03 Şubat 2011, Perşembe 08:44:26

"THY İNTİKAM ALDI"

Vatan gazetesi köşe yazarlarından Can Ataklı, havaalanında bulunduğu ve check-in yaptırmasına rağmen kaçırdığı uçak nedeniyle yaşadığı THY personel tartışmasını köşesine taşıdı. İşte Can Ataklı'nın yaşadığı o olay...
  • En çok da buna bayılıyorum: ''Ya kardeşim uçak hala orda! Niye almıyorsun beni?'' Toplumun her kesiminden insanımızın olaya yaklaşımı aynı vahim boyutta. Gazeteci de olsa, nalbur da olsa, Antakya peynirli künefesi meşhur bir tatlıcı dükkanı sahibi de olsa: ''ya ama uçak orda!'' Kardeşim uçak orda, orda olmasına da senin kaçırdığın bir şey var: o bir uçak. Taksim-Ziverbey dolmuşu değil; öyle kapıyı tekrardan açıp seni alıp hemen uçacak. Doğrusunu yapmış çalışanlar. Neden insiyatif kullansınlar ki? Uçuşun saati belli, anonslar bangır bangır, ekranlarda her şey yazıyor. Sen buna rağmen en son ben gideyim de beklemeyeyim şeklindeki Türk kurnazlığınla kaldırma popoyu, ondan sonra uçak orda! Velhasıl, uçak orda. Sevgi de içimizde.
  • thy sen kimsin ki koskoca köşşe yazarı can ataklıyı uçağa almazsın haa kıyamet yaklaştı hahahha:))
  • kardeşim 55 yıldır biniyosunda öğrenemedinmi kuralları hala uçağa giderken minibüse atlar gibi yoldan mı çevireceksiniz uçağı okuma yazma bilemyen vatandaşlar zorluk çıkarmaz vaktinde gelirken hrşeyi bildiğini zanneden şu şahsiyetlerede yakışmıyor.bide haklı gibi köşesine yazmış komik :)))))
  • Butun havayollarinin uyguladigi bir kural bu. Hatta transatlantik ucuslarda yarim saat oncesinden kapi kapaniyor. Ben de bir kac defa kapi kapanmadan once ucaga son anda yetistim, az daha almiyorlardi. Bence asil kurallari uygulamayip kapiyi taninmis birisi icin acsalarmis THY yi elestirmek gerekirdi.
  • Artık herkeste bir hükümetle, bir TK ile hesaplaşma sendeomu almış başını gidiyor, sözüm ona bu arkadaşlar gazeteci ya, herşeyi en alasıyla biliyorlar ya, havacılık desen zaten sular seller gibi hakimler, otobüse biletini alıp ta otobüsü satın aldığını sanan tipler var ya, can ataklı müsvettesi de kendini onlarla aynı sınıfa koymuş, seni gazeteci yapanlara, seni tv de program yaptıranlara neler denmez ki...
