14 Ağustos 2015, Cuma 00:02:40

THY kaptanının acı günü...

Türk Hava Yolları'nın eski kaptanlarından Sedat Oyman tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
  • Haber başlığına bakıldığında kaptanın bir yakını vefat etmiş gibi anlaşılıyor. Bence rahmetlinin yakınları için acı bir gün. Kendisi artık alemi ervaha göç etmiştir. Bu dünyanın elem ve kederlerinden azadolmuştur. Allah rahmeti ile muamele etsin.
  • Türkçedeki tanrı nın arapçadaki karşılığı ilahtır, Rab 'tır. Allah ise muslümanlar olarak inandığımız ilah' ın, rabbin isimlerinden bir tanesidir. Mesela '' ey rabbim'' yerine ' ey tanrım'' denilebilir. Ama ona dua ederken onu anarken kuran da geçen isimleri ile anmak zikretmek daha güzeldir.
  • Tanri coguldur ,tek olan yaratici icin kullanilmasi yanlistir arkadaslar
  • Sevgili Babür mekanı cennet olsun tanrıdan rahmet diliyorum.
  • Allah arapça tanrı türkçe
  • Tanri kelimesi has Turkce bir kelime olup Orhun yazitlarinda gecen "tengri"den dilimize kadar gelmis öz Türkçedir. Cahil herif.. Sizin gibi Arap sevicilerin arka tarafindan uydurdugu bir ayirim.. Musluman icin Allah, baska din icin Tanri kullanimi.. Tanri kelimesi ne ingilizce, ne almanca, ne fransizca olup, sapina kadar Turk kelimesidir..
  • İyi bir insan,mükemmel bir amir, sevgi dolu bir dosttu.Yeri doldurulamaz. Allahtan rahmet diliyorum.
  • SEDAT KAPTANIMIMA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM NUR İÇİNDE YATSIN TÜRK HAVA YOLLARININ BU GÜNLERE GELMESİNDE KATKILARI COK BÜYÜKTÜR KENDİSİ İLE UCTUM VE UNUTAMIYACAĞIM ANILARIM VAR CENEVREYE İSTANBUL ŞEHRİNİN OLIMPIYAT ADAYLIĞI İÇİN GİDEN EKİBİ BİRLİKTE UÇURMUŞTUK ...EMEKLİ OLDUKTAN SONRADA ZAMAN ZAMAN KONUŞTUK ..TEKRAR ALLAH RAHMET EYLESİN NUR İÇİNDE YATSIN
  • Allah Rahmet eylesin.. Ailesine sabırlar niyaz ediyorum.
  • ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN TÜM SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Türk Hava Yolları'nın eski kaptanlarından Sedat Oyman tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

THY'nin eski başpilotlarından Zeki Oyman'ın abisi olan Sedat Oyman, halen THY'de kaptan olan Babur Oyman'ın babası, FITA dekanı Korhan Oyman'ın da amcası.

Ailecek THY'li olan Oyman ailesi bir ferdini daha kaybetti. THY'nin eski başpilotlarından Zeki Oyman'ın abis Sedat Oyman uzun süredir tedavi görüyordu. Doğan Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yatan Sedat Oyman'ın bugün akşam saatlerinde hayata veda ettiği bildirildi.

THY kaptanlarından Babur Oyman'ın da babası olan Sedat Oyman yarın ikindi namazına müteakip Ataköy Camisinde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Florida'da bulunan havacılık üniversitesi FITA'nin dekanı Prof.Dr. Korhan Oyman'ın da amcası olan Sedat Oyman, THY'nin sevilen kaptanlarındandı.

Airporthaber Ailesi olarak tüm Oyman Ailesine başsağlığı dilerken, merhuma da Allah'tan rahmet diliyoruz.

THY kaptanının acı günü...

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

kimin acı günü? ~ 9 yıl önce
Haber başlığına bakıldığında kaptanın bir yakını vefat etmiş gibi anlaşılıyor. Bence rahmetlinin yakınları için acı bir gün. Kendisi artık alemi ervaha göç etmiştir. Bu dünyanın elem ve kederlerinden azadolmuştur. Allah rahmeti ile muamele etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kavga etmeyin ~ 9 yıl önce
Türkçedeki tanrı nın arapçadaki karşılığı ilahtır, Rab 'tır. Allah ise muslümanlar olarak inandığımız ilah' ın, rabbin isimlerinden bir tanesidir. Mesela '' ey rabbim'' yerine ' ey tanrım'' denilebilir. Ama ona dua ederken onu anarken kuran da geçen isimleri ile anmak zikretmek daha güzeldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cito ~ 9 yıl önce
Tanri coguldur ,tek olan yaratici icin kullanilmasi yanlistir arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 9 yıl önce
Sevgili Babür mekanı cennet olsun tanrıdan rahmet diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biliyomusun ~ 9 yıl önce
Allah arapça tanrı türkçe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 9 yıl önce
Ben bizi Yaratan Allah ın 99 ismini biliyorum da aralarında Türkçe Tanrı kelimesi yok. Yani hepsi Arapça
Cahil ~ 9 yıl önce
Tanri kelimesi has Turkce bir kelime olup Orhun yazitlarinda gecen "tengri"den dilimize kadar gelmis öz Türkçedir. Cahil herif.. Sizin gibi Arap sevicilerin arka tarafindan uydurdugu bir ayirim.. Musluman icin Allah, baska din icin Tanri kullanimi.. Tanri kelimesi ne ingilizce, ne almanca, ne fransizca olup, sapina kadar Turk kelimesidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 9 yıl önce
Ne kadar çok biliyormuşsunuz. Ilkokul da ilk öğrettikleri şeydi o. Araplar da daha önce putperestlerdi. Onların da bir sürü tanrıları var dı. Daha sonra müslüman oldular. Benim söylemek istediğim bir insan müslümansa onun yaradanı Allah tır. O nun 99 ismi arasında tanrı yoktur. Şaman sa putperest ise ya da Hıristiyan sa o zaman doğru bir ifade.
Birisi ~ 9 yıl önce
Bu kadar öz Türkçe merakın var ne diye Cahil ve Kelime kullanırsın . Bunlar da Arapça. Götürgeçli uçan avrat.
Meral Döşemeciler ~ 9 yıl önce
İyi bir insan,mükemmel bir amir, sevgi dolu bir dosttu.Yeri doldurulamaz. Allahtan rahmet diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet İspi ~ 9 yıl önce
SEDAT KAPTANIMIMA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM NUR İÇİNDE YATSIN TÜRK HAVA YOLLARININ BU GÜNLERE GELMESİNDE KATKILARI COK BÜYÜKTÜR KENDİSİ İLE UCTUM VE UNUTAMIYACAĞIM ANILARIM VAR CENEVREYE İSTANBUL ŞEHRİNİN OLIMPIYAT ADAYLIĞI İÇİN GİDEN EKİBİ BİRLİKTE UÇURMUŞTUK ...EMEKLİ OLDUKTAN SONRADA ZAMAN ZAMAN KONUŞTUK ..TEKRAR ALLAH RAHMET EYLESİN NUR İÇİNDE YATSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Bayrak ~ 9 yıl önce
Allah Rahmet eylesin.. Ailesine sabırlar niyaz ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mst DEMİR ~ 9 yıl önce
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN TÜM SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000