19 Şubat 2010, Cuma 11:42:54

THY GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİL'DEN ÖĞÜTLER

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Avrasya İşadamları Derneği’nin (Aviad) Bir Başarı Öyküleri konulu toplantısına katıldı.
  • Sizin markanız ancak aç insanları doyurmaktan geçiyor. İnsanlara aslında A noktasından B noktasına yaptıkları uçuşların ücretini ödemeleri gerektiğini bilincini aşılasanız daha uygun olurdu ki sizde kabinde satış yapsanız cironuzu kat ve kat arttırabilridiniz. Asıl pazarlama stratejisi budur kesinlikle!!! Türkiyede bunu herkes uygulasa herkes kendine göre kazancını arttırabilir.
  • Bence TGS THY dan daha profesyonel bir kuruluş oldu. En azından çoğunun geçmişi yer hizmetleri şirketlerine dayanıyor cemaate değil.
  • siz thy personeli magdem 10 nedi çalışıyorsunda okadar üniversite okumuşunuzda niye bir klima veya erektirik ve bunun gibi bir çok işleri niye dışarıya yaptırıyorsunuz sizin işiniz ne niye yapamıyorsunuz gözümle görüyorum bir saat çalışıp 20 dakika sigara ve çay molası veriyorsunuz adamgibi çalışsanız da dışarıya iş yaptırmasanız maaşını adamgibi hak etseni biz işte bunlara çok kızıyoruz...
  • 1-THY NIN GERCEK PERSONELI ASLA KAPI ONUNE KONMAYACAK,SADECE ARTIK THY YE PERSONEL ALINMAYACAK.YANI PERSONEL EMEKLI OLARAK ERITILECEK. 2-THY PERSONELININ MAASI NEDEN BUKADAR GOZE BATIYOR?DEMEKKI ISINI YAPAN VE HAKEDEN BIR PERSONEL TOPLULUGU VAR..DOGRUMU? 3-HERKEZ THY LI OLAMAZ!!!! 4-TGS CI ARKADASLAR KENDINIZI KANDIRMAYIN..SIZIN HIZMET VERECEKSINIZ THY SIZI PERSONELI ILE DENETLEMEYE DEVAM EDECEK..BUNU YAKINDA IC HATLAR VE HAREKATTA GORECEKSINIZ 5-TEMEL KOTIL IYI YADA KOTUDUR.AMA BURALARA GELDIYSE BU SIRKET YONETIM KURULU SAYESINDE DEGIL,PERSONSEL SAYESINDIR!!ISI BILEN PERSONEL OLMASA ISLER ASLA YURUMEZ 6-SANIRIM YETER SIMDILIK!!
  • ne geçecek elinize yine biz gelecez siz rahat durun yerinizden kıpırdamayın...
  • serbest piyasa.5 sene ünv okuyup tk cı olduk.beğenmedik 10 yılımızı senin gibi akıllılara bıraktık ayrıldık.anadolu ünv. sivil havacılık yo.sen istersen bi kapısından gir bak.yazık değilmi benim 10 yıllık emeğime.sn kotille de epey bi merhabalığımız olmuştur.ben kendisini başarılı bulmuyorum.asgari muhabbetinide bırakalım.biz boşuna eskişehirlerde babamızın memur maaşı ile açacına okumadık.bunuda takdir ediver.iş hayatı da 25 inde başlayınca kötü oluyo.
  • ey thy çalışanları çok konuşuyorsunuz sizleri de görecez yakında kapı dışarı edilince ben gülecem arkanızdan.birgün bizede gülecek devletin yüzü merak etmeyin konuşun şimdiden yetmiyor sanki sizlere aldıgınız maaş
  • sızın rakamlarınızı coook gordukkk işte memleketın durumu rakamlara....
  • azz kıaldı ıkdıtar değişince bol bol deve keserlerler..
  • Nedir bilimsel olan ? Arap özentiliği mi ? Terlik mi yoksa deve mi ? Bir açıklama lütfen ?

Toplantıda katılımcılara hitap eden Kotil, iş adamlarını aksaklıkları kötüye yormamaları ve vakit kaybetmeden gidermeleri konusunda uyardı. Kurum içi uyumun ve bir aradalığın önemli olduğuna vurgu yapan Temel Kotil, olumlu ya da olumsuz tüm tenkitlerin anlayışla karşılanması, enine boyuna değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

THY'nin elde ettiği başarıyı kurum içi uyum ile diyaloga bağlayan Kotil, THY'nin idari anlamda zaman zaman hatalar yapabildiğine işaret etti.

THY Genel Müdürü, dünyanın sayılı firmalarından olduklarını dolayısıyla Avrupa piyasasından önemli bir pay aldıklarını kaydetti. 

Kotil, "Türkiye'de son 3 yılda yolcu sayısı yüzde 37 arttı. Burada elde edilen başarının yüzde 48'lik bir bölümü THY kaynaklıdır. THY olmasaydı bu oran kuşkusuz daha küçük olacaktı." dedi.

Atlasjet ile Pegasus'un da varlığını da önemsediklerinin altını çizen THY Genel Müdürü Kotil, firmalar arası yarış ve hedeflerin sinerjiye zemin hazırladığına vurgu yaptı.

