17 Ocak 2013, Perşembe 08:17:05

THY İLE İLİŞKİLER UÇAK ALIMININ ÖTESİNDE

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Hava Yolları'nın (THY) Airbus'tan uçak alımı konusunda açıklamalarda bulundu.
  • Bakanin istedigi Airbas icin Turkiye'de daha fazla parca uretebilmek. Ve de, Fransa'dan daha iyi kosullarla nukleer reaktor almak. Bu ucak almak icin kotu bir strateji. THY gercekten ihtiyaci olacagindan daha fazla ve daha degisik ucak alabilir. BU ARADA, THY KUCUK UCAKLARI UNUTMA, 70 KISILIK FALAN. Cok issiz pilot icin is cikar, kucuk ama yine iki pilotla ucar, fakat bir kabin gorevlisi ile ucar, dort degil.
  • Ne oldu hani Fransaya yaptirimlariniz, ne cabucak unutunuz? Neyse Fransa size Airbuslari satmaya devam etsin, sizde gemiler dolusu tekstil urunu satip cari acigi kapatmaya calisin (: Sonra'da cari acik kapatma ayagina, arabalara, telefonlara ,elektronik esyalara, bezine buyuk miktarda OTV koyun.
  • Kesinlikle ucak aimlari Türkiye - AB iliskileri ile iliskilendirilmeli ve ekonomik baski ile Fransa'nin plitikasinda degisiklikler istenmeli

Geçtiğimiz ay Pegasus'tan 12 milyar $ değerinde 100 uçaklık sipariş alan Avrupalı Airbus, gözünü THY'ye dikti. Fransa Dış Ticaret Bakanlığı THY'nin 150 yolcu uçağı alımı için uçak üreticileriyle görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. Son kararı THY verecek...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Hava Yolları'nın (THY) Airbus'tan uçak alımı konusunun gündemde olduğunu belirterek, Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq ile görüşmelerinde bu konunun da gündeme geldiğini söyledi. Çağlayan, DEİK'in Türk Fransız İş Konseyi Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, 'Tabi” ki bunun nereden nasıl alınacağına THY Yönetim Kurulu karar verecek. Ancak hassasiyetlerimiz konusunda THY duyarlı hareket etmektedir. Pegasus'un da Airbus'a verdiği bir sipariş söz konusuydu. Bugün TUSAŞ'ın en üst düzey temsilcisi arkadaşımız da bugün toplantıdaydı. Bu tür alımlarda Airbus'ın TUSAŞ'ın ile işbirliği yapmasını fazlasıyla önemsiyoruz' dedi.

A380 MODELİ DE GELİYOR

Fransa Dış Ticaret Bakanlığı da, THY'nin 150 adet yolcu uçağı alımı için görüşmeler yürüttüğünü açıkladı. Uçakların A380 süperjumbo yolcu uçağını da içerebileceği ifade edildi. Sektör kaynakları geçen yıl Airbus ve Boeing'den geniş gövdeli uçak sipariş eden THY'nin bu yıl A320 gibi dar gövdeli uçak almayı değerlendirebileceğini ifade ediyorlar. THY geçen yıl 15 geniş gövdeli A330-300 uçağın alımı için Airbus ile, yine 15 geniş gövdeli B777-300 ER uçağın alımı için de Boeing ile anlaşmıştı.

"BU ORTAKLIK UÇAK SATMANIN ÖTESİNDE"

BRICQ ise toplantıda yaptığı değerlendirmede, 'Türk havayolu şirketleri filolarını geliştirmek istediğinde buradayız. Bu ortaklık uçak satmanın ötesinde' diye konuştu.

PEGASUS 100 UÇAK SİPARİŞ ETMİŞTİ

Bir diğer uçak siparişi haberi de geçtiğimiz günlerde Pegasus tarafından verilmişti. Bugüne kadar sadece Boeing kullanan şirket, Türk sivil havacılık tarihinin en büyük siparişini vererek Airbus'tan 25'i opsiyonlu, 75'i kesin olmak üzere toplam 100 uçak alacağını açıklamıştı. Kesin sipariş verilen 75 adet uçağın 58 adedi A320neo, 17'si A321neo olacak. 100 uçaklık siparişin ilk uçağının tesliminin 2015-2016 itibarıyla, son uçağının tesliminin ise 2022 yılı sonlarında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

THY İLE İLİŞKİLER UÇAK ALIMININ ÖTESİNDE

Yorumlar

Bakan ~ 11 yıl önce
Bakanin istedigi Airbas icin Turkiye'de daha fazla parca uretebilmek. Ve de, Fransa'dan daha iyi kosullarla nukleer reaktor almak. Bu ucak almak icin kotu bir strateji. THY gercekten ihtiyaci olacagindan daha fazla ve daha degisik ucak alabilir. BU ARADA, THY KUCUK UCAKLARI UNUTMA, 70 KISILIK FALAN. Cok issiz pilot icin is cikar, kucuk ama yine iki pilotla ucar, fakat bir kabin gorevlisi ile ucar, dort degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reggae ~ 11 yıl önce
Ne oldu hani Fransaya yaptirimlariniz, ne cabucak unutunuz? Neyse Fransa size Airbuslari satmaya devam etsin, sizde gemiler dolusu tekstil urunu satip cari acigi kapatmaya calisin (: Sonra'da cari acik kapatma ayagina, arabalara, telefonlara ,elektronik esyalara, bezine buyuk miktarda OTV koyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 11 yıl önce
Kesinlikle ucak aimlari Türkiye - AB iliskileri ile iliskilendirilmeli ve ekonomik baski ile Fransa'nin plitikasinda degisiklikler istenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000