06 Mart 2020, Cuma 14:32:58

THY hedef sayıyı güncelledi

Türk Hava Yolları daha önce toplam 30 adet A321neo yu filosunda bulundurmayı planlarken yeni güncelleme ile bu sayıyı yıl sonuna kadar 26 olarak güncelledi.
  • bütün birikimimizi pilot eğitimine ayıran aileler bekliyor thy yabancı pilot alımında niye ısrarcı yazık değil mi bu ülkenin gençlerine bu politikalarını gözden geçirmeliler
  • Senin maasindan da ayni oranda kesilsin bak oran diyorum burasi onemli!!
  • Abi şu Atlasglobal personelini alamaz mi thy ya?. Adamlar perişan durumda kredi borçlarını, kiralarini ödeyemez durumdalar.
  • desenize pilot alımı da yapmıycak yıgılma üstüne yıgılma olcak
  • TK 1951 IST - AMS A330 ucaginin donus seferi TK 1952 AMS - IST Acik park sahasinda yatmakta..? Acaba bilsigi olan varmı ucak neden Gate e alinmamis ve donus rotarda..?
  • Disarsi cok sisti
  • THY kullanmaya başladığı 12 max yerine 12 737-800 kiralamış.Daha önce envanterde 12 teslim edilmemiş max artık bu yıl eklenecek diye gözükmüyor.Bu yıl 12 neo daha gelecek. 12 max geri geldikçe artık 14-15 yıl sınırına giren kiralık b737-800wl ve b737-700 devreden çıkar. Yani dar gövde filo aynı sayıda ama 12 max 12 neo olmuş. Asıl para kazandığı pazarda geniş gövde 787-9 ve a350-900 ile 97 den 106 ye çıkıyor. Piyasada çok belirsizlikler var. Esnek hareket etmek gerekiyor. Batan bir sürü havayolu kiralık dar gövde bulmayı kolaylaştırıyor. Benim tahminim bu yıl olduğu gibi yazın kiralık uçaklarla bu rakam artar.
  • A330 lari elden cikar, pilotlarini 350 ve 777 kanalize et, dar govde alimlarini basta boeing olmak uzere dusur, yabanci pilotlari gonder, kabin memuru maaslarini 5-10 bin sinirina cek ve en onemlisi Kokpi; tecrubeli Turk Kaptanlari elinde tut, su an dunya genelinde en tecrubeli pilotlar sendeki Turk kaptanlar, onlar oynamaya basladi, yerlerinden cikmalarina musade etme, istersen incele ve kiyasla
  • yeni gelecek uçaklarda motor değişikliği olsa şimdikilerde motor sorunu var
  • Ne olacak?

Türk Hava Yolları daha önce toplam 30 adet A321neo yu filosunda bulundurmayı planlarken yeni güncelleme ile bu sayıyı yıl sonuna kadar 26 olarak güncelledi.

2020'de planlanan 15 adetlik A321neo teslimatı da güncellenerek 12'ye düşürüldü. Airbus, A321neo üretimi konusunda sektördeki talep karşısında sorunlar yaşamaya devam ediyor.

Türk Hava Yolları'nın tek koridorlu filo genişletmesi de Boeing 737 Max uçaklarında ki problem etkili oldu.  2020 yılında 737 Max teslimatı İçin taahhüt verilemezken üç ay önce bu yıl İçin bu rakamın 38 alacağı gösteriliyordu.

THY'nin 2020'nin sonuna kadar filosunda 278 yerine 239 tek koridorlu uçağın olacağını öngörüyor. Max teslimatları ile ilgili durum ise belirsizliğini koruyor.

