26 Mart 2013, Salı 10:19:47

THY KABİN MEMURU ADAYLARI DİKKAT!

Türk Hava Yolları’nda kabin memuru olmak isteyenler için en önemli kriter İngilizce bilmek. Peki, yazılı ve sözlü İngilizce sınavlarında hangi konulara dikkat edilmesi gerekiyor, hangi sorular karşınıza çıkıyor?
  • çenemin altinda karsidan bakildiginda goruncek bi iz degil 2 cm ufak bi cizik gibi iz var buna sıkınti yaparlarmi
  • sınav için sertifika istenmiyor çünkü şirket kendi dil sınavı yapıyor.2 aşamadan oluşuyor.daha sonra sözlü ingilizce mülakat oluyor.(işe alındıktan sonra da her yıl tekrarlanıyor bu dil sınavı!başarısız olanlar işten atılmaya kadar gidiyor.) işe başvuru sadece web sitesinden oluyor ve mülakat için belli bir tarih olmuyor.herkes de çağırılmıyor zaten.genel de yılda 1kez alım yapar thy,çok açık olursa 2kez. diğer şirketlerin alım süreçlerine benzemez burası...
  • İngilizce bilgisi için hehangi bir yerden sertifika vs istiyorlarmı?
  • Erkekler için boy - kg arası maksimum ne kadar olmalıdır?
  • Şuan başvuru yapılıyomu
  • Merhabalar neden mulakatlarin zaman dilimi net olarak yazlmmş bunu bn nasıl ogrenbolitim lütfen yardmci olurmusunz
  • Bende dovme var .Sıkınytı olur mu?
  • Arkadaş lar ben kişisel bilgilerimi yazarken mail adrese mi eksik yazmisim.bana msj geldi THY den kişisel bilgilerinize mail den bakın diyor ama bakamiyorum yardımcı olur musunuz o msji nasıl gorebilirim
  • BEN 1997 LI YANI 19 YASINDAYIM AMA YINEDE BASVURDUM LISTEDEDE 1997 BULUNMASADA MULAKATA KATILMAYI DUSUNUYORUM . LISEYI BITIRDIM UNIVERSITEYE HAZIRLANIYORUM VE INGILIZCEM COK IYI AMA SIRF 97 LI OLDUM ICIN YINEDE KABUL EDILIMIYIM???
  • Merhabalar kabin memurluğuna internet üzerinden çalışabilmem için çıkmış soruların felan bulunduğu güvenilir bir site biliyor musunuz

İki yıl üst üste Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen Türk Hava Yolları, gençlerin kariyer hedefleri arasında da en gözde şirketlerden biri haline geldi.  Yaklaşık 5 bin 500 kabin memurunun çalıştığı şirketin, yeni kabin memuru almak için açtığı ilana rekor başvuruda bulunuldu. Adayların kesin alımı için mülakatlar sürerken THY’nin alacağı kabin memuru adaylarında aranan en önemli özelliklerden biri de İngilizce biliyor olmak. Peki adayların İngilizce sınavlarına nasıl hazırlanması gerekiyor, sınavlarda hangi sorularla karşılaşıyor?

ÖNCE YAZILI SONRA SÖZLÜ MÜLAKAT

THY kabin memurluğu İngilizce sınavı sözlü ve yazılı olarak ikiye olarak ayrılıyor. İlk sınav bilgisayar üzerinden yazılı olarak yapılıyor. Genellikle alım için yapılan sınavların ilk budur. Bu sınav iki bölümden oluşuyor. Cevapları sürükleme, dinledikten sonra cevabı bulma ve görsel resimler...  Öğrenciler bir kere soruyu cevapladıklarında geriye dönme şansları maalesef bulunmuyor.  İlk bölüm için pre-intermediate düzeyinde İngilizce yeterli olabiliyor.  İkinci kısıma geçmek için öğrencilerin minimum 1.2 skor almaları gerekiyor. Fazla hata yapıldığında sistem kapanıyor ve sınav bitmiş oluyor. İkinci kısımda ise zorluk derecesi gittikçe artıyor.

ADAYLARA TÜYOLAR...

Bir sonraki aşamada ise bir kurul karşısında sözlü İngilizce mülakatına giriliyor. Mülakatlar genelde yazılı sınavdan başka bir gün oluyor. Kuruldakiler size günlük hayattan sorular soruşor ve bu sürede sorular sohbet şeklinde adaylara iletiliyor. Buradaki amaç ise söylenenleri anlamanızda yani “Compherension” yeteneğinizde ve sorulara verdiğiniz cevaplarda akıcılık ve gramer olarak düzgünlük şartlarını aramak...  Yazılı sınavı geçen adayların en zorlandıkları yer burası. Bu zamana kadar gramere dayalı bir İngilizce eğitimi almış olan adaylar “speaking” konusunda aynı başarıyı gösteremeyebiliyorlar.

World Of Language Academy Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Temelli, uzun süredir kabin memuru sınavlarına öğrenci hazırladıkları için bu alanda hangi sorular sorulduğunu da az çok tahmin ettiklerini söylüyor ve adayları uyarıyor. Temelli, “Alımlara hazırlananlar için tavsiyemiz, İngilizce konuşma becerilerine yönelik çalışmalar yapmalarıdır. Genelde mülakatta, “Bize kendini tanıtır mısın?, Daha önce hangi işi yapıyordun? Neden ayrıldın? İngilizce’yi nereden öğrendin? Neden kabin memurluğu? Okuduğun bölüm nedir? Neden bu bölümün ile ilgili bir işte çalışmıyorsun?” gibi sorulur sorulmaktadır.  Aileile  ilgili ya da evli iseniz evlilik hakkında sorular en çok sorular arasındadır. Fakat bunun dışında “Çantanı nereden aldın?”, “Hiç Disneyland’a gittin mi?” gibi soruların da sorulduğu bilinmelidir. Önceden ezberlenmiş kalıplarla konuşmak size eksi puan getirecektir.  Kendi cümlelerinizi kurunuz ve anlamadığınız soruları tekrar etmelerini istemekten kaçınmayınız” dedi.

