08 Şubat 2013, Cuma 08:44:19

THY İTİLİP KAKILIYOR MU?

Vatan Gazetesi yazarlarından Selahattin Duman, Türk Hava Yolları'nın yurtdışında itilip kakılan bir görüntüye sahip olduğunu iddia ediyor. Peki, Duman başka neler diyor? İşte o yazının tamamı...
  • Oradaki TK da çalışan Türk görevliler biz Türklerden nefret eder gibi davranıyor
  • bizlerde bu sorunları yasadık fakat bunun sebebi ordakı calısan arkadasların mezıyetıyle ıkılı ılskılerıyle alakalı ben ucagımı kuleyı arayıp en yakın koruge alır handlıg fırmasının haberı olmaz onlarıda uyarıp yenı kapı numarasını soylerdım bunlar bırazda duygusal ısler maalesef herkesın becerecegı halledebılecegı ısler degıl bıraz yorulmanız joint operation center diye bir bolum var alanlarda acaba kac tane arkadasımız gidip ziyaret etmiş onları bizler hersabah alanda maalesef oraya ugraöak zoruında kalırdık belkı bır fındık daha yeterdı
  • bir tane havalimanınına bakarak yorumda bulunmak diye buna denir.. Heathrow sanki küçük bir hava alanıda, böyle yazma gereği duymuşsun, peki Viyana'da, Berlin'de, Moskova'da durumlar ne alemde. baktın mı oralara hacı...
  • Türklere insan degildir muamelesi yapanlar kızılderililere kızamıklı battaniye dagıtarak dostluklarını göstermişlerdir.Araplarla birlik olup Osmanlıyı arkadan vurmuşlardır. Gene bir önceki cümleme Kızılderili dostumun beyaz adam yılan gibi çift dillidir diye kastetigi de İngilizdir.Yani dost görünüp seni sokar denilmiştir. Bu gün ortaya çıkıpta insanlıga ders vermeye kalkan o ingilizlerken kendi hapisanelerdeki kendi ırkından olan mahkumları Avustralya açıklarında denize döküp oraya yüzün diyen de gene o ingilizlerdir. Yanılıyorsam litfen bu ifadelerimi düzeltin. Bahiste gecen Heatrow daki hikayede İngiliz Havaalanı yöneticisinin kocaman bir ayıbı dır.
  • TK londra istasyonu belkide benzerlerinin içinde en kötüsü, burada yönetim çalışanların elinde oyuncak olmuş gibi
  • 'no ingliş, no ingliş' diyen bir kabin görevlisi görmüştüm bir defa.
  • Sadece Londrada değil tüm uzakdoğu, ortadoğu, Avrupa, Amerika meydanlarında itik muamelesi yapılıyor. Yolcularına da kopuk muamelesi...
  • her şey tamam iyi güzel de , ''thy'de hijyen'' konusunda pek emin olmayın , bir de onu araştırın lütfen
  • selo yanlış örnek vermişsin.o boş dediğin slotların sahibi var meraketme en yoğun havalimanlarından birine iniyorsun...heran dolar o boş yerler...ayrıca güvenliğin en ağır olduğu yer londra...son kapı olayını sen bide bangkokta gör...nekadar yürünüyor ozaman görürsün.sen 40 yılda bir uçuyorsun biz napalım? biz senelerdir uçuyoruz...istanbuldada açığa parkeder artık genelde british...onlarda yürüyor ve otobüse biniyorlar...hee seal kilit takıyorlarmı immigration form dolduruyorlarmı? duty free den alışveriş yapmaları yasakmı? yada beklemelerde aşağıya inmeleri yasakmı? yada iner inmez personeline hadi hadi slotunuz var kapıyın hemen kapıyı diyorlarmı? onu bilemem ama sen bilme zaten çünkü senin sorunun değil personelin sorunu bunlar...personeli yatılara giderken pasaportta parmak basıyormu retina veriyormu 2 saat tipine bakıyorlarmı? eee tabi...sanmıyorum...herşeylerini arıyorlarmı? neredeyse soyuyorlar londrada...yapmazsan adamlar senin ülkeni ciddiye almaz tabi bukadar basit...
  • Ben Heathrow'a united'la gelip bir cok avrupali havayolu'na transfer ucuslar yaptim. THY'da dahil. Hepsi icin cok uzun yurudum. En kotu deneyimim Avusturya havayolunda yasadik. Ucaga komurluk gibi bir yerden bindik, tavandaki floresan lambalarin nerede ise yarisi yanmiyordu. Karim elfeneri ile koltuk numaramiza bakmisti. Heathrow coken bir Imparatorlugun izlerini gosteriyor.

