayımladıktan sonra daha fazla hediye koltuk sunmaya başladı. THY, 1 Haziran'dan itibaren daha da fazla hediye koltuk uygulamasına geçmeyi planlıyor.

Sorensen United ve Air France gibi karlılıkta ve hediye koltuk bulunabilirliğinde rakiplerinin gerisinde kalan şirketlerin bazen koltukları daha fazla para ödeyen müşterilere satmak için koltukların bulunabilirliğini düşürdüğünü açıkladı.

United Havayolları'nın sözcüsü şirketlerinin bu seneki mil programının geçen senelerle aynı olduğunu belirtti. Sözcü 2014'teki düşüşün "bu yılın Mart ayındaki bilet talebinin geçen senekinden daha fazla olmasından kaynaklanmış olabileceğini," söyledi.

Air France ise konu hakkında sorulan soruları cevapsız bıraktı.

THY LUFTHANSA'NIN ÖNÜNE GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

nasil ve kim ? ~ 10 yıl önce
THY Lufthansa'nin onune nasil ve kimle gececek ? Siveyle konusan,havaciligi 6 ayda ogrenci gibi kitap okuyarak ogrendigini soyleyen baskaniyla mi yoksa devamli siritan,havaciligi ise yeni aldigi arkadaslariyla internetten ogrendigini soyleyen genel muduruyle mi ? THY'de once havaciligin icinden gelenler liyakatle,bilgiyle,tecrubeyle,birikimle,hak ederek yonetici olsunlar sonra torpil,hemsehricilik,yandascilik,haksizlik bitsin belki o zaman THY Lufthansa'nin onune gecebilir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
1300 tl lik bileti parayla değil millerle almaya kaltım 800 tl vergi istedi eeee ne anlamı kaldı MİL'in ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BASIT ~ 10 yıl önce
fark mi ???...500 TL
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY Maraş uçuşlarını arttırmalı diyen arkadaşa bişi mi oldu acaba. Epeydir sesi soluğu çıkmıyor?!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUHTEMELEN ~ 10 yıl önce
...o simdi marasta !!!
Luftwaffe ~ 10 yıl önce
Yavaş şampiyon yavaş yavaş gardaş yavaş piano piano bacaksız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 10 yıl önce
LH in lise mezunu dokulme pilotlarina MR muamelesi yapip bedava ust tip egitimi vererek, eski LH memurlarina Md luk vererek onlerine gectik, dogrudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TechnicBM ~ 10 yıl önce
Çalışanın 3.sınıf insan muamelesi yapan bir şirketin, yolcularına mil adı altında biletleri vererek mil kullanma konusunda Lufthansa nın önüne geçmesi yada geçmemesi ne kadar önemli ? Çok büyük firma çok büyük şirket, allahın hergünü ne kadar saçma ve ne kadar işin tabiatına aykırı iş varsa çalışanına uygulayan yada uygulamak için proje geliştiren bir şirket, omurgasız bir canlıya benziyor. Kimsenin ne huzuru, ne sabrı, ne de parası var. Şirket önce kendi içişlerinde bir yol bulmalı, ben yaptım olducularla bu iş çok sürmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fra-LH ~ 10 yıl önce
? Soru isaretli adini nickini yazmaya cesaret edemeyen ama yorum yazan sahis. Sen ne konusuyorsun, gel frankfurta LH nin personele ve yolculara verdigi yemekleri gör ondan sonra TK hakkinda yorum yap. Iskembeden atma Ok. Yahu karsilastirma yaparken kritik yaparken bari adil olun bilmiyorsan sor ama bilgiclik taslamayin. THY nin yolcu ikrami ve personel yemekleri bircok avrupa ucak sirketlerinden kat kat üstün.... Inanmiyorsan Gel frankfurta sana ispatli olarak göstereyim. Istanbulda thy gen.müd.de yemek yedim. Tav da da yedim. Lezzetli ve doyurucu yemeklerdi. Agzi olan THY na yaziyor konusuyor. Birkezde empati yapin nerden nereye geldi bu sirket. Buyrun gelin avrupa basinindan medyasindan görün birde...nankörlük yapmayin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fra-lh ! ~ 10 yıl önce
Sen neden nickini yazmiyorsun da millete ahkam kesiyorsun peki ey yagci sahis ? Thy'nin personel yemeklerinin kalitesiz oldugunu thy'nin yoneticileri bile kabul etti sen ne konusuyorsun ? Et yemeklerinin cogu cig,pismemis, pilav,makarna vs vicik vicik yag dolu, salatalarin icinde ne arasan var. Almanya'da yemeklerden bocek su bu cikinca ne oluyor onu da yazsana !Yagcilik yaparak ne kazanacaksin? Bedava bilet mi yoksa is mi yoksa mudurluk falan mi ne ?
? ~ 10 yıl önce
daha genel müdürlük girişindeki delik deşik yolları yenileyemeyen,çalışanlarına kötü kalitede yemek veren bir şirket mi lufthansa nın önüne geçecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
arkadaş seni THY'nin her olumlu haberi altında bunu demek için mi tuttular?
dogruya dogru ! ~ 10 yıl önce
beni de avukat olarak tuttu ne diyeceksin ? adam dogrulari yazinca agriniza mi gitti ? thy genel mudurluk girisindeki yol ve kaldirimlar kostebek yuvasi gibi mi degil mi ? yemeklerden,salatalardan bocek,mermer parcasi,dis vs cikti mi cikmadi mi ? yalakalik yapacaginiza dogrulari yazanlara destek verin !
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu gri koltuk cok güzelmiş hangi ucaklarda var ki bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000