  • Bende geçen sene Haziranda Hannover' den Istanbula uçtum hemde THY ile... Evim Langenhagen' de Holiday İnn otelinin arkasında idi. Sanırım orayı bildin ? Holiday inn oteli Hannover Langenhagen havalimanına yürümeyle 5 dakika. Otobüs veya araca gerek yok. Ona ragmen ben evden aracla cıktım hemde 2,5 - 3 saat öncesinden. Neden mi ? Böyle gazetecilerin durumuna düşmemek için ? Bende evden 45 dakika veya 1 saat kala çıkamazmıydım ? NEDEN UÇUŞUMU boşu boşuna riske edeyim ki ? Gazeteci Can Ataklı başdan sona hatalıdır ve buda yetmiyormuş gibi kendi hatasını THY üzerine yıkmış ! Bununlada kini geçmemiş ki oranın sorumlu müdürünü ''Deve zihniyetli'' diye tabir etmiş. İktidara olan düşmanlıgını kusmuş. THY ıntıkam aldı benden demiş :) Komik :
  • 2 sene önce Hannover den Londra ya uçacağım, uçak sabah 06:10 da kalkıyor, ben saat 05:58 de yani kalkışa 12 dk kala chek in e ancak yetiştim. belki 1000 tane laf yedim ama chekini mi yaptılar, ve bana derhal uçağa koşmamı söylediler. Chek in i yapan eleman, bavullarımın belki uçağa yetişemeyeceğini de ekledi. Ben yine de şansımı denedim ve koştum uçağa bindim, uçak 7-8 dk geçikme ile körükten ayrıldı ve Londra ya tam zamanında indi, bavulları beklerken acaba benimki geldimi gelmedimi diye merak içinde kendimi yerken bir baktım ki 2 bavulumunda bindiğim uçakla gelmiş. İşte hızmet budur arkadşım. Havayolu şirketi nin ismi; AirBerlin idi...Ne yazık AirBerlin İstanbul a uçmuyor, yoksa yemişim THY yi, kim biner çaylak THY ye....
  • Eger 1 saat once gelmesini biliyorsan Eger bebekliginden beri uctugunu soyluyorsan Eger bir gazeteci ve arastirmacı diye geciniyorsan eger bir gecikme yok ise ucak 15 dk once kapanır ve bu kapı acil durumlar haricinde acilmaz kuralınıda bilmen gerekirdi. Eger ucak icinde olsan ve birisi icin kapı acılsa, sizin yuzunuzden gec kalktık kim bu deve kesen diye de yazardın sen...
  • TURK HAVA YOLLARI DOGRU YAPMIS TAMAM DA HERKESE BÖYLE Mİ DAVRANIYOR PEKİ??? ÖZELLİKLE DE BAKANLARA,MİLLETVEKİLLERİNE,ÜST DÜZEY İNSANLARA???? TABİİ Kİ HAYIR...BURADA GAZETECİ ALEYHİNE YAZANLAR BU ZATLARIN ALEYHİNE NİYE YORUM YAZMIYORLAR..YOKSA BİR ÇIKARLARI MI VAR???THY DE HALA BU ZATLAR İÇİN UÇAKLAR RÖTARA SOKULUYOR HALA UÇAKLAR BEKLETİLİYOR KİMSE YOK DEMESİN BAL GİBİ DEOLUYOR..
  • Hem durmadan uçuyorsun hem de kuralları bilmiyorsun haksız oldugunu biliyorsun bir de istisna istiyorsun olmadı birde tartısmaya giriyorsun haklıymıs gibi, THY laf atıyorsun gelip birde yazıyorsun..olmadı business koltuk verselerdi bide..ne de olsa bazen o koltuklar bos gidiyor..eee senin kösen var yazarsın..
Uçağa ilk kez 55 yıl önce bindim. 40 günlükmüşüm, Diyarbakır’dan İstanbul’a gelmişim. İkinci kez 4 yaşında bindim. Hatırlıyorum, pervaneli uçaktı, midem çok bulanmıştı. Sonra ilkokuldayken bindim. Orta ve lisede de bindim. Ardından gazeteciliğe başladıktan sonra kaç kez uçağa bindiğimin hesabını tutamam.

