15 Ağustos 2021, Pazar 20:14:33

THY Kargo'da tepki çeken zam!

Turkish Cargo'daki taşeron 5M şirketindeki çalışanlara yılın ikinci ayı için yapılan zam tepki çekti. Bir işçi maaşında zam farkı 48 lira olarak maaşlara yansıdı.
  • Sendika Sendika Sendika Çok birşey istemiyoruz.Bu işin öbür tarafı var.Gel kaç yıl üniversite oku sonra taşeron ol yetmedi bütün işi sen yap tk personeli telefonla oynasın mesai bitirsin .
  • Bize de 30-40tl arası zam yapıldı.
  • Pandemide normal çalışma temposunun 3 katı çalışmış herkes evinde otururken işe gelmiş , hasta olmuş evine bulaştırmıs çalışma arkadaşlarından hastalığa yenik düşüp can vermiş , kargo operasyonunun sahada yüzde 90 gibi bı rakamını oluşturan gece gündüz demeden çalışan günde ortalama kişi başı üzerinden 15 ton yük geçen insanlara reva görülen "zam" buysa sizin ilk 5 hedefiniz de şirketinizde yerin dibine batsın. Ambardaki çoğu insan o ay eve götüreceği maaşa muhtaç kıt kanaat geçinen insanlar olduğu için korkudan seslerini de çıkaramıyor , bunu fırsat bilen "değerli yöneticilerimizin" yaptım oldu tavrı ile yapmış olduğu bu adaletsizlik elbet birgün son bulacak ! Yeterki işçi arkadaşlar örgütlü şekilde dik dursunlar , örgütlü azınlık kalabalık kalabalık yığınları alt eder .
  • Bir personel 1 sene taşeron çalışır bilemedin 2, 3. Ömür boyu taşeron mu çalışılır. Kaç firma gelmiş gitmiş insanlar hala taşeron çalışıyor. 20 seneden fazla emek verenler var bu iş yerine. Bir çoğu üniversite mezunu personel var. Pandemi sürecinde bile işe THY personeli aldınız. Bu adamları kadroya almadınız. Sendikamız yok diye bizlere 3 kuruş zam verdiniz. Sendika olmadan hiçbirşey olmayacak arkadaşlar. Tek kurtuluş yolumuz sendika.
  • Biz gece gündüz çalışalım karşılığı komik bir zam ve üstüne hiç bir hakkımız olmasın.Saka değil gerçek maalesef.Bunlar sendikamızın olmamasından kaynaklanıyor.Bir firma nasıl 6 yıl kalabilir.Yakamızdan düşün artık.
  • Beyler zulme engel olamıyorsak yayalım
  • Taşeron olmak artık istemiyoruz.Bu işin öbür tarafı var hatırlatım.
  • Beyler bu taşeron gitmek zorunda .5m gitmek zorunda yarıda olsa kadro olması lazım teknik gibi.sendikamız olmalı yoksa bir sene yapar bir sene yapmaz çocuk gibi kandırmaya çalışır milleti bunlar.
  • Deprem olur memurlar evine gitsin işçiler çalışsın pandemı olur memurlar evine gitsin işçiler çalışsın ben bu şirkette 5 yıldır çalışıyorum ve 2 yıldan beri insanları köpek yerine koyuyorsunuz ne işçinin hakkını veriyor nede gönlünü yapiyorsunuz kaç yıldır gece çalışması yapıyoruz hak sadece 200 TL insan yerine koyup bı açıklama bile yapmiyorsunuz insanlar sizlere güvenip gidip borca girdi tazminat verilecek dendi ortada hiç bişey yok bari insanların tazminatlarını verin bı can suyu olsun herkesin borcu harcı var pandemide hiç kimse işi bırakmadı mesai üstüne mesai yaptı insanlar şimdi hepsini çıkıyor herkesten 300 400 500 vergi kesintisi oluyor..
  • Sizleri sömürenlere,hakkınızı yiyenlere,sırtınızdan zengin olanlara ama size iş verdik,azla yetinin diyen,işsizlikle tehdit edenlere adam gibi birlik olup sert tepki verilmedikçe burada yorum yapmakla,Allah'a havale etmekle sorunlar bitmez. Ya hakkınızı ararsınız ya da kaderinize razı olursunuz. Sorunu,sorunu yaratanlarla çözemezsiniz...

Pandemi dönemi ile birlikte operasyon yoğunluğu artan ve gece gündüz yoğun şekilde çalışan Türk Hava Yolları Kargo'da taşeronlara yapılan zam çalışanları kızdırdı. 

Turkish Cargo'nun bünyesindeki 5M şirketinde yılın ilk yarısı için unvanlara göre değişmek üzere yüzde 1.7 ile yüzde 3 arasında maaşlara zam yapıldı.

Yeni zam oranlarından sonra bir işçinin maaşı 48 Türk Lirası artmış oldu. THY'nin kargo liginde ilk üçe girmesinde büyük pay sahibi olan 5M şirketi çalışanları verilen zammı yetersiz buldu ve tepki gösterdi. 