THY’nın itibarına bakıyorum da.. On yedi yaşında nakille geldiği lisede futbolu keşfedip sabah akşam top oynayan Maraşlı Ökkeş’in tarifine gelmişiz.. Futbol lafı açıldığında “Formun zirvesinden uçuyrik..” derdi.. Tıpkı THY gibi..

Reklamı seyretmişsinizdir..

THY’nin uçağı bilmem nereden bilmem nereye uçuyor.. Biz uçağın içini görüyoruz..

Bir koltukta NBA devi Kobe.. Diğer koltukta futbolun yeni ilahı Messi.. On yaşındaki bebenin gözünde itibar yarışı yapıyorlar..

Çocuğun ilgisini çekmek için yapılan binbir numaralı rekabet yarışını, araya giren güzel bir hostes bozuyor..

Çocuk bir çanak dondurma için Kobe’yi de Messi’yi de oracıkta satıveriyor..

İki dünya devinin itibarı yerlerde..

Görüntüyü dondur..

O reklam filminin iki dev karakterinden birinin yerine THY’nin tüzel kişiliğini koy..

İtibar çanağının nerede kırıldığını görürsün..

***

Paraya doymuş iki dünya devini THY reklamında oynatmak için kucaklarına koyduğun milyonlarca Euro’nun hesabını sormuyorum..

Benim sorum daha basit!

Avrupa’nın bir numarası olduğunu, dünyanın de en iyi üç beş havayolundan biri olduğunu iddia eden THY’nin neden dışarıdaki havaalanlarında itilip kakıldığını merak etiğimden soruyorum..

Neden THY’yi seçen yolcular, uçağa binebilmek için havaalanlarının en ücra yerindeki kapılara kadar yürüyorlar?

Misal.. Londra’nın Heathrow Havaalanı’nın dış hatlarından THY uçağına binmek isteyen bir yolcuyu ele alalım.. Bu yolcu uçuş kartını almış ve pasaporttan geçmiş olsun..

ŞUNU YAZIN YA!

Yapacağı ilk şey uçuş kartındaki kapı numarasına bakmak olacaktır..

O kapının hangi yönde olduğunu öğrenince de o tarafa doğru yürüyecektir..

Ve görecektir ki THY uçağına ayrılan kapı, dış hatlarının en ücra köşesindeki kapıdır..

Yürü Allah yürü..

Abartmıyorum.. Osmanbey ile Taksim arasındaki mesafeden fazlasını yürümek zorunda kalıyorsun..

Efendim, tesadüftür..

Yani uçuşun birinde, günlük dağılım icabı THY uçağı en dipteki kapıya düşmüştür.. Değil..

Devamlı olarak THY’ye ayrılan kapı havaalanının dibinde.. Londra’dan kim gelse veya Londra’ya hangi tanışım gitse aynı şeyden şikâyetçi..

“Yaaa! Şunu bir yazın yaaa!!”

Biz yazınca her şey şıp diye düzeliyor ya! Ahalinin algısında değişen bir şey yok..

Bir Allah kulu da aklına getirip “Ulan! Bunların arkadaşları kaç yıldır hapiste bedava yatıyor.. Bunlar da yazıp duruyor.. kalemin bir faydası olsa kendi arkadaşlarına olurdu..” demiyor..

Aha.. THY’nin Heathrow’daki itibarını yazdık bakalım.. Bekle ki ne olacak?

THY kendini istediği kadar itibarlı ilân etsin.. Kendisine, reklamlara milyonlar döküp istediği kadar “Hacı Kadir’in katırı.. Her yerde sayılır hatırı..” havası bassın..

Elin adamı takmıyor işte..

THY’nin itibarını takmak şurada dursun, resmen bizim milli havayollarına “Sizden tiksiniyoruz.. Yüzünüzü şeytan görsün..” muamelesi yapıyor..

***

Bir hava meydanı yönetiminin günlük icraatı içinde bazı hava yolları için “Sizi yakınımızda görmek istemiyoruz..” politikası olabilir mi?

