04 Aralık 2019, Çarşamba 16:43:25

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den alkol paylaşımı

Türk Hava Yolları'nın (THY) kısa mesafeli dış hat uçuşlarında Rakı, Cin ve Votkayı kaldırması, uzun mesafeli uçuşlarda ise tek tip viski ikramına başlaması büyük yankı uyandırdı.
  • Yasak olmadan her şey serbes. Yasak gelince sistem gelir. Neden? Yasak bir argümanla üretilir. Genel umumun menfaati, özelin menfaatine tercih edilir. Mesela Almanya'da tren garlarında alkollü içecekler serbest idi. Olaylar oldu. Bunun üzerine yasaklandı. Genel Müdür Bilal Ekşi uçuşlara çıkan olayların %27'si alınan alkolden çıktığını istatiklerle beyan ediyor. Ama yapılan yorumlara bakıyorum sorumluluk alan bir yorum yok. Kaldı ki, bütün hava yolu şirketleri bu konuyu tartışıyor. Bir çıkış yolu arıyor. Kişi evinde içiyor, alanda içiyor, bekleme salonunda içiyor. Kaptan farkederse zaten uçuş güvenliği açısından kişiyi uçaktan indirebiliyor. Bundan da önce istasyon görevlisi check-inde bile kişiyi engelleyebiliyor. Bence sorumlu davranmak en güzelidir.
  • En kısa mesafede bile bussines bilet alırım, çünkü uçuş korkum var içki içince bunu yenebiliyorum, ne yani sizin düşüncelerinize benimki örtüşmüyor diye uçağa mi binmeyeyim, sürekli öbür dünyada şu olur bu olur yorumları yapanlar günah benim sana ne
  • Evet yolcularımız her daim kural tanımıyor ki.Alkole ne gerek var.Alkollü olan yolcu uçakta olay çıkartıyor,uçaktan indiriliyor ama ne kara liste var ne de yolcuya verilen bir ceza.Tam tersi olan yine ekibin mağruz kaldığı olaylar ve mesaisine oluyor.Yer personeli de yolcuya şu kelimeyi söylüyor “Merak etmeyin efendim,bir sonra ki uçakta sizi daha konforlu uçurtacağız” Havacılık kuralları bizim ülkemizde sadece kabin ekiplerine uygulanıyor,Gerisi eller havaya modunda:))
  • Osmanli serbeti ekleyin lutfen.Ardindan da mesir macunu ve hurma...
  • Versinler domates suyunu, havalı havalı içelim...
  • Bence uçakta her türlü alkol olmalı
  • Viski ile votka ve çin alkol derecesi arasında fark yok,40°.Herhalde viski verilmesi hele tek marka olması biraz şüpheli.
  • Eyyy.. Yurtdışına ucacaklar. Milli içeceğimiz ayran varken rakımı icilirmis yahu...
  • Kardeşler pgs den geldim ama,yiğidi öldür hakkını yeme. Pegasus kokpitten başka kimseye bakmıyor orada. Söyle bakalım pegasus ta hangi km memnun o parayla. Göstereceğiniz kişiler anca charter zamanından kalma kişilerden başkası olamaz. TK CANDIR GERİSİ HEYECANDIR.
  • Eurocontrol nerede diye sorsan Amerikada diyecek adamlar THY yönetmeye çalışıyor:)))

Türk Hava Yolları'nın (THY) kısa mesafeli dış hat uçuşlarında Rakı, Cin ve Votkayı kaldırması, uzun mesafeli uçuşlarda ise tek tip viski ikramına başlaması büyük yankı uyandırdı. 

Dün AirportHaber'in ilk kez duyurduğu karar sonrasında sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında THY'nin alkol kararı yer alırken, bugün THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ilginç bir paylaşımda bulundu. 

Twitter hesabından alkol vurgulu bir paylaşım yapan Ekşi, uçaktaki sorunlu yolcu vakalarının yüzde 27'sinin alkollü yolculardan kaynaklandığını belirtti. Uluslarlarası Havayolu Taşımacıları Birliği'nin (IATA) 3 Kasım tarihli raporunu referans gösteren Ekşi, THY'nin alkol kararının da arkasında durduğunu ortaya koydu. 

