30 Mart 2011, Çarşamba 17:25:39

THY KABİN MEMURLARI ASIANA'DA

Türk Hava Yolları ile dün Atatürk Havalimanı’na 13 yıl sonra tekrar uçan Asiana Airlines arasında codeshare anlaşması imzalandı.
  • meraktan soruyorum. psikoloji okuyunca çok bilimsel ifadeler mi kullanması gerekir o arkadaşın? psikolog da sizin benim gibi bir insan değil midir? başka bir dil mi konuşması gerekir? eski yunanca mı latince mi tam bilmiyorum ne dildedir teknik deyimleri psikologların ama onları kullansa daha mı inandırıcı olacaktı bu kişi? bırakın Allah aşkına boş işleri yahu! psikoloji okusa nolur okumasa nolur? aslına bakılırsa bir kaç yerde haklı. Bence de zenci aşağılayıcı değil. Hatun sözcüğüne gelince, ben eşime hatun diye sesleniyorum sık sık hakaret ediyorum diye beni boşaması mı gerekir? Bu arada şu konuda da ilk yorumu yapana katılmamak mümkün değil, bizim kızlar manken yahut kabin memuru; çok daha güzel bence de :)
  • Yazdığınız yazının içeriği psikoloji okumamış olduğunuzun açık beyanıdır.Eğer gerçekten okuduysanız vay vatandaşın haline! arka kapıdan bile çıkmış olamazsınız:) İnsanların zekasına hakaret ediyorsunuz.Bu derece banal ve varoş bir ifade şekli sizin gibi pozitif ve kültürlü bir şahsa yakışmamış.
  • Ne değerler var da biz görmüyoruz ! Hatun öz Türkçe bir deyimdir. Hatun kelimesini küşük görerek Nene Hatun, Gülbahar Hatun gibi tarihi annelerimize siz saygısızlık ediyorsunuz. Fantezi neden kötü bir kelime olsun ??? fantezi müzik, fantezi giysi... Zenci demek ırkçılıkmış... Asıl siz ikiniz kendinizi bilmeden ele verip bilinç altınızı ortaya döktünüz ! Okuduğunuzu yazıldığı gibi yalın haliyle algılamayıp iç sıkıntınızı ve bastırılmış negatif duygularınızı ortaya döktünüz... Nereden mi biliyorum ? Ben psikoloji okudum da oradan... Geçmiş olsun, acilen tıbbi danışmaya ihtiyacınız var ikinizin (veya iki ayrı yorumu yapan bir kişinin...)
  • Anlatın lütfen.Bu hatun, fantezi v.s. gibi kelimeler kullanılması sayfaya yakışıyor mu? Hem bu kelimeleri kullanmanız kabin memurlarını küçük düşürüyor.Öyle ki ; Reklamlarda bile kabin memurlarının küçük düşürülmesi bu ve bunun gibi söylemler yüzündendir.Lütfen biraz saygı.
  • Her şeyden evvel zenci kelimesini kullanarak zaten ırkçı görüşünüzü tasdik ediyorsunuz.Ayrıca bizim ırkımızdan mı yoksa zenci biri mi diyerek iyice çuvallamış oldunuz.Çatlayın,patlayın gibi basit,amiyane sözler ŞU fotoğrafın altına yakışmıyor.Hataları görmezden gelirsek bir gün karşımıza kocaman bir sorun olarak çıkacaktır.
  • o iki taraftaki hatunların da gerçek kabin memuru değil de kiralanmış manken olabileceği hiç aklınıza geldi mi ? Bir de manken olsun memur olsun insanın göz aşinalığı önemlidir. Gözünüze eciş bücüş çekik gözlü hepatit hastası renginde bir bayan mı daha güzel görünür yoksa beyaz tenli ve daha uzun boylu dolgun bir bayan mı ? Sapkın fantezilere sahip olmadığınız sürece herhalde (ırkçılık kesinlikle değil) bir zenci bayan mı daha güzel gelir size yoksa kendi ırkınızdan bir bayan mı ?
  • evet Türkçe öğretmenleri de burdaymış. bilmişler... THY'nin kabin memurları kadar başınıza taş düşsün. çekemiyosunuz işte bal gibi çatır çutur çatlayın...
  • O senin guzelligin ve bilgeligin.Asiana'nin kusursuz hizmet anlayisi,ust duzey ucus guvenligi tartisilmaz.THY cok taninan bir sirket Asiana bunun faydasini gorecek,THY ise Bolgenin en prestijli havayolundan heranlamda fayda gorecek.Birkez daha hayirli olsun.Saygin girgin seni de Asiana'da gormekten mutlu oluruz.Saygilar
  • siz THY'nı kendi tekelinizde gibi düşünmeyin lütfen. Hepimizin milli hava yolu şirketidir.T.C. vatandaşı olan herkesin gururudur.Hal böyleyken; eğer kendimize özeleştiri yapmazsak nasıl ilerleriz? üstelik aşırı makyaj sadece THY kabin memurları için değil tüm şirketler için geçerli.Böyle bir yorum yazmanız bizleri üzmekten öteye gitmez..
  • Tum ucuslarimda Asiana havayollarini tercih ederim. Mukemmel otesi bir hizmet anlayislari var. Gercekten bizimle anlasmalari yerinde bir karar. Ogrenmeyi ogrensek bile yeter.
İmza törenine, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Asiana Airlines CEO’su Young-Doo Yoon, THY ve Asiana Airlines yetkililerinin yanısıra çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu katıldı.

