01 Şubat 2009, Pazar 14:31:47

THY 'HENDEK' DEDİ...

Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde kurulan Anadolu Jet'in filosuna kattığı yeni uçaklardan birine Hendek ilçesinin ismi verildi.
  • th k kurumuna dedelerimin cumhuriyet i n ilk yıllarında aralarında para toplayarak. 2 tane uçak hediye etmesi ve bunun sonunda hava kuvvetleri tarafından bayraktepede segilenmeküzere bir savaşuçağının verilmesi thy yollarınında ilçemizin ismini vermesi için özveriyle belge toplayan bld başkanıma ve ekibine ve dedelerimize sonsuz teşekkürü bir borç bilirim
  • YA ARKADAŞLAR MÜMKÜNSE YA KISALTMA KULLANMAYALIM YADA KULLANIRKEN DİKKAT EDELİM.THK :TÜRK HAVA KURUMU HV.K.K.:HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI AİRPORT EDİTÖRLERİ MÜMKÜNSE DAHA DİKKATLİ OLSAK THK NIN ELİNDE KAL OLMUŞ F-4 YOK :)))
  • bob cum dostlar seni ve yorumlarını bekliyor...

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, 1925-1936 yılları arasında ilçe halkının para toplayıp devlete iki tane uçak aldıklarını belirterek, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'den sefer yapan uçaklardan bir tanesine "Hendek" isminin verilmesini talep etmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Candan Karlıtekin, bünyelerinde kurulan Anadolu Jet'in filosuna kattığı yeni Boeing 737 tipi yolcu uçağına 'Hendek' isminin verildiğini söyledi.

Karlıtekin, ülkenin zor şartlar altında iken Türk milletinin fedakarlığının takdire şayan olduğunu ifade ederek, "Hendek halkının da aynı özveriyi göstererek devlete iki tane uçak bağışlaması bu milletin büyüklüğünün farklı bir göstergesidir. Hendek Belediyesi´nin araştırmalarında bulduğu makbuzlar ve resimler bizim arşivimize de girecektir. Bu araştırmalarından dolayı Başkan İnci´ye teşekkür ederiz. Bizde bu konuda üzerimize düşeni yaparak Hendek ismini yeni aldığımız uçaklardan birine verdik. Hendek halkına ve Türkiye Devletine hayırlı olsun." dedi.

Yolcu uçağına ilçelerinin isminin verilmesinin ardından açıklama yapan Ali İnci, Hendek´in devletçi ve fedakar yapısının tarihin her döneminde kendini gösterdiğini söyledi.

Hendek´in tarihini araştırdıklarını ve Türkiye´ye mal olmuş değerlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını kaydeden İnci, şunları söyledi: "Bununla ilgili yaklaşık 2 yıldır çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. Araştırmalarımız sırasında Hendek´te, 1925-1936 yıllarında halkın para toplayarak devlete iki tane uçak aldığı bilgilerini gösteren makbuzlara ve resimlere ulaştık ve bununla gurur duyduk. Biz de Türk Hava Yolları´ndan Bayraktepe´de sergilenmek üzere bir tane kullanılmayan uçak ve THY uçaklarından birine "Hendek" isminin verilmesini istedik. Çabalarımız sonuçsuz kalmadı."

Öte yandan Türk Hava Kuvvetleri (THK), kullanılmayan bir adet F-4 savaş uçağını sergilenmek üzere Hendek Belediyesi'ne vermişti.

 

THY 'HENDEK' DEDİ...

Yorumlar

levent arar ~ 15 yıl önce
th k kurumuna dedelerimin cumhuriyet i n ilk yıllarında aralarında para toplayarak. 2 tane uçak hediye etmesi ve bunun sonunda hava kuvvetleri tarafından bayraktepede segilenmeküzere bir savaşuçağının verilmesi thy yollarınında ilçemizin ismini vermesi için özveriyle belge toplayan bld başkanıma ve ekibine ve dedelerimize sonsuz teşekkürü bir borç bilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANLIŞ GİDEN ŞEYLER ~ 15 yıl önce
YA ARKADAŞLAR MÜMKÜNSE YA KISALTMA KULLANMAYALIM YADA KULLANIRKEN DİKKAT EDELİM.THK :TÜRK HAVA KURUMU HV.K.K.:HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI AİRPORT EDİTÖRLERİ MÜMKÜNSE DAHA DİKKATLİ OLSAK THK NIN ELİNDE KAL OLMUŞ F-4 YOK :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bob marley in arkadaşı ~ 15 yıl önce
bob cum dostlar seni ve yorumlarını bekliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000