27 Mayıs 2011, Cuma 14:42:32

THY KÜPELİ KADIN, KOTİL'İ ZİYARET ETTİ

Etiyopya’da köyüne gelen bir turistten aldığı Türk Hava Yolları bagaj etiketini kulağına küpe olarak takan Hama Ayka Kefa isimli kadın ve ailesi, Temel Kotil’i ziyaret etti.
  • sizde lütfen ıtpl li işsiz pilotları alarak sayın kotili ziyeret edin.susmayın.yabancı pilotlar türkiyede cirit atarken bizimkiler neden tip için para bulamadıklarından onlarcası boşta bekliyor.200 milyara mal olan bir lisans sahibi türk pilota lütfen sahip cıkın.onların sesi olun.thy reklama ihtayacı yok milyonlarca dolar reklam parası vereceğe bu genclere iş versin tip versin kadrosuna alsın.h.hocası
  • deve yorumuna cok guldum, dogruya dogru... bu siteye haberlerden cok yorumlar icin giriyorum, supersiniz
  • THY ETİYOPYA MUHASEBE MÜDÜRÜ UÇAKLAR BOŞ GİDİP GELDİĞİ İÇİN KENDİNE YAPICAK İŞ BULAMADI HERHALDE O YÜZDEN YERLİ AHALİ İLE UĞRAŞMAYA BAŞLADI :) HAFTAYADA BANGLADEŞTEN HİNT FAKİRLERİNİ GETİRSİNLER :)
  • Politika vs kismi can sıkıcı ama ben reklamin kurgu üstünden işlendiğini, uydurma bir hikaye olduğunu düşünmüştüm; demek ki değilmiş. (Ucuzcu olup bu aileye pek bişey vermemiş olmalarini ayiplamakla birlikte..) reklam ajansina tebrikler; bence THY'nin gelmiş geçmiş en güzel reklami!!
  • THY'nin elinde deve kalsaydi deve de verirdi. siz yeterki cocuk yapin.
  • Haber iyi güzel de sevgili Kotil'in bunu reklam aracı yapması üstrüne bir de başbakana yaptığı yağcılık ve kalkıp inek sözü vermesi trajikomik hatta daha da beteri...Gülüyorum ama başka bir tarafımla...!!!
  • Gunduzleri ustune oturdukları , geceleri yastık olarak kullanılan bambu .
  • Kadin inek istemis inek, ac cocuklarini doyurabilmek icin. Bu kadini o reklama alet edenlere yaziklar olsun!
  • Birakin kac cocuk filan, THY nin yaptigi hic dogru degil. Elin ac AFRIKAlisini copten buldugu bir bagaj etiketini kupe yaptigi icin Istanbul sirkine getirip ahaliye gobek attirmasi hic hos degil. Bu Afrikali kadinin parasi olsa coplukte isi ne? Diger insanlarin fakirliklerini kendi hayrina kullanmayi nereden ogrendik? Ha simdi THY ictenlikle, reklam yapmadan yapsa, hatta bizde duymasak daha iyi olmazmi idi? Iyilik yap, denize at atasozune ne oldu? Gostermelik yap, gozumuze sok!
  • benım bıldıgım zaten bayanlar kupe takar yanlıs bır baslık benım kanımca
İki gündür Türk Hava Yolları’nın misafiri olarak İstanbul’u gezen Kefa ve ailesinin Etiyopya’dan getiriliş hikayesi de oldukça ilginç…

Hayatlarında hiç kimlik kartları olmayan ailenin, ilk defa Türk Hava Yolları sayesinde uçağa bindiğini belirten THY Etiyopya Muhasebe Müdürü Burhan Çevirme, ailenin Türkiye’ye getirilmesi için resmi makamlarla yaklaşık 10 gün boyunca görüştüklerini ifade etti.

Daha sonra küpeleriyle Türk Hava Yolları’nın Afrika hattındaki ilham kaynağı olan Kefa ve ailesinin Türkiye macerası başlamış oldu.

Türkiye’de gezdikten sonra İstanbul'u beğendiklerini fakat çok fazla araba olduğunu belirten küpeli kadın Kefa, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’den çocuklarını doyurabilmek amacıyla inek siparişinde bulundu. Kotil bu isteğin yerine getirileceğini belirterek aileye hediyeler dağıttı.

