21 Mart 2020, Cumartesi 20:46:50

THY kabinden mektup var

Türk Hava Yollaı uçucu ekipleri, tahliye uçuşları öncesinde bir mektup kaleme aldı.
  • Çok üzüldüm gören de hint fakirleri açlıktan kırılıyor sanacak. Sahte gözyaşlarınızı alın ve uzayın. Ajitasyonun böylesi görülmedi!
  • Canım gerçekten işleri coook zor. Uçakta canlar önce onlara sonrada allaha emanet. Rabbim hepsini korusun .malesefki hem uçak personelleri ile doktorların çoğu kendi imkanları ile maske eldiven ,maske ve dezektefan ile diğer tıbbi malzemelerini karşılıyorlar.imkanlıgı dahilinde.bulabilirse tabı.bu yüzden hem kendimiz hem onlar için duyarlı olmalıyız.herkesten ricam lütfen yardımcı olalım birbirimize destek olalım. Bu zor günlerde herkesin birilerinin yardıma ihtiyacı var.rabbim tüm uçak personelleri ile tüm tıp personellerini korusun.Alaha emanet olsunlar
  • Hiç biriniz Şirketlerden daha fazla imkana, Yöneticilerden daha fazla gelire, patronlardan daha fazla zenginliğe sahip değilsiniz. Ucuz kahramanlık yapıyorsunuz. Virüs size bulaşınca hastanede yatacak yatak bulmanıza bile yardımcı olmaz bunlar. Hafızanızı ne çabuk yitiriyorsunuz? 305 likleri ne kadar duydularsa başınıza bir iş geldiğinde sizin çığlığınızı da o kadar duyarlar.
  • Herşeyin bedeli var sayın arkadaşlar. Düne kadar havanızdan geçilmiyordu. Virüs yokken bile dezenfekte yaşıyordunuz.Aynı sektörde sizden daha ağır şartlarda çalışanlar 2000 alırken siz 11 bin krediye imza atmıştınız. Yıllardır bu kadar boş beleş para kazandınız. Şimdide biraz risk alın bakalım. Hayat nasılmış?Ülke öyle bir haldeki! Hala sizin paranızın dörtte birine maskesiz eldivensiz vede eğitimli kaliteli çok insan var. Sizin yaptığınız işi yapabilecek!
  • Kesinlikle her kelimesine katılıyorum,işleri çok zor Allah yardımcıları olsun,yetersiz önlemlerle görev yapmaya çalışıyorlar,Allahtan dileğim şu illet virüsten tüm ülkem ve dünya insanları biran önce kurtulsun inşallah
  • Bu şirket milletin hakkını vermeyen rezil kepaze insana saygı duymayan bir şirket! 3 sene önce işi bıraktım,bir güzelde rapor aldım 6 ay çatır çatır rapor paralarını da yedim,Amerika'ya geldim harika bir hayatımda var, Siz hakkınızı aramassaniz koyun gibi surunursunuz! Hadi takılmaya devam böyle
  • Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakımı'nda Covid-19 lu durumu ağır hastaları takip ediyoruz. Ciddi malzeme sıkıntımız mevcut. Temin edilen malzemeler yetişmiyor. İhtiyacımız olan malzemeleri söylüyorum: -FFP2 veya FFP3 maske -Tıbbi gözlük -Yüz koruyucu maske -Su geçirmez tulum Hastane ye lazımken kabine nasıl bulsunşar :(
  • Maske ve eldivende de tasarruf var sanırım. Uçuş kısıtlaması bulunan dış ülkelere bile yapılan git gel seferlerinde maske veya eldiven verilmiyor artık. Sadece yatı görevlerine gidilirken maske eldiven veriliyor.
  • Bekarlar ve evde tek yaşayanlar uçsun. Ikram kaldırılsın tabi er hariç çünkü kalplere dokunmalıyız.. KALP çok önemli.
  • Madem herkes elini taşın altına koyacak bu sürede sendika üyelerden aidat almasın. Ne olacak demeyin aylık 5.5 milyon TL!

Türk Hava Yollaı uçucu ekipleri, tahliye uçuşları öncesinde bir mektup kaleme aldı.

Tedbirlerinin üst düzeyde olduğu Coronavirüs salgını nedeniyle bu uçuşların da risk oluşturduğunu ifade eden kabşn ekipleri, yolcuların arasında yürümenin ve ikramın ciddi tehdit olduğunu açıkladı.

