25 Ağustos 2010, Çarşamba 08:21:43

"THY ile ortaklık söz konusu değil!"

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) kapatıldı, ancak bu konudaki tartışmalar aralıksız devam ediyor.
  • Dün sendikanın lafı ile grev yapanlar bugün sendikayı mahkemeye veriyor. Demek ki sendika iş doğru bir iş değilmiş. Sizi yaru yolda bıraktı ama onlar maaşlarını almaya devam ediyor.
  • Bırakın sendika bir havayolu kursun. Batırmasını iyi biliyorlar bakalım yönetebilecekler mi ? 1970 lerde kalmış zihniyet ile sendikacılık yapan Türkiye düşmanlarının sonunu çok merak ediyorum. Siz bu ülkeden silinmeden KTHY ayağa kalkamaz.
  • Bakan Atlas ile ortaklığın Mayıs 2011'de başlayacağını söylemiş. Bu nasıl bir hesaptır? Bence yeni şirket en geç Kasım 2010'da kurulmalı ve SHGM izinleri,uçak temini, eleman alımı ve eğitimi, bilet satış ağının ve acentaların ayarlanması v.b. gibi işleri tamamlayarak Mart 2011'de uçabilir hale gelmelidir. Yoksa sen şirketi Mayıs'ta kur bütün bu işlemleri hallet, ancak 2011 Kış sezonunda uçmaya başlarsın. Böylece yarısı ziyan edilmiş 2010 Yaz sezonundan sonra 2011 Yaz sezonunun da tamamı ziyan edilmiş olur. Ağalar, beyler şu şirket kurma tarihini birkez daha düşünün.
  • SİZ İÇERDEKİ İKRAMİYELERİ ÇIKARDIĞINIZ PERSONELİN TAZMİNATLARINI BİR SÜRE DAHA VERMEYİN BAKIN NELER OLUYOR. YETER SABRIMIZIN SONUNA GELDİK. YA AÇIKLAMA YAPIN ADAM GİBİ SAYIN KTHY YÖNETİM KURULU YADA HEPİMİZ MAHKEMEYE BASVURACAĞIZ. SEN BENİM İKRAMİYEMİ VERMEDEN NASIL AĞUSTOS MAAŞI DAĞITIRSIN. HAK ETTİĞİMİ VERMİYOR HAK EDİLMEMİŞİ DAĞITIYORSUN.
  • Bir İzmirlinin İstanbullunun sivaslının...ne kadar kendi şirketine sahip olma arzusu varsa Kıbrıslının da kendi şirketi ile uçmak istemesi gayet doğaldır yeterki SHGM kurallarını yerine getirsin,Ulkesine şehrine, ulke turuzimine hizmet edip kazansın ve kazandırsın Ancak Kıbrıs denince bir konuda daha mesuliyetimiz olduğu aşıkardır Bu Topluma uygulanan Haksız ambargoları Birda T.C hukumeti olarak Havayolundan yoksun Brakarak sizlerde uygulamayın
  • Amma sendika asıl görevini bilmelidir.Bu nedir?Öncelikle istihdamın ve işyerini yaşatmaktır.Sadece işçiye daha fazla ücret aldırtmak için caba göstermek SENDİKACILK değildir.O hal sadece, aynı seçimden önce ,eçim ekonomisine geçen İktidar partilerinin halidir.Neticelerini çok yaşadık ve şu anda referandumdada uygulama denemeleri var.Verilen İftar yemeklerinde
  • Kthy sonsuza kadar kapatilmistir kandirmayin artik kendinizi yok thy ortakligiymis yok atlasmis bitti kabul edin direnmeyin.Turkiye kesinlikle destek olmayacagini gecenhafta yapilan toplantida belirtti.Kibrista kendi basina sirket degil bakkal zor kurar
  • Bu kafadaki sendikacılar KTHY nı batırdılar. Yeni şirketi de batırırlar. Bence hiç şirket falan kurmayın. Nasıl olsa onu da batıracak bu sendika.
  • Sendikalar oldukça Kıbrıs da hiç bir kurum ayakta duramaz !
  • Sorumsuz sendika sorumsuz yönetim sorumsuz politikacılar ve sonuç... Belki akıllanırlar da DAÜ, KIBTEK kurtulur Telekomunda sonu geldi, kurtarılması olanaksız satılacak.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, önceki gün Kıbrıs TV’de yayınlanan Gün Ortası programına katıldı ve KTHY’nin durumuyla ilgili gelinen son durumu değerlendi. Bakan Saner, KTHY’nin Türk Hava Yolları (THY) ile bir ortaklığının söz konusu olmadığını söyledi.

Atlasjet ile Mayıs 2011’de ortaklığın başlayacağına dikkat çeken Bakan Saner, KTHY’ye ait yolcuların taşınması için bir takım gelişmeler yaşandığını söyledi. Sadece THY değil, diğer şirketlerle de görüştüklerini açıklayan Saner, arz talep dengesinden dolayı ek seferlerin gündeme geldiğini ve yapılan çalışmaların da bu çerçevede değerlendirildiğini kaydetti.

“Her türlü olaya hazırlıklı olmak için bir takım kuruluşlarla temaslar yaptık. Ancak henüz bu çalışmalar olgunlaşmamıştır, bu nedenle basınla paylaşmamız doğru olmaz” diyen Saner, THY’nin bu çalışmaların neresinde olduğuna ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

“THY dünyanın sayılı 10 şirketi arasındadır. Ülkemize gelecek olan turistlerin KKTC’yle kolay bağlantı kurması için THY ile bağlantılarımız devam etmektedir. Hatta THY’nin Kıbrıs’ın tanıtılması adına ayırdığı bir de bütçe vardır. Ama şunu söylemeliyim ki; şu an itibariyle ortaklık görüşmemiz yoktur.”