Bal gibi olur..

Ben bunu hem gördüm hem yaşadım..

Yıllar önce ucuz bilet bulup, Asya ülkelerinden birinin havayollarını tercih etmiştik.. Üç saatlik mesafe, bununla uçsak ne olur ki diyerek..

Amsterdam’dan İstanbul’a dönüyorduk.. İşlemleri bitirdik, pasaporttan geçtik.. Uçuş kartımıza baktık ki bizim kapı otuz dokuz numaralı olan..

Başladık o kapıya yürümeye..

YEDİ BOŞ KAPI..

Yirmi dokuz, otuz, otuz bir.. Her kapıda bir uçak var.. Otuz iki numaralıda yok.. Otuz üçte de.. Otuz dörtte de..

Bizim otuz dokuz numaralı kapıya kadar olanları boş bırakmışlar.. Allah Allah! Acaba niye ki?

Otuz altıdan itibaren burunlarımıza acaip bir koku gelmeye başladı.. O Asya ülkesinin mutfağında kullanılan ağır baharatlarla yapılmış ağır bir sosun kokusu..

Uçağımız kapısına geldiğimizde olay ağırlaşmış kokuyu da aşmış, biber gazı etkisine dönmüştü..

O zaman otuz bir numaralı kapı ile otuz dokuz numaralı kapıların arasının niye boş bırakıldığını anladım.. O Asya şirketi uçağının da neden en dibe itildiğini..

Şimdi bunun bir mantığı var.. Diğer müşterileri alışık olmadıkları bir koku etkisinden korumak..

Peki THY’yi en dibe itmenin mantığı ne?

Her ne kadar THY kendi yolcusuna, yılbaşından yılbaşına, biriktiği miller konusunda kazık atıyorsa da hijyen konusunda iyiyiz..

Yemeklerimiz de çok iyi..

Bizim ekonomik sınıfa çıkardığımız yemeği kimi havayolu şirketleri lüks koltuklara çıkaramıyor..

Yine de THY yolcusuna, yerli yabancı ayırımı yapılmadan “Yüzünüzü şeytan görsün..” muamelesi çekiliyor..

Kobe ile Messi’nin kucaklarına milyonlarca Euro‘luk para balyalarını sırf “itibar için” bırakan THY yönetimi de bu zilleti görmezlikten geliyor..

Peki o Heathrow Meydanı’nda THY’yi temsil eden bir müdürümüz yok mu?

Yöneticilerini arayıp “Efendi abiler, bize böyle böyle muamele çekiyorlar..” diyen biri yok mu?

Veya İngiliz yöneticilerinden “Niye bizim uçak her daim en dipte?” diye soracak bir meydan temsilcisi..

Belki vardır da.. Cemaat tavassutu ile işi kaptığından İngilizcesi yoktur.. Lâl olmuştur..

***


“Seyrek Bıyıklı Asabi Şahsiyet..” Slovakya kapılarında, Macaristan ovalarında “Bizi Avrupa Birliği’ne almayanlar Allahından bulsun..” diye boşuna kükrüyor..

Heathrow’da THY aracılığı ile gördüğümüz aşağılanmanın bir ayağında dış siyasetteki gerçek itibarımız var..

Diğer ayağında ise Lozan’da İsmet Paşa’ya “Karşımıza gelip diz çöktüğünüzde bugün reddettiklerinizi cebimizden birer birer çıkarıp göstereceğiz..” diyen Lord Curzon’un kronikleşmiş nefreti..

Bizim ahali için “Bunlar aslında insan değildir..” diyen Lord Curzon’un hissiyatı şimdi Heathrow’da..

Haydi bakalım THY’nin itibarlı paşası.. Bunun da bir reklam filmini çekip göster bize..