GİYİMİNİZE ÖZEN GÖSTERİN

Pelin Temelli bir de tüyo veriyor kabin memuru adaylarına: “ Yazılı İngilizce sınavı için giyim önemli değilken, mülakatta muhakkak giyiminize özen göstermelisiniz. Unutmayın, İngilizce’niz sınansa bile bir iş görüşmesindesiniz.”

World Of Language Academy olarak sınava yönelik eğitimlerde, gramer eğitiminde THY yazılı sınavına bire bir uygun gramer yapılarını öğrenerek vakitten ve gereksiz gramer bilginden tasarruf edilebildiğini vurgulayan Temelli, “  Listening (dinleme) ve speaking(konuşma) eğitimlerinde ise mülakatlarda sorulan sorulara doğru, akıcı ve istenen cevabı vermenizi sağlıyoruz. Her sene onlarca kabin memuru adaylarını THY’de kariyer sahibi yapan Wola Academy’de bu alanda deneyimli ve başarılı ve onlarca hostes adayının ve de kabin memurunun sınavları başarıyla vermesini sağlayan eğitmenler sayesinde 5 günlük hızlandırılmış veriyoruz. Böylelikle mülakatlarda başarılı olmanıza yardımcı oluyoruz,  iyi bir iş ve  kariyere sahip olmanızı sağlıyoruz” dedi.

İşte THY’nin alacağı Bay ve Bayan Kabin Memuru Adaylarında Aranan Şartlar

Ön Koşullar:

T.C. uyruklu olmak
En az lise veya dengi okul mezunu olmak (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz edilmesi zorunludur)
İyi derecede İngilizce bilmek
THY A.O.’nun öngördüğü ilde ikamet etmeyi kabul etmek
01.01.1983 ile 31.12.1990 tarihleri arası doğumlu olmak
Adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
Erkek adaylar için; askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecil ettirmiş olmak
Sağlık ve Fiziki Koşullar
Bayanlarda 160-180 cm.arası boya sahip olmak
Erkeklerde 170-190 cm.arası boya sahip olmak
Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak (Ölçümler THY tarafından veya THY’nin belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır)
Sağlık durumu uçuşa müsait olmak (THY’nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak)
Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği veya sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

THY KABİN MEMURU ADAYLARI DİKKAT!

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

ibrahim ~ 6 yıl önce
çenemin altinda karsidan bakildiginda goruncek bi iz degil 2 cm ufak bi cizik gibi iz var buna sıkınti yaparlarmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nehir ~ 6 yıl önce
sınav için sertifika istenmiyor çünkü şirket kendi dil sınavı yapıyor.2 aşamadan oluşuyor.daha sonra sözlü ingilizce mülakat oluyor.(işe alındıktan sonra da her yıl tekrarlanıyor bu dil sınavı!başarısız olanlar işten atılmaya kadar gidiyor.) işe başvuru sadece web sitesinden oluyor ve mülakat için belli bir tarih olmuyor.herkes de çağırılmıyor zaten.genel de yılda 1kez alım yapar thy,çok açık olursa 2kez. diğer şirketlerin alım süreçlerine benzemez burası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coco ~ 7 yıl önce
İngilizce bilgisi için hehangi bir yerden sertifika vs istiyorlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrt ~ 7 yıl önce
Erkekler için boy - kg arası maksimum ne kadar olmalıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cgdm ~ 7 yıl önce
Ya bu sınavda bir kere başarisiz olunca bir daha giriliyor mu
Nvrz ~ 7 yıl önce
Şuan başvuru yapılıyomu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filiz ~ 8 yıl önce
Merhabalar neden mulakatlarin zaman dilimi net olarak yazlmmş bunu bn nasıl ogrenbolitim lütfen yardmci olurmusunz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ask ~ 8 yıl önce
Bende dovme var .Sıkınytı olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre ~ 8 yıl önce
eger gorunmeyecek bir yerdeyse olmaz
Meryem ~ 8 yıl önce
Arkadaş lar ben kişisel bilgilerimi yazarken mail adrese mi eksik yazmisim.bana msj geldi THY den kişisel bilgilerinize mail den bakın diyor ama bakamiyorum yardımcı olur musunuz o msji nasıl gorebilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gamze ~ 8 yıl önce
Meryem merhaba su an ilan basvurusu var mı ben sıtesınde goremıyorum ?
bengi ~ 8 yıl önce
BEN 1997 LI YANI 19 YASINDAYIM AMA YINEDE BASVURDUM LISTEDEDE 1997 BULUNMASADA MULAKATA KATILMAYI DUSUNUYORUM . LISEYI BITIRDIM UNIVERSITEYE HAZIRLANIYORUM VE INGILIZCEM COK IYI AMA SIRF 97 LI OLDUM ICIN YINEDE KABUL EDILIMIYIM???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zekk ~ 8 yıl önce
Merhabalar kabin memurluğuna internet üzerinden çalışabilmem için çıkmış soruların felan bulunduğu güvenilir bir site biliyor musunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000