16 Ağustos 2013, Cuma 10:04:09

'THY GREVİ KIRMAK İÇİN ŞİRKETİN KASASINI KULLANIYOR'

Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları ile devam eden mahkeme sürecine ilişkin bir açıklama daha yayınladı. Sendika, THY'nin İhtiyati Tedbir kararının ertelenmesi için mahkemeye 100 bin Lira teminat yatırdığını iddia etti.
  • bence artık T.H.Y nin bir karar vermesi lazım onca mahkeme açıldı artık insanları uğraştırmasınlar. herşey tatlıya bağlanırsa herkez için daha hayırlı olur
  • bence artık T.H.Y nin bir karar vermesi lazım onca mahkeme açıldı artık insanları uğraştırmasınlar. herşey tatlıya bağlanırsa herkez için daha hayırlı olur
  • Emek Meclisi Havacılık işçilerinin oluşturduğu yürekli insanların birliğidir.Tarikat,cemaat,çıkar gurupları ve işçi simsarları emek meclisinde olamaz. Kendi çıkarları için sendika ve işveren yalakalığı yapanlar bunu anlamazlar.Yeni bir anlayış geliyor.Saygılarımla.
  • Yazik siz grev kiranlara,arkadaslarinizi destekleyip birlik olmadiniz,kacirilan kaptanlar icin bile sesiniz cikmiyor,yarin obur gun sizlerin basina neler gelecek hepimiz sahit olacagiz,EZIK siniz siz EZIK.
  • THY'de grevmi var ???? Komik olmayin arkadaşlar....bu grev facebook grevi...hangi ülkede yada hangi sektörde 09:00 17:00 arasi grev yapildiğı görülmüş...
  • Cok sukur grevdeyim, bir ayda arka arkaya 3 adet 3 er kare yati yapip, sonra facebook larda inim inim aglayan mesaj atmiyorum yaa helal olsun bana!!!! olumune ucun arkadaslar ucun, galleylerde konustuklarinizi unutmadik, sizlere mustehak, ltfn daha cok ucun nasolsa 10000 liralari sayemizde gordunuz, iiiii ucusslarrrr:)))
  • baska ne yapacaktı anlamadım kı şirketı ılgılendıren bırsey var ortada. grevi kırmak ıcın hamdı topcu cebınden mı verecektı mahkeme parasını anlamadım
  • Her sey olurunda olsa nolur kaç kişi kaldı alooo
  • thy de herşey tıkırındaysa hamdi gibi astığı astık kestiği kestik biri neden durmadan grevdekilere şirkete dönün çağrısı yapıyor ??? grevdekileri çok mu seviyor , onların işsiz kalmalarına mı üzülüyor ??? komik olmayın !!!
  • Emek Meclisinin Başkan adayı ALİ GÜLÇİÇEK 15 Mayıs tan bu yana GREV' dedir.Görmeyen gözler kör olur.Birileri ısrarla yalan söylemeye devam ediyor. Biraz saygı lütfen.

Hava İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada:

THY Grevimizin işverence grev kırıcı hukuk dışı işlemlerle etkisiz kılınmasına karşı olağanüstü bir çaba ve yargı yolu ile elde ettiğimiz İHTİYATİ TEDBİR kararının uygulatılması aşamasında, bilindiği gibi Yargıtay 22.Hukuk Dairesince bugüne kadar eşine rastlanılmamış biçimde tümü nöbetçi hakim üyelerle ışık hızında verilen kararla 5. iş Mahkemesinin kararı ile ilgili usulden bozma işlemi oluşmuştur.

Yine ihtiyati tedbirin icra yoluyla uygulatılması esnasında İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi İstanbul 5. İş Mahkemesi İhtiyatı Tedbir asıl kararının temyizi sonucuna kadar ertelenmesine karar vermiştir.İşverenin bu erteleme kararı ile ilgili de mahkemeye 100.000 TL teminat yatırdığı belirlenmiştir.Yani THY A.O grev kırıcılığına şirketin kasasından para ödeyerek devam etmekten çekinmemiştir.