THY'nin yolcu sayısını ve kapasitesini önemli ölçüde arttırdığına işaret eden Kotil şunları ifade etti: "Krizi fırsata çevirmek gerekiyor. Kalite olacak, ucuzluk da olacak ancak markanız da olacak. Bir de idarecilere yeniden yapılandırmayı tavsiye ediyoruz. Yeniden yapılandırma adına yönetimi değiştirebilmeli, içeriden bakmayı bilmeli. Aksaklıkları giderebilmek için içeri bakmalıyız." dedi.

Biz 2006'ya kadar kamu şirketiydik. Bu yılın mayıs ayında patronumuz değişti. Borsaya açıldık böylece patronumuz yolcumuz oldu. Bu iyi bir moral olmanın ötesinde hizmet anlayışımıza bir katkı sundu.'

Doç. Dr. Temel Kotil, 2012 hedeflerinin ise "40 milyon yolcuya ulaşmak" olduğunu açıkladı.

Markalaşma konusunda da önemli aşamalar kat ettiklerini belirten THY Genel Müdürü, dünyaca ünlü Barcelona ve Manchester United'la sponsorluk anlaşması yaptıklarından söz etti. Gerek Barcelona'nın gerekse Manchester United'ın hizmet anlayışı ve personelinin olumlu tavrından dolayı THY'yi tercih ettiğini kaydetti.

Aviad Başkanı Mahmut Erdem ise girişimci ruhun beslenmesi gerektiğini dile getirdi. Ancak kürek çekmeyi bilenlerin sandalda kendine yer bulacağını savundu. Başarının dairesel bir süreç olduğunu vurgulayan Erdem THY'nin elde ettiği başarının önemli olduğunu belirtti.

THY GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİL'DEN ÖĞÜTLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sizin markanız ancak aç insanları doyurmaktan geçiyor. İnsanlara aslında A noktasından B noktasına yaptıkları uçuşların ücretini ödemeleri gerektiğini bilincini aşılasanız daha uygun olurdu ki sizde kabinde satış yapsanız cironuzu kat ve kat arttırabilridiniz. Asıl pazarlama stratejisi budur kesinlikle!!! Türkiyede bunu herkes uygulasa herkes kendine göre kazancını arttırabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence TGS THY dan daha profesyonel bir kuruluş oldu. En azından çoğunun geçmişi yer hizmetleri şirketlerine dayanıyor cemaate değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz thy personeli magdem 10 nedi çalışıyorsunda okadar üniversite okumuşunuzda niye bir klima veya erektirik ve bunun gibi bir çok işleri niye dışarıya yaptırıyorsunuz sizin işiniz ne niye yapamıyorsunuz gözümle görüyorum bir saat çalışıp 20 dakika sigara ve çay molası veriyorsunuz adamgibi çalışsanız da dışarıya iş yaptırmasanız maaşını adamgibi hak etseni biz işte bunlara çok kızıyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1-THY NIN GERCEK PERSONELI ASLA KAPI ONUNE KONMAYACAK,SADECE ARTIK THY YE PERSONEL ALINMAYACAK.YANI PERSONEL EMEKLI OLARAK ERITILECEK. 2-THY PERSONELININ MAASI NEDEN BUKADAR GOZE BATIYOR?DEMEKKI ISINI YAPAN VE HAKEDEN BIR PERSONEL TOPLULUGU VAR..DOGRUMU? 3-HERKEZ THY LI OLAMAZ!!!! 4-TGS CI ARKADASLAR KENDINIZI KANDIRMAYIN..SIZIN HIZMET VERECEKSINIZ THY SIZI PERSONELI ILE DENETLEMEYE DEVAM EDECEK..BUNU YAKINDA IC HATLAR VE HAREKATTA GORECEKSINIZ 5-TEMEL KOTIL IYI YADA KOTUDUR.AMA BURALARA GELDIYSE BU SIRKET YONETIM KURULU SAYESINDE DEGIL,PERSONSEL SAYESINDIR!!ISI BILEN PERSONEL OLMASA ISLER ASLA YURUMEZ 6-SANIRIM YETER SIMDILIK!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne geçecek elinize yine biz gelecez siz rahat durun yerinizden kıpırdamayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
serbest piyasa.5 sene ünv okuyup tk cı olduk.beğenmedik 10 yılımızı senin gibi akıllılara bıraktık ayrıldık.anadolu ünv. sivil havacılık yo.sen istersen bi kapısından gir bak.yazık değilmi benim 10 yıllık emeğime.sn kotille de epey bi merhabalığımız olmuştur.ben kendisini başarılı bulmuyorum.asgari muhabbetinide bırakalım.biz boşuna eskişehirlerde babamızın memur maaşı ile açacına okumadık.bunuda takdir ediver.iş hayatı da 25 inde başlayınca kötü oluyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ey thy çalışanları çok konuşuyorsunuz sizleri de görecez yakında kapı dışarı edilince ben gülecem arkanızdan.birgün bizede gülecek devletin yüzü merak etmeyin konuşun şimdiden yetmiyor sanki sizlere aldıgınız maaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sızın rakamlarınızı coook gordukkk işte memleketın durumu rakamlara....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
azz kıaldı ıkdıtar değişince bol bol deve keserlerler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nedir bilimsel olan ? Arap özentiliği mi ? Terlik mi yoksa deve mi ? Bir açıklama lütfen ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000