09 Ocak 2010, Cumartesi 15:35:09

"THY, hizmetleri taşeronlaştırmak istiyor!"

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları’nda yolcu hizmeti başta olmak üzere bir çok hizmetin taşerona devredilmesi için çalışıldığını ileri sürerek, bunu da kamuoyunun dikkatini çekmeden, hissettirmeden yapılmaya çalışıldığını söyledi.
  • sana cevabı bir arkadaş vermiş zaten.okumuşsundur umarım.orda yazan isimler de doğrudur.az bile yazmış.teknikte de aynı durum var.
  • zarari devletin ödediği , milletin vergisinden falan ödendiğini yazmışsın iyi de başbakanlığa alınan 240 milyon dolarlık uçaklar ve helikopterlerin paraları kimin cebinden çıktı????uzaylıların mı???70 milyon önce bizi yönetenler sonra da zenginler için çalışıyor..yakın akraba,eş dost şirketi olmaktan kurtuluyoruz diyorsun doğru akp istanbul il başkanının oğlu thy de müdür değil, köksal toptan ın kızı da thy nin japonya müdürü değil, eski emniyet amiri cerrah ın kızı da thy de müfettiş değil, ne kadar dil,yol,yordam,terbiye,tecrübe,iş bilgisi yoksunu akp yandaşı da thy de yağlı,ballı mevkilerde çalışmayıp, maaşları almıyorlar...say say bitmez...bu kafalarla da bu memleket hiç bir yere gidemez...
  • Çağrı Merkezinin özelleştirilmesi gibi aptalca,amatörce yapılan bir özelleştirme daha olamaz.Eğer çağrı merkezi gibi yapacaklarsa ''Hayırlı Olsun''...
  • guzel kardeslerim,nekadarda koymus size thy personelinin aldigi maas..nekadar zorunuza gitmis!!ne bu kin ofke..ne zannediyorsunuz tgs oldu diye GERCEK THY PERSONELI istenmi atilacak??aynis sartlarda devam edecek KADROLU personel..ama siz yine ayni paraya calisacaksiniz.thy yi gercek thy li personel yaratti bu gunlere getirdi.UZERINE COKUPTE BAL KAYMAK YEMEK ASIL SIZE YOK.haddinizi bilin.THY personeli sizin tahmininizden cok daha tecrubelidir.kendinizi kandirmayin.milletin ekmeginede boyle goz dikip terbiyesizlesmeyin.HADDINIZI BILIN!!...
  • Adam Mersedes i bile Cin de uretiyor. Call Centre i Hindistanda kuruyor. Sen taserondan bahsediyorsun. Atilla Aga, senin kafan tekelcilik yillarinda kalmis. Zarari devletin odedigi, odacinin, caycinin, soforun....kadrolu olup her yil zararlarin yasandigi yillara..Bu zararlar nereden odeniyordu? milletin vergisinden. 70 milyon insan, sizin gibi bir kac tuzu kurunun luks hayati icin calisiyordu. THY iyiki taseronlasiyor. Calisma imkani tum topluma aciliyor. Hem yakin, akraba sirketi olmaktan kurtuluyoruz hem de halkin cocuklari da bu sirketten ekmek yiyor. Hem de zarar etmedigimiz icin milletin kanini emmiyoruz. Yattigi yerden, rekabete girmeden yemeye alisanlara biraz zor gelecek ama napalim. Pandoranin kutusu acildi bir kere.
  • arkadaşım hangi partiye oy verdin söylermisin veya hangi partilisin söylermisin ???
  • arkadaşlar thy çalışanları olarak biz birlik olmazsak, atilayın yapabileceği bir şey yok.
  • günaydın sn ayçin üsküdar da sabah oldu.anlat sen....olan bize oldu bi iş bilmez denyolar aslan gibi emekli oldu, bizim gibi hamallar bıraktı sana gitti.iki elim yakanda olacak.
  • şu şırkete ve sendıkaya ve calışanlara dıl uztıyorsunuz ya sıze acıyorum sız dığer şirketlerde kole ızahura olmaya ve kunta kıntelıye alışmışınızz neyın peşındesınızz patronlarla kol kola
  • HELAL BE POS BIYIK DEMEK THY HIZMETLERI TASERONLASTIRMAK ISTIYOR..IYI KI SOYLEDIN HABERIMIZ YOKTU..SEN VE AVANEN ALEMDEN,MEYHANELERDEN,OTELLERDEN VAKIT BULUPTA CALISANLARIN SORUNLARININ COZUMU ICIN ISVERENE HAKETTIGINI VERSEYDINIZ BOYLE OLMAZDI.AMA KIMIN UMURUNDA.SEN YENI MAKAM ARABANLA GEZMEYE ,MEYHANEDE KAFA CEKMEYE,OTELLERDE AVANENLE VE OYUNU SATIN ALDIKLARINLA ALEME DEVAM ET CALISANLAR DIKEN USTUNDEYMIS,HUZURSUZLARMIS,BORCLARI VARMIS,ISVEREN KILICI KALDIRMIS INDIRMEK UZEREYMIS FALAN PALAVRA BUNLAR SEN INANMA ISCILERIN AIDATLARIYLA 4 SENE DAHA YEMEYE,ICMEYE,ALEME,MEVKI MAKAM HIRSINA DEVAM ET NE DE OLSA SADECE 1 OY KI O DA SAIBELI FARKIYLA FARK OLUR DEDIGIN SECIMI KAZANABILDIN..BASKASI OLSA UTANCINDAN ISTIFA EDERDI.MAHVETTIN SENDIKAYI..

