02 Ağustos 2013, Cuma 16:18:31

THY GREVİNDE FLAŞ GELİŞME

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, İstanbul 5. İş Mahkemesi’nin grevdeki işçilerin yerine başka işçi çalıştırılamayacağına ilişkin kararını bozdu...
  • Grev Hamdi bey istıedi die bitmez TİS imzalaninca. Biter bir ucakta 9 Ka ucuyorsa KM yoksa THY de isler yolunda demek komedi
  • Ben grevciyim, grevin içindeyim. Sonuna kadar da destekliyorum. Tek basıma kalsam hakkımı aramak için yine katılırdım greve. Asıl yapılan bu çirkince oyunlardan sonda sonuna kadar hakkımı aramak için mücadele edeceğim. Pes etmem.. Bizler köle değiliz. Bizler insani şartlarda çalışma koşulları olsun diye uğraşan emekçileriz. Burası çiftlik değil, biz de koyun değiliz !!!
  • bizden aldığınız ah ları peşpeşe koyuyorum ve sonuç ahahhahahahahah oluyor...
  • Atilay Ayçin artık boşuna o koltukta oturuyor. Grev mrev olduğu yok. Grev yapan 50-60 kişi ile 16.000 çalışanı olan bir şirketi zor duruma düşüremezsin. Atilay hala masallar okumaya devam etsin. Koltukta son günlerini yaşıyor Ayçin.
  • hava-şiş toplantı yapacaktı 2 de noldu? varmı bi gelişme?
  • Kararı görmek gerekir. Belki düzeltme istenebilir. Amaç zaten süreci uzatmak. İnsanları çaresiz bırakmak ve sendikayı itibarsızlaştırmak. Sakin olun sendikadan durum ile ilgili açıklama gelecektir.
  • Sadece şunu söylemek istiyorum 'AHAHAAHAHAHHAAHHHAHAHAAAHHAA'
  • Yargitay 22. . Dairenin verdigi tum kararlari tarih yazacak Greve cikan iscinin yerine isci alinamaz calistirilamaz Bunun ötesi var mi? 22. Daire utanç kaynagidir
  • İki ayrı Yargıtay kararından söz ediliyor. Birisi bozulmuş, diğeri değerlendirmede..Nasıl okuyorsun?
  • başlık yargıtay bozdu.sonuç yargıtay değerlendiriyor nasıl haber yapıyorsunuz hangisi doğru

Hava İş Sendikası’na bir kötü haber de Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’nden geldi. Hava İş Sendikası’nın başvurusu sonrası 5.İş Mahkemesi’nin verdiği ‘grevdeki işçilerin yerine başka işçi çalıştırılamaz’ kararı Yargıtay engeline takıldı. Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, 5. İş Mahkemesi’nin kararını bozdu.Böylelikle THY’nin grev sırasında işçi alması ve çalıştırmasının önündeki engel kalktı. 5. İş Mahkemesi’nin kararı sonrası THY tarafından uçuşları askıya alınan 160. Dönem sonrası yaklaşık 750 part time kabin memurunun da yeniden işlerine dönebilmesi için umut ışığı doğdu.

HAVA İŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul 5. İş Mahkemesinin THY’nin grev kırıcılığını tespit eden ve mahkemece konulan ihtiyati tedbir kararının uygulanması için icra takibi başlatmak istemiş, THY’nin başvurusu üzerine 11. İcra Hukuk Mahkemesi, ihtiyati tedbir kararının uygulama yükümlülüğünü kaldırmıştı. Hava İş Sendikası bu karar üzerine dün yaptığı açıklamada, “THY A.O’nun İcra kararına itirazı ve verilen 11. İcra Hukuk mahkemesi kararı İHTİYATI TEDBİRİ uygulama yükümlülüğünü ortadan kaldıran hukuki bir sonuç doğurmamaktadır. Bu mahkeme ve ihtiyatı tedbirine aykırı her işlem ve eylem hukuk dışıdır. Bu yükümlülükten kaçınılması, hukukun dolanılmaya çalışılması şirkete her an büyük zararlar doğurabilecek niteliktedir” ifadelerini kullanmıştı.

