14 Haziran 2008, Cumartesi 07:35:49

THY Kapadokya'yı coşturdu

Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli seferlere başladığı 8 Mart 2007’den bu yana Kapadokya Havalimanına inen bin 503 uçaktan 87 bin 345 yolcu yararlandı.

Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli seferlere başladığı 8 Mart 2007’den bu yana Kapadokya Havalimanına inen bin 503 uçaktan 87 bin 345 yolcu yararlandı. Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Ali Şerit, yaptığı açıklamada, THY’nin tarifeli seferleri ile havalimanındaki hareketliliğin Kapadokya'yı canlandırdığını söyledi. Şerit, 8 Mart 2007’den bu yana Kapadokya Havalimanını 87 bin 345 yolcunun kullandığını belirterek, bu yolcuların 28 bin 587’sinin dış hat yolcusu olduğunu kaydetti.

Onur Air Havayollarının da Temmuz - Kasım ayları içinde ispanya'dan turistik dolmuş uçak (charter) uçuşlarına başlayacağını hatırlatan Şerit, şunları söyledi: ‘Nevşehir ve Kapadokya, ülkemizin ve Orta Anadolu'nun en önemli tarih ve turizm merkezlerinden biridir. Yöreyi yılda 2 milyona yakın turist ziyaret etmektedir. Bu nedenle Kapadokya Havalimanı, yolcu taşımadığının yanı sıra turizm açısından çok  önemli bir yere sahiptir. THY’nin tarifeli uçuşlarıyla birlikte havalimanımızdaki hareketlilik, Kapadokya turizmini de hareketlendirmiştir. THY’nin yanı sıra Pegasus Hava Yollarının Almanya ve İsrail'den, Free Bird Havayollarının da Almanya'dan turistik dolmuş uçak (charter) seferleri devam ediyor.

THY Kapadokya'yı coşturdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000