THY hedef sayıyı güncelledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

doğru mehmet ~ 4 yıl önce
bütün birikimimizi pilot eğitimine ayıran aileler bekliyor thy yabancı pilot alımında niye ısrarcı yazık değil mi bu ülkenin gençlerine bu politikalarını gözden geçirmeliler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 4 yıl önce
Senin maasindan da ayni oranda kesilsin bak oran diyorum burasi onemli!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlasglb ~ 4 yıl önce
Abi şu Atlasglobal personelini alamaz mi thy ya?. Adamlar perişan durumda kredi borçlarını, kiralarini ödeyemez durumdalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot alımı ~ 4 yıl önce
desenize pilot alımı da yapmıycak yıgılma üstüne yıgılma olcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS ~ 4 yıl önce
TK 1951 IST - AMS A330 ucaginin donus seferi TK 1952 AMS - IST Acik park sahasinda yatmakta..? Acaba bilsigi olan varmı ucak neden Gate e alinmamis ve donus rotarda..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
Motor hatası
738 ~ 4 yıl önce
Pratt & whitney motorlarda sorun , cfm olsa yola devamdı
Tk pilot alimi acmasi lazim ~ 4 yıl önce
Disarsi cok sisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye babacim ~ 4 yıl önce
Tk disaridaki herkezin kurtarma masasi mi? Iki kelime konusamiyorsunuz pilot olma meraklisisiniz gercekten isteyen cocuklari bilemem. Ama yillarca kokpite eziklenip yaptigi isin de guzel bir is oldugunu unutup milyarder olacagini zannedip pilot olanlariniz keske olmasaydiniz.
b ~ 4 yıl önce
THY kullanmaya başladığı 12 max yerine 12 737-800 kiralamış.Daha önce envanterde 12 teslim edilmemiş max artık bu yıl eklenecek diye gözükmüyor.Bu yıl 12 neo daha gelecek. 12 max geri geldikçe artık 14-15 yıl sınırına giren kiralık b737-800wl ve b737-700 devreden çıkar. Yani dar gövde filo aynı sayıda ama 12 max 12 neo olmuş. Asıl para kazandığı pazarda geniş gövde 787-9 ve a350-900 ile 97 den 106 ye çıkıyor. Piyasada çok belirsizlikler var. Esnek hareket etmek gerekiyor. Batan bir sürü havayolu kiralık dar gövde bulmayı kolaylaştırıyor. Benim tahminim bu yıl olduğu gibi yazın kiralık uçaklarla bu rakam artar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavsiye ~ 4 yıl önce
A330 lari elden cikar, pilotlarini 350 ve 777 kanalize et, dar govde alimlarini basta boeing olmak uzere dusur, yabanci pilotlari gonder, kabin memuru maaslarini 5-10 bin sinirina cek ve en onemlisi Kokpi; tecrubeli Turk Kaptanlari elinde tut, su an dunya genelinde en tecrubeli pilotlar sendeki Turk kaptanlar, onlar oynamaya basladi, yerlerinden cikmalarina musade etme, istersen incele ve kiyasla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Re ~ 4 yıl önce
Bukadar kaptan fazlasi varken onlarinda maasini dusurmek lazim turk kaptanlari goruyoruz 1 gunde 7 hard landing yaptiniz
Tgs ~ 4 yıl önce
Akıllıya bak sen.70-80 bin maaş alıp kokpiti tutulacakmış,hadi ordan.bu düzende seçeneğinizde yok ne emirates kaldı ne qatar ne etihad hepsi kaptanları ücretsiz izne çıkartıyor,hayal ettiğiniz çinde havacılık kalmadı.Şirketin bu dar boğazdan kurtarmanın tek yolu zamanında zam zam diye şirkete arkasını dönen kaptanlara 100bin yerine 20bine düşürün yada part time uçurun.Emirates qatarda kaptanlar 100-120 saat uçuyor,burda da ya yol gösterip az elemanla çok saat uçsunlar yada ciddi maaş kesintisi olsun.Madem kesilecek en iyi optimizasyon bu olur şirket için.Ülke batıyor bunlar 100bin maaş alıyor,şirketi batırdınız açgözlülüğünüzle