Ayçin, 19 Ocak’ta THY ile toplu görüşme masasına oturduklarında pilot ve kabin çalışanlarının aylık ve yıllık uçuş saati, görev, dinlenme süreleri ve ücrete ilişkin taleplerin başta geleceğini söyleyerek, uluslararası standartlara uygun uçuş ve dinleme süreleri, gece ve gündüz uçuşlarının planlanarak, insanların eğitimleri ve lisanslandırılmasına ilişkin uluslararası standartlar getirilmesini isteyeceklerini dile getirdi.

19 Ocak’taki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi ANKA haber ajansına konuşan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ayçin, merak edilenleri yanıtladı. THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş’de örgütlü bulunan Hava-İş’in 13 bin üyesi bulunuyor. Hava-İş Sendikası 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden önce en son itirazlarının üzerinden bir yıl gibi uzun sürenin geçtiğini belirten Ayçin, önceki taleplerinin ücret, ağırlıklı iş güvencesi ve işverenin keyfi uygulamaları olduğunu ve bunun önünün kesilmesine yönelik talepler olduğunu anımsattı. Ayçin, önce belirlenen taleplerde geçerliliğini koruyanlar olduğu gibi yenilenmesi gerekenler de olduğunu kaydetti. Ayçin aradan 1 yıl gibi uzun bir zaman geçtiğini kaydederek, bu taslağı üyeleriyle birlikte tekrar revize etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bu konuları değerlendirmek için genel toplantılarının önümüzdeki hafta başlayacağını ifade eden Ayçin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her sözleşme döneminde talep ettiğimiz ama kısmi gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştiremediğimiz taleplerimiz var. Biz bu şirket büyüsün, yatırımlarını ve personel politikasını geliştirsin istiyoruz. Ancak bütün bunları yaparken de uçuş güvenliğini riske eden düzenlemeler yapmasın. Uluslararası standartlara uygun uçuş ve dinleme süreleri gece ve gündüz uçuşları planlansın, insanların eğitimleri ve lisanslandırılmasına ilişkin uluslararası standartlar getirilsin. Şirket yönetimin keyfiyeti ortadan kalksın diyoruz. Maalesef büyüme politikalarını temel politika olarak önüne koyan şirket yönetimi bizim bu söylediğimiz uluslararası standartlara uyma konusunda biraz keyfi davranıyor, o yüzden de özellikle uçucu personelin görev ve dinlenme süreleri yıl içerisindeki uçuş ve dinlenme süreleri ve eğitim ile ilgili sıkıntılarımız var. Bunların giderilmesi gerekir."

"THY’DE HİZMETLER TAŞERONA DEVREDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Hava-İş Genel Başkanı Ayçin, bunların hepsinin uçuş güvenliğini ilgilendiren temel sorunlar olduğuna dikkat çekerek, konunun bir de teknik boyutu olduğunu söyledi.

Ayçin, yolcu hizmeti başta olmak üzere bir çok hizmetin taşerona devredilmesi için çalışıldığını ileri sürerek, bunu da kamuoyunun dikkatini çekmeden, hissettirmeden yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayçin, yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında bir sendikasızlaştırma politikası uygulandığını öne sürerek, sözleşmenin temel maddelerinin bu ana tartışma konuları üzerinde yoğunlaşacağını kaydetti.

Ayçin, 13 bin üye üzerinden toplu pazarlık sürecini sürdürdüklerini belirtti.

