31 Ocak 2009, Cumartesi 14:47:44

THY filosuna çok özel uçak...

Türk Hava Yolları, sipariş ettiği 4 adet Airbus 321-200’den ilkini dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı’na getirdi.
  • Kingfisher gecenlerde sifir A 340 lari Nijerya'da Arik Air'e satti. Servis olarak da su anda dunyada en iyi servise ait diye bilinen Emirates, Singapore airlines ile cok rahat rekabet eder. Ucak konfigurasyonlari, canli TV'leri ve servisleri mukemmel. 40 dakikalik ic hat ucuslarinda bile iki secimli hem de ekonomi sinifinda sicak yemek servisi yapan mukemmel bir havayolu.
  • bu ucaklari kingfisher'in fabrika cikisi sattigi ilk ucaklar degil. kingfisher daha gecen ay da 4 adet A340 (evet A340!!) ucagini fabrika cikisi satti. yani bu ucaklara dokunmadi bile cunku sirket zaten elindeki ucaklari dolduramiyordu. TK devamli eski ucak aliyor denmesine ise daha beter insaf diyorum. TK 2004 yilinda 54 ucaklik siparis verdi ve siparisini verdigi bu ucaklarin sonuncusunu gecen ay teslim aldi. Demek ki TK son 5 yillik sure icinde 54 adet sifir kilometre ucak teslim almis. Yani yilda ondan fazla fabrikadan cikma ucak katilmis filoya...TK hakkinda bu yorumlari yapan arkadaslar ya cahiller ya da ard niyet tasiyorlar.
  • maksat uzun yemek degil anlasilan o. bilgi sahibi olmak cok zor degil arkadaslar. hindistan'da hava yollari gecmiste hizli yuksleise aldanip buyuk siparisler verdiler. ancak ekonomik krizden once kendi havacilik sektorleri krize girdi. ustune bir de ekonomik kriz gelince butun sirketler cokmenin esigine geldi. ellerinde dolduramadiklari bir suru ucak oldugu gibi siparisini verdikleri ucaklari da fabrikadan gelmeye basladi. bu yuzden de sirketler ellerindeki ucaklari cikarmanin yollarini aramaya basladilar. jet airway'den kiralanan 777'ler bunlara bir ornek mesela. ucaklar fabrikadan cikti, kisa bir muddet kullanildi. Jet Airways krizin gelisi ile ucaklari park etmek yerine kiralamak yoluna gitti. Iyi de yapti.
  • Yorumlarda dalga geçilen Kingfisher belki hindli ama ama ER uçmadan 5 yıldız alabilen tek ve dünyadaki 6 havayolundan bir tanesi. Bu 5 yıldızıda servis kalitesi ve yolcuya sağladığı konforla almış. O yüzden görmeden bilmeden sıfır uçaklara çamur atmıyalım. Ha bir gün uçarsın beğenmesin o zaman ne yazarsan yaz. Ama biraz insaf
  • Evet capkın ve fırtına yorumlarınız harika bence neden derseniz türkiye havacılıkta altın çağda fakat her zamanki gibi türkiye herşeyde oldugu gibi uçaklarda bile teknolojiyi geriden takip ediyor.Ayrıca Tk özürlü devamlı rapor alan çalışanları, call centerı ve en önemlisi binasını kiraya vermiş gerçekten gelişmeler harika sanırım gelirle fazlası ile düşmüş bakalım bundan sonraki tasarrufları ne olacak merak ile bekliyoruz
  • Allah'tan havacılık sektöründeki yöneticiler gibi "FIRTINA" ve "ÇAPKIN" rumuzlu arkadaş gibi "zihni sinir" insanlar değil de, Türk havacılığı tüm zamanların altın çağını yaşıyor. Allah bu arkadaş gibileri PAT sahalarından ve terminallerden uzak eylesin inşallah... :)
  • TK NIN İLK DEFA TASARRUF YAPTIGINI GORDUM DESEM INANIN KI ARTIK TK GERCEKTEN TASARRU FA BASLADI ILK OLARAK DEVAMLI RAPOR ALAN OZURLU ÇALISANLARINI ISTEN CIKARMASI VE CALL CENTERI ÖZELLEŞTİRMESİ SIMDIDE KİNGFİSHERDEN UÇAKLARI ALARAK TASARRUF ETMİŞ DEMEK Kİ GERÇEKTEN BÜYÜK GELİŞME VER TK YÖNETİCİLERİNİ TEBRİK EDER BU TASARRUFLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZZZ
  • Reverserlar ile geri geriye taksi yapmak durum uygun ise yasak olan birsey degil, dunyanin her yerine yapilan birseydir.
  • thy bu ucaklari kingfisher firmasindan satin aldi bu ucaklar daha yolcu bile tasimadi havayolu firmasi kriz sebebiyle bu ucaklari ucuramiyacagini anladi ve siparisleris ettigi ucaklari thy satti inanin thy cok kar etti bu satis isleminden benim sevindigim diger noktaysa filonun yas ortalamasi assagilara iniyor .ben buna krizi firsata cevirmek derim.
  • Sayın THY pilotları birşey sormak istiyorum.Bugünde gördüm.Ben ops memuruyum.THY 737 si park pozisyonuna kadar her iki reverser açık taksi yaptı.Yerler kuru havada güzeldi.Sebebini açıklarsanız çok memnun olurum.Bir sebebi varmıydı acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

