29 Ocak 2010, Cuma 20:00:44

THY KABİN MEMURU ARIYOR

Türk Hava Yolları, büyüyen filosuna personel alımını sürdürüyor. THY bu kez sadece bayan kabin memuru alacak.
  • hala okuyor olmakta etkılermı yoksa okulu bıtermekmı lazım hemen ış başlama olasılıgı varmı
  • hiç torpilim yokken girdim tk ailesine hala da torpilim yok ama geçen sene amir oldum. torpil ülkemizin gerçeği maalesef, tıpkı diğer sektörlerde de binlerce hatta milyonlarca olduğu gibi. torpilin varsa süper ama yoksa da şansınız va, bence denemeye değer...
  • Fly Hava Yolları battıktan sonra ordakiler THY'ye geçtiler...aman allahımm neler vardı içlerinde anlatamam.yemin ederim ortaokul mezunları vardı..ingilizceden bihaber insanlar vardı.yazıklar olsun!!!Türk Hava Yollarının karizmasını yerle bir edenlerden şikayetçiyim..Bugün dünya yarın ahret on parmağım yakalarındadır..Allah bu torpil düzenini kahretsin.Lanetliyorumm!!!
  • TK bu kafa ve bu yönetimle yönetildiği sürece kabinde hiçbir zaman başarıyı yakalayamaz ve yakalayamamıştır.Çok iyi ingilizce bildiği için alınan bir memurun yolcunun yanındaki çantanın kendisine ait olup olmadığını sorduğuna canlı şahidim.Soru şu " Are you luggage " ? Yapılan mülakatları siz düşünün artık.2 yıldır tüm mülakatları geçen ve halen X havayollarında amir olarak çaılşan bir arkadaşım halen arayacaklar diye bekliyor.Ama garibin hiç torpili yok.Bende bu camiadanım ve daha 50 tane örnek verebilirim.Yazık diyorum o kadar
  • Siz kabin hizmetlerinin istediği adayların mı alındığını sanıyorsunuz:) Komisyon sadece göstermelik birşey, ordan iyi puan alman ancak %10 etkiler girmeni, %90 'ı torpil.
  • Erkek Kabin Memuru alınmamasına tepki gösterenler, pilotlar istemiyor diyor... Yazıklar olsun bu ahlaksız düşüncelere... Bir de yolcu şikayetlerine bakın bakalım, yolcu ne istiyor? Biz yolcuların ne istediğini sorgulayan yok... Şu ana kadar yaptığım uçuşlarda en fazla göze batan ve en sakil duranlar genelde erkek hostesler... Bence THY de yeteri kadar erkek hostesten fazlası var...
  • ingilizce bilmelerine gerek yok rusça bilsinler yeter
  • THY YÖNETİMİ HAMDİ BEY TEMEL BEY İSTERLERSE AİRPORTTV,YE ÇIKAR ANLATIRIM HERŞEYİ HODRİ MEYDAN !AKP,DEN TORPİLİ OLMAYAN VEYA ÜYELİĞİ OLMAYANLAR ALINMIYOR BU DURUM YENİ OLUŞUM TGS İÇİNDE GEÇERLİ ŞARTLAR OLUMLU OLDUĞU HALDE AKP,Lİ DEĞİLSE SİZİ BAŞKA BİRİMDE DEĞERLENDİRELİM DİYORLAR AMA DİĞERLERİDE AYNI ŞARTLARA HAİZ AMA ONLARA BÖYLE BİR ŞEY SORULMUYOR VE OK TELEFONUNUZ AÇIK OLSUN ARANICAKSINIZ DENİYOR VE 1 HAFTA 15 GÜN SONRA İŞE ALINIYOR ÇÜNKÜ ONLAR AKP DESTEKÇİSİ BURDAN SORUYORUM THY A.O VEYA HERHANGİ BİR KURUM AKP,NİN BABASININ MALIMIDIR ? ONDA BENİMDE PAYIM VAR BUNLAR HAK YİYEN PARTİSİNİN ADAMLARI BAŞI NEYSE KIÇIDA ODUR DOĞRUYA DOĞRU .
  • HER ZAMAN YAPTIKLARI GİBİ KABİN MEMURU ALIMLARINDA YİNE ARANAN VASIFLARA HAİZ OLMADIĞI HALDE KENDİ YANDAŞLARINI EKİBE DAHİL EDERKEN DİĞER TARAFTAN SAĞLIK DURUMU ELVERİŞLİ,LİSAN BİLEN ,DIŞ GÖRÜMÜ(BOY İLE KİLO ORANTISI) UYGUN OLAN KİŞİLER ÇEŞİTLİ BAHANELER ÖNE SÜRÜLEREK GÖREVE BAŞLATILMAYACAKTIR.BİR ARAŞTIRILSA THY'DE BOYU 1.60'IN ALTINDA ,KİLOSU FAZLA ,ÜSTELİK LİSAN BİLMEYEN BİRSÜRÜ KİŞİ THY'DE KABİN MEMURU OLARAK ÇALIŞTIRILIYOR.ÖNEMLİ OLAN DIŞ GÖRÜNÜŞÜN ORANTILI OLMASIDIR. MAALESEF ÖYLE KİŞİLER VAR Kİ ORANTISIZ GÖRÜNÜŞLERİYLE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYORLAR.ERKEK KABİN MEMURU ALIMLARINI NASIL KABUL EDEMİYORLARSA MEDYA BU KONUNUN DA ÜZERİNE DAHA ÇOK GİTTİĞİ TAKDİRDE YANLIŞ PERSONEL SEÇİMLERİNDE DE AZALMA OLACAKTIR.
  • bırakın arkadaşlar çamur atmayı artık yok akp yok bilmem ne.. kıskançlığın bu kadarı yani.. evet DÜNYANIN her yerinde tanıdığı olan işini görür ama bu demek değildir ki sadece birilerinin adamı alınacak.. eğer alınmıyorsanız dönüp kendinize bakın nerede eksiğim diye.. çamur atmayı bırakın.. ayrıca erkek alımlarının durdurulmasını da kesinlikle onaylamıyorum !! ama gerek pilotlar gerek yokcular özellikle bunu istiyor.. özellikle pilotlar..

