08 Ağustos 2016, Pazartesi 14:15:12

THY low cost uygulamasını kabine taşıdı

Türk Hava Yolları, tasarruf tedbirleri kapsamında flaş bir değişikliğe gidiyor. THY artık acil çıkış kapılarından ücret alacak.
  • avrupada ve dünyada THY nin standardındaki bir çok hava yolu bu ve bunun gibi bir çok uygulamayı zaten hayata geçirmiş durumda. Küresel güçlerle yarışabilmek adına güzel bir uygulama bence. Şimdilik sadece exit koltuklar satılıyor ve sadece 15 hatta uygulanıyor. İleri de hatların ve koltuk çeşitlerinin artması sürpriz olmaz
  • hostess: acil durum! kalkin beyfendi kapiyi acacagiz, yolcu: kalkarim ama ilk ben cikacagim :)))))))hhhhh
  • Lowcost'un anlamını bilmeyen cahillerin kalitemizi düşürür diye çıkış yaptığı,üzerine biz pegasus muyuz diyerekte sıvayanların olduğu bir topluluk haline geldiniz iyice. Güzel kardeşim uçma ryanair'le flypgs'yle uçma ya,git sen emirates,thy kullan. Millet hütç
  • Bu haber charter şirketlere çamur atan TK cılata gelsin..
  • G.mudurlukte bos bos oturanlardan baslasinlar. 9 da is basi yapip 10 a kadar kahvalti yapan 12 de yemege baslamadan 11.30 da yemege inen 17 cikmasi gerekirken 16.30 da hazir kita servis bekleyenlerden azaltmaya gidilsin.Azaltma olacaksa para kazandırmayan hiçbir faydası olmayan 1 kişilik işi 10 kişi yapan yerdekileri azalt..
  • her havayolu yapiyor, gec kalinmis bir uygulama zaten.
  • sanamı sorcam suya para ödeyip ödemediğimi???pilotlar hükümete saydırıyor üstüne 30 maaş alıyor
  • Bu uygulamayı Cathay Pacific, Virgin Atlantic, Finnair, Etihad gibi bir çok havayolu uyguluyor. Özellikle de Cathay Pacific ve Etihad Thy den daha iyi havayolları ve bu uygulama onların kalitesini düşürmüyor. Dolayısıyla Thy nin bu uygulamaya geçmesi çok normal. Zaten topu topu 7 hatta uygulanacak.
  • Pilotçuk maaşlarini düşüŕün .. o kadar para fazla bunlara
  • Çok yerinde bir uygulama THY'yi tebrik ediyorum

Son dönemde turizm sektörünü olumsuz etkileyen gelişmeler Türk Hava Yolları'nda çok önemli değişiklikleri de beraberinde getirdi.

THY, daha çok low cost şirketlerin benimsediği bir ücret politikasını uygulamaya aldı.

Bir süre önce kabinde bazı tasarruf tedbirleri alan THY, bundan sonra acil çıkış kapılarından da ücret almaya başlayacak. 5 Ağustos itirbariyla başlayan uygulamada ücretler uçuş mesafesine göre belirlenecek. 

THY 15 HATTA ÜCRET ALACAK
Türk Hava Yolları (THY), acil çıkış koltuklarını 5 Ağustos'tan itibaren 15 hatta uygulamaya başladı. 79 Dolar'dan satışa çıkarılan koltuklar uzun menzilli 15 uçuş noktasında geçerli olacak.

Bu hatlar; New York, Houston, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Toronto, Miami, Atlanta, Guangzhou, Hong Kong, Pekin, Şangay, Taipei, Malia ve Tokyo. 

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) resmi sitesinde koltuk seçimi ile ilgili bilgilerin yer aldığı sayfada acil çıkış koltukları için 7 madde yer alıyor.

Bu maddeler şöyle;
Acil çıkış koltukları acil çıkış kapısının yanında ya da arkasındadır.
Beklenmedik bir olaydan dolayı tahliye sırasında acil çıkış koltuğunda seyahat eden yolcunun acil çıkış kapısını açmaya yardımcı olması beklenir. Bu sebeple, yolcu yapılı (18 yaş ve üstü) olmalı, sıhhatli olmalı ve Türkçe veya İngilizce yazılı ya da sözlü olarak verilen talimatları anlayabilmelidir. Yolcu istekli olmalı ve acil tahliyeye olabildiği kadar yardımcı olmalıdır. İstenildiğinde acil çıkış koltuklarını isteyen yolcular uygun olduklarını doğrulamalıdır.
Türk Hava Yolları, yolcunun acil çıkış koltuğunda oturma gereksinimlerini karşılaması konusunda karar verirken yegane takdir yetkisine sahiptir. Gereksinimleri karşılamayan yolcular alternatif koltuklara tayin edilir. Acil çıkış koltuğu için ödenen ek tutar iade edilmez.
Bebek yolcularla seyahat eden yolcular acil çıkış koltuğunda oturamaz.
Hareket etmesi kısmi ya da tamamen kısıtlı olan hastalar acil çıkış koltuğunda oturamaz.
İkinci emniyet kemeri talep eden fazla kilolu yolcular acil çıkış koltuğunda oturamaz.
Adli muamele ve idari davaları olan yolcular ve refakatçileri acil çıkış koltuğunda oturamaz.


