16 Ocak 2013, Çarşamba 09:29:24

THY KAZASIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Hollanda'da, 25 Şubat 2009 tarihinde İstanbul–Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havalimanı'na inişe geçtiği sırada düşen, THY'ye ait uçaktaki irtifa gösterge aletinin, kazadan bir yıl önceki dönemde 16 kez daha bozulduğunun tespit edildiği bildirildi.
  • Artık THY dünyada her yönden söz sahibi, ancak unutulmamalıdır ki son 20 yıl içinde kaza kırım olarak da avrupada 1 numarayı kimseye kaptırmıyor.. Allah tüm kazalarda ölenlere gani gani rahmet etsin, ancak ben yaşanan kazaların tamamının (Van, Diyarbakır, Adana ve Amsterdam) pilotaj hatası olduğunu bir kere daha hatırlatmak gereğini duyuyorum.
  • Birr seyyy olmazzz! THY kazanin sebebini arastirmadi ki, Hollanda'li larin isguzarligi.
  • bilip bilmeden konuşmayın , kaza kırım raporunda %80 boeing , %10 kule ve %10 pilotlar hatalı bulundu . Boeing thy ye tazminat ödemek zorunda kaldı ..
  • bu kazadan sonra thy'nin egitimlerinde veya soplerinde bir degisiklik oldu mu? boyle bir kazanin bir daha yasanmamasi icin ne gibi onlemler alindi? gerci guvenligin falan ne onemi var ki? daya ikrami, bas parayi messiyi reklamlarda oynat. 4 yil once olmus kazayi unuttur. guzelim memleketim mantigi, suc islerken bir sey yok, yakalaninca 'cekme cekme'
  • Birsey 16 kez tamir edilmez. Benim bir arkadasimin bir arabasi vardi asagi yikari iki ayda bir motor calisirken dururdu, tekrar anahtari cevir calisirdi. Her tamire goturdugunde tamir edildi derlerdi. THY epeyce bilgi sakliyor bu konuda, Boing bu kazadan sonra bir degisiklik yapip yapmadigini bilmiyoruz. Kaptanin baska islerle mesgul oldugunu biliyorduk.
  • ölenlere allah dan rahmet dilyorum ama ortada pilotaj hataside var eger bu kazanin belgeselni izlerseniz ne demek istedigim daha anlasilir..
  • alırsın o raporun aslını Hollanda'dan ; eğer o parçanın 16 kez değiştiği ve thy'nin üretici şirket olan boeing'e ciddi bir talepte bulunmadığını görürsen ; thy 'yi ve boeing' i bi güzel dava edersin .. ama bunun yapılması için , rahmetli 9 kişinin ailesinden biri lazım.. dünya kadar tazminat alınır ki , bak bakalım ondan sonra 16 kez parça değişen uçak bi daha uçabiliyormu.. sorumsuzluğun dik alası ...... uçuş ekipleri ve teknik ekiplere şu konu mutlaka öğretilmeli " - kulllandığınız - tamir ettiğiniz uçakta aileniz varmış gibi kullanın - tamir edin " ..
  • başlığım badem olursa yayınlarsınız umarım. badem yazanlara karşı yazılanları yayınlamıyorsunuzda ???? Taraflı olmasanız daha şık olur ama , taraflısınız. Buda bu güzel sitenin tarzına gölge düşürüyor.
  • 3 pilotun ve 6 kişinin esas katili: ''Hamdi Topçu'' ve ''İsmail Demir'' dir. İkinci katil Boeing firmasıdır.
  • Olan tum personel idam edilmeli !

Alt Yapı ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Wilma Mansveld, bir milletvekilinin konuyla ilgili soru önergesine verdiği cevapta, söz konusu arızaların her seferinde sistemi yeniden çalıştırmak ya da antenleri değiştirmek suretiyle tamir edildiğini kaydetti.

Dört yıl önce meydana gelen kazada 127 yolcu ve 7 kişilik mürettebat taşıyan uçak, havaalanına bir buçuk kilometre uzaklıktaki bir tarlaya düşmüş ve üç parçaya ayrılmıştı. Kazada 4'ü mürettebat 9 kişi hayatını kaybetmiş, 100'e yakın kişi yaralanmıştı. Kazayla ilgili araştırma yapan Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi'nin hazırladığı raporda, uçağın, sol tarafında yer alan irtifa gösterge aletinin arızalı olmasından dolayı düştüğü ileri sürülmüştü.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Haarlem Savcılığı geçen sene, kazadan dolayı kimsenin suç işlemediğine karar verildiğini belirterek cezai soruşturmayı kapatmıştı.