THY’ye kabin memuru olarak başvuranlar 2-16 Şubat tarihleri arasında mülakata çağrılacak.

İşte THY’nin kabin memuru adaylarında aradığı koşullar:

T.C. uyruklu olmak.
En az lise veya dengi okul mezunu olmak. (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz edilmesi zorunludur.)
İyi derecede İngilizce bilmek.
THY A.O.’nun öngördüğü ilde ikamet etmeyi kabul etmek.
01.01.1980 ile 31.12.1990 tarihleri arası doğumlu olmak.
Adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)
14/08/2009-16/10/2009 tarihleri arasında yayınlanan en son ilanımıza başvuran ve kilo dışındaki sebeplerle elenen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Daha önce rezervasyon yaptırıp herhangi bir nedenle aşamalara katılmamış olan veya rezervasyon yaptırmamış olan adaylar yeni rezervasyon yaptırıp aşamalara katılabileceklerdir.

NOT: ERKEK ADAYLARIN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

Sağlık ve Fiziki Koşullar
160-180 cm.arası boya sahip olmak.
Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY tarafından veya THY’nın belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.)
Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (THY’nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.)
Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği veya sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak.

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

Adaylara, başvurularını eksiksiz olarak tamamlayıp onayladıktan sonra sistem tarafından aday numarası ve şifre verilecektir. Adayların, alım süreci boyunca katılacakları tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ve şifre ile veya TC Kimlik Numaraları ile takip etmeleri gerekecektir. Bu nedenle söz konusu aday numarası ve şifrenin özenle korunması gerekmektedir.

Adayların başvurularını tamamlayabilmeleri için rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir.
Başvuruda bulunan ve gerekli şartları taşıyan adayların, rezervasyon yaptırıp, belirtilecek yere rezervasyon yaptırdıkları tarihte;
Nüfus cüzdanı aslı
En az lise veya dengi okula ait diploma aslı veya noter onaylı sureti (eğitimini yurtdışında tamamlayan adaylar için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı sureti)
ile şahsen gelmeleri gerekmektedir.
İlan, yeterli sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacaktır.
Daha önce herhangi bir şekilde yapılmış tüm başvurular geçersizdir.

