09 Mayıs 2013, Perşembe 19:45:14

THY GREV ÖNCESİ DUYURU ÜSTÜNE DUYURU YAYINLIYOR

THY'de yaklaşan grev öncesinde hem THY hem de Hava-İş sendikası sürekli açıklama yaparak çalışanları etkilemeye çalışıyor. İşte THY'den son açıklama. THY çalışanları son kararı 15 Mayıs 2013 gecesi saat 03.00'den itibaren verecekler
  • Ne kaptanlar grev yapar ne kabin nede yer hizmetleri ekmek aslanın ağzında sendika 305 ile yaptığı hatayı grevle düzeltmek istiyor. Greve katılmayanlara moobing uygulamak nedir? Hetkes aynı şeyleri füşünmek zorundamı. Şirketimiz çalışanın arkasındadır özellikle temel bey. Temel bey çalışanının yanındadır. Öyle olduğu için yönetimle arası açıldı ve 1 ay izne çıkarıldı.temel bey buna itiraz etti şirketim için grev kararı açıklanmışlen beni izne çıkaramazsınız dedi ve bugün yönetim acil toplantıya çağrıldı temel bey hakkındaki nihaikarar bugün verilecek. Biz bizleri düşünen yanınmızda olan temel bey'in arkasındayız.
  • THY yönetimi çalışanın “ÇALIŞMA HAKKINI” gözü gibi koruduğunu, ama ÇALIŞMAMA HAKKINI kullananın şirket düşmanı olduğunu beyan ediyor. Ya bizdensin ya değil. İşte THY ailesi. ŞİMDİ BU LAFI DEĞİŞTİRELİM "SENDİKA yönetimi çalışanın “SENDİKA HAKKINI” gözü gibi koruduğunu, ama ÇALIŞMA HAKKINI kullananın SENDİKA düşmanı olduğunu beyan ediyor. Ya bizdensin ya değil. İşte SENDİKA ailesi." GÖRDÜNÜZ MÜ AYNI OLDU. ARADA KALAN HEP ÇALIŞAN. ÇALIŞAN HER İKİ KURUMA DA HESAP SORMALI.
  • Greve katılanlar ilk etapta işten atılmasa da fişlenip eninde sonunda kapı önüne konacak... görünen köy kılavuz istemez. Zira ThY'nin çalışma hakkının bildirilmesini istemesi bunun bariz göstergesi
  • Olacak senaryoyu size yazıyorum... Fazla atar ...te batar diye bir laf vardır. Bu grevci arkadaşlardan bir kısmı 305 vakası gibi THY'den şutlanacak. Bu şutlananlar da airporthaber.com'da ya da muhtelif sitelerde karşımıza globally fossçu olarak geri dönecek... Senaryo bu... dost acı söyler...
  • 305 - 3005 olmasın da.....
  • Bu aydiyetsiz ve bencil parttime kadrocu memurlarla zor...
  • Biz bu olayi kabin amirleriyle cok guzel cozeriz.ama bu parttime memurlarla cooook zor...
  • Personelde iki korku hakim. 1- grevde ise gelip Tis kapsami disinda kalip köle gibi sirketin iki dudagi arasinda pamuk ipligine bagli kidem tazminatindan bile mahrum calismak. 2- greve katilip her turlu tazminatini alip kovulmak. 1incisinin korkusu cok ama cok daha agir basiyor. Bu nedenle gerek kokpitten gerekse kabin cok buyuk oranda greve katilacak. Sirket dokme suyla en fazla sabah 8-9 a kadar dayanacak sonrada imzalar atilacak.
  • Örgutlenme super. Grev tarihi ilk aciklandinda herkes sendikaya tepki gosterdi ve katilim cok az idi ama sendikanin bilincli bilgilendirmesi ve insanlarin ucuslarda birbirlerini orgutlemesi sebebiyle sirket 15mayista baltayi tasa vuracak. Kaptanlar ozellikle tis disi kalacaklarinin ve neleri kaybedeceklerini anladilar. Sirketin vaad maillerine itibar sıfır.
  • Bilinmesi gerekenler... 1. Grev yaparak THY batmaz bakiniz almanya luft. grevlerini yaptilar birsekilde anlasmaya vardilar. 2 THY yönetimi gecmiste yaptıklarını nw kadar cabuk unutuyorsunuz. Kabin maliyetlerini kismak icin part time memur alip haksizlar ve terbiyetsizlikler icinde çalıştırdı.Daha 1 ay bile olmadi arkadasimizin attigi mail. 3. SHGM yayinladigi yonergeyi biliyorsunuz. FOM a direk girdi. Nasil iyi niye göstergesidir bu. THY yapacaklarini yaziyor siz halen grev kıralım diyorsunuz. 4. Son olarak da birlik ve beraberlik icinde olmaniz gerekir iken tamamen YASALLAR TARAFINDAN KORUNMAMIZA ragmen, nasil gider grev yapmayarak tum haklarinizdan feragat edersiniz anlamıyorum. Kokpit Grevde.

