30 Mayıs 2008, Cuma 18:02:40

THY ilk üç ayın kâr oranını açıkladı

Türk Hava Yolları’nın 2008 yılı ilk üç aya ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.
  • 17SUBAT2003 yilindan beri DÜNYADA TEK ZARAR etmeyen MILLI HAVA YOLUNUN YONETICILERI kalem elinizde hesap soran yok kontrol eden hic yok TEFTIS KURULU LAV..UCak alimi leblebi cekirdek gibi am KOMISYONLAR ?????
  • hep böyle ...........sözleşme zamnı geldiğinde işçisine yemin ediyor beş paramiz yok die bu nasıl işşşş.
  • merak etme o kultuklarin senin babanin oglularida gelir .daha doymadinizmi ...birakin çagdas ça yonetiliyor THY .zaten ayrimciliyi yapan sizin zihniyetiniz bakan unakitan dedi thy hayir kurumu degil diye git baska yerden bedava para kazanin
  • bu şirketin konsodile karıdır.Esasen zarar açıklamıştır imkb ye.123 milyon ytl gibi.karıştırmayalım.mali bilonçalarla istenildiği gibi oynanabilinir.devler zarar ederken THY nin kar etmesi mümkün değildir.
  • ilk çeyrek karı bu ..bakalım diğer çeyreklerde böyle gidecekmi bu petrol fiatları ile...lütfen devlet artık thy den elini tümünden çeksin ...makamlarada torpilliler oturmasın artık..çok cıvıklar çünkü
  • Rakamlar yüregime su serpiyor! Geliyoruz Avrupa! Hemde gümbür gümbür!!!!!!!

Mali tablolara göre Türk Hava Yolları’nın net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 207 artışla 125 Milyon YTL olarak gerçekleşti. Akaryakıt USD/ton maliyetindeki yüzde 46 artışa ve bu artışın getirdiği 87 milyon USD ilave maliyete rağmen, faaliyet karı yüzde 14 düşüşle 101 milyon YTL olarak gerçekleşti. İlk üç aylık mali sonuçlara göre faaliyet kar marjı yüzde  9,23, net kar marjı ise yüzde 11,45 olarak gerçekleşti.

 

Satış gelirleri ise yüzde 13 artışla 1 milyar 89 Milyon YTL oldu. Tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 76’sı dış hatlardan, yüzde 24’ü ise iç hatlardan elde edildi. Geçen yılın aynı döneminde yüzde 25 olan akaryakıt giderlerinin faaliyet giderleri içerisindeki payı bu dönem yüzde 31 oldu.

 

Gelirlere paralel olarak trafik sonuçlarındaki büyüme trendi devam etmiştir. Yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 16 artışla 4 milyon 533 bine, taşınan kargo-posta yüzde 8 artışla 45 bin tona ulaştı. Arzedilen Koltuk Km (AKK)’deki yüzde 10 artışa karşılık Ücretli Yolcu Km (ÜYK)’de yüzde 15 artış meydana geldi ve böylece doluluk oranı 3 puan artışla yüzde 69,8’e çıktı.

 

Akaryakıt fiyat artışlarının havacılık sektöründe meydana getirmiş olduğu olumsuz etkiye rağmen Türk Hava Yolları’nın ilk üç ayda elde etmiş olduğu pozitif sonuçlar yılın sonraki dönemleri için de olumlu sinyal vermektedir.

 

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

 

Türk Hava Yolları A.O.

Basın Müşavirliği

 

 

THY ilk üç ayın kâr oranını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

FLY ~ 16 yıl önce
17SUBAT2003 yilindan beri DÜNYADA TEK ZARAR etmeyen MILLI HAVA YOLUNUN YONETICILERI kalem elinizde hesap soran yok kontrol eden hic yok TEFTIS KURULU LAV..UCak alimi leblebi cekirdek gibi am KOMISYONLAR ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
hep böyle ...........sözleşme zamnı geldiğinde işçisine yemin ediyor beş paramiz yok die bu nasıl işşşş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
toto1 ~ 16 yıl önce
merak etme o kultuklarin senin babanin oglularida gelir .daha doymadinizmi ...birakin çagdas ça yonetiliyor THY .zaten ayrimciliyi yapan sizin zihniyetiniz bakan unakitan dedi thy hayir kurumu degil diye git baska yerden bedava para kazanin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
bu şirketin konsodile karıdır.Esasen zarar açıklamıştır imkb ye.123 milyon ytl gibi.karıştırmayalım.mali bilonçalarla istenildiği gibi oynanabilinir.devler zarar ederken THY nin kar etmesi mümkün değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir bilen.. ~ 16 yıl önce
ilk çeyrek karı bu ..bakalım diğer çeyreklerde böyle gidecekmi bu petrol fiatları ile...lütfen devlet artık thy den elini tümünden çeksin ...makamlarada torpilliler oturmasın artık..çok cıvıklar çünkü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-JNA ~ 16 yıl önce
Rakamlar yüregime su serpiyor! Geliyoruz Avrupa! Hemde gümbür gümbür!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000