09 Temmuz 2011, Cumartesi 10:15:21

THY KABİL SEFERLERİNİ BAŞLATIYOR

Türk Hava Yolları yarından itibaren Kabil'e seferler başlatıyor...
  • büyük, güçlü ve model ülke olmanın bazı sorumlulukları var.Bu da onlardan biri.Kabil seferlerinin bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını ,THY personelinin kazasız belasız görevler icra etmesini dilerim.bir de merak etmeyin hiçbir yabancı asker Afganistana sivil havayolları ile uçmaz.
  • evet tehlikenin ve savasin hala devam ettigi bir ulke ama bircok insanin bilmedigi gerceklerde var,afganistan genelinde sivil askeri ve resmi makamlar olmak uzere binlerce turk bulunmakta,hatta bizzat kendimde yaklasik bir yil farkli sehirlerinde bulundum, turklerle kimsenin bir alip veremedigi yok,saganin olayi tamamen duyarsizliktan ibaret. personelinin canini hice sayip boyle bi riski goze aldi, bu zamana kadar act,mng vs. bircok sirket afganistana ucus yapiyo ama kimse yatiya kalmiyo ve sorunda yasamiyo.Evet ucakta dusuruluyo ama kim kimi dusureceginide biliyo sonucta. Havalimani emniyetinede gelince otorite NATO da guvenlik seviyesinin nasil oldugunu siz dusunun artik... Allah zeval ziyan vermesin gurur duydugumuz milli havayolumuza..
  • saga gıbı olmasında... emnıyetlı ucuslar thy ekıbı=)
  • Afganistan'a THY'nın başlamasını gerçekten geç kalınmış bir program diyorum; çünkü Afganistan'a NATO kumutası çerçevesinde yüzlerce askeri ve sivil Avrupalı ve Amerikalı hem ticaret hem iş icabı Dubai üzerinden saatlerce Dubai havalimanlarında çileli bekleyişle ülkelerine gidiyorlardı. Türkiyede Büyük Havalimanları yapıldı ancak yolcu yok örneğin Esenboğa...Türkiye'de bu pazardan payını alması için bu Kabil sefereni başlamakla bir çok Türk insanına iş imkanı sağlayacaktır.Zaten Afganistanda şuanda yaklaşık 90 bin Türkiye'den İnşaat ve imar alanında çalışan var. Bunlar mecbur Ariana'yi kullanıyorlardı Mazar-ı Şerife de başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Çok çok güzel oldu bana katılan insan sayısı hakikaten çok.
  • AKP ve Rize kalkındırma derneği ekseninde hareket eden thy yönetimi büyük bir yanlışa imza atıyor...Kabil hattı kar getirmeyen bir hat olacağı gibi thy uçaklarının güvenliğinide büyük ölçüde tehlikeye sokuyor...Müşteri olarak afganistana müslümanları öldürmeye giden amerikan askerlerini taşırsınız artık ! . ! . !
  • 19:59:20 misafirine :). Afganistan ile aramızda yazın 1.5 saat fark var (bu kışın 2.5 saat oluyor). Tarifede yeralan saatler lokal olduğundan fark varmış gibi duruyor. PS : Bu arada belirteyim ben ne THY ne de başka bir devlet kuruluşu çalışanıyım. Hatta THY'nin mağdur etme sayısında epey bir bonusum var.
  • Eminim THY oraya ucan Ekiplere iyi ek para oder
  • ucus saatleri ve sürelerinde hata yapmilmis gibi geldi bana...
  • Elbette. Sadece Kabil için değil THY'nin (veya bir başka havayolunun) uçtuğu her destinasyon için uluslararası kuruluşlarca yapılan risk değerlendirmelerine göre belirlenen miktarlarda sigorta primi ödenir. Bu durum sabit olmayıp zaman içinde gelişen olaylara göre değişkenlik gösterir. Yani X ülke için bugün 10 TL prim ödeniyorsa bir halk ayaklanması, organize terör saldırıları gibi durumlarda bu prim misal 12 TL'ye çıkar. Bu primler de belli ölçülerde bilet fiyatlarına yansıtılır ki bu tip bölgelere uçan şirketlerin bilet fiyatları bu nedenle biraz daha pahalıdır. Ayrıca bu risk uçuşu gerçekleştiren personelin harcırahlarında da görülebilir.
  • Kabil e gidecek uçağı sigorta şirketine bildirip,savaş bölgesi riski için fazladan sigorta primi ödeniyor mu acaba?Madem bilgilisiniz,lütfen bizi bilgilendirir misiniz?
10 Temmuz 2011 Pazar günü başlayacak Kabil seferleri haftada 3 gün yapılacak.
 
Türk Hava Yolları’nın 143’üncü yurtdışı uçuş noktası olacak Kabil’e ilk uçuş normal tarifeden farklı olarak sabah saat 03:45’de Atatürk Havalimanı’ndan kalkacak, 10:00 Kabil yerel saati ile varacak. Kabil’den ise 12:00’da kalkacak uçak 16:15’de Türkiye yerel saati ile İstanbul’a inecek. 
 
