12 Mayıs 2011, Perşembe 18:35:07

THY, İLK ÇEYREK RAKAMLARINI AÇIKLADI

Türk Hava Yolları 2011 yılı 1. Çeyrek sonuçları açıklandı...
  • Doğru söylediniz. Zoruma giden Goebbels'in "Büyük yalan" tekniğinin devamlı kullanılması.Her şeyin mükemmel olduğu yalanının beyinlere kazınması.
  • türkiye 9 yıldır zararda. thy zarar etse n'olur?
  • Madem uçaklar dolu. zarar niye ? Bedava mı taşıyorsunuz siz onları ?..
  • bugun daruselam 210 yolcuyla kalktı.. gecen hafta bangladese gittim 260 yolcuyla!! yani bos ucsa ucak mutlu olacaksınız ama ondada kargo fulldur... sevinmeyin ucaklar gayet dolu dolu gidiyor..
  • Uçak alımlarında, satıcı şirket uçak fiyatının %5 i oranında yasal ve helal komisyon dağıtıyormuş diye duydum, alımı yapan heyet üyelerine. Doğru mudur? Bir bilen var mı ?
  • zarara kilif aramaya çalişmak neden ?neden daha iyi olmak için şunlarin yapilmasi gerekli demiyoruz da ? yok odeme yapildi, yakit artti, personel çoğaldi deniyor.bu nasil bir mantik cidden anlayamiyorum. ucaklar ucmuyor yerde. geniş govdeler almanyaya ,israile ucuyor sonrada deniyorki ucaklara para odendi. para odenen ucaklar nedne yerde yatiyor ? ucmayan ucak nasıl para kaznadiracak ?neden 50 kişi darussselama 330 kaldirliyor.neden 60 kişi ile entebbeye 340 ucuyor. neden sau paoluaya 70 kişi ile 777 ucmaya devam ediyor kimse demiyor.kimse dakkaya leş gibi igrenc meydana neden yepyeni 777 ler ile 80-90 yolcu için uculuyor demiyor.herkes yok para odendi yonetim iyi vs diyor. lutfen at gozluklerinizi çıkarin,thy iyi dğeil.ve kötüye gidiyor.
  • Açıklıyorum; THY'nin ilk 3 ayda yaptığı 332 milyon TL'lik zararının tek sebebi hostes ve kaptan maaşlarıdır. Ne hazımsız, ne kendisiyle barışık olmayan kompleksli insanlarsınız siz böyle? İnsanların maaşlarıyla uğraşmaya harcadığınız enerjiyi, kendi şartlarınızı iyileştirmeye harcasanız; bugün durmadan dil uzattığınız hostes-kaptan maaşlarından daha iyi paralar kazanıyor olabilirdiniz belki de.. Size ne insanların maaşlarından? Size mi düşmüş onun hesabını yapmak? Madem çok kazanıyoruz; gelin siz de hostes olun, kaptan olun. Ha gerçi siz şimdi buna da 'torpilimiz mi var, bıdı bıdı vık vık' dersiniz. Evet bunu da açıklıyorum, şirkette çalışan 13-14 bin kişinin 18 bin tanesi torpilli!
  • thy nin zararı faaliyet zararıdır.. yani kafası kucuklerin akılna bile gelemeyecek sıfır fabrika cıkısı 777 ve 330lara yapılan odemelerdir.. tum 16 bin calısana odenen maaş odemesi şirketin docoya odedigi miktarla aynıdır!! en buyuk ider payı da yakıt icindir. Allah kimseye bu cekememezligi vermesin ayıptır
  • İcra Komitesi Başkanı Hamdi TOPÇU, İcra Komitesi Başkan Vekili Cemal ŞANLI ve İcra Komitesi Üyesi Temel KOTİL'den oluşan İcra Komitesi'nin görevine devamına karar verilmiştir,,,,Türk Hava Yolları A.O.’nun 45.000,00 TL, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin 4.997,00 TL , Doç. Dr. Temel Kotil’in 1,00 TL, Prof. Dr. Cemal Şanlı’nın 1,00 TL ve Hamdi Topçu’nun 1,00 TL hisse sahibi olduğu, “Uçak Koltuk Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.”nin kurulmasına karar verilmiştir.
  • Ortaklığımız Yönetim Kurulunca Türk Hava Yolları A.O. (% 30 hisse) , Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (% 20, 99998667 hisse ), TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (% 48,99998667 hisse), Mehmet Yalçın KAYA (% 0,00001333 hisse), İsmail DEMİR (% 0,00001333 hisse) ile "TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" ünvanlı şirketin 7.500.000.TL sermaye ile kurulmasına....

