15 Temmuz 2020, Çarşamba 12:49:29

THY Haziran'da 1 milyon yolcu taşıdı

Yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle aylarca uçuş yapamayan THY, Haziran ayında 1 milyon yolcu taşıdığını duyurdu.
  • Şeytan ayrıntılarda gizli. Oynanması en kolay olan şeylerden biride rakamlar. Rapor ortada. Geçen yılki koltuk kapasitesinin yarısından daha azını uçuruyorsun, bu ne demek? Aynı koltuk sayısına sahip 100 uçağın var ise 45 tanesini uçuruyorsun. Onlarında yarına yakınını boş uçuruyorsun. Sizin anlayacağınız, Şirket %24 kapasite ile ancak çalışıyor. Ama 6.6 da 1 demek %15,15 demektir.Fark kargodan geliyor demek ki. Borsada hisseleri yükselsin, millette parayı bassın diye iyimser tablo yaratmak sadece şirketlerin işine gelir.
  • Tüm sektörler pandemiden etkilendi. Fakat genel tutum devletten KCÖ desteği alıp üzerini firmalar kendileri tamamlayarak yine personeline tam maaş yatırdı. Bizim şirketimiz biz bir aileyiz sloganı ile çıktığımız bu yolda sürekli olarak bu durumu kullandı ve maaşlarda uzun süreli indirimleri dayatmaya kabullendirmeye çalışıyor.707 bin ton Kargo taşınıyor, ilk 6 ayda 14 milyon yolcu taşınmış fakat maaşlar ödenmiyor.Bir lira bile kredi çekilmedi. Hiç bir çaba harcanmadı. Sendika da bunu kabul ediyor...
  • Yıllarca kar yağmur demeden çalıştık 40 derece ateşle ise gittik yollar kardan kapandı yürüdük gittik, kredi kartları bitti ev borcu var taksitler var faturaları dahi odeyemiyoruz,çocuk balkonda scooter diye ağlıyor küçük olan Eylül'de okula başlayacak , bir açıklamaya bir yudum ekmeğe muhtaç hale geldik , hani aileydik biz , aile bunu yaparmi , şirketi büyütmek için herşeyi yaptık , bu seferde şirketimiz 1 yıl bize çalışsın , Max lerin tazminatini personele verin, ikram gideri düştü leasingler ödenir hale geldi yapmayın Allah rızası için.
  • Haziranda 1milyon, Nisan Mayıs sıfır ve ilk yarı sadece 4,6 puan düşecek :) Kim inanır ?
  • Maaşlar ne oldu maaşlar, ayın 15 i oh ne güzel.
  • Paramız yatmadı diyenler yalan söylüyor.. Haziran 29da yattı param.. Nankörlük tavan yapmış. Zavallısınız.. 2bin maaşla geçinmeye çalışıyoruz diyorsunuz ya asgari ücret alanlar yıllardır böyle yaşıyor biraz empati yapmış olursunuz..
  • Kim kimi koparıyo kendi payının
  • Tüm kargo uçakları yanında yolcu uçaklarının da büyük kısmı kargo taşırken, bu azalma yanıltıcı diye düşünüyorum. Ayrıca kargo taşıma ücretleri de arttı. Hele Çin’den kargo ücretleri neredeyse 8-10 katına çıktı.
  • Paralar nerede paralar KÇÖ işkur maaşı hala yatmadı ayıp ayıp ayın 15'i oldu 3 bin tl yatıramıyorsunuz yazık çok yazık uçuş yap kaç kere git gel 15 saat mesai yap ahh ahh...
  • Thy en büyük zararı koronadan değil, iga dan görmüştür. Yüksek işletme maaliyetleri, hesapta olmayan diğer masraflar vs. Sonunda gözünüzü çalışanların ceplerine diktiniz, korona morona hikaye, insanları işten çıkarmamayı bir lütufmuş gibi gösterdiniz, siz daha kötüsünü yaptınız ve insanları karın tokluğuna çalıştırdınız kaç ay. Kimi evini sattı kimi arabasını, krediler borçlar ötelendi, taki icra memurları kapıya dayanana kadar insanlar beklemede. Koronadan daha iyi bir bahaneniz olamazdı zaten.

Yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle aylarca uçuş yapamayan THY, Haziran ayında 1 milyon yolcu taşıdığını duyurdu.

THY Haziran ayına ilişkin trafik rakamlarını açıkladı.