Yargıtay 22. Dairesinin 5. İş Mahkemesinin Kararını usulden bozması sonucu oluşan yeni hukuki durum ile ilgili hukuk müşavirliğimizin değerlendirmeleri aşağıdadır.
1-11. İcra Hukuk Mahkemesi, 32. İcra Müdürlüğünce başlatılan İhtiyati Tedbir kararının uygulanmasının icrasını yetkisini aşarak tehir etmiştir.
2-Bu tehir süresi 5. İş Mahkemesinin kararının temyizinin sonuçlanmasına kadardır.
3-5. İş Mahkemesinin temyiz süreci sonuçlanmıştır. Dolayısı ile İcranın tehiri ile verilen mehil süresi hukuken ortadan kalkmıştır.
4-Ancak hukuki işlem yapılabilmesi için Yargıtay temyizi sonucu oluşan 22. Daire usulden bozma kararının 5. iş Mahkemesine ulaşması gerekmektedir.
5-Yargıtay kararları kendi iç işlemleri ile yargılamayı yapan mahkemeye geri gönderilmektedir.

Hukuk müşavirliğimiz bu usulden bozma işlemi sonrasında tüm girişimlerini bayram nedeniyle resmi işlerin kesinti ugramasına rağmen sürdürmekte olup, Yargıtay 22. Daire Kararının 5. iş Mahkemesine intikali gerçekleştiğinde yapılacak işlemler ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Bilginize.

'THY GREVİ KIRMAK İÇİN ŞİRKETİN KASASINI KULLANIYOR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

!!!! ~ 11 yıl önce
bence artık T.H.Y nin bir karar vermesi lazım onca mahkeme açıldı artık insanları uğraştırmasınlar. herşey tatlıya bağlanırsa herkez için daha hayırlı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 11 yıl önce
bence artık T.H.Y nin bir karar vermesi lazım onca mahkeme açıldı artık insanları uğraştırmasınlar. herşey tatlıya bağlanırsa herkez için daha hayırlı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 11 yıl önce
Emek Meclisi Havacılık işçilerinin oluşturduğu yürekli insanların birliğidir.Tarikat,cemaat,çıkar gurupları ve işçi simsarları emek meclisinde olamaz. Kendi çıkarları için sendika ve işveren yalakalığı yapanlar bunu anlamazlar.Yeni bir anlayış geliyor.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezikler ~ 11 yıl önce
Yazik siz grev kiranlara,arkadaslarinizi destekleyip birlik olmadiniz,kacirilan kaptanlar icin bile sesiniz cikmiyor,yarin obur gun sizlerin basina neler gelecek hepimiz sahit olacagiz,EZIK siniz siz EZIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
THY'de grevmi var ???? Komik olmayin arkadaşlar....bu grev facebook grevi...hangi ülkede yada hangi sektörde 09:00 17:00 arasi grev yapildiğı görülmüş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucun bee yaa ~ 11 yıl önce
Cok sukur grevdeyim, bir ayda arka arkaya 3 adet 3 er kare yati yapip, sonra facebook larda inim inim aglayan mesaj atmiyorum yaa helal olsun bana!!!! olumune ucun arkadaslar ucun, galleylerde konustuklarinizi unutmadik, sizlere mustehak, ltfn daha cok ucun nasolsa 10000 liralari sayemizde gordunuz, iiiii ucusslarrrr:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya napacadı? ~ 11 yıl önce
baska ne yapacaktı anlamadım kı şirketı ılgılendıren bırsey var ortada. grevi kırmak ıcın hamdı topcu cebınden mı verecektı mahkeme parasını anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaç kişi grevde ~ 11 yıl önce
Her sey olurunda olsa nolur kaç kişi kaldı alooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 11 yıl önce
thy de herşey tıkırındaysa hamdi gibi astığı astık kestiği kestik biri neden durmadan grevdekilere şirkete dönün çağrısı yapıyor ??? grevdekileri çok mu seviyor , onların işsiz kalmalarına mı üzülüyor ??? komik olmayın !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Emek Meclisinin Başkan adayı ALİ GÜLÇİÇEK 15 Mayıs tan bu yana GREV' dedir.Görmeyen gözler kör olur.Birileri ısrarla yalan söylemeye devam ediyor. Biraz saygı lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000