Bir kere bile uçak kaçırmadım. Son Ankara seyahati hariç.

Biliyorsunuz cuma günleri Beyaz TV yayını için Ankara’ya uçuyorum. Programı tehlikeye atmamak için 16.40 uçağına biniyorum genellikle. Geçen hafta da hep yaptığım gibi tam bir saat önce alana gittim, biniş kartımı aldım, hatta her seferinde ertesi günkü dönüş kartımı da alıyorum ki kolaylık olsun.

Ekranda uçağa çağrı anonsunu görünce salona gittim, oturdum, kitap okudum, sık sık da anonsları dinliyorum ve ekrana da bakıyorum. Nihayet son çağrı yazdı, kalktım, kapıya yürüdüm, kartımı uzattım, görevli “kapılar kapandı” dedi. “Nasıl olur daha 12 dakika var” dedim. “Kural böyle 15 dakika önce kapı kapanıyor” cevabını verdiler.

Oysa uçak körükte duruyor, aramızda 20 metre var. Ama mümkün değilmiş. “Yahu” diyorum “Şurada oturuyorum, her hafta her cuma mutlaka, ama çoğu kez hafta içinde de uçuyorum, bir kere bile gecikmedim ve böyle bir uygulama görmedim, ayrıca biriniz inisiyatif kullansanız ne olur?”

Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Ayrıca tanıyorlar da, biri telsizle müdür diye birini aradı. Oradan da kesin cevap geldi. “Uçağa almayın.”

Almayın tamam da, ne olacak peki? Programa gideceğim. Eğer daha sonraki uçaklarda yer varsa yeniden bilet alacakmışım. Ya yoksa.

Gerçekten de 17.00’de yer yok, 18.00’de yok, 19.00’da var. Ondan sonrakilerde yine yok.

Derken “müdür” denilen kişi geldi. Hiç gülmeyen, apronda deve kesen zihniyetin görüntüsünde biri. Bir müşteri ile sıcak ilişki kurmak yerine “Kural böyle kardeşim” dedi.

Sinirlendiğimi görünce de “Hemen adımı alın” dedi.

Yani “git şikâyet et, bir de sütlü kahve söyle” misalindeki gibi.

Ne şikâyet edeceğim be güzel kardeşim, tavır ortada, amaç ortada, bir tür intikam alıyorsunuz işte, ayrıca belli ki “gelsin şikâyet etsin, bir de biz hakaret ederiz” talimatı aldığı da görünüyor.

Şu hale bakın, THY öyle bir kadrolaşmış durumda ki, kişisel hesaplaşmaları bile kaçırmıyorlar artık. Yazık...

(VATAN)
"THY İNTİKAM ALDI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Misafir ~ 13 yıl önce
En çok da buna bayılıyorum: ''Ya kardeşim uçak hala orda! Niye almıyorsun beni?'' Toplumun her kesiminden insanımızın olaya yaklaşımı aynı vahim boyutta. Gazeteci de olsa, nalbur da olsa, Antakya peynirli künefesi meşhur bir tatlıcı dükkanı sahibi de olsa: ''ya ama uçak orda!'' Kardeşim uçak orda, orda olmasına da senin kaçırdığın bir şey var: o bir uçak. Taksim-Ziverbey dolmuşu değil; öyle kapıyı tekrardan açıp seni alıp hemen uçacak. Doğrusunu yapmış çalışanlar. Neden insiyatif kullansınlar ki? Uçuşun saati belli, anonslar bangır bangır, ekranlarda her şey yazıyor. Sen buna rağmen en son ben gideyim de beklemeyeyim şeklindeki Türk kurnazlığınla kaldırma popoyu, ondan sonra uçak orda! Velhasıl, uçak orda. Sevgi de içimizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy sen kimsin ki koskoca köşşe yazarı can ataklıyı uçağa almazsın haa kıyamet yaklaştı hahahha:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardeşim 55 yıldır biniyosunda öğrenemedinmi kuralları hala uçağa giderken minibüse atlar gibi yoldan mı çevireceksiniz uçağı okuma yazma bilemyen vatandaşlar zorluk çıkarmaz vaktinde gelirken hrşeyi bildiğini zanneden şu şahsiyetlerede yakışmıyor.bide haklı gibi köşesine yazmış komik :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Butun havayollarinin uyguladigi bir kural bu. Hatta transatlantik ucuslarda yarim saat oncesinden kapi kapaniyor. Ben de bir kac defa kapi kapanmadan once ucaga son anda yetistim, az daha almiyorlardi. Bence asil kurallari uygulamayip kapiyi taninmis birisi icin acsalarmis THY yi elestirmek gerekirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık herkeste bir hükümetle, bir TK ile hesaplaşma sendeomu almış başını gidiyor, sözüm ona bu arkadaşlar gazeteci ya, herşeyi en alasıyla biliyorlar ya, havacılık desen zaten sular seller gibi hakimler, otobüse biletini alıp ta otobüsü satın aldığını sanan tipler var ya, can ataklı müsvettesi de kendini onlarla aynı sınıfa koymuş, seni gazeteci yapanlara, seni tv de program yaptıranlara neler denmez ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bende geçen sene Haziranda Hannover' den Istanbula uçtum hemde THY ile... Evim Langenhagen' de Holiday İnn otelinin arkasında idi. Sanırım orayı bildin ? Holiday inn oteli Hannover Langenhagen havalimanına yürümeyle 5 dakika. Otobüs veya araca gerek yok. Ona ragmen ben evden aracla cıktım hemde 2,5 - 3 saat öncesinden. Neden mi ? Böyle gazetecilerin durumuna düşmemek için ? Bende evden 45 dakika veya 1 saat kala çıkamazmıydım ? NEDEN UÇUŞUMU boşu boşuna riske edeyim ki ? Gazeteci Can Ataklı başdan sona hatalıdır ve buda yetmiyormuş gibi kendi hatasını THY üzerine yıkmış ! Bununlada kini geçmemiş ki oranın sorumlu müdürünü ''Deve zihniyetli'' diye tabir etmiş. İktidara olan düşmanlıgını kusmuş. THY ıntıkam aldı benden demiş :) Komik :