THY açıklaması:

Ortaklığımızın Haziran 2020 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

•  Haziran 2019 döneminde 6,6 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2020 yılının aynı döneminde 1,0 milyon olarak gerçekleşmiştir.

•  Yolcu doluluk oranı Haziran 2020 döneminde %67,2 olarak gerçekleşmiştir.

•  Taşınan Kargo-Posta, Haziran 2019 döneminde 123.890 ton iken, 2020 yılının aynı döneminde %5'lik azalışla 117.641 tona düşmüştür.

Ortaklığımızın Ocak-Haziran 2020 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

•  Ocak-Haziran 2019 döneminde 35,1 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2020 yılının aynı döneminde 14,6 milyon olarak gerçekleşmiştir.

•  Yolcu doluluk oranı 4,6 puanlık azalma ile %75,5 olarak gerçekleşmiştir.

•  Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak - Haziran 2019 döneminde 88,8 milyar iken, 2020 yılının aynı döneminde %54,5 azalarak 40,4 milyar olarak gerçekleşmiştir.

•  Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Haziran 2019 döneminde 717.321 ton iken, 2020 yılının aynı döneminde %1,4'lük azalışla 707.054 ton olarak gerçekleşmiştir.

•  2020 Haziran ayı sonunda filodaki uçak sayısı 362 olmuştur.

THY Haziran'da 1 milyon yolcu taşıdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Rakamlar ~ 4 yıl önce
Şeytan ayrıntılarda gizli. Oynanması en kolay olan şeylerden biride rakamlar. Rapor ortada. Geçen yılki koltuk kapasitesinin yarısından daha azını uçuruyorsun, bu ne demek? Aynı koltuk sayısına sahip 100 uçağın var ise 45 tanesini uçuruyorsun. Onlarında yarına yakınını boş uçuruyorsun. Sizin anlayacağınız, Şirket %24 kapasite ile ancak çalışıyor. Ama 6.6 da 1 demek %15,15 demektir.Fark kargodan geliyor demek ki. Borsada hisseleri yükselsin, millette parayı bassın diye iyimser tablo yaratmak sadece şirketlerin işine gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY-Hava İs ~ 4 yıl önce
Tüm sektörler pandemiden etkilendi. Fakat genel tutum devletten KCÖ desteği alıp üzerini firmalar kendileri tamamlayarak yine personeline tam maaş yatırdı. Bizim şirketimiz biz bir aileyiz sloganı ile çıktığımız bu yolda sürekli olarak bu durumu kullandı ve maaşlarda uzun süreli indirimleri dayatmaya kabullendirmeye çalışıyor.707 bin ton Kargo taşınıyor, ilk 6 ayda 14 milyon yolcu taşınmış fakat maaşlar ödenmiyor.Bir lira bile kredi çekilmedi. Hiç bir çaba harcanmadı. Sendika da bunu kabul ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gh ~ 4 yıl önce
Yıllarca kar yağmur demeden çalıştık 40 derece ateşle ise gittik yollar kardan kapandı yürüdük gittik, kredi kartları bitti ev borcu var taksitler var faturaları dahi odeyemiyoruz,çocuk balkonda scooter diye ağlıyor küçük olan Eylül'de okula başlayacak , bir açıklamaya bir yudum ekmeğe muhtaç hale geldik , hani aileydik biz , aile bunu yaparmi , şirketi büyütmek için herşeyi yaptık , bu seferde şirketimiz 1 yıl bize çalışsın , Max lerin tazminatini personele verin, ikram gideri düştü leasingler ödenir hale geldi yapmayın Allah rızası için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet ~ 4 yıl önce
evet maxlerin tazminatını bize verin kimse bişi demiyo
Mümkün değil ~ 4 yıl önce
Haziranda 1milyon, Nisan Mayıs sıfır ve ilk yarı sadece 4,6 puan düşecek :) Kim inanır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 4 yıl önce
Maaşlar ne oldu maaşlar, ayın 15 i oh ne güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 4 yıl önce
Paramız yatmadı diyenler yalan söylüyor.. Haziran 29da yattı param.. Nankörlük tavan yapmış. Zavallısınız.. 2bin maaşla geçinmeye çalışıyoruz diyorsunuz ya asgari ücret alanlar yıllardır böyle yaşıyor biraz empati yapmış olursunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuzun kuru ~ 4 yıl önce
Saçmalama defol git ya,milletin işi yok yalan söyleyecek burda,sizde nasıl bir beyin var anlamış değilim ya,asgari ücretli nasıl yaşamış 2000 lira ile,açlık sınırı 2350 liraya dayandı eyyyy uyan uyan yoksulluk sınırı 7350 lira bunlar devletin verdiği rakamlar,sen gelmiş burda neye kime yalakalık yapıyorsun anlamış değilim,ayın 15’i oldu kimseye para yatmadı insanlar uçakları uçuruyor yolcu taşıyor kargo taşıyor ama sadece 2000 lira yattı bu ay ve KÇÖ’den hala haber yok,borçlar yığıldıkça yığılıyor sadece yaşamak için lüks için değil.
empatik adama ~ 4 yıl önce
Birader ne empatisi. Helal para kazanıyoruz. Neden az para alıcakmışız
Yer hostesi ~ 4 yıl önce
Senin paran yattığına göre yer çalışanısın, uçucu kimseye para yatmadı. E evden çalışma ayağına göbeğini kaşıyorsun üç aydır. Maaş kesintin %25, uçucunun %90. Gel sen uç 2000 liraya ben göbeğimi kaşıyayım.. E biraz empati!
Asgari ücret ~ 4 yıl önce
Sen yuksek maasa gore kiralik bir evde oturup maasa guvenip cekilen kredileri unutup insanlarin gelirine gore gideri oldugu gerceginin ustunden atlayip demogoji yapamazsin guzel kardesim iyi geliri olan her insan gibi iyi evlerde oturuyoruz (lux degil depreme dayanikli) iyi ev de oturmanin bedeli bu sehirde 2 binden basliyor sen neyin edebiyatini yapiyorsun acaba. binlerce insanin aylik gideri 7,8 binlerdeyken giderinin yarisi kadar maas almasi ne demek hic bunu hesapliyormusun ilk okul matematigini dahi biliyorsan yaparsin hesabini para atsaydilar kenara dicek cikmasin diye soyluyorum kabin veya kokpitte ki herkes miami senin kanarya adalari benim gezmiyor yeni evlenen aile bakan kardes okutan hastasi olan insanlar var hirsinizi kenara koyunda az mantikli dusunun allah askina
Ayyy ~ 4 yıl önce
Bir bitmediniz ya ne andavalsın ya ,eee yok hala askeri ücretli nasıl geçiniyor edebiyatı, yeter be ..Hani maaş yook hala yatan para .Askeri ücretli de daha fazla kazancağı işlere yönelseydi ellerini mi kelepçelemişler ..Kına göndercem senin gibilere .Allahın belaları ,kurtulsak keşke sizden
Ekrem Abi ~ 4 yıl önce
Kim kimi koparıyo kendi payının

