03 Eylül 2008, Çarşamba 09:00:16

"THY itibarımızı bitirdi TÜRSAB seyirci kaldı!"

ISAD IATA Seyahat Acentaları Derneği;THY'nin internet sitesinden başlattığı haksız rekabetin acentaların itibarını yokettiğini, TÜRSAB'ın da bu duruma seyirci kaldığına dikkat çekti...
  • Müşteri lehine olan bu uygulamadan geri adım atılmasından ziyade nasıl yapılır bilmiyorum ama acentaların çalışma şekline yeni düzenleme getirilmesi asgari müşterekte buluşulması daha doğru olur. Artık internetten ne alırsanız alın daha ucuza alabiliyorsunuz.Bu duruma alışmak gerekiyor sanırım. Dünyada internet üzerinden alışveriş özendirilirken ve yaygınlaşırken bizim buna direnmemiz mümkün olamaz.Her iş dalı sonsuza kadar karlı olacak diye birşey yok maalesef.Bazen yeni arayışlara girmek yeni iş alanları oluşturmak gerekebilir.Yıllar önce sektör haline gelmiş olup bugün yok olan ihtiyaç duyulmayan meslekleri ve işletmeleri bir düşünün.
  • Sayın Watermoon, bence itibarınızın sarsıldığını düşünüyorsanız THY satmayın. Bakalım ne oluyor görelim. Tabi sadece siz değil, şikayetci olan acentaların tamamı bunu yapmalı. Bizler yolcu olarak ciddi özel havayollarına minnettarız. THY'nin fahiş fiyatları ile yıllarca servet öder iken de acentaların sesi çıkmıyordu.Neden çünkü super komisyon vardı. Bu işler matesüf sırayla oluyor. Sizlere bu şartlarda da bol kazançlar dilerim, Allah yardımcınız olsun.
  • Birincisi Onur Atlas ve Sunexpress gibi ucak sirketleri THY nin rakibi degildir. Ayni zamanda Thy sadece ic hat ucan firma olmayip tarifeli seferdir. Ayni zamanda Sunexpress yari hissesi thy nindir. Bu isten ekmek yemiyor ve thy nin acentalari bitirmek icin neler yaptigini bilmiyorsunuz. Insanlar internetin islerine verdikleri zararlari ancak kendilerine geldiginde kabul ediyor. Ama bunun disinda internetin imkanlarini sonuna kadar kullaniyor. Bu da bir cok sektörün zor durumda kalmasini sagliyor. Ne olur konular hakkinda biraz daha bilincli yorumlar yazalim
  • Ben bu acentaları anlamıyorum. Madem itibarınızın sarsıldığını düşünüyorsunuz neden hala THY bileti satmak için yırtınıyorsunuz. Satmayın olsun bitsin. Onur'u var, Atlas'ı var, Sunexpress'i var.

ISAD IATA Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Selma Yılmaz ve TURGÖN kurucusu Aydın Yaylacıklılar tarafından Başbakanlığa iletilmek üzere başlatılan imza kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

THY'nin internet ve call center üzerinden başlattığı indirim kampanyasının yarattığı haksız rekabet karşısında her geçen gün daha fazla iş kaybına uğrayan acentalar; konuyu Başbakanlığa götürerek çözüm arayışına girdiler.

Meslek örgütü TÜRSAB'ın çözüme yönelik hiçbir adım atmadığını ve sektörü oyaladığını belirten ISAD IATA Seyahat Acentaları Derneği'nin TURGÖN Platformu'nda yayınlanan duyurusu şöyle:

ISAD DUYURUSU

Değerli meslekdaşlarımız,

Bir ayı geçmesine rağmen THY nin internet sitesinden kendi acentelerine yaptığı haksız rekabet sürüyor.

Türsab ile birlikte karar vererek oluşturdukları oyalama komisyonu da konuyu oyalamaya devam ediyor!

Bu komisyonun iyilestirme toplantıları da sonuçsuz çıktı.

Çünkü THY yönetiminin bu haksız indirimden vazgeçmeye niyeti olmadığı gibi ,yılbaşından itibaren internet sitesinden servis bedeli almayı da düşünmüyor.

Internet indirimi müşterilerimize bütün hızıyla yansımaya başladı. Seyahat acentelerinden de aynı fiyatı talep etmekteler..

Uzakdoğu, Amerika biletlerini dahi 30 ytl kazançla satmaya başladık.Bu durumda işletmelerimizi kapatmamız ve çalışan arkadaşlarımızın işsiz kalmaları, işletme sahiplerinin de borç yükü altına girmeleri çok yakın...

Acentelerimizi kapatsak dahi iki yıl teminat mektubumuzu alamadığımız için teminat mektubu faizleri ve masraflarını bankamıza ödemeye devam edeceğiz....

Bizim içinde bulunduğumuz durum ne yazık ki Türsab Yönetiminin ve THY yöneticilerinin umurunda değil......