Törene "Asiana Havayolları'nın gelmesi artık İstanbul'un bir hub olduğunu göstermektedir. Atatürk Havaalanı’nın saatte 40 olan slot sayısı 50’ye çıktı ve bu sayının daha da artması gerekmektedir" diyerek başlayan Kotil sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu yüzden Atatürk Havaalanı çok yoğun bir havaalanı, özellikle Asiana harici diğer havayollarının da buraya uçma arzusu, hükümetimizin üçüncü havaalanı konusundaki projesine katkıda bulunacaktır. Ben bu projenin bir an önce başlaması gerektiğini düşünüyorum. Havacılığa ve İstanbul’un bir havacılık merkezi olmasına büyük katkısı bulunacaktır. Umarım bir an önce bu proje hayata geçer” dedi.

Kotil, ortaklık ile ilgili toplantıda yaptığı konuşmada “Seul’den üç uçuşla başlayan Asiana Havayolları ile birlikte bu hatta 10 uçuş düzenleyeceğiz. Dört sene önce biz haftada 3 sefer yapıyorduk. Demek ki bu sayede hattı dört kat büyütmüş olduk. İnşallah bu seferler daha da fazlalaşır, çünkü biz Asiana’nın buraya her gün uçmasını istiyoruz. Bu işbirliği ile biz Asiana’ya iç hatlarda İzmir, Ankara, Kayseri’yi açmış olduk. Asiana’da bizi Japonya’da iki noktaya ve Avusturalya’da Sydney’e taşıyacak. Güney Kore’de de Pusan'a uçucaklar. Pusan büyük bir ekonomi şehri ve Türk askerlerinin şehitliği var bu açıdan da Asiana ortaklığı bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

THY UÇAKLARINA ASIANA KABİN MEMURLARI GELİYOR
Genel Müdür Temel Kotil bu işbirliğinde kabin memurlarının da Asiana Havayolları ile ortak çalışacaklarını belirtti ve sözlerini şöyle noktaladı. “İşbirliğimize ek olarak kabin elemanlarımız Asiana’nın güzel kıyafetleriyle Asiana için uçacaklar ve tabi Asiana'nın kabin elemanları da bizim hatlarımızda uçacaklar. İşbirliğimizde bu açıdan çok enterasan ve güzel bir işbirliğidir. Hemen hatırlatayım Asiana, Uzakdoğu’da parlayan bir yıldızdır, 5 yıldızlı iki havayolu şirketinden birisidir. Star Alliance’ta yani starların içinde star bir şirketle iş birliği yapmış olduk.”