Kendisinin de dört çocuğu olduğunu belirten Kotil, “Benim de dört çocuğum var. Kefa’nın 6 çocuğu varmış. Başbakanımızın dediği gibi “Yeni evlenen çiftler en az üç çocuk yapsın” hedefini aşmış bulunuyoruz. Kefa ve ailesi bize Afrika’da ilham oldular ve seferlerin yoğunlaşmasında önemli bir fikir ışığı yarattılar. Her tür ihtiyaçları için artık yanlarında olacağız” diye konuştu.

Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Etiyopya’nın ‘Oma’ Bölgesi’nde yaşayan ve geçimini ormandan topladığı odunları satarak kazanan Hamir kabilesi mensubu Kefa Hama Haika ve ailesine, Genel Müdür Kotil tarafından Türk Hava Yolları’nın maket uçağı, futbol topu, sırt çantası ve ayna hediye edildi.

Kefa ise Kotil’e Afrika’nın sembolü olan tahtadan üretilmiş bir zürafa heykeli ve gündüzleri üzerine oturdukları, geceleri ise yastık olarak kullandıkları bambu ve Etiyopya kahvesi hediye etti.

Kefa eşi Lemo Kassa Ayke, çocukları Ayke Gaito Kassa ve Ayka Haika Kassa’nın misafirliklerinin ardından ülkelerine dönecekleri ifade edildi.











İŞTE KEFA "AMA"NIN HİKAYESİNİ ANLATAN O VİDEO



©Murat Can Güllü/ AirportHaber.com
THY KÜPELİ KADIN, KOTİL'İ ZİYARET ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
sizde lütfen ıtpl li işsiz pilotları alarak sayın kotili ziyeret edin.susmayın.yabancı pilotlar türkiyede cirit atarken bizimkiler neden tip için para bulamadıklarından onlarcası boşta bekliyor.200 milyara mal olan bir lisans sahibi türk pilota lütfen sahip cıkın.onların sesi olun.thy reklama ihtayacı yok milyonlarca dolar reklam parası vereceğe bu genclere iş versin tip versin kadrosuna alsın.h.hocası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
deve yorumuna cok guldum, dogruya dogru... bu siteye haberlerden cok yorumlar icin giriyorum, supersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ETİYOPYA MUHASEBE MÜDÜRÜ UÇAKLAR BOŞ GİDİP GELDİĞİ İÇİN KENDİNE YAPICAK İŞ BULAMADI HERHALDE O YÜZDEN YERLİ AHALİ İLE UĞRAŞMAYA BAŞLADI :) HAFTAYADA BANGLADEŞTEN HİNT FAKİRLERİNİ GETİRSİNLER :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Politika vs kismi can sıkıcı ama ben reklamin kurgu üstünden işlendiğini, uydurma bir hikaye olduğunu düşünmüştüm; demek ki değilmiş. (Ucuzcu olup bu aileye pek bişey vermemiş olmalarini ayiplamakla birlikte..) reklam ajansina tebrikler; bence THY'nin gelmiş geçmiş en güzel reklami!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'nin elinde deve kalsaydi deve de verirdi. siz yeterki cocuk yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haber iyi güzel de sevgili Kotil'in bunu reklam aracı yapması üstrüne bir de başbakana yaptığı yağcılık ve kalkıp inek sözü vermesi trajikomik hatta daha da beteri...Gülüyorum ama başka bir tarafımla...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gunduzleri ustune oturdukları , geceleri yastık olarak kullanılan bambu .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kadin inek istemis inek, ac cocuklarini doyurabilmek icin. Bu kadini o reklama alet edenlere yaziklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birakin kac cocuk filan, THY nin yaptigi hic dogru degil. Elin ac AFRIKAlisini copten buldugu bir bagaj etiketini kupe yaptigi icin Istanbul sirkine getirip ahaliye gobek attirmasi hic hos degil. Bu Afrikali kadinin parasi olsa coplukte isi ne? Diger insanlarin fakirliklerini kendi hayrina kullanmayi nereden ogrendik? Ha simdi THY ictenlikle, reklam yapmadan yapsa, hatta bizde duymasak daha iyi olmazmi idi? Iyilik yap, denize at atasozune ne oldu? Gostermelik yap, gozumuze sok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
benım bıldıgım zaten bayanlar kupe takar yanlıs bır baslık benım kanımca

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000