Türk Hava Yolları şu anda 41 iç hat 142 dış hat olmak üzere dünyada 183 şehire uçuş düzenlemekte olup, yeni başlayacak Kabil uçuşları ile birlikte Türk Hava Yolları’nın sefer düzenlediği uçuş nokta sayısı 184’e ulaşacak.
 
İstanbul’dan Kabil’e 31 Temmuz 2011 tarihinden önce başlayacak seyahatlerde, gidiş-dönüş tüm vergiler dahil 578 Avro’dan başlayan ücretlerle seyahat edilebilir.
 
İşte 13-30 Temmuz 2011 itibariyle tarifeli Kabil seferleri uçuş saatleri:
 
THY KABİL SEFERLERİNİ BAŞLATIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
büyük, güçlü ve model ülke olmanın bazı sorumlulukları var.Bu da onlardan biri.Kabil seferlerinin bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını ,THY personelinin kazasız belasız görevler icra etmesini dilerim.bir de merak etmeyin hiçbir yabancı asker Afganistana sivil havayolları ile uçmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet tehlikenin ve savasin hala devam ettigi bir ulke ama bircok insanin bilmedigi gerceklerde var,afganistan genelinde sivil askeri ve resmi makamlar olmak uzere binlerce turk bulunmakta,hatta bizzat kendimde yaklasik bir yil farkli sehirlerinde bulundum, turklerle kimsenin bir alip veremedigi yok,saganin olayi tamamen duyarsizliktan ibaret. personelinin canini hice sayip boyle bi riski goze aldi, bu zamana kadar act,mng vs. bircok sirket afganistana ucus yapiyo ama kimse yatiya kalmiyo ve sorunda yasamiyo.Evet ucakta dusuruluyo ama kim kimi dusureceginide biliyo sonucta. Havalimani emniyetinede gelince otorite NATO da guvenlik seviyesinin nasil oldugunu siz dusunun artik... Allah zeval ziyan vermesin gurur duydugumuz milli havayolumuza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saga gıbı olmasında... emnıyetlı ucuslar thy ekıbı=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Afganistan'a THY'nın başlamasını gerçekten geç kalınmış bir program diyorum; çünkü Afganistan'a NATO kumutası çerçevesinde yüzlerce askeri ve sivil Avrupalı ve Amerikalı hem ticaret hem iş icabı Dubai üzerinden saatlerce Dubai havalimanlarında çileli bekleyişle ülkelerine gidiyorlardı. Türkiyede Büyük Havalimanları yapıldı ancak yolcu yok örneğin Esenboğa...Türkiye'de bu pazardan payını alması için bu Kabil sefereni başlamakla bir çok Türk insanına iş imkanı sağlayacaktır.Zaten Afganistanda şuanda yaklaşık 90 bin Türkiye'den İnşaat ve imar alanında çalışan var. Bunlar mecbur Ariana'yi kullanıyorlardı Mazar-ı Şerife de başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Çok çok güzel oldu bana katılan insan sayısı hakikaten çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AKP ve Rize kalkındırma derneği ekseninde hareket eden thy yönetimi büyük bir yanlışa imza atıyor...Kabil hattı kar getirmeyen bir hat olacağı gibi thy uçaklarının güvenliğinide büyük ölçüde tehlikeye sokuyor...Müşteri olarak afganistana müslümanları öldürmeye giden amerikan askerlerini taşırsınız artık ! . ! . !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
19:59:20 misafirine :). Afganistan ile aramızda yazın 1.5 saat fark var (bu kışın 2.5 saat oluyor). Tarifede yeralan saatler lokal olduğundan fark varmış gibi duruyor. PS : Bu arada belirteyim ben ne THY ne de başka bir devlet kuruluşu çalışanıyım. Hatta THY'nin mağdur etme sayısında epey bir bonusum var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eminim THY oraya ucan Ekiplere iyi ek para oder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucus saatleri ve sürelerinde hata yapmilmis gibi geldi bana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elbette. Sadece Kabil için değil THY'nin (veya bir başka havayolunun) uçtuğu her destinasyon için uluslararası kuruluşlarca yapılan risk değerlendirmelerine göre belirlenen miktarlarda sigorta primi ödenir. Bu durum sabit olmayıp zaman içinde gelişen olaylara göre değişkenlik gösterir. Yani X ülke için bugün 10 TL prim ödeniyorsa bir halk ayaklanması, organize terör saldırıları gibi durumlarda bu prim misal 12 TL'ye çıkar. Bu primler de belli ölçülerde bilet fiyatlarına yansıtılır ki bu tip bölgelere uçan şirketlerin bilet fiyatları bu nedenle biraz daha pahalıdır. Ayrıca bu risk uçuşu gerçekleştiren personelin harcırahlarında da görülebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kabil e gidecek uçağı sigorta şirketine bildirip,savaş bölgesi riski için fazladan sigorta primi ödeniyor mu acaba?Madem bilgilisiniz,lütfen bizi bilgilendirir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000