02 Ocak 2014, Perşembe 19:01:54

THY HABOM İLE ÇELİK İŞ ANLAŞAMADI!

THY Habom ile Çelik İş arasında bugün görüşülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin detaylar belli oldu.
  • Arkadaşlar temsilcilik diyorsu uzda hava iş in yeni temsilcileri seçildi (atandı) onlarda oy kullandımı temsilcilikte biliyormusunuz? yahu hiç biriniz sendika hakkında bilgi sahibi değilsiniz. kaçınız kaçtane sözlşme gördünüzde konusuyorsunuz???
  • hala allah hesap soracak falan yazıyorsunuz ya ciddi gülüyorum :) allaha kalmış işiniz sizin :) olm kendinize acımıyorsanız evlatlarınıza acıyın. bak bilal e yaşı çoğunuzdan küçük 6 tane gemisi var atasay altını var var babam var. senin neyin var? 1600 tl aylığın var :) bilal in nesi var allah diyen babası var. o baba şimdi sana maaş vermemek için türlü adiliği yapanları şirketin başına geçirdi mi? geçirdi. o başa geçenler ne diyor? allah diyor :) bir tarafta allah diyip koca ülkeyi on senedir yönetip milyar euroyu cebe indirenler. öteki tarfta 1600tl ye ağıznın kokusuyla hak talep edenler :) allah kimden yana görmüyormusun? sen greve çıkma allah verir sana rızkını, dua et sen.
  • hakkımı helal etmıyorum siz koyun ibi üye olup getirmediniz mi ylkaları. ( harranlı once ısterler sonra destek
  • Hiçbir anlaşma olmaz arkadaşlar sendika cebini doldurma peşinde işverende az verme pesinde bu yuzden hayal kurmayalim böyle calisalim Ama unutmayalimki Allah hesap sorcak
  • sabrımızı sendika işini beklemeye almıştık. beliyoruz eğer bir şey çıkmazsa 48 kişi istifayı bekliyoruz. 9 ocağı bir görelim sonrasında görsün şirket. markette kasiyerlik yapanın 1000 lira maaş aldığı ülkede binlerce dolarlık parçalarla uğraşıp bu parayı alıyoruz. şaka mı yapıyorsunuz. piyasa şartlarıymış. hangi piyasa bu levent oto sanayi sitesi mi?
  • 3 ayda anca 30 madde geçirebilen tek sendika heralde bizimkidir. 90 günde fasa fiso 30 madde geçmişte son günde dünya kadar önemli madde mi geçecek. bariz yandaş sendika bunlar. karşılıklı dövüşle arabulucuya getirdiler işi. arabulucu dicek 150 lira zam 2 ikramiye bunlarda kabul edecek iş bu kadar. yoksa bu maddeler perşembe değil sittin sene geçemez
  • Şimdi gelip burada yok sendika böyle yok sendika şöyle atıp tutuyorsunuz. Hiç sendika denilen kavramın ne olduğunu bilmeyen bebeler konuşmasın. Sendika hakkı ister şirket vermezse, sendika ya indirim yapar yada greve çıkar. Şimdi bu adamlar derse gelin sizin hakkınız için greve çıkıyoruz. Hanginiz B kapısının önüne çıkacaksınız greve. Kusura bakmayında siz hakkınızı savunmadıktan sonra sizi ne sendika kurtarır nede Allah. 1600 lira maaşım var şükürler olsun diyen korkaklar onu bile almayı haketmiyorlarda neyse. TEK YOL DEVRİM.
  • Arkadaşlar, burada kafanızı bulandırmalarına izin vermeyin, çelik - iş sitesinden sözleşmeyi takip edebilirsiniz.
  • arkadaşlar senidka temsilcileri nasıl seçildi??? Gerçekten birisi açıklayabilir mi??çünkü izinde olduğumdan hiçbir şeyden haberim yok. adaylar mı çıktı yoksa direks endika yetkilileri şu şu kişiler mi dedi?? tec de ve esenboğa da da temsilciler seçildi m?ayrıca sendika temsilcilerinin seçimlerinde hatalar olmuş deniliyor. ne gibi hatalar oldu? birisi açıklayabilirse sevinirim..
  • Secilen sendika temsilcileri uzaktan istiyo, haboma mudur olanlar koltugundan olacam korkusundan temsilcilerden kaciyo, calisanlarda soyle yapariz boyle yapariz deyip soylediklerini inkar ediyolar sonuc olarak herkez bosa konustuguyla kaliyo, bence agzinizida yormayin ortalikta bulanmasin.

THY Habom ile Çelik İş arasında bugün görüşülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin detaylar belli oldu.

Bugün THY Habom ile Çeliş İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmesinde sonuca ulaşılamadı. AirportHaber'e konuşan bir sendika yetkilisi, son görüşmenin 9 Ocak Perşembe günü yapılacağını bildirirken, anlaşma sağlanamaması halinde 11 Ocak'tan itibaren Resmi Arabulucu sürecinin başlayacağını kaydetti. Yetkili, personelin maaş rakamlarına ilişkin olarak da piyasa şartlarında bir talebin olduğunun altını çizdi.

TİS'te yer alan 80 dolayında maddeden yalnızca 4'ünde uzlaşma sağlandığını ifade eden yetkili, söz konusu maddelerin personele eşit muamale, Mahkumiyet veya tutuklama halinde iş akdinin fesh edilmesi, Kıdem ve İhbar tazminatları olduğunu açıkladı.

