05 Haziran 2015, Cuma 10:28:53

THY iki ödül birden aldı

Havacılık finansmanının Oscar’ı kabul edilen ‘Airfinance Journal Ödül Töreni’nde bayrak taşıyıcı havayolu, iki ödüle birden lâyık görüldü.
  • BravoCoskun Kilic.Thy nin yapi taslarindan,kendisini ispat etmis harika bir finansman adami
  • Iyi olduklarini anlamak icin kamu kalkanindan cikriklqrinda hqngi ozel sirket bunlari genelmudur ceo olqrak ise aliyorlar. Karlitekin orneginde oldugu gibi
  • newyorktimes kime ödül vermiş, ne ödülü vermiş bilen var mı?
  • Yaw bilen biri varsa açıklasın, finansmanın neyine ödül veriyorlar. hadi başarılı bir iş olduğunu kabul edelim, bunu thy tek başına mı yapıyor. bu finansmanı sağlayan bir banka vs. yok mu? Yani finans kuruluşu iş bilmiyo, thy daha iyi biliyo, bankaya akıl veriyo, bi de üstüne ödül kazanıyo. hakkaten bilen biri yorum yazsın. Enis bari sen yaz.
  • Adamlardaki sisteme bak be borc verirken bile olayi nasil kamufle ediyorlar ustune de dandik , cam dan 20 usdlik odul verip kementi takmislar , bizimkilerde mal bulmus magribi gibi boy boy resimler verip sahte kahramanlar gibi sahne almislar. Temel im Kotilim ve dahi Kilic Coskun um cok severdi boyle showlari..... Hayirdir niye sahne almamislar hayrola ..?
  • Veresiye suursuzca ucak aliniyor. Odul verirler tabikii. Ama gene yoneicilere 80 ermilyar daha dagitilsin. Cok ustin isler yaptilarya. Ama dilde ee bu butun calisanin basarisi derler. Eve gelincede cocuklari uyutup pastayi kendileri yerler.
  • birileri kendi reklamını yapıyor geldi bana. neden ödüller 2006 sonrası, öncesinde başvuru bile yapılmıyormuydu, yoksa birileri bu yılı milat olarak mı almış.
  • Helal olsun, Türkiyemizde güzel şeylerde oluyor. başarılarınız daim olur inşallah
  • Bravo
  • borc alma dalinda iki odul almis bizimki:))

Havacılık finansmanının Oscar’ı kabul edilen  ‘Airfinance Journal Ödül Töreni’nde bayrak taşıyıcı havayolu, iki ödüle birden lâyık görüldü.

Küresel ölçekli havayollarının icra ettiği finansal yapıları, düzenli olarak her sene inceleyen ve farklı kategorilerdeki en iyi finansman yapılarını ödüllendiren ‘Airfinance Journal’ın geçtiğimiz günlerde Miami’de düzenlediği ödül töreninde Türk Hava Yolları, 2014 yılının “En İyi Vergi Kalkanlı Finansman” ve “En İyi Uçak Motoru Finansmanı” kategorilerinde ödüllendirildi.

Airfinance Journal’ın son sayısında yer verildiği üzere, 2014 yılında teslim alınan 2 adet A330-300 uçağının finansmanında kullanılan, ECA (Avrupa İhracat Kredisi Destek Ajansı) Garantili İtalyan Vergi Kalkanlı Finansal Kiralama metodu, birden çok yeniliği bünyesinde bulundurduğu için “En İyi Vergi Kalkanlı Finansman” ödülüne lâyık görüldü.

Bu finansman yapısı, ilk kez Türk Hava Yolları tarafından kullanılmış olup; havacılık finansmanında hâkim para birimi olan Amerikan Doları yerine Japon Yeni cinsinden uygulamaya geçirilmişti. Hem ECA garantisi, hem vergi kalkanının getirdiği avantajlar, hem de finansmanın Japon Yeni cinsinden yapılması, Türk Hava Yolları açısından maliyetleri son derece cazip kılarken; yaklaşık 200 milyon Amerikan doları tutarında gerçekleşen finansman kaynağı, Societe Generale bankası tarafından gerçekleştirildi.

2014 yılında teslim alınan General Electric GE90-115BL (B777-300ER uçakları için) ve General Electric CF6-80E1A3 (A330-300 uçakları için) uçak motorlarının finansmanında kullanılan Amerikan Exim Bankası Garantili Yedek Uçak Motoru Finansmanı, 2014 yılının “En İyi Uçak Motoru Finansmanı” kategorisinde ödüllendirildi. Bir Airbus uçağına takılacak komponentin finansmanına ilk kez garantör olan Amerikan Exim Bankası bu sayede, Airbus’ın 45 yıllık tarihinde de bir ilke imza atmış oldu.  Finansmanı Mizuho ve Development Bank of Japan tarafından gerçekleştirilen yaklaşık $40 milyon tutarındaki finansmanın Japon Yeni cinsinden gerçekleştirilmesi, Türk Hava Yolları’nın, kur riskinden doğal korunma fırsatı yakalayarak, gerçekleştirdiği finansman yapısı ile ek bir enstrüman kullanmaksızın, Japon Yeni gelir ve giderlerini denkleştirmek kaydıyla risk yönetimi açısından da mühim bir avantaj kazanmasına imkân sağladı.