Türk Hava Yolları hem filosunu genişletiyor hem de yolcu konforunu ön planda tutuyor. 

Boeing 777-300ER tipi uçaklarla first class uygulamasını başlatan Türk Hava Yolları şimdi de özel business class donanımlı Airbus 321’leri filosuna katmaya başladı. 4 adet siparişin ilki dün gece İstanbul’a geldi. Uçak, TC-JMH kuyruk tescil alarak Türk Hava Yolları envanterine girdi.

Kingfisher Havayolları renklerine boyalı Airbus 321 tipi uçakların en önemli özelliği “business” koltuk konfigürasyonuna sahip olmaları. 20 business, 158 ekonomi koltuk konfigürasyonu olmak üzere toplam 178 koltuk kapasiteli uçaklardaki eğlence sitemleri de mevcut tek koridorlu uçaklardan farklı olarak dizayn edildi.

THY, tek koridorlu orta menzil uçak alımlarında da uçak içi koltuk konfigürasyonuna önem verdiğini gösterirken, uçakların business bölümünde yer alan yatar koltuklarda bulunan görüntülü eğlence sistemi sayesinde yolcular, kişisel seçeneklerle ve yönetimle seyahatlerini daha keyifli hale getirebilecekler. Ayrıca ekonomi sınıfında yer alan koltukların tümünde bulunan görüntülü eğlence sistemi ise çok seçenek olanağı sağlayacak.

THY

THY

THY

UYARI

Ayrıntılar bu akşam 20:00’da Airport TV Ana Haber Bülteni’nde olacak...

THY filosuna çok özel uçak...