İşte uçucu ekiplern mektubu:

Bizler her koşulda işine aşkla giden havacılarız. Uçuşlarımızda her türlü fedakarlığı gösteren bireyleriz.Canımızdan çok ‘CAN’ları düşünenleriz. Üzüntüsü olana bir tebessüm, heyecanı olana heyecan katanlarız. Nelere göğüs germedik ki.Neleri göze almadık ki. Sıtma, Ebola, MERS-CoV,Zika ve derken Covid 19 (Korona)virüsü. Söz konusu ülkemiz olunca daha da inançlı olduk. Ülkemiz ve şirketimiz açısından çok zor günler geçiriyoruz.Bu zor günlerde sağlık çalışanları gibi özveriyle çalışıyoruz. Her göreve gidişimizde geride bıraktığımız eşimiz, çocuklarımız, annemiz, babamız yaptığımız bu kutlu görevde en büyük moral kaynağımız. İnanıyoruz ki bu zor günleri de büyük bir fedakarlık ile atlatacağız.

Ancak...

Gerçekleştirdiğimiz uçuşlarda daha düne kadar eldiven dahi kullanamıyorduk. Maske kullanımı ise sonradan gerçekleşti. Bu kararlarından dolayı başta Başkanımız ve Genel Müdür’ümüze teşekkür ediyoruz. Ancak diye başladık. Ancak; önümüzde ki günlerde İtalya dahil 8 ülkeden vatandaşlarımızı ülkemize getirecek seferleri gerçekleştireceğiz. Büyüyen ve gelişen ülkemize yakışan bu operasyonları gerçekleştireceğimiz için gururluyuz. Buna benzer Avrupa ve umre seferlerini gerçekleştirip yurda döndüğümüzde,uçağın kapıları açıldığında görüyoruz ki uçağın etrafında bulunan steril korumalı kıyafeti olmayan hiç kimse uçağa bir adım dahi yaklaşmıyor. Bizler ise sağlık müdürlüğünün bizlere verdiği basit bir eldiven ve bez maskelerle yolcuların arasında dolaşıyoruz. Bu da yetmezmiş gibi yaklaşık 30 cm mesafe ile yemek servisi yapıp, kullandığı çatal kaşıklara temas ediyoruz. Ve büyük bir risk ile karşı karşıyayız. Sağlık müdürlüğünün aldığı tedbirleri artırmasını, bu uçuşları gerçekleştirecek ekiplerin aynı gasilhane çalışanları gibi (ki hak ettiğimizi düşünüyoruz) eldiven, N95 maske, gözlük - yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanmasının zorunlu tutulmasını istiyoruz. Ayrıca yemek servisinin kaldırılması veya kullan at şekline getirilmesini talep ediyoruz. Bu tedbirler hem ülkemiz hem ailelerimiz hem de bizlerin sağlığı için zaruridir. Bu tedbirler alındığında gerçekleşen uçuşlara büyük bir sorumluluk ile yaklaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sağlık Bakanımızın söylediği gibi; Riskin önünü birlikte keselim. Tedbirlere uyarsak hastalığın yayılımını kontrol altına alabiliriz. Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdit o kadar zayıflar. KORONA VİRÜS ALACAĞINIZ TEDBİRLERDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR.

THY kabinden mektup var

Yorumlar Tüm Yorumlar (98)

