21 Mayıs 2013, Salı 13:53:32

THY KAPTAN VE F/O ALACAK

Türk Hava Yolları, Boeing 777, 737 ile Airbus 320-330-340 serisi uçaklarda görevlendirmek üzere kaptan pilot ve ikinci pilot alacağını duyurdu.
  • Sunexpress'ten asla kaptan almıyorsunuz onu anladık. E peki Pegasus'tan kaptan almamak da neyin nesi? Seni her hatta zorlayan,müşterini çalan bir şirketle rekabet etmenin ana kuralı onun kaptanını almaktır. Ama sen ne yapıyorsun? Zararına SAW'dan uçuşlar yapıyorsun. PGS ile rekabet edicem diye zararına bilet satıyorsun. Ama kaptanına hayır diyorsun. Sebep: Centilmenlik anlaşmamız var. Yahu bu kadar aptalca birşey olabilir mi? Hangi centilmenlik? PGS senden ayrılan tüm kaptanlara kucak açarken centilmenlik düşünüyor mu? Böyle İK yönetimi olur mu?
  • Sanırım bu yabancı müftelası kabin memurlarının istedikleri cockpit kapısı falan acık olsun takılalım eylenelim enseye şaplak.. falan filan istiyorlar. uçuş disiplini zor geliyor arkadaşlara yok öyle yağma!! keşke bin tane kabin memuru transfer etseler rusya ukrayna taraflarından yazık 300 dolara çalışan ekip var. işlerine gelirmi acaba?!?!!
  • Arkadaslar , yorumlari okurken kendimi mahalle kadinlarinin inanilmaz seviyesiz bir kavgasindaymisim gibi hissettim , neler soyluyorsunuz. Dunyanin en elit mesleklerinden birinin mensubu musunuz yoksa global olmanin yabancilarla da calismaktan gectiginin dahi farkinda olmayan insanlar mi? Yabanci pilotlarin olmasindan gayet memnunum , zira aramizda ingilizcesinin yetersizliginden nerdeyse ucak dusurme kabiliyetinde olabilecek arkadaslar yok degil..
  • Bi tutturmussunuz kabin as diye ne kadar cahilsiniz. Thy star allance uyesi oraada ki tum sartlari tasimak zorunda. Oraada calisanin maaslarinin 5 yildizli olmasina kadar sartlar var. O sarti ihlal edemez ey cahil arkadaslarim
  • Sanırım THY Pegasus ile de Kaptanlar konusunda centilmenlik anlaşması yaptı,çünkü 2013 yılında iki kez ayrı ayrı THY Kaptanlık alım sürecine katıldım(level4-HTA-simülatör-mülakat),her ikisinde de bütün aşamaları geçip mülakatlara kadar gelebilmeme rağmen her iki mülakat sürecinden sonra(1.aşama mülakat tarihi:31Ocak 2013,2.aşama mülakat tarihi:10Mayıs 2013),her iki mülakat tarihinden 1 hafta sonra 'değerlendirme süreciniz olumsuz,kariyer yaşantınızda başarılar dileriz'diye mail geldi.Bu arada yılbaşından beri THY'na Pegasustan 29tane F/O girmiş fakat bir tane bile girebilen Kaptan yok.O yüzden Pegasusta uçan Kaptan arkadaşlarım boşuna THY'na başvurmayın,paranıza(HTA:272TL),zamanınıza,enerjinize yazık.
  • kabini satarken iyiydi gidin mantıya sorun biz kabini niye sattık diye... gerçi kokpit demek de tam doğru değil... f/o lar ayrı talpa ağası kaptanlar ayrı... az bekleyin KABİN A.Ş. den sonra KOKPİT A.Ş. de 1-2 yıla gelir... önce F/o lar kaynar da... sıra kaptanlara da gelecek... geldiğinde arkanızda kimseyi bulmayacaksınız o ayrı... mantı dır şudur budur tuzu kurular zaten alacağını alıp gitmiş olur...
  • Bu yabancilarin hepsi sapik ,bizi ne saniyo bu yabancilar.lutfen bir onlem alinsin ,benim canim turk kaptanlarim koruyo allahtan.
  • Bende thy de yabanci fo olarak calisiyorum, yabanci pasaportumla yabanci kontenjanindan girdim. Sadece turk kaptanlarla ucuyorum ve bundan buyuk zevk aliyorum. Tre tri cn fark etmiyor, hepsi melek gibi insanlar, yeterki isini iyi yap. Adam canini sana emanet edebilsin, icinrahat olsun. Sorunu kendinde ara arkadas, yoksa git yurtdisina. Hep yabancilarla uc!!!
  • kokpit ekinin tamamı yabancı pilot olsun...güven içinde uçuyoruz..yerli ile uçunca acaba sağsalim inebilirmiyiz diye insan korkuyor valla....keşke hepsi yabancı pilot olsa...adam gibi adamlar....nede olsa sonradan görme değiller
  • Tk 500 tane daha lufthansadan F/O alicakmis, duyunca kabin adina sevindim

