02 Ocak 2015, Cuma 16:55:33

THY İŞGAL TOPRAKLARINDAN ÇEKİLDİ!

Türk Hava Yolları, internet üzerinden bilet satışı sırasında ülke telefon kodlarında Filistin yerine kullandığı "İşgal Altındaki Filistin Toprakları" ibaresini kaldırdı.
  • At gözlüğüyle mi yazıldı bu yazı anlamadım. Zaten bu deyim (opt) birleşmiş milletlerin kullandığı isim. Yani onu herkes bu şekilde kullanıyor. Vicdanen olması gereken ise sadece Filistin yani THY nin kullandığı. Ama millet yine anlamadan dinlemeden sallamış. Neymiş lufthansa bile öyle diyormuş. Cahillik zor gerçekten.
  • ne oldu geri vites:) EYY THY sen neden böyle yapıyorsun EYYY İsrail!!
  • Bunlar hazir bir program kullaniyor galiba.Yoksa ne Thy nede Lufthansa boyle birsey yapmaya cesaret edemez.Hele Thy'nin Yahudi yolcu sayisi El Al havayollarindan fazla.Thy Amerika-Tel Aviv ucuslari, Amerika-Istanbul ucuslarindan ucuz.Zaten hemen duzeltilmis, yarinda Lufthansa'ya bir ayar verirler, onlarda kuzu kuzu duzeltir.Ucaklarini havada kaybederler neme lazim :)
  • Sana mı kaldı donkişotluk teka. Büzüğü yiyorsa israil e uçma. Yada uzun adam bi şey yapaydı olanlara.
  • Türkiye Filistin'i devlet olarak tanıdığı için direk aslanlar gibi "Filistin" yazar; Almanya vs diger uülkeler tanimadigi için "işgal altindaki hede hodo"diye kiviran bir tanım getirmek zorundadir. Aslinda Türkiye'nin direk "Filistin" demesi daha bir posta koyucu ifadedir, mertçedir.
  • İsrail e en ufak bir gider bile yapabilecek kadar güçlü değiliz kendimizi kandırmayalım, önce aç oku bakalım Türkiye'den kaç dünya ülkesi vize istiyor? İsrail'den kaç? Lojistik, Finans ve Uzakdoğu ticaretini kontol edenler kimler öğren. Öyle ben babayiğidim diye dolaştırmazlar aslan. Adamı öperler.
  • Yememis kaldirmislar, Isi bilmez cavuslar
  • Lufthansa yazabiliyor sende kaldırıyorsan pess Koca TÜRK HAVA YOLLARI :(
  • thy attığın adımlara dikkat et bir gün indirmesinler uçağını ;))
  • Senide vururlar birgün ey acı ,seninde kanadın kırılacak birgün ey zulüm !!!

Türk Hava Yolları, internet üzerinden bilet satışı sırasında ülke telefon kodlarında Filistin yerine kullandığı "İşgal Altındaki Filistin Toprakları" ibaresini kaldırdı.

Türk Hava Yolları’nın bilet satış sisteminde tartışma yaratan ifadesi değiştirildi THY’nin bilet satış sisteminde Filistin için “İşgal Altındaki Filistin Toprakları” ifadesini kullanan THY, gelen tepkiler üzerine bu ifadeyi kaldırdı.

İnternet sitesi üzerinden THY’den bilet almak isteyenlerin telefon bilgilerinin istendiği bölümde Filistin’e ait +970 numaralı telefon kodunun karşısında Filistin yerine "İşgal Altındaki Filistin Toprakları" olarak tanımlayan THY, onun yerine Filistin yazmayı tercih etti.

THY ile aynı ifadeleri kullanan Alman Lufthansa’nın internet sitesinde ise Filistin için halen “ İşgal altındaki Filistin Toprakları” ifadesi kullanılıyor.

İşgal altındaki Filistin toprakları, İsrail'in Haziran 1967'de işgal ettiği Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Doğu Kudüs gibi tarihi Filistin topraklarını ifade ediyor.

THY sistemindeki Filistin yazısı:



Lufthansa sistemindeki Filistin yazısı:

 

THY İŞGAL TOPRAKLARINDAN ÇEKİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Esb ~ 9 yıl önce
At gözlüğüyle mi yazıldı bu yazı anlamadım. Zaten bu deyim (opt) birleşmiş milletlerin kullandığı isim. Yani onu herkes bu şekilde kullanıyor. Vicdanen olması gereken ise sadece Filistin yani THY nin kullandığı. Ama millet yine anlamadan dinlemeden sallamış. Neymiş lufthansa bile öyle diyormuş. Cahillik zor gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahaaaa:) ~ 9 yıl önce
ne oldu geri vites:) EYY THY sen neden böyle yapıyorsun EYYY İsrail!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sıkıysa ~ 9 yıl önce
yapmasın eser gürler demistim bunlar simdi sana bana der israile destek yapıyosun die bunların milliyetciliği bu kadar ;) bunlara ne desek bos arkadaş ne bayrak sevgileri var ne vatan....
TRADER JOE'S ~ 9 yıl önce
Bunlar hazir bir program kullaniyor galiba.Yoksa ne Thy nede Lufthansa boyle birsey yapmaya cesaret edemez.Hele Thy'nin Yahudi yolcu sayisi El Al havayollarindan fazla.Thy Amerika-Tel Aviv ucuslari, Amerika-Istanbul ucuslarindan ucuz.Zaten hemen duzeltilmis, yarinda Lufthansa'ya bir ayar verirler, onlarda kuzu kuzu duzeltir.Ucaklarini havada kaybederler neme lazim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sana mı kaldı donkişotluk teka. Büzüğü yiyorsa israil e uçma. Yada uzun adam bi şey yapaydı olanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiye Filistin'i devlet olarak tanıdığı için direk aslanlar gibi "Filistin" yazar; Almanya vs diger uülkeler tanimadigi için "işgal altindaki hede hodo"diye kiviran bir tanım getirmek zorundadir. Aslinda Türkiye'nin direk "Filistin" demesi daha bir posta koyucu ifadedir, mertçedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İsrail e en ufak bir gider bile yapabilecek kadar güçlü değiliz kendimizi kandırmayalım, önce aç oku bakalım Türkiye'den kaç dünya ülkesi vize istiyor? İsrail'den kaç? Lojistik, Finans ve Uzakdoğu ticaretini kontol edenler kimler öğren. Öyle ben babayiğidim diye dolaştırmazlar aslan. Adamı öperler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yememis kaldirmislar, Isi bilmez cavuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lufthansa yazabiliyor sende kaldırıyorsan pess Koca TÜRK HAVA YOLLARI :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSRAİL ~ 9 yıl önce
thy attığın adımlara dikkat et bir gün indirmesinler uçağını ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgsli ~ 9 yıl önce
Senide vururlar birgün ey acı ,seninde kanadın kırılacak birgün ey zulüm !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
yıkama yağlama devam.. kırılmaz oyüzden kol kanat ^^

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000