Asiana Airlines CEO’su Young-Doo Yoon toplantıda yaptığı konuşmada, 14 sene önce tanıştıkları Türk Hava Yolları ile böyle bir anlaşma yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bugün 14 yıldır süre gelen ilişkimizde yeni bir başlangıcı paylaşmaktayız. Geniş kapsamlı ve stratejik bir ortaklığa start veriyoruz. Bu sayede Güney Kore ve Türkiye piyasasında güçlü pozisyonunlarımızı geliştirecek, öte yandan aramızdaki bağ sayesinde ülkelerimizi birbirlerine daha da yakınlaştıracağız.

Türk Hava Yolları, dünyanın en önde gelen şirketlerinin arasında yer almaktadır. Bu da zaten almış olduğu bir çok ödüle yansımaktadır. ATW’nin “2010 Pazar Lideri” ve Skytrax tarafından verilen “Güney Avrupa 2010 En İyi Havayolu” ödüllerinde olduğu gibi, Asiana da endüstride kendini geliştirici faaliyetleriyle ve en yüksek standartlarla hizmet verdiği ve yaptığı çalışmalarla 5 yıl üstüste 5 yıldızlı havayolu olarak ödüllendirilmiş bir şirkettir.

Her iki havayolu şirketi de kendini mükemmelliyete adamıştır. Elde ettiği başarıların taahüdü en üst derecededir. Asiana, Türk Hava Yolları ile bir code share ortağı olmaktan gurur duymaktadır. Ben şuna inanıyorum ki Asiana’nın bu ortaklığı sayesinde çok daha farklı kulvarlara koşacağız. Kore ile Türkiye arasında ilişkilerin gelişmesi açısından da bu ortaklık önemlidir." 

Yoon gerçekleştirdikleri ortaklık ile iki şirket arasındaki iyi niyet ve dostluğun bir mihenk taşı görevi göreceğini, hem THY hem Asiana'nın çok daha güçlü piyasa payı elde edeceğini ifade etti. Yoon; "Türk Hava Yolları ile çok daha parlak bir geleceğe gidiyoruz. Herkese burada bulunduğu için teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

İmza törenin ardından Young-Doo Yoon, Temel Kotil’e Asiana Airlines’ın filosunda bulunan Boeing 747 maket uçağı, Temel Kotil ise Yoon’a Young-Doo Yoon ismini taşıyan Boeing 777 tipi maket uçağı hediye etti.