THY KAZASIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

pilotaj ~ 11 yıl önce
Artık THY dünyada her yönden söz sahibi, ancak unutulmamalıdır ki son 20 yıl içinde kaza kırım olarak da avrupada 1 numarayı kimseye kaptırmıyor.. Allah tüm kazalarda ölenlere gani gani rahmet etsin, ancak ben yaşanan kazaların tamamının (Van, Diyarbakır, Adana ve Amsterdam) pilotaj hatası olduğunu bir kere daha hatırlatmak gereğini duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzatmayin ~ 11 yıl önce
Birr seyyy olmazzz! THY kazanin sebebini arastirmadi ki, Hollanda'li larin isguzarligi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
bilip bilmeden konuşmayın , kaza kırım raporunda %80 boeing , %10 kule ve %10 pilotlar hatalı bulundu . Boeing thy ye tazminat ödemek zorunda kaldı ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
safety ~ 11 yıl önce
bu kazadan sonra thy'nin egitimlerinde veya soplerinde bir degisiklik oldu mu? boyle bir kazanin bir daha yasanmamasi icin ne gibi onlemler alindi? gerci guvenligin falan ne onemi var ki? daya ikrami, bas parayi messiyi reklamlarda oynat. 4 yil once olmus kazayi unuttur. guzelim memleketim mantigi, suc islerken bir sey yok, yakalaninca 'cekme cekme'

Yanıtla

Kalan karakter 1000
16 kez ~ 11 yıl önce
Birsey 16 kez tamir edilmez. Benim bir arkadasimin bir arabasi vardi asagi yikari iki ayda bir motor calisirken dururdu, tekrar anahtari cevir calisirdi. Her tamire goturdugunde tamir edildi derlerdi. THY epeyce bilgi sakliyor bu konuda, Boing bu kazadan sonra bir degisiklik yapip yapmadigini bilmiyoruz. Kaptanin baska islerle mesgul oldugunu biliyorduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibrahim ~ 11 yıl önce
ölenlere allah dan rahmet dilyorum ama ortada pilotaj hataside var eger bu kazanin belgeselni izlerseniz ne demek istedigim daha anlasilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 11 yıl önce
alırsın o raporun aslını Hollanda'dan ; eğer o parçanın 16 kez değiştiği ve thy'nin üretici şirket olan boeing'e ciddi bir talepte bulunmadığını görürsen ; thy 'yi ve boeing' i bi güzel dava edersin .. ama bunun yapılması için , rahmetli 9 kişinin ailesinden biri lazım.. dünya kadar tazminat alınır ki , bak bakalım ondan sonra 16 kez parça değişen uçak bi daha uçabiliyormu.. sorumsuzluğun dik alası ...... uçuş ekipleri ve teknik ekiplere şu konu mutlaka öğretilmeli " - kulllandığınız - tamir ettiğiniz uçakta aileniz varmış gibi kullanın - tamir edin " ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzeltme ~ 11 yıl önce
16 kez bozulmustur denmiştir.
.. ~ 11 yıl önce
sizin arabanız 16 kez bozulsa ; iade mi edersiniz , binmeye devam mı edersiniz.
badem ??? ~ 11 yıl önce
başlığım badem olursa yayınlarsınız umarım. badem yazanlara karşı yazılanları yayınlamıyorsunuzda ???? Taraflı olmasanız daha şık olur ama , taraflısınız. Buda bu güzel sitenin tarzına gölge düşürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 11 yıl önce
3 pilotun ve 6 kişinin esas katili: ''Hamdi Topçu'' ve ''İsmail Demir'' dir. İkinci katil Boeing firmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumlu ~ 11 yıl önce
Olan tum personel idam edilmeli !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istenen bu herhalde. ~ 11 yıl önce
fos yazanlar badem yazanlar hakikaten tedaviye muhtaç kişiler.Bu kadar nefret ne böyle ya. Ya işten atıldılar, yada işe alınmadılar başka ne olurki haa yada başka havayoluna destek verdiklerini zannediyorlar ama bu kadar olumlu-olumsuz yazılanlar REKLAM olarak yer alıyor medyada haberiniz olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000