27 Şubat 2009, Cuma 12:03:04

"THY en iyilerden biri değil"

Uluslararası havacılık uzmanı ve “Air transport Intelligence” adlı internet sitesinin editörü Kieran Daly, “Kaza siciline bakıldığında, THY’nin Avrupa’daki en iyi havayollarından biri olmadığı ortada” dedi
  • acı ama kazalarına bakarsak sicili pek temiz değil thy nin umarım almamız gereken dersleri alır tekrarını yaşamayız saygılar
  • Arkadasim sanirim halen anlamadigin nokta surda: Sen ne dersen de o zamanki SWISSAIR dünyanin güvenlikte yildiziydi. JADEC siralamasinda Qantasla birlikte 1. sirada oturan sirketti. 2 eylül 1998 de Halifaxda kazasi oldu ve SR güvenlik siralamalarinda 1'den 5'e düstü. Ama ne bu istatistik düsüsü yasanirken nede kazanin sonucu tam olarak ortaya cikana kadar ne Isvicre basini nede SWISSAIR'in kendisi yüzsüzce hareket etmedi. Anliyormusun insanlarda bir mahcup olma olayi vardi. Kaza sonrasi bile en prfösyonel sekilde hareket ettiler. Ya biz THY ve Türkler? THY nin gecmisi Swissair'in hayal edemiyecegi kadar sayida kaza dolu. Su an bile halen ucagin niye düsmüs oldugu belli degilken halen THY nin imaji derdindeyiz. Yüzsüzlük bu! ölenlere ay
  • izolasyon problemiydi şuydu buydu denmez bu işlerde.haticeye değil neticeye bakılır.bu mantıkla gidersen dc-10 kazasıda imalat hatasıydı.ama avrupada amerikada kimse kapıdaki tasarım hatası nedeniyle düşen uçak demiyor.346 kişinin öldüğü THY uçağı diyorlar.bildiğim kadarıyla THY nin bakım nedeniyle düşmüş uçağı yok.hatta THYnin en ciddi yaptığı iş uçak bakımıdır.
  • arkadaşlar milli havayolumuzu Türk Hava Yollarını lütfen eski karayolları genel müdürü kotille bağdaştırmayalım..vakti geldi gidicek zaten kendisi..
  • Swissair'in kazasi ile THY'nin DC-10 kazasi arasindaki baglantiyi anlayamadim. Ne demek istedi bu arkadas simdi? Ben THY nin son 20 yildir kazalarina DC-10 kazasini saymadim dedim, SR'in MD-11 ile ne alaka? Madem konuya degindin, kendim Swissair kazasini cok yakindan yasayan ve takip eden insanlardan biriyim. O kazanin ardindan o firmanin yönetimi (Philip Bruggisser) basin sözcüsü (Beatrice Tschanz) bugün THY yönetiminin rüyalarinda göremeyecek kadar profosyönelce kaza kriz olayi baslattilar. Swissair basindan önce bilgiyi verdi, ölenlerin yakinlari ile mükemmel sekilde ilgilendi. Kisacasi, daha sonra ortaya ciktigi sekilde sucun SR de olmamasina ragmen adamlar bir mahcuplukla olayi ele aldi. Peki bizim Candan'la, Temel napiyor?
  • Halbuki adamın bıyıkları ne kadar tanıdık , ne kadar sempatik. ama insan oğlu işte.. çiğ süt emmiş.
  • Bir arkadaş yorumunda pas geçmeyi kaza listesine yazmış, ancak benim bildiğim pas geçemk kaza yapmak değildir !
  • DC-10 kazası yok diyen yorumu yazana hatırlatayım. DC-10 olarak değil ama aynı uçağın modernize edilip adı değiştirilmiş hali olan MD-11 düşmüştür. Hemde Swissair şirketine ait. Düşme yeri pasifik okyanusu.
  • McDonell Douglas THY nin 1974 kazasindan sonra iflas etmedi, 90 li yillara rakipleriyle yarisacak bir ucak familyasi hazirlayamadigi icin 1997 de batti ve Boeing tarafindan alindi...... Bu konulari arastiralim!! Ayrica asagida son yirmi yilda saydigim kazalar arasinda DC-10 kazasi yok. Bir ucak sadece kaptan yüzünden degil sirketin sorumlu oldugu bir cok baska nedende düsebilir. Onun icin "hic bir kaptan düsmek icin kalkmaz, HADI BIR DüSELIM.." gibi cocuksu yorumlara gerek yok lütfen. THY bir sekilde 20 yilda 8 kazaya imza atmis yüzlerce can almistir. Bu sayida THY büyüklügünde bir sirket icin korkunctur.!
  • kardeşim sen dc10 'un 345 kişiye mezar olmasını THY ile mi ilişkilendiriyorsun anlayamadım McDonnell Douglas 'a bir şey söylemeyecekmisin ? bu kazadan biraz sonra iflas ettiğini biliyorsun herhalde veya diyarbakır da 75 kişi kaybettik bu da THY nin hatası mı ? askeri kule ye laf söylemeyecekmisin? ararsan her kazada ya teknoloji eksikliği var ya da imalat hatası .. hiç bir kaptan düşmek üzere havalanmaz. veya HADİ BİR DÜŞELİM demez ..

