04 Şubat 2009, Çarşamba 16:46:43

THY ile Singapur Havayolları'ndan ortak hamle

Türk Havayolları ile Singapur Havayolları havacılıkta "code share" olarak bilinen ortak yolcu taşımacılığı anlaşması imzaladı.

 İmzalanan "code share" anlaşması uyarınca, İstanbul ve Singapur arasında seyahat eden yolcular her iki havayolunun düzenlediği uçuşları da kullanabilecek.
15 Subat 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan ortak yolcu taşımacılığı anlaşması sayesinde, Türk Havayolları müşterilerinin kullanabileceği Singapur yönündeki sefer sayısı 10'a çıkacak. Türk Havayolları'nın Singapur'dan İstanbul yönüne gitmekte olan müşterileri de, aynı şekilde 10 adet sefer kullanma hakkına sahip olacak.

Türk Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya ve Singapur Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Huang Cheng Eng tarafindan Singapur'da dün düzenlenen bir törenle imzalandı. Sivrikaya törende yaptığı konuşmada, her iki havayolunun da Star Alliance üyesi olarak zaten işbirliği içinde olduğunu hatırlatarak, "Türk Havayolları olarak Star Alliance üyesi diğer havayolları ile ikili anlaşmalar yapmaktaydık. Bu çerçevede Türk Havayolları, Singapur Havayolları ile olan karşılıklı işbirliğini geliştirerek code share anlaşması düzeyine yükseltmiştir" dedi. Singapur Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Huang Cheng Eng ise, her iki havayolu müşterilerinin yapılan code share anlaşmasından en karlı çıkan taraf olacağını söyledi.

THY ile Singapur Havayolları'ndan ortak hamle

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000