THY’nin yabancı kariyer sitelerine verdiği ilanlarda aradığı pilotlardaki koşullar şöyle belirtildi:

Captains A330 - A340 - B777:
- Minimum of 11, 000 hours total flying time of which 3, 000 hours should be Command experience on a/c 27 tonnes or greater and 1, 000 hours should be PIC on type (A330 or A340 or B777)
- Flown on type within the last 6 months
- Aged 59 or under

Captains B737 - A320
- Minimum of 6, 000 hours total flying time of which 3, 000 hours be Command experience on a/c 27 tonnes or greater and 1, 000 hours should be PIC on type (A320 or B737NG)
- Flown on type within the last 6 months
- Aged 60 or under

First Officers A330 - A340 - B777
- Minimum of 1, 500 hours total flying time on type (A330 or A340 or B777)
- Aged 45 or under

First Officers A320
- Minimum of 1, 500 hours total flying time on a/c 27 tonnes or greater of which 1, 000 hours should be on type
- Aged 45 or under

THY: CV TOPLANIYOR

Bu arada Türk Hava Yolları, şu an için kaptan pilot veya ikinci pilot alımının sözkonusu olmadığını, sözkonusu ilanın THY'nin çalıştığı ajans tarafından CV toplamak amacıyla kariyer sitelerine ilan verildiğini açıkladı.

THY KAPTAN VE F/O ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Bu nasıl Büyümek? ~ 11 yıl önce
Sunexpress'ten asla kaptan almıyorsunuz onu anladık. E peki Pegasus'tan kaptan almamak da neyin nesi? Seni her hatta zorlayan,müşterini çalan bir şirketle rekabet etmenin ana kuralı onun kaptanını almaktır. Ama sen ne yapıyorsun? Zararına SAW'dan uçuşlar yapıyorsun. PGS ile rekabet edicem diye zararına bilet satıyorsun. Ama kaptanına hayır diyorsun. Sebep: Centilmenlik anlaşmamız var. Yahu bu kadar aptalca birşey olabilir mi? Hangi centilmenlik? PGS senden ayrılan tüm kaptanlara kucak açarken centilmenlik düşünüyor mu? Böyle İK yönetimi olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 11 yıl önce
Sanırım bu yabancı müftelası kabin memurlarının istedikleri cockpit kapısı falan acık olsun takılalım eylenelim enseye şaplak.. falan filan istiyorlar. uçuş disiplini zor geliyor arkadaşlara yok öyle yağma!! keşke bin tane kabin memuru transfer etseler rusya ukrayna taraflarından yazık 300 dolara çalışan ekip var. işlerine gelirmi acaba?!?!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LUTFEN ~ 11 yıl önce
Arkadaslar , yorumlari okurken kendimi mahalle kadinlarinin inanilmaz seviyesiz bir kavgasindaymisim gibi hissettim , neler soyluyorsunuz. Dunyanin en elit mesleklerinden birinin mensubu musunuz yoksa global olmanin yabancilarla da calismaktan gectiginin dahi farkinda olmayan insanlar mi? Yabanci pilotlarin olmasindan gayet memnunum , zira aramizda ingilizcesinin yetersizliginden nerdeyse ucak dusurme kabiliyetinde olabilecek arkadaslar yok degil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 11 yıl önce
Bi tutturmussunuz kabin as diye ne kadar cahilsiniz. Thy star allance uyesi oraada ki tum sartlari tasimak zorunda. Oraada calisanin maaslarinin 5 yildizli olmasina kadar sartlar var. O sarti ihlal edemez ey cahil arkadaslarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazlum ~ 11 yıl önce
Sanırım THY Pegasus ile de Kaptanlar konusunda centilmenlik anlaşması yaptı,çünkü 2013 yılında iki kez ayrı ayrı THY Kaptanlık alım sürecine katıldım(level4-HTA-simülatör-mülakat),her ikisinde de bütün aşamaları geçip mülakatlara kadar gelebilmeme rağmen her iki mülakat sürecinden sonra(1.aşama mülakat tarihi:31Ocak 2013,2.aşama mülakat tarihi:10Mayıs 2013),her iki mülakat tarihinden 1 hafta sonra 'değerlendirme süreciniz olumsuz,kariyer yaşantınızda başarılar dileriz'diye mail geldi.Bu arada yılbaşından beri THY'na Pegasustan 29tane F/O girmiş fakat bir tane bile girebilen Kaptan yok.O yüzden Pegasusta uçan Kaptan arkadaşlarım boşuna THY'na başvurmayın,paranıza(HTA:272TL),zamanınıza,enerjinize yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bence ~ 11 yıl önce
Böyle bir centilmenlik anlaşması olsa sizi görüşmeye çağırmazlardı zaten. Allınmayışınızın sebebi ´TK material´olmamanızdan kaynaklanıyordur.
bence ye cevap ~ 11 yıl önce
zaten sunex gibi anlaşma resmi olsa çağrılmazdı, demekki arkadaş kibarca centilmenlik anlaşması dediğine göre yorum yapan arkadaş olayı kavrayamamış! F/O lar süper Cpt ler tukaka mı?
kabin ve kokpit ~ 11 yıl önce
kabini satarken iyiydi gidin mantıya sorun biz kabini niye sattık diye... gerçi kokpit demek de tam doğru değil... f/o lar ayrı talpa ağası kaptanlar ayrı... az bekleyin KABİN A.Ş. den sonra KOKPİT A.Ş. de 1-2 yıla gelir... önce F/o lar kaynar da... sıra kaptanlara da gelecek... geldiğinde arkanızda kimseyi bulmayacaksınız o ayrı... mantı dır şudur budur tuzu kurular zaten alacağını alıp gitmiş olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İ love turkish ~ 11 yıl önce
Bu yabancilarin hepsi sapik ,bizi ne saniyo bu yabancilar.lutfen bir onlem alinsin ,benim canim turk kaptanlarim koruyo allahtan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin e ~ 11 yıl önce
Bende thy de yabanci fo olarak calisiyorum, yabanci pasaportumla yabanci kontenjanindan girdim. Sadece turk kaptanlarla ucuyorum ve bundan buyuk zevk aliyorum. Tre tri cn fark etmiyor, hepsi melek gibi insanlar, yeterki isini iyi yap. Adam canini sana emanet edebilsin, icinrahat olsun. Sorunu kendinde ara arkadas, yoksa git yurtdisina. Hep yabancilarla uc!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diff press ~ 11 yıl önce
kokpit ekinin tamamı yabancı pilot olsun...güven içinde uçuyoruz..yerli ile uçunca acaba sağsalim inebilirmiyiz diye insan korkuyor valla....keşke hepsi yabancı pilot olsa...adam gibi adamlar....nede olsa sonradan görme değiller