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

omer ~ 15 yıl önce
Kingfisher gecenlerde sifir A 340 lari Nijerya'da Arik Air'e satti. Servis olarak da su anda dunyada en iyi servise ait diye bilinen Emirates, Singapore airlines ile cok rahat rekabet eder. Ucak konfigurasyonlari, canli TV'leri ve servisleri mukemmel. 40 dakikalik ic hat ucuslarinda bile iki secimli hem de ekonomi sinifinda sicak yemek servisi yapan mukemmel bir havayolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
speedygonzalez ~ 15 yıl önce
bu ucaklari kingfisher'in fabrika cikisi sattigi ilk ucaklar degil. kingfisher daha gecen ay da 4 adet A340 (evet A340!!) ucagini fabrika cikisi satti. yani bu ucaklara dokunmadi bile cunku sirket zaten elindeki ucaklari dolduramiyordu. TK devamli eski ucak aliyor denmesine ise daha beter insaf diyorum. TK 2004 yilinda 54 ucaklik siparis verdi ve siparisini verdigi bu ucaklarin sonuncusunu gecen ay teslim aldi. Demek ki TK son 5 yillik sure icinde 54 adet sifir kilometre ucak teslim almis. Yani yilda ondan fazla fabrikadan cikma ucak katilmis filoya...TK hakkinda bu yorumlari yapan arkadaslar ya cahiller ya da ard niyet tasiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
speedygonzalez ~ 15 yıl önce
maksat uzun yemek degil anlasilan o. bilgi sahibi olmak cok zor degil arkadaslar. hindistan'da hava yollari gecmiste hizli yuksleise aldanip buyuk siparisler verdiler. ancak ekonomik krizden once kendi havacilik sektorleri krize girdi. ustune bir de ekonomik kriz gelince butun sirketler cokmenin esigine geldi. ellerinde dolduramadiklari bir suru ucak oldugu gibi siparisini verdikleri ucaklari da fabrikadan gelmeye basladi. bu yuzden de sirketler ellerindeki ucaklari cikarmanin yollarini aramaya basladilar. jet airway'den kiralanan 777'ler bunlara bir ornek mesela. ucaklar fabrikadan cikti, kisa bir muddet kullanildi. Jet Airways krizin gelisi ile ucaklari park etmek yerine kiralamak yoluna gitti. Iyi de yapti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
STW ~ 15 yıl önce
Yorumlarda dalga geçilen Kingfisher belki hindli ama ama ER uçmadan 5 yıldız alabilen tek ve dünyadaki 6 havayolundan bir tanesi. Bu 5 yıldızıda servis kalitesi ve yolcuya sağladığı konforla almış. O yüzden görmeden bilmeden sıfır uçaklara çamur atmıyalım. Ha bir gün uçarsın beğenmesin o zaman ne yazarsan yaz. Ama biraz insaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zorrrgezgin ~ 15 yıl önce
Evet capkın ve fırtına yorumlarınız harika bence neden derseniz türkiye havacılıkta altın çağda fakat her zamanki gibi türkiye herşeyde oldugu gibi uçaklarda bile teknolojiyi geriden takip ediyor.Ayrıca Tk özürlü devamlı rapor alan çalışanları, call centerı ve en önemlisi binasını kiraya vermiş gerçekten gelişmeler harika sanırım gelirle fazlası ile düşmüş bakalım bundan sonraki tasarrufları ne olacak merak ile bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rosenbauer ~ 15 yıl önce
Allah'tan havacılık sektöründeki yöneticiler gibi "FIRTINA" ve "ÇAPKIN" rumuzlu arkadaş gibi "zihni sinir" insanlar değil de, Türk havacılığı tüm zamanların altın çağını yaşıyor. Allah bu arkadaş gibileri PAT sahalarından ve terminallerden uzak eylesin inşallah... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇAPKIN ~ 15 yıl önce
TK NIN İLK DEFA TASARRUF YAPTIGINI GORDUM DESEM INANIN KI ARTIK TK GERCEKTEN TASARRU FA BASLADI ILK OLARAK DEVAMLI RAPOR ALAN OZURLU ÇALISANLARINI ISTEN CIKARMASI VE CALL CENTERI ÖZELLEŞTİRMESİ SIMDIDE KİNGFİSHERDEN UÇAKLARI ALARAK TASARRUF ETMİŞ DEMEK Kİ GERÇEKTEN BÜYÜK GELİŞME VER TK YÖNETİCİLERİNİ TEBRİK EDER BU TASARRUFLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZZZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKYTURK ~ 15 yıl önce
Reverserlar ile geri geriye taksi yapmak durum uygun ise yasak olan birsey degil, dunyanin her yerine yapilan birseydir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mr supheci ~ 15 yıl önce
thy bu ucaklari kingfisher firmasindan satin aldi bu ucaklar daha yolcu bile tasimadi havayolu firmasi kriz sebebiyle bu ucaklari ucuramiyacagini anladi ve siparisleris ettigi ucaklari thy satti inanin thy cok kar etti bu satis isleminden benim sevindigim diger noktaysa filonun yas ortalamasi assagilara iniyor .ben buna krizi firsata cevirmek derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suzi ~ 15 yıl önce
Sayın THY pilotları birşey sormak istiyorum.Bugünde gördüm.Ben ops memuruyum.THY 737 si park pozisyonuna kadar her iki reverser açık taksi yaptı.Yerler kuru havada güzeldi.Sebebini açıklarsanız çok memnun olurum.Bir sebebi varmıydı acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000