Türk Hava Yolları, daha önce de farklı ve yenilikçi finansman modellerini başarıyla sonuçlandırmış olup; Jane’s Transport Finance, Global Transport Finance, Bonds & Loans ve Airfinance Journal tarafından, son 10 yılda yurtdışından temin etmiş olduğu $10 milyar tutarındaki finansman için toplamda 10 uluslararası uçak finansmanı ödülüne lâyık görülmekle birlikte istikrarlı başarısını en son aldığı bu iki ödül ile de taçlandırmış oldu.

Türk Hava Yolları’nın uçak finansmanı dalında geçtiğimiz 10 yılda aldığı ödüller;

•2006 Jane’s Transport Finance-Yılın En İyi Uçak Finansmanı Anlaşması (Orta Doğu)
•2008 Jane’s Transport-Yılın En İyi Finansal Kiralama Anlaşması (Avrupa)
•2008 Airfinance Journal-Yılın En İyi Uçak Finansmanı Anlaşması (Avrupa)
•2011 Jane’s Transport Finance-Yılın En İyi Uçak Finansmanı Anlaşması (Avrupa)
•2012 Airfinance Journal-Yılın Havayolu
•2013 Airfinance Journal-Yılın En İyi Vergi Kalkanlı Uçak Finansmanı
•2013 Global Transport Finance-Yılın En İyi Finansal Kiralama Anlaşması (Avrupa)
•2014 Bonds and Loans Awards-Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansmanı (Türkiye)
•2014 Airfinance Journal-Yılın En İyi Vergi Kalkanlı Uçak Finansmanı
•2014 Airfinance Journal-Yılın En İyi Uçak Motoru Finansmanı 







THY iki ödül birden aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Od ~ 9 yıl önce
BravoCoskun Kilic.Thy nin yapi taslarindan,kendisini ispat etmis harika bir finansman adami

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ccc ~ 9 yıl önce
Iyi olduklarini anlamak icin kamu kalkanindan cikriklqrinda hqngi ozel sirket bunlari genelmudur ceo olqrak ise aliyorlar. Karlitekin orneginde oldugu gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nyt ~ 9 yıl önce
newyorktimes kime ödül vermiş, ne ödülü vermiş bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CK ~ 9 yıl önce
Yaw bilen biri varsa açıklasın, finansmanın neyine ödül veriyorlar. hadi başarılı bir iş olduğunu kabul edelim, bunu thy tek başına mı yapıyor. bu finansmanı sağlayan bir banka vs. yok mu? Yani finans kuruluşu iş bilmiyo, thy daha iyi biliyo, bankaya akıl veriyo, bi de üstüne ödül kazanıyo. hakkaten bilen biri yorum yazsın. Enis bari sen yaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borc Kement i ~ 9 yıl önce
Adamlardaki sisteme bak be borc verirken bile olayi nasil kamufle ediyorlar ustune de dandik , cam dan 20 usdlik odul verip kementi takmislar , bizimkilerde mal bulmus magribi gibi boy boy resimler verip sahte kahramanlar gibi sahne almislar. Temel im Kotilim ve dahi Kilic Coskun um cok severdi boyle showlari..... Hayirdir niye sahne almamislar hayrola ..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne anlarsın sen? ~ 9 yıl önce
Ödülü veren banka değil farkındaysan. Ödülü veren Airfinance Journal. Ayrıca THY Finans departmanında zenci ya da Japon çalışıyor mu sence? Fotolara bir daha bakarsan bankalarla birlikte ödül alındığını görürsün.
ccc ~ 9 yıl önce
Veresiye suursuzca ucak aliniyor. Odul verirler tabikii. Ama gene yoneicilere 80 ermilyar daha dagitilsin. Cok ustin isler yaptilarya. Ama dilde ee bu butun calisanin basarisi derler. Eve gelincede cocuklari uyutup pastayi kendileri yerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airfinance journal ~ 9 yıl önce
birileri kendi reklamını yapıyor geldi bana. neden ödüller 2006 sonrası, öncesinde başvuru bile yapılmıyormuydu, yoksa birileri bu yılı milat olarak mı almış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2006 ~ 9 yıl önce
büyük çaplı ilk uçak siparişi 2006'da verildiği için olmasın sakın?
2006 ~ 9 yıl önce
Yagli urgani 2006 da gecirmisler thy nin boynuna da onda 2006 Dan baslatmislar olmasin. ?
2006 ~ 9 yıl önce
sana kalsa 50 uçaklı THY yeter de artar bile. Ama çok şükür sana kalmamış. Havayolusun, uçak siparişi vermeyip gelinlik siparişi mi vereceksin?
THY ~ 9 yıl önce
Helal olsun, Türkiyemizde güzel şeylerde oluyor. başarılarınız daim olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borc ~ 9 yıl önce
borc alma dalinda iki odul almis bizimki:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırmadık ~ 9 yıl önce
"borç alma dalında ödül alındı" yönündeki cahil yorumu bekliyorduk şaşırmadık :)
bravo ~ 9 yıl önce
hemen karalamaya bayılırsınız. biraz da alkışlayın arkadaş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000