SHGM 'ACİL ÇIKIŞ' GENELGESİ YAYIMLAMIŞTI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 6 Temmuz'da yayımladığı genelgede, acil çıkış koltuklarında oturan yolcuların belirlenen kriterleri karşılamadığı durumlarda, yolcuların bu koltuklara oturtulmaması üzerinde özellikle durmuştu. 

Bu genelgeye göre; 79 dolar verilen acil çıkış koltuklarında SHGM'nin belirlediği kriterlere haiz olmayan yolcular oturamayacak. THY sitesindeki bilgide de yeri değiştirilen yolcuya ücret iadesi yapılmayacağı belirtildi.

SHGM'NİN ACİL ÇIKIŞ GENELGESİNDEKİ ŞARTLAR İÇİN TIKLAYIN

THY low cost uygulamasını kabine taşıdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

flyer ~ 8 yıl önce
avrupada ve dünyada THY nin standardındaki bir çok hava yolu bu ve bunun gibi bir çok uygulamayı zaten hayata geçirmiş durumda. Küresel güçlerle yarışabilmek adına güzel bir uygulama bence. Şimdilik sadece exit koltuklar satılıyor ve sadece 15 hatta uygulanıyor. İleri de hatların ve koltuk çeşitlerinin artması sürpriz olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karga ~ 8 yıl önce
hostess: acil durum! kalkin beyfendi kapiyi acacagiz, yolcu: kalkarim ama ilk ben cikacagim :)))))))hhhhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lowcost ~ 8 yıl önce
Lowcost'un anlamını bilmeyen cahillerin kalitemizi düşürür diye çıkış yaptığı,üzerine biz pegasus muyuz diyerekte sıvayanların olduğu bir topluluk haline geldiniz iyice. Güzel kardeşim uçma ryanair'le flypgs'yle uçma ya,git sen emirates,thy kullan. Millet hütç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAROM ~ 8 yıl önce
Bu haber charter şirketlere çamur atan TK cılata gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bombayev ~ 8 yıl önce
G.mudurlukte bos bos oturanlardan baslasinlar. 9 da is basi yapip 10 a kadar kahvalti yapan 12 de yemege baslamadan 11.30 da yemege inen 17 cikmasi gerekirken 16.30 da hazir kita servis bekleyenlerden azaltmaya gidilsin.Azaltma olacaksa para kazandırmayan hiçbir faydası olmayan 1 kişilik işi 10 kişi yapan yerdekileri azalt..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhasebe ~ 8 yıl önce
kesinlikle katılıyorum.
.. ~ 8 yıl önce
her havayolu yapiyor, gec kalinmis bir uygulama zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ghk ~ 8 yıl önce
sanamı sorcam suya para ödeyip ödemediğimi???pilotlar hükümete saydırıyor üstüne 30 maaş alıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Bu uygulamayı Cathay Pacific, Virgin Atlantic, Finnair, Etihad gibi bir çok havayolu uyguluyor. Özellikle de Cathay Pacific ve Etihad Thy den daha iyi havayolları ve bu uygulama onların kalitesini düşürmüyor. Dolayısıyla Thy nin bu uygulamaya geçmesi çok normal. Zaten topu topu 7 hatta uygulanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
7 değil 15 miş özür dilerim.
Umu ~ 8 yıl önce
Pilotçuk maaşlarini düşüŕün .. o kadar para fazla bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 8 yıl önce
Arkadaş pilot maaşı azalsa senin kazancın ne olacak soylesene.dunyada kabin ve kokpit her zaman ülke standartlarının üstünde maaş alır bu boyledir.neden öyle olduğunu azıcık araştırma zahmetine girersen öğrenirsin.bir gemi kaptanı da pilottan fazla maaş alıyor mesela.bu iş boyledir
İphone B. ~ 8 yıl önce
Çok yerinde bir uygulama THY'yi tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000