Re ~ 4 yıl önce
Pilotlar arasinda kiyaslama ve genelleme yapamazsin, ki insanoglu dunyasinda heran hersey herkezin basina gelebilir bunu mesleki olarak da ayiramazsin. Yanlis anlama bak yapmamalisin demiyorum yapamazsin diyorum!Senin ucmayan bir vatandas oldugun belli, ne bu yil degisen havalardan ne de calisma kosullarindan haberin var,o da cok belli. Eger ucan bir arkadassan da sana yaziklar olsun! Ha bi de bilmedigin konuda fikrin olmayacak sana ogretmediler mi ki bunun tanimi cahillik seni de pek guzel tanimladi.
Düzelteyim ~ 4 yıl önce
100 den fazla alıyoruz. Bence az kazanıyoruz.. Bu parayı bir kalp damar cerrahı kazansa şaşırmazsın. Adam her allahın günü 2 ameliyat yapsa ki imkansız; ancak 2 kişinin can vebali üzerine kalır.. Ben yapıyorum 150 kişiyle 4 bacak.. 600 e 2.. Yanlış olmasın günlük bu.. Bizi kimle kıyaslıyorsun da maaşın fazla diyorsun? Karşıma oturttuğun, kıyasladığın kişi kim? Kendinle mi kıyaslıyorsun? Kalp damar dedik anca 2 dedik.. Senin mesleğin ne ki kıyaslıyorsun da ben fazla çıkıyorum??
İnsan kaynakları ~ 4 yıl önce
Öyle bir yerdeyiz ki kokpit enflasyonu mevcut, kabin ekibi ilanında ise şirket kriterlerine uyacak başvuru bulamadı geçtiğimiz dönemde. Yani geldiğimiz noktada kabin ekibi ve kokpit alım kriterleri büyük paralellik göstermekte. Kokpitin ayrıcalıklı hissetmesi ve giderim haa demeleri geçmişte kaldı..
Resmen Soygun ~ 4 yıl önce
Asgari ücretin 3bin bile olmadığı bir yerde 100bin nedir ya Yuh El Insaf böyle soygun mu olur !!!!!!
asgari ücret ~ 4 yıl önce
Asgari ücretle ilgili bir sıkıntın varsa merci belli koçum. Seni yönetenlere sor hesabını.
Noname ~ 4 yıl önce
Kalp damar cerrahiyla pilotlugun ne alakasi var. Doktor belli bir sınavlara girerek belli bir elemenn sonunda o unvana kavuşur fakat pilotluk unvanının nasıl elde edildiğini sen benden daha iyi bilirsin astronot!!!
Cfm ~ 4 yıl önce
Eski meydanda bu oranlar nasıldı acaba. Yatağan rüzgardan iniş olmuşmu acaba hep çaprazdan rüzgar çünkü pistin yönü yanlış yeni meydanda.. Neden acaba? Hep pilotlar hatalı, tek hatalı, uçağı otobüsle karıştıran, ona göre davranan az gelişmiş bir toplumuzda ondan.... en kötüsü bunuda bilmeyen ler var burda
Tgsci arkadas ~ 4 yıl önce
Sen apronda araci zor kullaniyorsun hergun birbirinize girme riskiniz var? Kim oluyorsun da ne biliyorsun da kaptana ve kaptanin maasina ahkam kesiyorsun? Bir de bakalim? Insanimiz cok hadsiz be Antonio!
kadri ~ 4 yıl önce
yeni gelecek uçaklarda motor değişikliği olsa şimdikilerde motor sorunu var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 4 yıl önce
Hahahah uçaklarında torpillisini alın :D iyi oldu size
Torpil ~ 4 yıl önce
Kuyruk acin mi var cicim torpilsiz de calisan o kadar cok arkadas var ki bu sirkette o takdirde sana da donup bi bakmak lazim ya da sen bi kendine bak en iyisi :)
Motorları ~ 4 yıl önce
Ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000