26 Mayıs 2009, Salı 08:36:45

THY ile Garanti'den bir yenilik daha

Türk Hava Yolları ile Garanti Bankası uçak yolculuklarında bilet yerine kredi kartı kullanılmasını öngören bir proje için düğmeye bastı. Taraflar anlaşırsa havalimanlarındaki kuyruk çilesi sona erecek.
  • amerika'da yaşıyorum.bugüne kadar sayısız ülkeme giriş çıkış yaptım ama bir kere pasaport polisine biletimi gösterdiğimi hatırlamıyorum.açıkcası kural hatası mı ettim yoksa arkadaş mı yanlış biliyor anlamadım.
  • pasaport kontrolunde de polise kredi kartmı gösterecez:))
  • hadi uçak bileti taşımaktan kurtulduk. peki k.kartı aidatını naapcaz? allah bilir,chipli bilet dalgasına kart aidat fiyatı 2 kat artar. garanti thy elele, daha müreffeh türkiye ;))

Garanti Bankası yılda 7 milyon yolcunun seyahat ettiği havayolu taşımacılığında önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Proje hayata geçtiğinde uçak biletleri kredi kartlarındaki çipe yüklenecek, uçuş kartları tamamen ortadan kalkacak, kredi kartı sahipleri havaalanlarındaki tüm kontrol noktalarından temassız kartını göstererek geçebilecek. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Türk Hava Yolları ile Garanti Bankası'nın ortak markası olan Shop&Miles kredi kartının uçak bileti olarak da kullanabileceğini proje konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

BİLET ÇİPE YÜKLENECEK

THY yönetiminin sıcak baktığı projenin iki tarafın teknolojik altyapısının uyumlu hale getirilmesinin ardından hayata geçirileceğini kaydeden Sezgin "Kredi kartındaki çipin üzerine uçak biletlerini yükleyeceğiz. Yani uçuş kartının yerini kredi kartı alacak. Böylece kredi kartı sahipleri bütün kontrol noktalarından temassız kartı göstererek geçebilecek" dedi.

'MARKAYI İHRAÇ EDEBİLİRİZ'

2000 yılında hizmete sunulan Shop&Miles kredi kartının sekiz yılda 400 bin müşteriye ulaştığını anlatan Sezgin, kartlarına yabancı bankalardan da teklif geldiğini açıkladı. Sezgin, "GE'nin faaliyet gösterdiği ülkelerden bize bazı teklifler geldi. Ama gerek ilgiili bankaların teknolojik altyapısının uygun olmaması gerekse başka nedenlerden ötürü marka ihracatını gerçekleştiremedik" diye konuştu. Sezgin sözlerini şöyle sürdürdü: "Shop&Miles' ı lisans anlaşmalarıyla ihraç edebiliriz. Nasıl burada Şekerbank, Denizbank ve ING Bank ile markanın ortak kullanımı konusunda bir dizi anlaşma yaptıysak, yurtdışında da bunu yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bunun için yurtdışındaki bankalarla görüşüyor ve bunu anlatıyoruz. Buradaki konsantrasyonumuzu bozmadan yurtdışındaki fırsatları gözlemliyoruz"

'THY'YE 170 MİLYON EURO AKTARDIK'

THY ile Garanti arasındaki anlaşmanın kamuya da ciddi katkılar sağladığına dikkat çeken Sezgin sözlerini şöyle sürdürdü: "Son üç yılda 170 milyon euro para aktardık THY'ye. Bunun bize KDV dâhil maliyeti 200 milyon euroyu buluyor. Bu çok ciddi bir nakit akışı anlamına geliyor. İkincisi bu tür programlarla siz aslında müşteri sadakati oluşturuyorsunuz. Evet, bir taraftan Star Allance'e girip uçuş ağını genişletiyor diğer taraftan da müşteri sayınızı ve sadakatini artırıyorsunuz. Bu da sizi büyük havayolları arasına sokuyor"

30 MİLYAR MİL PUAN

Mehmet Sezgin, dokuz yıl içinde müşterilerine toplam 30 milyar mil puan kazandırdıklarını belirterek, "Bu rakam dünyanın etrafında 3 milyon defa bedava uçuş yapılmasını sağlayabilir" diye konuştu.

(Sabah)

THY ile Garanti'den bir yenilik daha

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
amerika'da yaşıyorum.bugüne kadar sayısız ülkeme giriş çıkış yaptım ama bir kere pasaport polisine biletimi gösterdiğimi hatırlamıyorum.açıkcası kural hatası mı ettim yoksa arkadaş mı yanlış biliyor anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pasaport kontrolunde de polise kredi kartmı gösterecez:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hadi uçak bileti taşımaktan kurtulduk. peki k.kartı aidatını naapcaz? allah bilir,chipli bilet dalgasına kart aidat fiyatı 2 kat artar. garanti thy elele, daha müreffeh türkiye ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000