04 Mayıs 2021, Salı 11:10:28

THY faiz ve kur farkından büyük kara geçti

Türk Hava Yolları'nın ilk çeyrekte sürpriz bir şekilde kar açıklaması piyasalarda pozitif etki yaratırken, karın büyük bir kısmının kur farkı ve faiz gelirlerinden olduğu öğrenildi.
  • bu süreçte yarı maaşla dünyanın en kötü yerlerine oda hapsine giderek eskisi kadar uçuş yapıyoruz, maaş abd de asgari ücret ediyor. kendi adıma hakkımı helal etmiyorum
  • Size okuma yazmayı ögretecek eğitime sahip değilm ama bu nedir ya?"kara geçti"kara geçti değil kâra geçti kâr yani!!!!
  • Pandemi sürecinde uçakları uçuş güvenliği ve bakım periyodu hususunda tabiri caiz ise diri kalsın diye var gücü ile hiç durmadan 7/24 üçlü vardiyasında devam eden Uçak Teknisyenleri günü geldiğinde eski maaşlarına, belki de zamlı oranlara çoktan ilk hakeden taraf olduğunu net ifade etmek isterim. Uçucu personel ayda 1-3-5 gibi iki elin parmak sayısını geçmeyecek kadar uçup tam maaş alırken, teknik full işe gitti. Lütfen bu yaz yapılacak olan TİS'de bunu asla unutmayın. Teknisyene uygulanan vergi oranları, üzerine %30 kesinti, uçucu personele yapılan aynı kesinti ile bir değil. Mükemmel bir Tekniğimiz var lütfen sahip çıkalım. Herkes güzel günleri bekliyor. Herkes için herşey güzel olsun. Her geçen gün eski günler aranır olundu. Iyi çalışmalar, emniyetli uçuşlar.
  • Müdürler çiftliği hırsız yatağı
  • %47 zam istiyoruz.
  • Herkes hakkını buralarda arar oldu, belki sesimiz duyulur diye biçare buralarda ses duyurmaya çalışıyor.Calisanin sesi olmak icin her ay milyonlarca lira aidat toplayan sendika nerede ?
  • Şirket yönetimi Kimin adamı, sendika kimin adamı. Herkes cebine girene bakıyor çalışan kimin umrunda
  • Şirketin adalet gibi bir derdi varsa eğer 50 saatin üzerinde uçana, uçtuğu kadar prim versin. yöneticilere kuruş verilmesin.
  • Helal haramcılar online mı?
  • Personele kar payı dağıtılsın o zaman, bu zor zamanda aba altından sopa gösterilerek 7/24 çalıştılar ne de olsa

Türk Hava Yolları'nın ilk çeyrekte sürpriz bir şekilde kar açıklaması piyasalarda pozitif etki yaratırken, karın büyük bir kısmının kur farkı ve faiz gelirlerinden olduğu öğrenildi.

Türk Hava Yolları tarafından açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek finansal raporunda yer alan bilgilere göre; geçtiğimiz yıl 2 milyar 23 milyon TL zarar açıklayan şirket, bu yılın aynı döneminde 438 milyon TL kar etti.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemleri kıyaslandığında Türk Hava Yolları'nın yolcu doluluk oranı yüzde 13,4, konma sayısı yüzde 47,3 ve yolcu sayısı yüzde 52,1 azalırken kar açıklanması sürpriz olarak nitelendirildi.

FAİZ VE KUR FARKINDAN PARAYI VURDU!

THY'nin finansal raporunda yer alan "Finansman Gelirleri ve Giderleri" tablosu ise karın nereden geldiğini gösterdi. Geçtiğimiz yıl finansal faaliyetlerden kaynaklı kur farkı karı net 10 milyon TL olurken bu yılın aynı dönenimde 693 milyon TL'ye ulaştı.

Şirketin faiz gelirleri de 27 milyon TL'den 201 milyon TL'ye çıktı. Türev işlemler gerçeğe uygun değer fark karlarından da net 187 milyon TL gelir sağlandı.

2020 yılının 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında 120 milyon TL olan finansman gelirleri bu yılın aynı döneminde ise 1 milyar 81 milyon TL oldu.

©AirportHaber.com

THY faiz ve kur farkından büyük kara geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

wide body ~ 3 yıl önce
bu süreçte yarı maaşla dünyanın en kötü yerlerine oda hapsine giderek eskisi kadar uçuş yapıyoruz, maaş abd de asgari ücret ediyor. kendi adıma hakkımı helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Airport ~ 3 yıl önce
Size okuma yazmayı ögretecek eğitime sahip değilm ama bu nedir ya?"kara geçti"kara geçti değil kâra geçti kâr yani!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
For Technic ~ 3 yıl önce
Pandemi sürecinde uçakları uçuş güvenliği ve bakım periyodu hususunda tabiri caiz ise diri kalsın diye var gücü ile hiç durmadan 7/24 üçlü vardiyasında devam eden Uçak Teknisyenleri günü geldiğinde eski maaşlarına, belki de zamlı oranlara çoktan ilk hakeden taraf olduğunu net ifade etmek isterim. Uçucu personel ayda 1-3-5 gibi iki elin parmak sayısını geçmeyecek kadar uçup tam maaş alırken, teknik full işe gitti. Lütfen bu yaz yapılacak olan TİS'de bunu asla unutmayın. Teknisyene uygulanan vergi oranları, üzerine %30 kesinti, uçucu personele yapılan aynı kesinti ile bir değil. Mükemmel bir Tekniğimiz var lütfen sahip çıkalım. Herkes güzel günleri bekliyor. Herkes için herşey güzel olsun. Her geçen gün eski günler aranır olundu. Iyi çalışmalar, emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ariva ~ 3 yıl önce
Teknisyen kardeşim hak aramanızı saygıyla karşılıyorum ancak bu hak arayışınızı başkalarının hakları üzerinden arayışınızı da kınıyorum, ona verdiniz bana da verin türü bir yaklaşım çocukça, kaldı ki sapsarı sendikalarımız bile ayrı, siz de biz de haklarımızı koruyabilen sendikalara sahip değiliz, o yüzden maaşlarımızı sendika değil piyasa şartları belirliyor, bakın 3 üçer beşer kaptan ayrılmaya başladı, yarın bi gün mecburen dünya standardına çekecekler maaşları, arz talep işi belirliyor yoksa kimse kimsenin hayrına iş yapmıyor, sıkmayın canınızı işinize geliyorsa kalın gelmiyorsa kalmayın,artık aidiyet out, asgari iş in.
Patlayıncaya kadar yiyin ~ 3 yıl önce
Müdürler çiftliği hırsız yatağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TECHNIC ~ 3 yıl önce
%47 zam istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 3 yıl önce
Herkes hakkını buralarda arar oldu, belki sesimiz duyulur diye biçare buralarda ses duyurmaya çalışıyor.Calisanin sesi olmak icin her ay milyonlarca lira aidat toplayan sendika nerede ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek ~ 3 yıl önce
Şirket yönetimi Kimin adamı, sendika kimin adamı. Herkes cebine girene bakıyor çalışan kimin umrunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 3 yıl önce
Şirketin adalet gibi bir derdi varsa eğer 50 saatin üzerinde uçana, uçtuğu kadar prim versin. yöneticilere kuruş verilmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayasofya imamı ~ 3 yıl önce
Helal haramcılar online mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 3 yıl önce
Personele kar payı dağıtılsın o zaman, bu zor zamanda aba altından sopa gösterilerek 7/24 çalıştılar ne de olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İftar yemegi ~ 3 yıl önce
Sendika bu sene iftar yemeği de vermedi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000