26 Mart 2008, Çarşamba 10:26:39

THY için can atıyorlar

THY’nin Anadolu Jet’i havacılık sektöründe tedirginlik yarattı. Rekabetten çok pilotların THY’ye gitmesi konuşulmaya başlandı. Peki, pilotlar ne diyor?

Tür Hava Yolları, iç hatlarda özel sektörle daha rahat rekabet edebilmek için Anadolu Jet alt markasını kurdu. 23 Nisan’da uçuşlara başlayacak olan Anadolu Jet, özel havayolu şirketlerinde tedirginlik yarattı.

THY’nin Anadolu Jet markası ile birlikte pilot transferine yeniden başlaması, özel sektördeki rahatsızlığı iyice artırdı.

Bu durum kimine göre sıkıntı kimine göre ise rahatlığın başlangıcı olarak da görülüyor..

Özel havayolu sahipleri sıkıntılı. Çünkü THY, 2003–2004 senesinde satın almış olduğu 59 uçağın büyük bir bölümünün pilot ihtiyacını özel sektörden karşılamıştı. Şimdi de filosuna 21 adet uçak daha katıyor. THY bu uçakların bir bölümünün pilot ihtiyacını özel sektördeki deneyimli pilotları kadrosuna dahil ederek karşılayacak.

Bu durumda özel sektör THY’ye geçiş yapan pilotlarının yerine yeniden pilot almak zorunda kalacak. Yeni personel almak havayollarına ekstra maliyet getireceği için havayolu yöneticileri tip eğitimi verdikleri pilotların THY’ye geçiş yapmasının etik olmadığını savunuyorlar.

Peki, bu konuda transfer olan pilotlar ne diyor? Bir de pilotları dinlemek lazım aslında. Böyle bir transfer teklifi geldiğinde ne tepki veriyorlar?

Bize gelen saklı yorumlarda pilotlar olası bir THY teklifinde “Tereddütsüz, Koşa koşa” gidebileceklerini belirtiyorlar. Tabiî ki kendilerince haklı olduklarını düşündükleri yönler de var.

İsimlerini açıklamak istemeyen bu pilotların dayanaklarını da özel sektörde, işten çıkarılma, maaşların az olması veya maaş indirme kaygıları olarak özetliyorlar.

THY için can atıyorlar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000