HAMDİ TOPÇU TWITTER'DAN DEĞERLENDİRDİ

Airporthaber'in duyurduğu bozma kararı sonrası THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, twitterdan kısa bir değerlendirmede bulundu. Topçu, "Yargıtay sendikanın aldığı tedbir kararını bozmuştur.  Filoya yeni katılan uçaklar  için alınan arkadaşlar işe devam edecektir" dedi.


YARGITAY İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Öte yandan, Airporthaber’e gelen bilgilere göre THY’nin grevin yasal olmadığına ilişkin İstanbul İş Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun yerel mahkeme tarafından reddedilmesinden sonra Yargıtay’a yaptığı itirazın halen değerlendirilme aşamasında olduğu, şu günlerde sözkonusu itirazla ilgili bir kararın da çıkmasının beklendiği bildirildi.

©AirportHaber Özel

THY GREVİNDE FLAŞ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Grev grev ~ 11 yıl önce
Grev Hamdi bey istıedi die bitmez TİS imzalaninca. Biter bir ucakta 9 Ka ucuyorsa KM yoksa THY de isler yolunda demek komedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevci ~ 11 yıl önce
Ben grevciyim, grevin içindeyim. Sonuna kadar da destekliyorum. Tek basıma kalsam hakkımı aramak için yine katılırdım greve. Asıl yapılan bu çirkince oyunlardan sonda sonuna kadar hakkımı aramak için mücadele edeceğim. Pes etmem.. Bizler köle değiliz. Bizler insani şartlarda çalışma koşulları olsun diye uğraşan emekçileriz. Burası çiftlik değil, biz de koyun değiliz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part full ~ 11 yıl önce
bizden aldığınız ah ları peşpeşe koyuyorum ve sonuç ahahhahahahahah oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 11 yıl önce
Atilay Ayçin artık boşuna o koltukta oturuyor. Grev mrev olduğu yok. Grev yapan 50-60 kişi ile 16.000 çalışanı olan bir şirketi zor duruma düşüremezsin. Atilay hala masallar okumaya devam etsin. Koltukta son günlerini yaşıyor Ayçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava-şiş ~ 11 yıl önce
hava-şiş toplantı yapacaktı 2 de noldu? varmı bi gelişme?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahir GÜL ~ 11 yıl önce
Kararı görmek gerekir. Belki düzeltme istenebilir. Amaç zaten süreci uzatmak. İnsanları çaresiz bırakmak ve sendikayı itibarsızlaştırmak. Sakin olun sendikadan durum ile ilgili açıklama gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 11 yıl önce
daha önceki dönemlerde sendika ne yaptıysa şimdide onu yapacak işveren ne derse o atılanlar icin dönün bakın ne yapmış????
Ne yaptılar. ~ 11 yıl önce
Davalar sonuçlanıyor ve haksız olarak atılan kişiler tazminatlarını alıyorlar.
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sadece şunu söylemek istiyorum 'AHAHAAHAHAHHAAHHHAHAHAAAHHAA'

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet yok ~ 11 yıl önce
Yargitay 22. . Dairenin verdigi tum kararlari tarih yazacak Greve cikan iscinin yerine isci alinamaz calistirilamaz Bunun ötesi var mi? 22. Daire utanç kaynagidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beğenmeyenler ~ 11 yıl önce
Beğenseniz de beğenmeseniz de yasa grevdeki işçilerin yerine yeni işi alamazsınız diyor. 22. Dairenin verdiği karar gerçekten utanç vericidir. İyi o zaman tüm grev yapılan işyerlerinde işveren yeni makineler alsın başlarına da yeni personel koysun. Bu kadar kolay bir meselemi bu? Hukuku çocuk oyuncağına çevirdiniz yazıklar olsun.
İyi oku ~ 11 yıl önce
İki ayrı Yargıtay kararından söz ediliyor. Birisi bozulmuş, diğeri değerlendirmede..Nasıl okuyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ~ 11 yıl önce
yanlış okuyormuşum
overQ ~ 11 yıl önce
başlık yargıtay bozdu.sonuç yargıtay değerlendiriyor nasıl haber yapıyorsunuz hangisi doğru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil cühela ~ 11 yıl önce
okuduğuna dikkat et haberin içinde iki ayrı dava var. yazık sen yoksa thy de mi çalışıyorsun. böyle okuduklarını anlamayanları hala thy de çalıştıran var mı
cahil ~ 11 yıl önce
thy çalışmak için başka şartlar var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000