17 Mayıs 2010, Pazartesi 14:55:22

THY HANGİ ŞİRKETİN PEŞİNDE?

Türk Hava Yolları (THY), Polonya'nın 1929 yılında kurulan öncü havayolu şirketlerinden LOT Polish Airlines'ı satın almak istiyor.
  • LH, OS'ın yeniden yapılnaması ile ilgilendiği için yeni alım yapmayacağını açıkladı. Polonya'da LH mı TK mı diye sorsanız TK cevabını alırsınız. LH, TK dışında ortadoğu sermayesinin Avrupa pazarına girmesi yerine Star Alliance üyesi LO'ın yine Star Alliance üyesi TK'da kalmasını ister.
  • kimseyi kandırmayın.avrupada lufthansanın dediği olur.eğer çok karlı bir iş ise zaten lufthansa çoktan işi bağlamıştır.lufthansa ilgilenmiyorsa işin altında başka bir iş vardır.thy'yi kimse avrupaya sokmaz.
  • BU HABER ESKİ BİRAZ HERHALDE? 3-5 AY ÖNCEDE BU HABER ÇIKMIŞTI VE THY BÖLE BİRŞEY OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ
  • SIRF BU ATAGA KARSI OLARAK LH DA GIRER IHALEYE VE OS YI BIZE BIRAKMADIGI GIBI LO YU DA BIRAKMAZ. AYRICA LOT UN 50 YE YAKIN UCAGI VAR FILODA.
  • Şirketin 57 uçağı var, ve Boing 787 uçakları (8 adet) avrupada ilk teslim alacak şirket. THY nin henüz 787 siparişi yok. 10 uçak Eurolot adı altında avrupada LCC hizmeti veriyor. Bence yapılabilecek en güzel yatırım, keşke avrupa birliği engeli olmasa %50 üzerinde hisse alıp yönetimi THY'ye geçebilse.
  • 10 uçak filosu olan şirkette 4 bin kişi çalışıyor.150 uçağı olan bir şirkette 15 bin.hmmmm biraz dengesiz sanki..
  • 10 uçak için 4000 kişi mi ?
  • THY Umarım bu satın alma işine girmez. Global oyuncu olan Milli Havayolumuz önce Air Jamaica dan kiraladığı 2 haftada biryerlerde kalan Şu Selçuk ve Pamukkale uçaklarını geri göndersinler. THY gibi Global Oyuncuya bu uçaklar hiç yakışmıyor. Barcelona kulübünü bu uçaklarla almaya gitseler ne güzel reklam olur ama. Lütfen bu yanlıştan dönün.

Polonya basınının THY Genel Müdürü Temel Kotil'in sözlerine dayandırarak verdiği habere göre, Kotil, yeniden yapılanmaya giden Polonya Havayolları şirketini satın almayı istediklerini belirtti. Bölgede birleşme fırsatları olduğunu ve Türk Havayolları olarak bu fırsatları kaçırmak istemediklerine işaret eden Kotil, "Ancak son kararı henüz vermedik" dedi.

Geçen seneyi 230 milyon dolar zararla tamamlayan LOT Polish Airlines'ın özelleştirilmesi sürecinde şimdiye kadar 3 uluslarası havayolu şirketi katılım için teklif verdi.

LOT Polish Airlines, 1929 yılında kuruldu. Ülke içi uçuşların yanı sıra 10 uçakla Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Amerika'da da toplam 50 rotada uçuş gerçekleştiriyor. Şirkette 4 binin üzerinde personel çalışıyor. 

2003 yılından bu yana Star Alliance üyesi olan LOT Polish Airlines'ın yüzde 67.97'si devlete, yüzde 25.1'i ise yine devletin çelik şirketi olan Towarzystwo Finansowe Silesia'ya ait. Hisselerin yüzde 6.93'ü ise çalışanların.

(Hürriyet)

THY HANGİ ŞİRKETİN PEŞİNDE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
LH, OS'ın yeniden yapılnaması ile ilgilendiği için yeni alım yapmayacağını açıkladı. Polonya'da LH mı TK mı diye sorsanız TK cevabını alırsınız. LH, TK dışında ortadoğu sermayesinin Avrupa pazarına girmesi yerine Star Alliance üyesi LO'ın yine Star Alliance üyesi TK'da kalmasını ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kimseyi kandırmayın.avrupada lufthansanın dediği olur.eğer çok karlı bir iş ise zaten lufthansa çoktan işi bağlamıştır.lufthansa ilgilenmiyorsa işin altında başka bir iş vardır.thy'yi kimse avrupaya sokmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU HABER ESKİ BİRAZ HERHALDE? 3-5 AY ÖNCEDE BU HABER ÇIKMIŞTI VE THY BÖLE BİRŞEY OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SIRF BU ATAGA KARSI OLARAK LH DA GIRER IHALEYE VE OS YI BIZE BIRAKMADIGI GIBI LO YU DA BIRAKMAZ. AYRICA LOT UN 50 YE YAKIN UCAGI VAR FILODA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şirketin 57 uçağı var, ve Boing 787 uçakları (8 adet) avrupada ilk teslim alacak şirket. THY nin henüz 787 siparişi yok. 10 uçak Eurolot adı altında avrupada LCC hizmeti veriyor. Bence yapılabilecek en güzel yatırım, keşke avrupa birliği engeli olmasa %50 üzerinde hisse alıp yönetimi THY'ye geçebilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
10 uçak filosu olan şirkette 4 bin kişi çalışıyor.150 uçağı olan bir şirkette 15 bin.hmmmm biraz dengesiz sanki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
10 uçak için 4000 kişi mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Umarım bu satın alma işine girmez. Global oyuncu olan Milli Havayolumuz önce Air Jamaica dan kiraladığı 2 haftada biryerlerde kalan Şu Selçuk ve Pamukkale uçaklarını geri göndersinler. THY gibi Global Oyuncuya bu uçaklar hiç yakışmıyor. Barcelona kulübünü bu uçaklarla almaya gitseler ne güzel reklam olur ama. Lütfen bu yanlıştan dönün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000