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 sene önce Hannover den Londra ya uçacağım, uçak sabah 06:10 da kalkıyor, ben saat 05:58 de yani kalkışa 12 dk kala chek in e ancak yetiştim. belki 1000 tane laf yedim ama chekini mi yaptılar, ve bana derhal uçağa koşmamı söylediler. Chek in i yapan eleman, bavullarımın belki uçağa yetişemeyeceğini de ekledi. Ben yine de şansımı denedim ve koştum uçağa bindim, uçak 7-8 dk geçikme ile körükten ayrıldı ve Londra ya tam zamanında indi, bavulları beklerken acaba benimki geldimi gelmedimi diye merak içinde kendimi yerken bir baktım ki 2 bavulumunda bindiğim uçakla gelmiş. İşte hızmet budur arkadşım. Havayolu şirketi nin ismi; AirBerlin idi...Ne yazık AirBerlin İstanbul a uçmuyor, yoksa yemişim THY yi, kim biner çaylak THY ye....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eger 1 saat once gelmesini biliyorsan Eger bebekliginden beri uctugunu soyluyorsan Eger bir gazeteci ve arastirmacı diye geciniyorsan eger bir gecikme yok ise ucak 15 dk once kapanır ve bu kapı acil durumlar haricinde acilmaz kuralınıda bilmen gerekirdi. Eger ucak icinde olsan ve birisi icin kapı acılsa, sizin yuzunuzden gec kalktık kim bu deve kesen diye de yazardın sen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TURK HAVA YOLLARI DOGRU YAPMIS TAMAM DA HERKESE BÖYLE Mİ DAVRANIYOR PEKİ??? ÖZELLİKLE DE BAKANLARA,MİLLETVEKİLLERİNE,ÜST DÜZEY İNSANLARA???? TABİİ Kİ HAYIR...BURADA GAZETECİ ALEYHİNE YAZANLAR BU ZATLARIN ALEYHİNE NİYE YORUM YAZMIYORLAR..YOKSA BİR ÇIKARLARI MI VAR???THY DE HALA BU ZATLAR İÇİN UÇAKLAR RÖTARA SOKULUYOR HALA UÇAKLAR BEKLETİLİYOR KİMSE YOK DEMESİN BAL GİBİ DEOLUYOR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hem durmadan uçuyorsun hem de kuralları bilmiyorsun haksız oldugunu biliyorsun bir de istisna istiyorsun olmadı birde tartısmaya giriyorsun haklıymıs gibi, THY laf atıyorsun gelip birde yazıyorsun..olmadı business koltuk verselerdi bide..ne de olsa bazen o koltuklar bos gidiyor..eee senin kösen var yazarsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000