Türk Hava Yolları’nın 2011 yılı ilk üç aylık dönemine ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.

İlk üç ayda ciroda yüzde 27 artış sağlanarak 2.1 milyar TL gelir elde edildi.

İŞTE THY A.O. TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

"Geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında; toplam yolcu sayısı yüzde 9 artarak 6,7 milyona, toplam yolcu içindeki “business class” artışı ise yüzde19’a ulaşmıştır.  Bunun yanı sıra kapasite yüzde 20, üretim ise yüzde 14 artmıştır. Elde edilen sonuçlar sektörde rekabetin arttığı dönemde de Türk Hava Yolları’nın sağlıklı büyümesini sürdürdüğünü göstermektedir.

2011 yılının ilk çeyreğinde bir önceki döneme oranla cirodaki artış yüzde 27  gerçekleşerek 2.1 milyar TL olmuştur. Dönem sonu nakitimiz ise yüzde 53 artış ile 902 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Bugüne kadar teslim alınan 23 adet  uçağın  2,9 milyar $’lık finansmanı, piyasaların altında  rekabetçi oranlarla, 12 yıl gibi uzun vade  ile tamamlanmıştır.   Ayrıca, teslim alınan uçaklar için Ortaklığımız kasasından nakit olarak toplamda 306 milyon $’lık ödeme de yapılmıştır.

2011 yılının ilk çeyreğinde büyüme stratejimizin trafik verilerine olumlu yansımaları ile birlikte, beklenen finansal yansımaları da görülmüştür. 2011 yılı 1.çeyrek döneminde esas faaliyet zararımız, 280 milyon TL olmuştur. Aynı dönem için bütçelenen zarar ise 105 milyon TL’dir. Bilanço kaynaklı  kur farkı, faiz etkisi ile birlikte vergi sonrası zararımız 332 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

İlk çeyrek dönemde ani gelişen Ortadoğu krizi ve Japonya depremi trafik verilerini hem bölgesel bazda hem de transit yolcu bazında etkilemiştir. Kriz  nedeniyle akaryakıt maliyetleri 850 USD/ton’dan 1,050 USD/ton seviyelerine yükselmiştir.

Yaşanan kriz ve petrol fiyatlarındaki artışların yanı sıra geniş gövde uçakların filoya katılımıyla beklendiği şekilde utilizasyon düşmüş, kapasite artışı; doluluk oranı ve birim gelirdeki azalış karlılığı olumsuz etkilemiştir.

İstanbul’un dünyanın önemli aktarma merkezlerinden biri haline getirilmesi stratejisi paralelinde yatırım döneminin büyük oranda sonlanacağı 2011 yılında şirketin büyümesini destekleyecek nakit üretimi sağlamak ve vergi, faiz ve kira öncesi kar marjını %16 seviyesinde tutmak öncelikli hedefimizdir. 

2003 yılında taşıdığı 5.4 milyon yolcu sayısını 2011 yılında 32.5 milyon olarak hedefleyen ve ülke havacılığının gelişmesinde lider olan Türk Hava Yolları, büyüme stratejisi paralelinde ortaya çıkacak dalgalanmaları ve zorlukları faaliyetlerinden nakit üretme kabiliyeti ile aşacak finansal güçtedir.

Türk Hava Yolları, Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olma hedefi doğrultusunda büyümesini sürdürecek ve İstanbul’u havacılık merkezi yapma yolunda  güvenli adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

TÜRK HAVA YOLLARI A.O."