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Hava-İş Yönetimi, çalışanlarımıza hukuka aykırı ve yanıltıcı bilgiler vermeye devam etmektedir.

6356 Sayılı Kanun’un Grev ve Lokavtın Uygulanması başlıklı 64’üncü maddesine göre, ‘‘İşçiler greve katılıp katılmamakta serbesttir. Greve katılmayan veya katılmaktan vazgeçenlerin işyerinde çalışmaları hiçbir şekilde engellenemez. Greve katılan işçilerin işyerine giriş çıkışı engellemeleri yasaktır.’’ Hava-İş Yönetimi, bu açık hükme rağmen tüm çalışanların greve katılması zorunludur izlenimi vererek, çalışma hakkınızı ve hür iradenizi hiçe saymakta, tehdit dolu talimatlar yağdırmaktadır.

Aynı Kanunun Grev ve Lokavt Gözcüleri başlıklı 73’üncü maddesine göre, “Grev gözcüleri, işyerine giriş ve çıkışlara engel olamaz, giren ve çıkanları kontrol amacıyla dahi durduramaz.” Hava-İş Yönetimi, grev gözcülerine iş yerine giren çıkanları kontrol amacıyla dahi durdurma yetkisi vermeyen bu açık hükmü referans vererek grev gözcülerine yasa dışı bir şekilde kimlik kontrolü yapma talimatı vermektedir.

Sendika temsilcileri dahil tüm arkadaşlarımızın çalışma hakkı vardır. Hiç kimsenin çalışma hakkını kullananları engelleme yetkisi yoktur.

Grev tarihinde yıllık izni ve raporu biten arkadaşlarımız görevlerine başlayabilirler.

Grev başlangıç saatinde görevi başında olan ve çalışma hakkını kullanan arkadaşlarımız çalışmalarına normal şekilde devam edebilirler.

Uçuşta olan arkadaşlarımızın ana üsse kadar görevlerini tamamlamaları zorunludur.

Sendika temsilcileri dahil kimse grev gözcüsü olmaya zorlanamaz. Grev gözcülerinin bırakın kimlik sormaya, iş yerine giren ve çıkanları kontrol amacıyla durdurmaya dahi yetkisi yoktur.

Çalışma hakkını kullanan arkadaşlarımızın yasa dışı bir engellemeyle, fiili müdahaleyle karşılaşmamaları için gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmıştır.

Engelleme, fiili müdahale halinde 15 Mayıs 2013 tarihinde aktif hale getirilecek olan 0 212 463 65 65 numaralı telefonu veya 0 212 463 63 63 / 16565 numaralı dahili telefonu arayabilirsiniz.

Saygılarımızla.

Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcılığı

Not: Grevle ilgili yayınlanmış ve yayınlanacak tüm duyurulara Ortaklığımızın aşağıdaki İç İletişim Portalı Empathy’ den de ulaşabilirsiniz.

https://empathy.thy.com/tr-TR/Sayfalar/AnaSayfa.aspx

THY GREV ÖNCESİ DUYURU ÜSTÜNE DUYURU YAYINLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (248)