Vah vah ~ 4 yıl önce
Çok üzüldüm gören de hint fakirleri açlıktan kırılıyor sanacak. Sahte gözyaşlarınızı alın ve uzayın. Ajitasyonun böylesi görülmedi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.Ö. ~ 4 yıl önce
Canım gerçekten işleri coook zor. Uçakta canlar önce onlara sonrada allaha emanet. Rabbim hepsini korusun .malesefki hem uçak personelleri ile doktorların çoğu kendi imkanları ile maske eldiven ,maske ve dezektefan ile diğer tıbbi malzemelerini karşılıyorlar.imkanlıgı dahilinde.bulabilirse tabı.bu yüzden hem kendimiz hem onlar için duyarlı olmalıyız.herkesten ricam lütfen yardımcı olalım birbirimize destek olalım. Bu zor günlerde herkesin birilerinin yardıma ihtiyacı var.rabbim tüm uçak personelleri ile tüm tıp personellerini korusun.Alaha emanet olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çığlık ~ 4 yıl önce
Hiç biriniz Şirketlerden daha fazla imkana, Yöneticilerden daha fazla gelire, patronlardan daha fazla zenginliğe sahip değilsiniz. Ucuz kahramanlık yapıyorsunuz. Virüs size bulaşınca hastanede yatacak yatak bulmanıza bile yardımcı olmaz bunlar. Hafızanızı ne çabuk yitiriyorsunuz? 305 likleri ne kadar duydularsa başınıza bir iş geldiğinde sizin çığlığınızı da o kadar duyarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur ~ 4 yıl önce
Herşeyin bedeli var sayın arkadaşlar. Düne kadar havanızdan geçilmiyordu. Virüs yokken bile dezenfekte yaşıyordunuz.Aynı sektörde sizden daha ağır şartlarda çalışanlar 2000 alırken siz 11 bin krediye imza atmıştınız. Yıllardır bu kadar boş beleş para kazandınız. Şimdide biraz risk alın bakalım. Hayat nasılmış?Ülke öyle bir haldeki! Hala sizin paranızın dörtte birine maskesiz eldivensiz vede eğitimli kaliteli çok insan var. Sizin yaptığınız işi yapabilecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 4 yıl önce
O kadar üzülüyorum ki bu kötülüğün sebebini anlamıyorum. Sadece nefret kusmussun. Allah acil şifalar versin sana. Bu karanlık kalple yaşamak çok zor olsa gerek.
Elif ~ 4 yıl önce
Oturdugun yerden duydugun tek virusle yargı dagıtmıssın yıne. Sana bu işi yaparken duyup maruz kaldııgımız diğer tüm virus ve hastalıkları saymamı istermisin ? Şirket alım yaptıgında ismini ver de sana destek verelim seni de alsın. Senelerdir hava atamamak sa tek gayen hadi buyur !
Ayse ~ 4 yıl önce
Vıcdansız ve utanmazca bor yorum
F.O annesi ~ 4 yıl önce
Kesinlikle her kelimesine katılıyorum,işleri çok zor Allah yardımcıları olsun,yetersiz önlemlerle görev yapmaya çalışıyorlar,Allahtan dileğim şu illet virüsten tüm ülkem ve dünya insanları biran önce kurtulsun inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerikalı ~ 4 yıl önce
Bu şirket milletin hakkını vermeyen rezil kepaze insana saygı duymayan bir şirket! 3 sene önce işi bıraktım,bir güzelde rapor aldım 6 ay çatır çatır rapor paralarını da yedim,Amerika'ya geldim harika bir hayatımda var, Siz hakkınızı aramassaniz koyun gibi surunursunuz! Hadi takılmaya devam böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipik ~ 4 yıl önce
Iste tipik hostes kafasi
Ya he he ~ 4 yıl önce
Hadi uza ezik
q sınıfı ~ 4 yıl önce
hepimizin greencardı yok beybisi sen çıkınca kaçmışsın mantıklı olarak
Y ~ 4 yıl önce
Haram zikkim olsun o yalandan yere aldigin raporlar
... ~ 4 yıl önce
hahahahasssiktir ordan amerika'da yaşm çok zor sağşık sektörü berbat hangi uyduruk vizenle hangi kaçak saatlik işi yapıyosun acaba varoş
Maalesef ~ 4 yıl önce
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakımı'nda Covid-19 lu durumu ağır hastaları takip ediyoruz. Ciddi malzeme sıkıntımız mevcut. Temin edilen malzemeler yetişmiyor. İhtiyacımız olan malzemeleri söylüyorum: -FFP2 veya FFP3 maske -Tıbbi gözlük -Yüz koruyucu maske -Su geçirmez tulum Hastane ye lazımken kabine nasıl bulsunşar :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 4 yıl önce
Sizlerde haklısınız tabiki ancak, bizlerde haklıyız. Atilabilecek som adım, iç-dış demeden bütün uçuşların durdurulması. Unutmayın ki bizler bu risklerle uçmaya devam ettiğimiz sürece, bu hastalık azalmak yerine artış gösterecektir.
tassruf ~ 4 yıl önce
Maske ve eldivende de tasarruf var sanırım. Uçuş kısıtlaması bulunan dış ülkelere bile yapılan git gel seferlerinde maske veya eldiven verilmiyor artık. Sadece yatı görevlerine gidilirken maske eldiven veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 4 yıl önce
lütfen herkes bunu bilerek gitsin. eczaneden ihtiyaçlarını alsın. 10 maske 50 tl. bütün ekip bir kişi üzerinden geçiniyor. uçuşa gidiyorsanız ücretsiz izin seçmemişsiniz ve uçmaya hazırlıklısınız demektir. ekipteki bir memuru sömürmeyin lütfen.
Kalplere DOKUNALIM ~ 4 yıl önce
Bekarlar ve evde tek yaşayanlar uçsun. Ikram kaldırılsın tabi er hariç çünkü kalplere dokunmalıyız.. KALP çok önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeynep ~ 4 yıl önce
Bekarlar ölsûn diyorsun yani. Ne beyinsiz bir cümle. Senin aldığın oksijene yazık!
Farkındalık ~ 4 yıl önce
Madem herkes elini taşın altına koyacak bu sürede sendika üyelerden aidat almasın. Ne olacak demeyin aylık 5.5 milyon TL!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 4 yıl önce
Sendika topladığı aidatlar ile bu koruyucu ekipmanları bize alabilir! Tedarik sıkıntısı olmazsa tabi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000