9 Ocak Perşembe günü bir görüşme daha yapacak olan taraflar, uzlaşma sağlayamazlarsa 15 gün sürecek Resmi Arabulucu Süreci resmen başlayacak.

©AirportHaber Özel

THY HABOM İLE ÇELİK İŞ ANLAŞAMADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

hesap ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar temsilcilik diyorsu uzda hava iş in yeni temsilcileri seçildi (atandı) onlarda oy kullandımı temsilcilikte biliyormusunuz? yahu hiç biriniz sendika hakkında bilgi sahibi değilsiniz. kaçınız kaçtane sözlşme gördünüzde konusuyorsunuz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
hala allah hesap soracak falan yazıyorsunuz ya ciddi gülüyorum :) allaha kalmış işiniz sizin :) olm kendinize acımıyorsanız evlatlarınıza acıyın. bak bilal e yaşı çoğunuzdan küçük 6 tane gemisi var atasay altını var var babam var. senin neyin var? 1600 tl aylığın var :) bilal in nesi var allah diyen babası var. o baba şimdi sana maaş vermemek için türlü adiliği yapanları şirketin başına geçirdi mi? geçirdi. o başa geçenler ne diyor? allah diyor :) bir tarafta allah diyip koca ülkeyi on senedir yönetip milyar euroyu cebe indirenler. öteki tarfta 1600tl ye ağıznın kokusuyla hak talep edenler :) allah kimden yana görmüyormusun? sen greve çıkma allah verir sana rızkını, dua et sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yandası getırnler ~ 10 yıl önce
hakkımı helal etmıyorum siz koyun ibi üye olup getirmediniz mi ylkaları. ( harranlı once ısterler sonra destek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 10 yıl önce
Hiçbir anlaşma olmaz arkadaşlar sendika cebini doldurma peşinde işverende az verme pesinde bu yuzden hayal kurmayalim böyle calisalim Ama unutmayalimki Allah hesap sorcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa ~ 10 yıl önce
sabrımızı sendika işini beklemeye almıştık. beliyoruz eğer bir şey çıkmazsa 48 kişi istifayı bekliyoruz. 9 ocağı bir görelim sonrasında görsün şirket. markette kasiyerlik yapanın 1000 lira maaş aldığı ülkede binlerce dolarlık parçalarla uğraşıp bu parayı alıyoruz. şaka mı yapıyorsunuz. piyasa şartlarıymış. hangi piyasa bu levent oto sanayi sitesi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sarı sarı ~ 10 yıl önce
3 ayda anca 30 madde geçirebilen tek sendika heralde bizimkidir. 90 günde fasa fiso 30 madde geçmişte son günde dünya kadar önemli madde mi geçecek. bariz yandaş sendika bunlar. karşılıklı dövüşle arabulucuya getirdiler işi. arabulucu dicek 150 lira zam 2 ikramiye bunlarda kabul edecek iş bu kadar. yoksa bu maddeler perşembe değil sittin sene geçemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARRANLI ~ 10 yıl önce
Şimdi gelip burada yok sendika böyle yok sendika şöyle atıp tutuyorsunuz. Hiç sendika denilen kavramın ne olduğunu bilmeyen bebeler konuşmasın. Sendika hakkı ister şirket vermezse, sendika ya indirim yapar yada greve çıkar. Şimdi bu adamlar derse gelin sizin hakkınız için greve çıkıyoruz. Hanginiz B kapısının önüne çıkacaksınız greve. Kusura bakmayında siz hakkınızı savunmadıktan sonra sizi ne sendika kurtarır nede Allah. 1600 lira maaşım var şükürler olsun diyen korkaklar onu bile almayı haketmiyorlarda neyse. TEK YOL DEVRİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözat ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar, burada kafanızı bulandırmalarına izin vermeyin, çelik - iş sitesinden sözleşmeyi takip edebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı habom ~ 10 yıl önce
arkadaşlar senidka temsilcileri nasıl seçildi??? Gerçekten birisi açıklayabilir mi??çünkü izinde olduğumdan hiçbir şeyden haberim yok. adaylar mı çıktı yoksa direks endika yetkilileri şu şu kişiler mi dedi?? tec de ve esenboğa da da temsilciler seçildi m?ayrıca sendika temsilcilerinin seçimlerinde hatalar olmuş deniliyor. ne gibi hatalar oldu? birisi açıklayabilirse sevinirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferruh ~ 10 yıl önce
meraklı habomcu.MNG kısmında secim yapıldı orada ada sayısı fazlaydı diğer kısımlarda aday çıkmadığı için yada yeteri aday sayısı çıkmadığı için saçım yapılmadı. mesela bir bölümde 2 aday ,revizyonda 2 aday çıktı bunlarda kendi aralarında anlaşarak seçime gitmediler. Süreci daha hızlandırmak adına yapıldı bunlar.
uzaktan bakis ~ 10 yıl önce
Secilen sendika temsilcileri uzaktan istiyo, haboma mudur olanlar koltugundan olacam korkusundan temsilcilerden kaciyo, calisanlarda soyle yapariz boyle yapariz deyip soylediklerini inkar ediyolar sonuc olarak herkez bosa konustuguyla kaliyo, bence agzinizida yormayin ortalikta bulanmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000