THY İTİLİP KAKILIYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Başta ~ 11 yıl önce
Oradaki TK da çalışan Türk görevliler biz Türklerden nefret eder gibi davranıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısınız ~ 11 yıl önce
bizlerde bu sorunları yasadık fakat bunun sebebi ordakı calısan arkadasların mezıyetıyle ıkılı ılskılerıyle alakalı ben ucagımı kuleyı arayıp en yakın koruge alır handlıg fırmasının haberı olmaz onlarıda uyarıp yenı kapı numarasını soylerdım bunlar bırazda duygusal ısler maalesef herkesın becerecegı halledebılecegı ısler degıl bıraz yorulmanız joint operation center diye bir bolum var alanlarda acaba kac tane arkadasımız gidip ziyaret etmiş onları bizler hersabah alanda maalesef oraya ugraöak zoruında kalırdık belkı bır fındık daha yeterdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
night0026 ~ 11 yıl önce
bir tane havalimanınına bakarak yorumda bulunmak diye buna denir.. Heathrow sanki küçük bir hava alanıda, böyle yazma gereği duymuşsun, peki Viyana'da, Berlin'de, Moskova'da durumlar ne alemde. baktın mı oralara hacı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 11 yıl önce
Türklere insan degildir muamelesi yapanlar kızılderililere kızamıklı battaniye dagıtarak dostluklarını göstermişlerdir.Araplarla birlik olup Osmanlıyı arkadan vurmuşlardır. Gene bir önceki cümleme Kızılderili dostumun beyaz adam yılan gibi çift dillidir diye kastetigi de İngilizdir.Yani dost görünüp seni sokar denilmiştir. Bu gün ortaya çıkıpta insanlıga ders vermeye kalkan o ingilizlerken kendi hapisanelerdeki kendi ırkından olan mahkumları Avustralya açıklarında denize döküp oraya yüzün diyen de gene o ingilizlerdir. Yanılıyorsam litfen bu ifadelerimi düzeltin. Bahiste gecen Heatrow daki hikayede İngiliz Havaalanı yöneticisinin kocaman bir ayıbı dır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Londra istasyonu ~ 11 yıl önce
TK londra istasyonu belkide benzerlerinin içinde en kötüsü, burada yönetim çalışanların elinde oyuncak olmuş gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuya ~ 11 yıl önce
'no ingliş, no ingliş' diyen bir kabin görevlisi görmüştüm bir defa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite meselesi ~ 11 yıl önce
Sadece Londrada değil tüm uzakdoğu, ortadoğu, Avrupa, Amerika meydanlarında itik muamelesi yapılıyor. Yolcularına da kopuk muamelesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chicago ~ 11 yıl önce
Chicago da Bir THy bir de Airfrance ile ucak degistirin,terminal ile verilen Gate arasindaki Farki Gorun!Thy Gate inde sadece para atip da alcaginiz icecek veren makina var!Gerisini yazmiyayim,!
thy'de ~ 11 yıl önce
her şey tamam iyi güzel de , ''thy'de hijyen'' konusunda pek emin olmayın , bir de onu araştırın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekşi ~ 11 yıl önce
selo yanlış örnek vermişsin.o boş dediğin slotların sahibi var meraketme en yoğun havalimanlarından birine iniyorsun...heran dolar o boş yerler...ayrıca güvenliğin en ağır olduğu yer londra...son kapı olayını sen bide bangkokta gör...nekadar yürünüyor ozaman görürsün.sen 40 yılda bir uçuyorsun biz napalım? biz senelerdir uçuyoruz...istanbuldada açığa parkeder artık genelde british...onlarda yürüyor ve otobüse biniyorlar...hee seal kilit takıyorlarmı immigration form dolduruyorlarmı? duty free den alışveriş yapmaları yasakmı? yada beklemelerde aşağıya inmeleri yasakmı? yada iner inmez personeline hadi hadi slotunuz var kapıyın hemen kapıyı diyorlarmı? onu bilemem ama sen bilme zaten çünkü senin sorunun değil personelin sorunu bunlar...personeli yatılara giderken pasaportta parmak basıyormu retina veriyormu 2 saat tipine bakıyorlarmı? eee tabi...sanmıyorum...herşeylerini arıyorlarmı? neredeyse soyuyorlar londrada...yapmazsan adamlar senin ülkeni ciddiye almaz tabi bukadar basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben ~ 11 yıl önce
Ben Heathrow'a united'la gelip bir cok avrupali havayolu'na transfer ucuslar yaptim. THY'da dahil. Hepsi icin cok uzun yurudum. En kotu deneyimim Avusturya havayolunda yasadik. Ucaga komurluk gibi bir yerden bindik, tavandaki floresan lambalarin nerede ise yarisi yanmiyordu. Karim elfeneri ile koltuk numaramiza bakmisti. Heathrow coken bir Imparatorlugun izlerini gosteriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000