01 Temmuz 2018, Pazar 12:17:20

THY kaptan pilotu İnce gökyüzüne veda etti

Türk Hava Yolları’nın kaptan pilotu Kemal İnce 45 yıllık gökyüzü kariyerinin veda uçuşunu kendisi gibi Türk Hava Yolları pilotu olan oğlu ile gerçekleştirdi.
  • CAN DOSTUM HAYIRLI OLSUN... TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA;KİMSENİN KALBİNİ KIRMADAN,UÇAĞIMIZIN CİVATASINA,PERÇİNİNE HASAR VERMEDEN EMEKLİLİKLER NASİP ETSİN...YENİ YAŞAMINDA BAŞARILAR DİLERİM. SONSUZ SEVGİLERİMLE...
  • Emekli olan kaptanımıza sonsuz saygı ve sevgilerimi iletiyorum, Allah sağlıklı güzel ve uzun bir ömür versin. Böyle bilgili, güzel insanlar hep olsun. Allah herkese mesleğinden bu şekilde yüzünün akıyla emekli olmayı nasip etsin.
  • Kemal Hocam ellerine sağlık sizlere THY çok şey borçlu..Bundan sonraki yaşamınızda sağlıklı , Mutlu ve huzur dolu günler diliyorum ..Sevgiyle kalın
  • Emekli olan kaptanımıza saygım sonsuz,Adamın benim yaşımdan fazla pilotluk hayatı var.En zor dönemlerde uçmuş.Ama günümüz pilotçukları da pilotluğu marifet sanıyor.Şimdiki teknolojide herkes pilot olur zaten nerde bi baltaya sap olamamış,işsiz güçsüz özel üniversite mezunu zengin çocukları varsa hepsi pilot olmuş.Günümüzdeki pilotluk üstün zeka gerektiren bir meslek değil. Parayı bastır pilot ol.
  • Pilotluk mesleği nedir?
  • Kaptan emekli bile olmak istemez cokpitde olmeyi tercih eder . Bu emekli adamin yarin Istanbul sokaklarinda yeni bir yasantisi var sokaklarda prestigy bulamicak yaninda genc kizlar yok. THY kaptan maasi Yok . THY imporotorlugu bitdi. THY kaptanlarin hepsinin oglu kizi THY nasil bu kadar rahat THY ise giriyor , inanilacak ol bir olay degil .Bu adamlarin yonetimde buyuk etkisi var . Sokaklarda yavas yavas bunalimlar baslicak , zaten evlerinde mutlu degil bu kisiler . THY mutlu evli bir kaptan cok az cogunun gozu disarida . Bu yasli adam sonu bunalim.
  • Pilotlarin gozunden dusen sirketin imaj kazanma cabalari.
  • Bu sicakta o ceker giyilir mi? Hele ki dalaman ucusunda.
  • Sonunda bee :) aga bu ne dediğini unutan kaptan :D Açın sorun herkesten aynı cevabı alırsınız :)
  • Pırıl pırıl, onurlu, örnek bir yaşam... Ne mutlu size... Yolunuz, bahtınız açık olsun... Hava Harbiyeli’92

Bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları’nın en deneyimli pilotlarından olan ve A330 filosunda görevini icra eden pilotu Kemal İnce 30 Haziran Cumartesi günü TK2557 kodlu Dalaman – İstanbul uçuşuyla gökyüzüne veda etti. Kemal İnce’nin 45 yıllık kariyerinin son uçuşunda kendisi gibi Türk Hava Yolları filosunda görevli olan oğlu Kaptan Pilot İnanç İnce de yer aldı.

1953 yılında Sinop’ta doğan ve 17 yaşında Hava Harp Okulu ile havacılık dünyasına adım atan Kaptan İnce ilk uçuşunu 1973 yılında gerçekleştirdi. 1993 yılında Türk Hava Yolları ailesine katılan kaptan pilot 45 yılda, 14 farklı uçak tipinde yaklaşık 26 bin saatini diğer bir deyişle 3 yılını bulutların üzerinde uçarak geçirdi. Deneyimli pilot son uçuşunda oldukça özel anlar yaşadı. Kemal İnce’yi uçuşun sonunda ekip arkadaşları, ailesi ve sevdikleri çiçekle karşıladı.

Veda uçuşuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kemal İnce; “45 yıl dile kolay ancak insan ömrü için çok uzun bir dönem. Pilotluk ise çok özel bir meslek, bulutlarla haşır neşir olmak çok güzeldi. Bugünse son uçuşumu gerçekleştirdim. 45 yıldır o kadar alıştım ki yarın ne hissederim bilmiyorum. Pilot olma hayali kuran kadın, erkek tüm gençlere Atatürk’ün sözünü hatırlatmak isterim; istikbal göklerdedir. İstikballeri için Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’ne başvurarak hayallerini gerçekleştirebilirler.” dedi. Türk Hava Yoları pilotu İnanç İnce ise; “Çok mutlu ve gururluyum uzun bir uçuş kariyerinin ardından güzel bir vedada birlikteyiz. İnşallah böyle güzel geçen yıllar bize de nasip olur. Ben babamın mesleğini tercih ederek pilot oldum, benim çocuklarımın ve yeğenlerimin de dedelerinin açtığı yolda pilot olmalarını çok isterim.” açıklamasında bulundu. 