©AirportHaber

THY Kargo'da tepki çeken zam!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

5 git artık sendika gelsin ~ 3 yıl önce
Sendika Sendika Sendika Çok birşey istemiyoruz.Bu işin öbür tarafı var.Gel kaç yıl üniversite oku sonra taşeron ol yetmedi bütün işi sen yap tk personeli telefonla oynasın mesai bitirsin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf Personel ~ 3 yıl önce
Bize de 30-40tl arası zam yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zülfikar ~ 3 yıl önce
Pandemide normal çalışma temposunun 3 katı çalışmış herkes evinde otururken işe gelmiş , hasta olmuş evine bulaştırmıs çalışma arkadaşlarından hastalığa yenik düşüp can vermiş , kargo operasyonunun sahada yüzde 90 gibi bı rakamını oluşturan gece gündüz demeden çalışan günde ortalama kişi başı üzerinden 15 ton yük geçen insanlara reva görülen "zam" buysa sizin ilk 5 hedefiniz de şirketinizde yerin dibine batsın. Ambardaki çoğu insan o ay eve götüreceği maaşa muhtaç kıt kanaat geçinen insanlar olduğu için korkudan seslerini de çıkaramıyor , bunu fırsat bilen "değerli yöneticilerimizin" yaptım oldu tavrı ile yapmış olduğu bu adaletsizlik elbet birgün son bulacak ! Yeterki işçi arkadaşlar örgütlü şekilde dik dursunlar , örgütlü azınlık kalabalık kalabalık yığınları alt eder .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 3 yıl önce
Bir personel 1 sene taşeron çalışır bilemedin 2, 3. Ömür boyu taşeron mu çalışılır. Kaç firma gelmiş gitmiş insanlar hala taşeron çalışıyor. 20 seneden fazla emek verenler var bu iş yerine. Bir çoğu üniversite mezunu personel var. Pandemi sürecinde bile işe THY personeli aldınız. Bu adamları kadroya almadınız. Sendikamız yok diye bizlere 3 kuruş zam verdiniz. Sendika olmadan hiçbirşey olmayacak arkadaşlar. Tek kurtuluş yolumuz sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fr ~ 3 yıl önce
Hangi sendikaya üye olalim
Ofiss ~ 2 yıl önce
Farketmez yeterki bir sendika olması
Ofisss ~ 2 yıl önce
Ben iki üniversite birde yabancı dil okuyup.sonuc burda taşeron olarak çalışmak.Asil çalışan biziz unutmayın.THY ayaktaysa bizim sayemizde karşılık bu olmamalı.Acilen sendika olmalı . Sendika Sendika Sendika
5m ofis ~ 3 yıl önce
Biz gece gündüz çalışalım karşılığı komik bir zam ve üstüne hiç bir hakkımız olmasın.Saka değil gerçek maalesef.Bunlar sendikamızın olmamasından kaynaklanıyor.Bir firma nasıl 6 yıl kalabilir.Yakamızdan düşün artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 3 yıl önce
Beyler zulme engel olamıyorsak yayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 3 yıl önce
Taşeron olmak artık istemiyoruz.Bu işin öbür tarafı var hatırlatım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m taşeron ~ 3 yıl önce
Beyler bu taşeron gitmek zorunda .5m gitmek zorunda yarıda olsa kadro olması lazım teknik gibi.sendikamız olmalı yoksa bir sene yapar bir sene yapmaz çocuk gibi kandırmaya çalışır milleti bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m A ekibi gururla sunar ~ 3 yıl önce
Deprem olur memurlar evine gitsin işçiler çalışsın pandemı olur memurlar evine gitsin işçiler çalışsın ben bu şirkette 5 yıldır çalışıyorum ve 2 yıldan beri insanları köpek yerine koyuyorsunuz ne işçinin hakkını veriyor nede gönlünü yapiyorsunuz kaç yıldır gece çalışması yapıyoruz hak sadece 200 TL insan yerine koyup bı açıklama bile yapmiyorsunuz insanlar sizlere güvenip gidip borca girdi tazminat verilecek dendi ortada hiç bişey yok bari insanların tazminatlarını verin bı can suyu olsun herkesin borcu harcı var pandemide hiç kimse işi bırakmadı mesai üstüne mesai yaptı insanlar şimdi hepsini çıkıyor herkesten 300 400 500 vergi kesintisi oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cümle çalışanlara ~ 3 yıl önce
Sizleri sömürenlere,hakkınızı yiyenlere,sırtınızdan zengin olanlara ama size iş verdik,azla yetinin diyen,işsizlikle tehdit edenlere adam gibi birlik olup sert tepki verilmedikçe burada yorum yapmakla,Allah'a havale etmekle sorunlar bitmez. Ya hakkınızı ararsınız ya da kaderinize razı olursunuz. Sorunu,sorunu yaratanlarla çözemezsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000