THY, İLK ÇEYREK RAKAMLARINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 13 yıl önce
Doğru söylediniz. Zoruma giden Goebbels'in "Büyük yalan" tekniğinin devamlı kullanılması.Her şeyin mükemmel olduğu yalanının beyinlere kazınması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türkiye 9 yıldır zararda. thy zarar etse n'olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madem uçaklar dolu. zarar niye ? Bedava mı taşıyorsunuz siz onları ?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bugun daruselam 210 yolcuyla kalktı.. gecen hafta bangladese gittim 260 yolcuyla!! yani bos ucsa ucak mutlu olacaksınız ama ondada kargo fulldur... sevinmeyin ucaklar gayet dolu dolu gidiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak alımlarında, satıcı şirket uçak fiyatının %5 i oranında yasal ve helal komisyon dağıtıyormuş diye duydum, alımı yapan heyet üyelerine. Doğru mudur? Bir bilen var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zarara kilif aramaya çalişmak neden ?neden daha iyi olmak için şunlarin yapilmasi gerekli demiyoruz da ? yok odeme yapildi, yakit artti, personel çoğaldi deniyor.bu nasil bir mantik cidden anlayamiyorum. ucaklar ucmuyor yerde. geniş govdeler almanyaya ,israile ucuyor sonrada deniyorki ucaklara para odendi. para odenen ucaklar nedne yerde yatiyor ? ucmayan ucak nasıl para kaznadiracak ?neden 50 kişi darussselama 330 kaldirliyor.neden 60 kişi ile entebbeye 340 ucuyor. neden sau paoluaya 70 kişi ile 777 ucmaya devam ediyor kimse demiyor.kimse dakkaya leş gibi igrenc meydana neden yepyeni 777 ler ile 80-90 yolcu için uculuyor demiyor.herkes yok para odendi yonetim iyi vs diyor. lutfen at gozluklerinizi çıkarin,thy iyi dğeil.ve kötüye gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıklıyorum; THY'nin ilk 3 ayda yaptığı 332 milyon TL'lik zararının tek sebebi hostes ve kaptan maaşlarıdır. Ne hazımsız, ne kendisiyle barışık olmayan kompleksli insanlarsınız siz böyle? İnsanların maaşlarıyla uğraşmaya harcadığınız enerjiyi, kendi şartlarınızı iyileştirmeye harcasanız; bugün durmadan dil uzattığınız hostes-kaptan maaşlarından daha iyi paralar kazanıyor olabilirdiniz belki de.. Size ne insanların maaşlarından? Size mi düşmüş onun hesabını yapmak? Madem çok kazanıyoruz; gelin siz de hostes olun, kaptan olun. Ha gerçi siz şimdi buna da 'torpilimiz mi var, bıdı bıdı vık vık' dersiniz. Evet bunu da açıklıyorum, şirkette çalışan 13-14 bin kişinin 18 bin tanesi torpilli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin zararı faaliyet zararıdır.. yani kafası kucuklerin akılna bile gelemeyecek sıfır fabrika cıkısı 777 ve 330lara yapılan odemelerdir.. tum 16 bin calısana odenen maaş odemesi şirketin docoya odedigi miktarla aynıdır!! en buyuk ider payı da yakıt icindir. Allah kimseye bu cekememezligi vermesin ayıptır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İcra Komitesi Başkanı Hamdi TOPÇU, İcra Komitesi Başkan Vekili Cemal ŞANLI ve İcra Komitesi Üyesi Temel KOTİL'den oluşan İcra Komitesi'nin görevine devamına karar verilmiştir,,,,Türk Hava Yolları A.O.’nun 45.000,00 TL, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin 4.997,00 TL , Doç. Dr. Temel Kotil’in 1,00 TL, Prof. Dr. Cemal Şanlı’nın 1,00 TL ve Hamdi Topçu’nun 1,00 TL hisse sahibi olduğu, “Uçak Koltuk Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.”nin kurulmasına karar verilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ortaklığımız Yönetim Kurulunca Türk Hava Yolları A.O. (% 30 hisse) , Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (% 20, 99998667 hisse ), TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (% 48,99998667 hisse), Mehmet Yalçın KAYA (% 0,00001333 hisse), İsmail DEMİR (% 0,00001333 hisse) ile "TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" ünvanlı şirketin 7.500.000.TL sermaye ile kurulmasına....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000