Meslek Örgütümüzün Başkanı Sayın Ulusoy geçen sene Lütfi Kırdar da servis bedeline geçiş toplantısında yaptığı konuşmayı da unutmuş gözüküyor!

O zaman gelirlerimizin artacağını ,komisyon sistemindeki zorlukların kalkacağını söylemişti ama anlaşılan borç içinde batacağımızı söylemeyi unutmuş.!

Çünkü THY,Türsab la yapılan görüşmelerde acentelerle ayni servis bedeli almaya sadece bir yıl için söz verdiklerini belirtiyorlar ve o zaman neden kabul ettiniz,tadil sözleşmelerini imzaladınız demektedir...

Tadil sözleşmeleri imzalanırken,30 civarı Türsab avukatından uyarı ve açıklama alan meslekdaşımız da aramızda maalesef mevcut değil...

Maksimum kart ayıbı ise halen sürüyor.Türsab açıklamasına rağmen Iata komitesi üyesi bir acentenin dışında bu kampanya halen acentelere açılmadı.Neredeyse kampanyanın sonuna gelindi....!

Bir aydır yapılan bu indirimle ticari itibarımız kalmamıştır.Müşterilerimiz nezdinde neredeyse dolandırıcı durumuna düştük!

Bu durum tamamen meslek örgütümüzün sorumluluğundadır.

Servis bedeline geçişte gerekli yasal önlemleri almamıştır ve acentelerini olumsuzluklarla ilgili de uyarmamıştır.

Her şekilde bu durumu sonlandırmak zorundadır ve sessiz kalma hakkına da sahip değildir...

Biz ISAD olarak Sayın Başbakanımıza konuyu ileteceğiz.

Dilekçe kampanyamız bu hafta sonuna kadar devam edecektir.

Sonucta bu haksız rekabeti Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, eğer isterse Meslek Örgütümüzün Başkanı Sayın Başaran Ulusoy ve iyi bir organizasyonla biletleri satmayarak bizler sonlandırabiliriz.......

Başka hiçbir çaremiz de yok gözüküyor...
Önerilerinizi bekliyoruz.

Saygılarımızla

ISAD IATA SEYAHAT ACENTELERI DERNEGI

Turizmhaberleri.com

"THY itibarımızı bitirdi TÜRSAB seyirci kaldı!"

Yorumlar

Theater ~ 16 yıl önce
Müşteri lehine olan bu uygulamadan geri adım atılmasından ziyade nasıl yapılır bilmiyorum ama acentaların çalışma şekline yeni düzenleme getirilmesi asgari müşterekte buluşulması daha doğru olur. Artık internetten ne alırsanız alın daha ucuza alabiliyorsunuz.Bu duruma alışmak gerekiyor sanırım. Dünyada internet üzerinden alışveriş özendirilirken ve yaygınlaşırken bizim buna direnmemiz mümkün olamaz.Her iş dalı sonsuza kadar karlı olacak diye birşey yok maalesef.Bazen yeni arayışlara girmek yeni iş alanları oluşturmak gerekebilir.Yıllar önce sektör haline gelmiş olup bugün yok olan ihtiyaç duyulmayan meslekleri ve işletmeleri bir düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kime Ne Kime NE ~ 16 yıl önce
Sayın Watermoon, bence itibarınızın sarsıldığını düşünüyorsanız THY satmayın. Bakalım ne oluyor görelim. Tabi sadece siz değil, şikayetci olan acentaların tamamı bunu yapmalı. Bizler yolcu olarak ciddi özel havayollarına minnettarız. THY'nin fahiş fiyatları ile yıllarca servet öder iken de acentaların sesi çıkmıyordu.Neden çünkü super komisyon vardı. Bu işler matesüf sırayla oluyor. Sizlere bu şartlarda da bol kazançlar dilerim, Allah yardımcınız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Watermoon ~ 16 yıl önce
Birincisi Onur Atlas ve Sunexpress gibi ucak sirketleri THY nin rakibi degildir. Ayni zamanda Thy sadece ic hat ucan firma olmayip tarifeli seferdir. Ayni zamanda Sunexpress yari hissesi thy nindir. Bu isten ekmek yemiyor ve thy nin acentalari bitirmek icin neler yaptigini bilmiyorsunuz. Insanlar internetin islerine verdikleri zararlari ancak kendilerine geldiginde kabul ediyor. Ama bunun disinda internetin imkanlarini sonuna kadar kullaniyor. Bu da bir cok sektörün zor durumda kalmasini sagliyor. Ne olur konular hakkinda biraz daha bilincli yorumlar yazalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kime Ne Kime Ne ~ 16 yıl önce
Ben bu acentaları anlamıyorum. Madem itibarınızın sarsıldığını düşünüyorsunuz neden hala THY bileti satmak için yırtınıyorsunuz. Satmayın olsun bitsin. Onur'u var, Atlas'ı var, Sunexpress'i var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000