Pilot Kemal İnce Dalaman- İstanbul uçuşunda yolculara da duygusal bir anons yaptı. İnce; “Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar, Kaptan pilotunuz Kemal İnce olarak sizlere 45 yıllık pilotluk mesleğimin son uçuşundan sesleniyorum. Bu uçuş ile birlikte benim için bir tutku olan pilotluk serüvenimi tamamlamış olacağım. Bundan sonraki yaşantımda sevgili ailem ile daha çok zaman geçireceğim. Sizlere ve Türk Hava Yolları ailesine uçuşlarında emniyetli inişler, yaşamlarında sağlık ve mutluluk diliyorum.” dedi.  Uçakta bulunan 305 yolcu da anonsa alkışlarla eşlik etti.





























 

THY kaptan pilotu İnce gökyüzüne veda etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

YILDIRIM BUDAN ~ 6 yıl önce
CAN DOSTUM HAYIRLI OLSUN... TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA;KİMSENİN KALBİNİ KIRMADAN,UÇAĞIMIZIN CİVATASINA,PERÇİNİNE HASAR VERMEDEN EMEKLİLİKLER NASİP ETSİN...YENİ YAŞAMINDA BAŞARILAR DİLERİM. SONSUZ SEVGİLERİMLE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 6 yıl önce
Emekli olan kaptanımıza sonsuz saygı ve sevgilerimi iletiyorum, Allah sağlıklı güzel ve uzun bir ömür versin. Böyle bilgili, güzel insanlar hep olsun. Allah herkese mesleğinden bu şekilde yüzünün akıyla emekli olmayı nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radar Contact ZAFER ~ 6 yıl önce
Kemal Hocam ellerine sağlık sizlere THY çok şey borçlu..Bundan sonraki yaşamınızda sağlıklı , Mutlu ve huzur dolu günler diliyorum ..Sevgiyle kalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 6 yıl önce
Emekli olan kaptanımıza saygım sonsuz,Adamın benim yaşımdan fazla pilotluk hayatı var.En zor dönemlerde uçmuş.Ama günümüz pilotçukları da pilotluğu marifet sanıyor.Şimdiki teknolojide herkes pilot olur zaten nerde bi baltaya sap olamamış,işsiz güçsüz özel üniversite mezunu zengin çocukları varsa hepsi pilot olmuş.Günümüzdeki pilotluk üstün zeka gerektiren bir meslek değil. Parayı bastır pilot ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolaysa Gel ~ 6 yıl önce
Madem bu kadar kolay buyur gelde görelim nasıl uçuruyorsun. Ama dikkat et yere kapaklanma :)))
kolaysa gele ~ 6 yıl önce
maymun bile uçak kullandı haberim yok herhalde :)) :)) :))
Kolaysa geleye ~ 6 yıl önce
O zaman İstanbul'dan San Francisco'ya maymun uçursun insanları. Yazdığınız yorumlar zeka seviyenizi ortaya koyuyor :)))
Haklı ~ 6 yıl önce
8 yıllık bir TK pilotu olarak yazdıklarının altına imzamı atıyorum. Bu kadar kalitesiz insanın doldurduğu bir meslek olamaz. Maalesef girdik bir kere çıkamıyoruz.
Pilot ~ 6 yıl önce
Pilotluk mesleği nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 6 yıl önce
Sorunu Google'a sor her bilgiyi bulursun. Ancak okumazsın.... Pilot arkadaş edin onlara sor mesleği sana anlatsınlar. Arkadaş edinecek bulamazsın.. Sen pilotluğu biliyorsan anlat bilgi alsınlar, bilmiyorsan sus da adam sansınlar..
Yasi kucultmek ~ 6 yıl önce
Kaptan emekli bile olmak istemez cokpitde olmeyi tercih eder . Bu emekli adamin yarin Istanbul sokaklarinda yeni bir yasantisi var sokaklarda prestigy bulamicak yaninda genc kizlar yok. THY kaptan maasi Yok . THY imporotorlugu bitdi. THY kaptanlarin hepsinin oglu kizi THY nasil bu kadar rahat THY ise giriyor , inanilacak ol bir olay degil .Bu adamlarin yonetimde buyuk etkisi var . Sokaklarda yavas yavas bunalimlar baslicak , zaten evlerinde mutlu degil bu kisiler . THY mutlu evli bir kaptan cok az cogunun gozu disarida . Bu yasli adam sonu bunalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 6 yıl önce
Bence kaptanın emekliliği değil de senin bir bunalımın var. Pilotların evlerinde mutlu olmadığını evlerine gizli kamera yerleştirerek mı öğrendin. Sen kendi çoluk ve çocuğuna nasıl bir gelecek sağladın? Zavallı kalemşör.
Reklam ~ 6 yıl önce
Pilotlarin gozunden dusen sirketin imaj kazanma cabalari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 6 yıl önce
Bu sicakta o ceker giyilir mi? Hele ki dalaman ucusunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 6 yıl önce
Sonunda bee :) aga bu ne dediğini unutan kaptan :D Açın sorun herkesten aynı cevabı alırsınız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komutanım! ~ 6 yıl önce
Pırıl pırıl, onurlu, örnek bir yaşam... Ne mutlu size... Yolunuz, bahtınız açık olsun... Hava Harbiyeli’92

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000