THY KABİN MEMURU ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
hala okuyor olmakta etkılermı yoksa okulu bıtermekmı lazım hemen ış başlama olasılıgı varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hiç torpilim yokken girdim tk ailesine hala da torpilim yok ama geçen sene amir oldum. torpil ülkemizin gerçeği maalesef, tıpkı diğer sektörlerde de binlerce hatta milyonlarca olduğu gibi. torpilin varsa süper ama yoksa da şansınız va, bence denemeye değer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fly Hava Yolları battıktan sonra ordakiler THY'ye geçtiler...aman allahımm neler vardı içlerinde anlatamam.yemin ederim ortaokul mezunları vardı..ingilizceden bihaber insanlar vardı.yazıklar olsun!!!Türk Hava Yollarının karizmasını yerle bir edenlerden şikayetçiyim..Bugün dünya yarın ahret on parmağım yakalarındadır..Allah bu torpil düzenini kahretsin.Lanetliyorumm!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TK bu kafa ve bu yönetimle yönetildiği sürece kabinde hiçbir zaman başarıyı yakalayamaz ve yakalayamamıştır.Çok iyi ingilizce bildiği için alınan bir memurun yolcunun yanındaki çantanın kendisine ait olup olmadığını sorduğuna canlı şahidim.Soru şu " Are you luggage " ? Yapılan mülakatları siz düşünün artık.2 yıldır tüm mülakatları geçen ve halen X havayollarında amir olarak çaılşan bir arkadaşım halen arayacaklar diye bekliyor.Ama garibin hiç torpili yok.Bende bu camiadanım ve daha 50 tane örnek verebilirim.Yazık diyorum o kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz kabin hizmetlerinin istediği adayların mı alındığını sanıyorsunuz:) Komisyon sadece göstermelik birşey, ordan iyi puan alman ancak %10 etkiler girmeni, %90 'ı torpil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Erkek Kabin Memuru alınmamasına tepki gösterenler, pilotlar istemiyor diyor... Yazıklar olsun bu ahlaksız düşüncelere... Bir de yolcu şikayetlerine bakın bakalım, yolcu ne istiyor? Biz yolcuların ne istediğini sorgulayan yok... Şu ana kadar yaptığım uçuşlarda en fazla göze batan ve en sakil duranlar genelde erkek hostesler... Bence THY de yeteri kadar erkek hostesten fazlası var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ingilizce bilmelerine gerek yok rusça bilsinler yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY YÖNETİMİ HAMDİ BEY TEMEL BEY İSTERLERSE AİRPORTTV,YE ÇIKAR ANLATIRIM HERŞEYİ HODRİ MEYDAN !AKP,DEN TORPİLİ OLMAYAN VEYA ÜYELİĞİ OLMAYANLAR ALINMIYOR BU DURUM YENİ OLUŞUM TGS İÇİNDE GEÇERLİ ŞARTLAR OLUMLU OLDUĞU HALDE AKP,Lİ DEĞİLSE SİZİ BAŞKA BİRİMDE DEĞERLENDİRELİM DİYORLAR AMA DİĞERLERİDE AYNI ŞARTLARA HAİZ AMA ONLARA BÖYLE BİR ŞEY SORULMUYOR VE OK TELEFONUNUZ AÇIK OLSUN ARANICAKSINIZ DENİYOR VE 1 HAFTA 15 GÜN SONRA İŞE ALINIYOR ÇÜNKÜ ONLAR AKP DESTEKÇİSİ BURDAN SORUYORUM THY A.O VEYA HERHANGİ BİR KURUM AKP,NİN BABASININ MALIMIDIR ? ONDA BENİMDE PAYIM VAR BUNLAR HAK YİYEN PARTİSİNİN ADAMLARI BAŞI NEYSE KIÇIDA ODUR DOĞRUYA DOĞRU .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HER ZAMAN YAPTIKLARI GİBİ KABİN MEMURU ALIMLARINDA YİNE ARANAN VASIFLARA HAİZ OLMADIĞI HALDE KENDİ YANDAŞLARINI EKİBE DAHİL EDERKEN DİĞER TARAFTAN SAĞLIK DURUMU ELVERİŞLİ,LİSAN BİLEN ,DIŞ GÖRÜMÜ(BOY İLE KİLO ORANTISI) UYGUN OLAN KİŞİLER ÇEŞİTLİ BAHANELER ÖNE SÜRÜLEREK GÖREVE BAŞLATILMAYACAKTIR.BİR ARAŞTIRILSA THY'DE BOYU 1.60'IN ALTINDA ,KİLOSU FAZLA ,ÜSTELİK LİSAN BİLMEYEN BİRSÜRÜ KİŞİ THY'DE KABİN MEMURU OLARAK ÇALIŞTIRILIYOR.ÖNEMLİ OLAN DIŞ GÖRÜNÜŞÜN ORANTILI OLMASIDIR. MAALESEF ÖYLE KİŞİLER VAR Kİ ORANTISIZ GÖRÜNÜŞLERİYLE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYORLAR.ERKEK KABİN MEMURU ALIMLARINI NASIL KABUL EDEMİYORLARSA MEDYA BU KONUNUN DA ÜZERİNE DAHA ÇOK GİTTİĞİ TAKDİRDE YANLIŞ PERSONEL SEÇİMLERİNDE DE AZALMA OLACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bırakın arkadaşlar çamur atmayı artık yok akp yok bilmem ne.. kıskançlığın bu kadarı yani.. evet DÜNYANIN her yerinde tanıdığı olan işini görür ama bu demek değildir ki sadece birilerinin adamı alınacak.. eğer alınmıyorsanız dönüp kendinize bakın nerede eksiğim diye.. çamur atmayı bırakın.. ayrıca erkek alımlarının durdurulmasını da kesinlikle onaylamıyorum !! ama gerek pilotlar gerek yokcular özellikle bunu istiyor.. özellikle pilotlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000