Yolcu ~ 11 yıl önce
Ne kaptanlar grev yapar ne kabin nede yer hizmetleri ekmek aslanın ağzında sendika 305 ile yaptığı hatayı grevle düzeltmek istiyor. Greve katılmayanlara moobing uygulamak nedir? Hetkes aynı şeyleri füşünmek zorundamı. Şirketimiz çalışanın arkasındadır özellikle temel bey. Temel bey çalışanının yanındadır. Öyle olduğu için yönetimle arası açıldı ve 1 ay izne çıkarıldı.temel bey buna itiraz etti şirketim için grev kararı açıklanmışlen beni izne çıkaramazsınız dedi ve bugün yönetim acil toplantıya çağrıldı temel bey hakkındaki nihaikarar bugün verilecek. Biz bizleri düşünen yanınmızda olan temel bey'in arkasındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEĞNEK ~ 11 yıl önce
THY yönetimi çalışanın “ÇALIŞMA HAKKINI” gözü gibi koruduğunu, ama ÇALIŞMAMA HAKKINI kullananın şirket düşmanı olduğunu beyan ediyor. Ya bizdensin ya değil. İşte THY ailesi. ŞİMDİ BU LAFI DEĞİŞTİRELİM "SENDİKA yönetimi çalışanın “SENDİKA HAKKINI” gözü gibi koruduğunu, ama ÇALIŞMA HAKKINI kullananın SENDİKA düşmanı olduğunu beyan ediyor. Ya bizdensin ya değil. İşte SENDİKA ailesi." GÖRDÜNÜZ MÜ AYNI OLDU. ARADA KALAN HEP ÇALIŞAN. ÇALIŞAN HER İKİ KURUMA DA HESAP SORMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lions ~ 11 yıl önce
Greve katılanlar ilk etapta işten atılmasa da fişlenip eninde sonunda kapı önüne konacak... görünen köy kılavuz istemez. Zira ThY'nin çalışma hakkının bildirilmesini istemesi bunun bariz göstergesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hgs ~ 11 yıl önce
Olacak senaryoyu size yazıyorum... Fazla atar ...te batar diye bir laf vardır. Bu grevci arkadaşlardan bir kısmı 305 vakası gibi THY'den şutlanacak. Bu şutlananlar da airporthaber.com'da ya da muhtelif sitelerde karşımıza globally fossçu olarak geri dönecek... Senaryo bu... dost acı söyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3005 ~ 11 yıl önce
305 - 3005 olmasın da.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev zor.... ~ 11 yıl önce
Bu aydiyetsiz ve bencil parttime kadrocu memurlarla zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 11 yıl önce
Biz bu olayi kabin amirleriyle cok guzel cozeriz.ama bu parttime memurlarla cooook zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korku ~ 11 yıl önce
Personelde iki korku hakim. 1- grevde ise gelip Tis kapsami disinda kalip köle gibi sirketin iki dudagi arasinda pamuk ipligine bagli kidem tazminatindan bile mahrum calismak. 2- greve katilip her turlu tazminatini alip kovulmak. 1incisinin korkusu cok ama cok daha agir basiyor. Bu nedenle gerek kokpitten gerekse kabin cok buyuk oranda greve katilacak. Sirket dokme suyla en fazla sabah 8-9 a kadar dayanacak sonrada imzalar atilacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
super ~ 11 yıl önce
Örgutlenme super. Grev tarihi ilk aciklandinda herkes sendikaya tepki gosterdi ve katilim cok az idi ama sendikanin bilincli bilgilendirmesi ve insanlarin ucuslarda birbirlerini orgutlemesi sebebiyle sirket 15mayista baltayi tasa vuracak. Kaptanlar ozellikle tis disi kalacaklarinin ve neleri kaybedeceklerini anladilar. Sirketin vaad maillerine itibar sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O 737 ~ 11 yıl önce
Bilinmesi gerekenler... 1. Grev yaparak THY batmaz bakiniz almanya luft. grevlerini yaptilar birsekilde anlasmaya vardilar. 2 THY yönetimi gecmiste yaptıklarını nw kadar cabuk unutuyorsunuz. Kabin maliyetlerini kismak icin part time memur alip haksizlar ve terbiyetsizlikler icinde çalıştırdı.Daha 1 ay bile olmadi arkadasimizin attigi mail. 3. SHGM yayinladigi yonergeyi biliyorsunuz. FOM a direk girdi. Nasil iyi niye göstergesidir bu. THY yapacaklarini yaziyor siz halen grev kıralım diyorsunuz. 4. Son olarak da birlik ve beraberlik icinde olmaniz gerekir iken tamamen YASALLAR TARAFINDAN KORUNMAMIZA ragmen, nasil gider grev yapmayarak tum haklarinizdan feragat edersiniz anlamıyorum. Kokpit Grevde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000