19 Ocak 2011, Çarşamba 10:22:15

THY, KIBRIS'A KİMİ ATAYACAK?

Türk Hava Yolları’nın resmen ortak olduğu Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nda Genel Müdürlük koltuğuna kimin oturacağı merakla bekleniyor. Peki, THY çevrelerinde üzerinde en çok konuşulan isim kim?
  • Orhan Sivrikaya Karadenizli olmasaydi, sadece bilgisi ve tecrubesi ile bugunku makamina gelirdi. Torontodan sevgiler...
  • Yalvarmiyacagiz kardesim cok bekleme. 72i yilindaki MASADA yi hatirla, ne mi olmus?. THY KKTCyi sarmis ve idare etmeye baslamis sonunda MASADAda olan olmus
  • hostes alımı sona erdi boşuna beklemeyin !!!
  • başkan kim olursa olsun, eski sistem gibi yolcuların yüzde 80'i beleş uçarsa aynen batar tekrardan. pilotun baldızı, bakanın kaynanasının yeğeni, dispatchin eltisi, hostesin amcasının gelini vs. bitmez bu şarkılar bitmez
  • base ist olur.. slot yani.. orhan tamamdır..emergency..boing ve performans
  • Personel host hostes alımı olacakmı?Olacaksa martta ucuslar baslayacak denılıyor eskı personel alıcak olsa dahı egıtım tekrarı sart pekı nezaman bellı olacak..
  • Orhan bey yeni kurulacak KKHY'nin genel mudur pozisyonuna kesinlikle yakisir.THY'nin yetistirdigi her yonetici sektorde bilgi ve tecrubesiyle basarili olur.
  • 13. ve 14. maaş olacakmı???bilen varmı???
  • Daha önceki haberlere ve güncel haberlere göre 3 adet boeing 737-800 tipi uçak ile 11 noktaya sefer düzenlenecek(miş)
  • Sendika başkanını atasınlar. KTHY nı batırmada uzmandırlar kendileri.
KKTC'de, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın Türk’ü atılarak kurulan ''Kuzey Kıbrıs Hava Yolları'' Mart ayı sonunda uçuşlarına başlayacak.

Yüzde 60'ı KKTC'li iş adamları, yüzde 30'u KKTC devleti ve yüzde 10'u da Türk Hava Yolları hisselerinden oluşturulan 20 milyon TL sermayeli yeni anonim şirket, yolcu ve kargo taşımacılığı yapacak. Şirketin merkezi ise İstanbul'da olacak.

Şirket 8 yönetim kurulu üyesinden oluşacak. Genel Müdür Yönetim Kurulu üyesi olacak ve ayrıca, Genel Kurul kararı ile 2 Denetim Kurulu üyesi tayin edilecek. Şirketin tescil tarihini izleyen ilk 5 yıl için 8 üyeden oluşan Yönetim Kurulu'nun 5 üyesi THY tarafından gösterilen adaylar arasından seçilecek. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür, THY'nin göstereceği adaylar arasından Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek. Kalan 3 üye ise, 1'i KKTC devleti ve 2'si de özel sektör hissedarları tarafından belirlenecek.

Şimdi merakla beklenen konu ise yeni şirketin Genel Müdürlük koltuğuna kimin oturacağı... THY tarafından önerilecek isim eğer yönetim kurulu tarafından onaylanırsa KKHY’nin dümenine geçecek. Peki THY o koltuğa kimi önerecek? Bu konuda kesin karar henüz verilmemiş olsa da Genel Müdürlük için adı en sık telaffuz edilen kişi THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür yardımcısı Orhan Sivrikaya. Özellikle son dönemdeki başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Sivrikaya’nın da bu göreve sıcak baktığı belirtiliyor.

KKHY genel müdürlük koltuğu için düşük bir ihtimal de olsa TEC Genel Müdür Yardımcısı Bilal Ekşi’nin de adı geçiyor. Ancak, geçen yıl Teknik A.Ş Genel Müdür Yardımcısı iken KTHY Genel Müdürlük koltuğuna oturan Ekşi’nin bu göreve pek de sıcak bakmadığı konuşuluyor.

ORHAN SİVRİKAYA KİMDİR?

1967 yılında Trabzon’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü 1991 yılında bitirdi. Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde başladığı Yüksek Lisans programını 1997 yılında tamamladı. 1991 yılında Mühendis ünvanı ile uçuş planlama bölümünde çalışmaya başladığı Türk Hava Yolları A.O.’da Müdür ve Başkan ünvanları ile değişik bölümlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Aynı Kurumda Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam eden Sivrikaya, evli ve 2 çocuk babası.




THY, KIBRIS'A KİMİ ATAYACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Orhan Sivrikaya Karadenizli olmasaydi, sadece bilgisi ve tecrubesi ile bugunku makamina gelirdi. Torontodan sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yalvarmiyacagiz kardesim cok bekleme. 72i yilindaki MASADA yi hatirla, ne mi olmus?. THY KKTCyi sarmis ve idare etmeye baslamis sonunda MASADAda olan olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hostes alımı sona erdi boşuna beklemeyin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başkan kim olursa olsun, eski sistem gibi yolcuların yüzde 80'i beleş uçarsa aynen batar tekrardan. pilotun baldızı, bakanın kaynanasının yeğeni, dispatchin eltisi, hostesin amcasının gelini vs. bitmez bu şarkılar bitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
base ist olur.. slot yani.. orhan tamamdır..emergency..boing ve performans

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Personel host hostes alımı olacakmı?Olacaksa martta ucuslar baslayacak denılıyor eskı personel alıcak olsa dahı egıtım tekrarı sart pekı nezaman bellı olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orhan bey yeni kurulacak KKHY'nin genel mudur pozisyonuna kesinlikle yakisir.THY'nin yetistirdigi her yonetici sektorde bilgi ve tecrubesiyle basarili olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
13. ve 14. maaş olacakmı???bilen varmı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha önceki haberlere ve güncel haberlere göre 3 adet boeing 737-800 tipi uçak ile 11 noktaya sefer düzenlenecek(miş)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sendika başkanını atasınlar. KTHY nı batırmada uzmandırlar kendileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000