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakamlar? ~ 4 yıl önce
Tüm kargo uçakları yanında yolcu uçaklarının da büyük kısmı kargo taşırken, bu azalma yanıltıcı diye düşünüyorum. Ayrıca kargo taşıma ücretleri de arttı. Hele Çin’den kargo ücretleri neredeyse 8-10 katına çıktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Kabin ~ 4 yıl önce
Paralar nerede paralar KÇÖ işkur maaşı hala yatmadı ayıp ayıp ayın 15'i oldu 3 bin tl yatıramıyorsunuz yazık çok yazık uçuş yap kaç kere git gel 15 saat mesai yap ahh ahh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
superman ~ 4 yıl önce
-para nerde? -ımg kem küm -araba nerde? -emm ımgh -para nerde?
stajyer ~ 4 yıl önce
çalış çalış çalış ... para ? para yok
Bilen bilir ~ 4 yıl önce
Thy en büyük zararı koronadan değil, iga dan görmüştür. Yüksek işletme maaliyetleri, hesapta olmayan diğer masraflar vs. Sonunda gözünüzü çalışanların ceplerine diktiniz, korona morona hikaye, insanları işten çıkarmamayı bir lütufmuş gibi gösterdiniz, siz daha kötüsünü yaptınız ve insanları karın tokluğuna çalıştırdınız kaç ay. Kimi evini sattı kimi arabasını, krediler borçlar ötelendi, taki icra memurları kapıya dayanana kadar insanlar beklemede. Koronadan daha iyi bir bahaneniz olamazdı zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corona morona hikaye ~ 4 yıl önce
İmdatlarına yetişti

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000