İşte Ekş'nin alkol paylaşımı;
 

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den alkol paylaşımı

Yorumlar Tüm Yorumlar (120)

Yasak ~ 4 yıl önce
Yasak olmadan her şey serbes. Yasak gelince sistem gelir. Neden? Yasak bir argümanla üretilir. Genel umumun menfaati, özelin menfaatine tercih edilir. Mesela Almanya'da tren garlarında alkollü içecekler serbest idi. Olaylar oldu. Bunun üzerine yasaklandı. Genel Müdür Bilal Ekşi uçuşlara çıkan olayların %27'si alınan alkolden çıktığını istatiklerle beyan ediyor. Ama yapılan yorumlara bakıyorum sorumluluk alan bir yorum yok. Kaldı ki, bütün hava yolu şirketleri bu konuyu tartışıyor. Bir çıkış yolu arıyor. Kişi evinde içiyor, alanda içiyor, bekleme salonunda içiyor. Kaptan farkederse zaten uçuş güvenliği açısından kişiyi uçaktan indirebiliyor. Bundan da önce istasyon görevlisi check-inde bile kişiyi engelleyebiliyor. Bence sorumlu davranmak en güzelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öncü kartal ~ 4 yıl önce
En kısa mesafede bile bussines bilet alırım, çünkü uçuş korkum var içki içince bunu yenebiliyorum, ne yani sizin düşüncelerinize benimki örtüşmüyor diye uçağa mi binmeyeyim, sürekli öbür dünyada şu olur bu olur yorumları yapanlar günah benim sana ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mil ~ 4 yıl önce
Yahu buradaki paylaşımı nasıl oraya bağladın acaba? Askerde eline silah verdiler diye rahatlamak için adam da öldürecek misin? O zaman rahatlayan adam kalksın sigara da içsin ki; bu yasaklamayla alakalı bir şey değil. Adamlar ekonomik tedbire kılıf arıyor işte
Ne halin varsa gör ~ 4 yıl önce
Ne yapsınlar sen içmeden uçamıyorsun diye uçak yakıtı oda alkolden mi yapsınlar?
bumudur? ~ 4 yıl önce
bunu içmeden uçamıyorum yav.
condansator ~ 4 yıl önce
uçaga binmeden bi 35 lik dik kafana,sonra uçaga bin.
Pirser ~ 4 yıl önce
Evet yolcularımız her daim kural tanımıyor ki.Alkole ne gerek var.Alkollü olan yolcu uçakta olay çıkartıyor,uçaktan indiriliyor ama ne kara liste var ne de yolcuya verilen bir ceza.Tam tersi olan yine ekibin mağruz kaldığı olaylar ve mesaisine oluyor.Yer personeli de yolcuya şu kelimeyi söylüyor “Merak etmeyin efendim,bir sonra ki uçakta sizi daha konforlu uçurtacağız” Havacılık kuralları bizim ülkemizde sadece kabin ekiplerine uygulanıyor,Gerisi eller havaya modunda:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 4 yıl önce
Osmanli serbeti ekleyin lutfen.Ardindan da mesir macunu ve hurma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Domates suyu verilsin ~ 4 yıl önce
Versinler domates suyunu, havalı havalı içelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şarapcı ~ 4 yıl önce
Bence uçakta her türlü alkol olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefiku ~ 4 yıl önce
Viski ile votka ve çin alkol derecesi arasında fark yok,40°.Herhalde viski verilmesi hele tek marka olması biraz şüpheli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahadır ~ 4 yıl önce
Eyyy.. Yurtdışına ucacaklar. Milli içeceğimiz ayran varken rakımı icilirmis yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK KM AGAIN ~ 4 yıl önce
Kardeşler pgs den geldim ama,yiğidi öldür hakkını yeme. Pegasus kokpitten başka kimseye bakmıyor orada. Söyle bakalım pegasus ta hangi km memnun o parayla. Göstereceğiniz kişiler anca charter zamanından kalma kişilerden başkası olamaz. TK CANDIR GERİSİ HEYECANDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DISPATCH ~ 4 yıl önce
Eurocontrol nerede diye sorsan Amerikada diyecek adamlar THY yönetmeye çalışıyor:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000