14 Mayıs 2008, Çarşamba 07:52:22

"THY fazla yolcu almak için motor ayarlarını değiştirdi"

Hava-İş başkanı, Boeing 737-400'lerin motor ayarlarının değiştirilmesinden sonra uçaklarda iki ciddi motor arızası yaşandığını iddia etti..

Ankara merkezli ucuz iç hat uçuşu yapmak için kurulan Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet uçaklarıyla ilgili Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Başkanı Atilay Ayçin'den eleştiri geldi. Ayçin, koltuk kapasiteleri artırılan ve ilk seferleri 23 Nisan 2008'de başlayan Anadolujet'in Boeing 737-400 tipi uçaklarında daha fazla yolcu taşımak adına motor ayarlarının değiştirildiğini ve son bir ay içinde uçaklarda bu ayarlamadan dolayı iki ciddi motor arızası meydana geldiğini belirtti. THY yetkilileri motor ayarlarının yükseltildiğini doğruladı.

'ARIZA AYARLA İLGİLİ DEĞİL'
Ancak arızaların motor ayarlarının yükseltilmesinden kaynaklanmadığını söyledi. Bir havacılık uzmanı daha önce motorları korumak amacıyla kapasiteleri 22 K'ya (22 bin libre) düşürülen motorların kapasitelerinin 23.5 K'ya (23 bin 500 libre) çıkarıldığı öğrenildi. Bu uçaklardaki motorların maksimum kapasitesinin 26 K olduğu, havayolu şirketlerinin motorları korumak adına bu ayarı 22 K'ya düşürebildiği kaydedildi.

Gökhan Artan/Sabah Gazetesi

"THY fazla yolcu almak için motor ayarlarını değiştirdi"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000