Çalışanların durumu

KTHY çalışanlarının yüzde 65’inin Atlasjet ile kurulacak ortaklıkta şirkete yeniden istihdam edileceklerini söyleyen Bakan Saner, kimlerin işe geri alınacağına Atlasjet’in karar vereceğini söyledi. Geriye kalanların rehabilite edilmesi için çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Bakan Saner CAS örneğini verdi. CAS’taki personellerin sorunsuz bir şekilde işe döndüklerini ifade eden Saner, KTHY çalışanlarının bakanlığın duyurularını dinlemelerini ve gerektiği zamanlarda gerekli adımları atılmalarını istedi.

Bakan Saner, yeni şirket kurulana kadar çalışanlara destek vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Ödemeler tamam

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, KTHY personelinin temmuz maaşlarının ödendiğini, ağustos maşalarının da dörtte üçünü avans olarak aldıklarını kaydetti. Maaşların ödenmesi için kullanılan paranın KTHY Yönetim Kurulu’nun başarılı çalışması sonrasında bulunduğunu belirten Saner, bazı basın organlarında bu paranın rüşvet olarak verildiğini ifade ederek, bundan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Saner sözlerini şöyle noktaladı:

“Yönetim Kurulu yurt dışından kiraladığımız uçakların devri sırasında ilgili şirketlerden bizim kendilerine vermiş olduğumuz teminatın karşılığı olarak 2 milyon dolarlık bütçenin KTHY’de kalmasını sağladı, onları bu başarılardan dolayı kutluyorum.”

 

"THY ile ortaklık söz konusu değil!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Dün sendikanın lafı ile grev yapanlar bugün sendikayı mahkemeye veriyor. Demek ki sendika iş doğru bir iş değilmiş. Sizi yaru yolda bıraktı ama onlar maaşlarını almaya devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bırakın sendika bir havayolu kursun. Batırmasını iyi biliyorlar bakalım yönetebilecekler mi ? 1970 lerde kalmış zihniyet ile sendikacılık yapan Türkiye düşmanlarının sonunu çok merak ediyorum. Siz bu ülkeden silinmeden KTHY ayağa kalkamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakan Atlas ile ortaklığın Mayıs 2011'de başlayacağını söylemiş. Bu nasıl bir hesaptır? Bence yeni şirket en geç Kasım 2010'da kurulmalı ve SHGM izinleri,uçak temini, eleman alımı ve eğitimi, bilet satış ağının ve acentaların ayarlanması v.b. gibi işleri tamamlayarak Mart 2011'de uçabilir hale gelmelidir. Yoksa sen şirketi Mayıs'ta kur bütün bu işlemleri hallet, ancak 2011 Kış sezonunda uçmaya başlarsın. Böylece yarısı ziyan edilmiş 2010 Yaz sezonundan sonra 2011 Yaz sezonunun da tamamı ziyan edilmiş olur. Ağalar, beyler şu şirket kurma tarihini birkez daha düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİZ İÇERDEKİ İKRAMİYELERİ ÇIKARDIĞINIZ PERSONELİN TAZMİNATLARINI BİR SÜRE DAHA VERMEYİN BAKIN NELER OLUYOR. YETER SABRIMIZIN SONUNA GELDİK. YA AÇIKLAMA YAPIN ADAM GİBİ SAYIN KTHY YÖNETİM KURULU YADA HEPİMİZ MAHKEMEYE BASVURACAĞIZ. SEN BENİM İKRAMİYEMİ VERMEDEN NASIL AĞUSTOS MAAŞI DAĞITIRSIN. HAK ETTİĞİMİ VERMİYOR HAK EDİLMEMİŞİ DAĞITIYORSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir İzmirlinin İstanbullunun sivaslının...ne kadar kendi şirketine sahip olma arzusu varsa Kıbrıslının da kendi şirketi ile uçmak istemesi gayet doğaldır yeterki SHGM kurallarını yerine getirsin,Ulkesine şehrine, ulke turuzimine hizmet edip kazansın ve kazandırsın Ancak Kıbrıs denince bir konuda daha mesuliyetimiz olduğu aşıkardır Bu Topluma uygulanan Haksız ambargoları Birda T.C hukumeti olarak Havayolundan yoksun Brakarak sizlerde uygulamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amma sendika asıl görevini bilmelidir.Bu nedir?Öncelikle istihdamın ve işyerini yaşatmaktır.Sadece işçiye daha fazla ücret aldırtmak için caba göstermek SENDİKACILK değildir.O hal sadece, aynı seçimden önce ,eçim ekonomisine geçen İktidar partilerinin halidir.Neticelerini çok yaşadık ve şu anda referandumdada uygulama denemeleri var.Verilen İftar yemeklerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kthy sonsuza kadar kapatilmistir kandirmayin artik kendinizi yok thy ortakligiymis yok atlasmis bitti kabul edin direnmeyin.Turkiye kesinlikle destek olmayacagini gecenhafta yapilan toplantida belirtti.Kibrista kendi basina sirket degil bakkal zor kurar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kafadaki sendikacılar KTHY nı batırdılar. Yeni şirketi de batırırlar. Bence hiç şirket falan kurmayın. Nasıl olsa onu da batıracak bu sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendikalar oldukça Kıbrıs da hiç bir kurum ayakta duramaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sorumsuz sendika sorumsuz yönetim sorumsuz politikacılar ve sonuç... Belki akıllanırlar da DAÜ, KIBTEK kurtulur Telekomunda sonu geldi, kurtarılması olanaksız satılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000