Yanıtla

Kalan karakter 1000
press ~ 11 yıl önce
babana söyle de bir dna testi yaptırsın .senin bu yabancı hayranlığın normal değil !
kabin yabancı olsa ~ 11 yıl önce
kokpit te arkada yangın mı çıkaracaklar,slayt mı patlatacaklar,emercensi olsa ...larına mı yapacaklar diye korkmaktan kendilerini işlerine veremiyorlardır
komik ~ 11 yıl önce
yabancıların ki tatlı oluyor sanıyorum . siz uçağa girmeden herhalde öğreniyosunuz uçuş ekibinin kimlerden oluştuğunu, kaptan isimlerini yabancı mı yerli mi olduğunu sonra uçuşunuza karar veriyorsunuz sanırım ne güzel insan en fazla bu kadar bilinçli ve bilgece yazabilir :)
tk cpt ~ 11 yıl önce
bu yabıncılar galiba bu arkadaşımızı ziyadesiyle memnun ediyorlar olacakki yerlileri beğenmiyor eee herkes bizim gibi zevk sahibi değilki yani yaşasın yabancılar
Yabanci ~ 11 yıl önce
Tk 500 tane daha lufthansadan F/O alicakmis, duyunca kabin adina sevindim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inşallah ~ 11 yıl önce
Bir gün de 500 tane yabancı kabin memuru alınıp sizi ve arkadaşlarınızı kapının önüne koydukları zaman göbek atarsınız. Sevinciniz daim olsun!
KİR!! ~ 11 yıl önce
Yıkanmakla temizlenmez kalplerde katranlaşmışsa kir! Haşa huzurdan Rab'den de umut kesilmezki, atılırmı o haset kalplerinizden kimbilir? Diliniz fesat, gönlünüzde kalbinizle bir! Herkez yüreğinin ekmeğini, alınyazısında bulur..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000