©AirportHaber.com

THY KABİN MEMURLARI ASIANA'DA

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
meraktan soruyorum. psikoloji okuyunca çok bilimsel ifadeler mi kullanması gerekir o arkadaşın? psikolog da sizin benim gibi bir insan değil midir? başka bir dil mi konuşması gerekir? eski yunanca mı latince mi tam bilmiyorum ne dildedir teknik deyimleri psikologların ama onları kullansa daha mı inandırıcı olacaktı bu kişi? bırakın Allah aşkına boş işleri yahu! psikoloji okusa nolur okumasa nolur? aslına bakılırsa bir kaç yerde haklı. Bence de zenci aşağılayıcı değil. Hatun sözcüğüne gelince, ben eşime hatun diye sesleniyorum sık sık hakaret ediyorum diye beni boşaması mı gerekir? Bu arada şu konuda da ilk yorumu yapana katılmamak mümkün değil, bizim kızlar manken yahut kabin memuru; çok daha güzel bence de :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazdığınız yazının içeriği psikoloji okumamış olduğunuzun açık beyanıdır.Eğer gerçekten okuduysanız vay vatandaşın haline! arka kapıdan bile çıkmış olamazsınız:) İnsanların zekasına hakaret ediyorsunuz.Bu derece banal ve varoş bir ifade şekli sizin gibi pozitif ve kültürlü bir şahsa yakışmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne değerler var da biz görmüyoruz ! Hatun öz Türkçe bir deyimdir. Hatun kelimesini küşük görerek Nene Hatun, Gülbahar Hatun gibi tarihi annelerimize siz saygısızlık ediyorsunuz. Fantezi neden kötü bir kelime olsun ??? fantezi müzik, fantezi giysi... Zenci demek ırkçılıkmış... Asıl siz ikiniz kendinizi bilmeden ele verip bilinç altınızı ortaya döktünüz ! Okuduğunuzu yazıldığı gibi yalın haliyle algılamayıp iç sıkıntınızı ve bastırılmış negatif duygularınızı ortaya döktünüz... Nereden mi biliyorum ? Ben psikoloji okudum da oradan... Geçmiş olsun, acilen tıbbi danışmaya ihtiyacınız var ikinizin (veya iki ayrı yorumu yapan bir kişinin...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anlatın lütfen.Bu hatun, fantezi v.s. gibi kelimeler kullanılması sayfaya yakışıyor mu? Hem bu kelimeleri kullanmanız kabin memurlarını küçük düşürüyor.Öyle ki ; Reklamlarda bile kabin memurlarının küçük düşürülmesi bu ve bunun gibi söylemler yüzündendir.Lütfen biraz saygı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her şeyden evvel zenci kelimesini kullanarak zaten ırkçı görüşünüzü tasdik ediyorsunuz.Ayrıca bizim ırkımızdan mı yoksa zenci biri mi diyerek iyice çuvallamış oldunuz.Çatlayın,patlayın gibi basit,amiyane sözler ŞU fotoğrafın altına yakışmıyor.Hataları görmezden gelirsek bir gün karşımıza kocaman bir sorun olarak çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o iki taraftaki hatunların da gerçek kabin memuru değil de kiralanmış manken olabileceği hiç aklınıza geldi mi ? Bir de manken olsun memur olsun insanın göz aşinalığı önemlidir. Gözünüze eciş bücüş çekik gözlü hepatit hastası renginde bir bayan mı daha güzel görünür yoksa beyaz tenli ve daha uzun boylu dolgun bir bayan mı ? Sapkın fantezilere sahip olmadığınız sürece herhalde (ırkçılık kesinlikle değil) bir zenci bayan mı daha güzel gelir size yoksa kendi ırkınızdan bir bayan mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet Türkçe öğretmenleri de burdaymış. bilmişler... THY'nin kabin memurları kadar başınıza taş düşsün. çekemiyosunuz işte bal gibi çatır çutur çatlayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O senin guzelligin ve bilgeligin.Asiana'nin kusursuz hizmet anlayisi,ust duzey ucus guvenligi tartisilmaz.THY cok taninan bir sirket Asiana bunun faydasini gorecek,THY ise Bolgenin en prestijli havayolundan heranlamda fayda gorecek.Birkez daha hayirli olsun.Saygin girgin seni de Asiana'da gormekten mutlu oluruz.Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siz THY'nı kendi tekelinizde gibi düşünmeyin lütfen. Hepimizin milli hava yolu şirketidir.T.C. vatandaşı olan herkesin gururudur.Hal böyleyken; eğer kendimize özeleştiri yapmazsak nasıl ilerleriz? üstelik aşırı makyaj sadece THY kabin memurları için değil tüm şirketler için geçerli.Böyle bir yorum yazmanız bizleri üzmekten öteye gitmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tum ucuslarimda Asiana havayollarini tercih ederim. Mukemmel otesi bir hizmet anlayislari var. Gercekten bizimle anlasmalari yerinde bir karar. Ogrenmeyi ogrensek bile yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000