"THY, hizmetleri taşeronlaştırmak istiyor!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 14 yıl önce
sana cevabı bir arkadaş vermiş zaten.okumuşsundur umarım.orda yazan isimler de doğrudur.az bile yazmış.teknikte de aynı durum var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zarari devletin ödediği , milletin vergisinden falan ödendiğini yazmışsın iyi de başbakanlığa alınan 240 milyon dolarlık uçaklar ve helikopterlerin paraları kimin cebinden çıktı????uzaylıların mı???70 milyon önce bizi yönetenler sonra da zenginler için çalışıyor..yakın akraba,eş dost şirketi olmaktan kurtuluyoruz diyorsun doğru akp istanbul il başkanının oğlu thy de müdür değil, köksal toptan ın kızı da thy nin japonya müdürü değil, eski emniyet amiri cerrah ın kızı da thy de müfettiş değil, ne kadar dil,yol,yordam,terbiye,tecrübe,iş bilgisi yoksunu akp yandaşı da thy de yağlı,ballı mevkilerde çalışmayıp, maaşları almıyorlar...say say bitmez...bu kafalarla da bu memleket hiç bir yere gidemez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çağrı Merkezinin özelleştirilmesi gibi aptalca,amatörce yapılan bir özelleştirme daha olamaz.Eğer çağrı merkezi gibi yapacaklarsa ''Hayırlı Olsun''...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
guzel kardeslerim,nekadarda koymus size thy personelinin aldigi maas..nekadar zorunuza gitmis!!ne bu kin ofke..ne zannediyorsunuz tgs oldu diye GERCEK THY PERSONELI istenmi atilacak??aynis sartlarda devam edecek KADROLU personel..ama siz yine ayni paraya calisacaksiniz.thy yi gercek thy li personel yaratti bu gunlere getirdi.UZERINE COKUPTE BAL KAYMAK YEMEK ASIL SIZE YOK.haddinizi bilin.THY personeli sizin tahmininizden cok daha tecrubelidir.kendinizi kandirmayin.milletin ekmeginede boyle goz dikip terbiyesizlesmeyin.HADDINIZI BILIN!!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adam Mersedes i bile Cin de uretiyor. Call Centre i Hindistanda kuruyor. Sen taserondan bahsediyorsun. Atilla Aga, senin kafan tekelcilik yillarinda kalmis. Zarari devletin odedigi, odacinin, caycinin, soforun....kadrolu olup her yil zararlarin yasandigi yillara..Bu zararlar nereden odeniyordu? milletin vergisinden. 70 milyon insan, sizin gibi bir kac tuzu kurunun luks hayati icin calisiyordu. THY iyiki taseronlasiyor. Calisma imkani tum topluma aciliyor. Hem yakin, akraba sirketi olmaktan kurtuluyoruz hem de halkin cocuklari da bu sirketten ekmek yiyor. Hem de zarar etmedigimiz icin milletin kanini emmiyoruz. Yattigi yerden, rekabete girmeden yemeye alisanlara biraz zor gelecek ama napalim. Pandoranin kutusu acildi bir kere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım hangi partiye oy verdin söylermisin veya hangi partilisin söylermisin ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar thy çalışanları olarak biz birlik olmazsak, atilayın yapabileceği bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
günaydın sn ayçin üsküdar da sabah oldu.anlat sen....olan bize oldu bi iş bilmez denyolar aslan gibi emekli oldu, bizim gibi hamallar bıraktı sana gitti.iki elim yakanda olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şu şırkete ve sendıkaya ve calışanlara dıl uztıyorsunuz ya sıze acıyorum sız dığer şirketlerde kole ızahura olmaya ve kunta kıntelıye alışmışınızz neyın peşındesınızz patronlarla kol kola

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HELAL BE POS BIYIK DEMEK THY HIZMETLERI TASERONLASTIRMAK ISTIYOR..IYI KI SOYLEDIN HABERIMIZ YOKTU..SEN VE AVANEN ALEMDEN,MEYHANELERDEN,OTELLERDEN VAKIT BULUPTA CALISANLARIN SORUNLARININ COZUMU ICIN ISVERENE HAKETTIGINI VERSEYDINIZ BOYLE OLMAZDI.AMA KIMIN UMURUNDA.SEN YENI MAKAM ARABANLA GEZMEYE ,MEYHANEDE KAFA CEKMEYE,OTELLERDE AVANENLE VE OYUNU SATIN ALDIKLARINLA ALEME DEVAM ET CALISANLAR DIKEN USTUNDEYMIS,HUZURSUZLARMIS,BORCLARI VARMIS,ISVEREN KILICI KALDIRMIS INDIRMEK UZEREYMIS FALAN PALAVRA BUNLAR SEN INANMA ISCILERIN AIDATLARIYLA 4 SENE DAHA YEMEYE,ICMEYE,ALEME,MEVKI MAKAM HIRSINA DEVAM ET NE DE OLSA SADECE 1 OY KI O DA SAIBELI FARKIYLA FARK OLUR DEDIGIN SECIMI KAZANABILDIN..BASKASI OLSA UTANCINDAN ISTIFA EDERDI.MAHVETTIN SENDIKAYI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000