Son 15-20 yılın istatistiklerine bakıldığında Avrupa’daki büyük havayolu şirketlerinin kaza sayısının çok düşük olduğunu belirten Daly, şöyle konuştu: “THY çok fazla kaza yapmamış olsa bile Avrupa’daki diğer büyük havayolu şirketleriyle kıyaslandığında kaza sicilinin onlardan daha kötü olduğunu görüyoruz.”

Daly, uçuş güvenliğini artırabilmek amacıyla son yıllarda büyük havayolu şirketlerinde “Flight Operational Quality Assurance” (FOQA- Uçuş Harekat Kalite Güvencesi) adlı sistemin uygulanmaya başladığına dikkat çekti. THY’de bu sistemin uygulanıp uygulanmadığını bilmediğini ifade eden Daly, uçaklarda güvenliğin sağlanması ve kaza riskinin en aza indirilmesi için bu sistemin kullanılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

 

"THY en iyilerden biri değil"

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 15 yıl önce
acı ama kazalarına bakarsak sicili pek temiz değil thy nin umarım almamız gereken dersleri alır tekrarını yaşamayız saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadasim sanirim halen anlamadigin nokta surda: Sen ne dersen de o zamanki SWISSAIR dünyanin güvenlikte yildiziydi. JADEC siralamasinda Qantasla birlikte 1. sirada oturan sirketti. 2 eylül 1998 de Halifaxda kazasi oldu ve SR güvenlik siralamalarinda 1'den 5'e düstü. Ama ne bu istatistik düsüsü yasanirken nede kazanin sonucu tam olarak ortaya cikana kadar ne Isvicre basini nede SWISSAIR'in kendisi yüzsüzce hareket etmedi. Anliyormusun insanlarda bir mahcup olma olayi vardi. Kaza sonrasi bile en prfösyonel sekilde hareket ettiler. Ya biz THY ve Türkler? THY nin gecmisi Swissair'in hayal edemiyecegi kadar sayida kaza dolu. Su an bile halen ucagin niye düsmüs oldugu belli degilken halen THY nin imaji derdindeyiz. Yüzsüzlük bu! ölenlere ay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
izolasyon problemiydi şuydu buydu denmez bu işlerde.haticeye değil neticeye bakılır.bu mantıkla gidersen dc-10 kazasıda imalat hatasıydı.ama avrupada amerikada kimse kapıdaki tasarım hatası nedeniyle düşen uçak demiyor.346 kişinin öldüğü THY uçağı diyorlar.bildiğim kadarıyla THY nin bakım nedeniyle düşmüş uçağı yok.hatta THYnin en ciddi yaptığı iş uçak bakımıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar milli havayolumuzu Türk Hava Yollarını lütfen eski karayolları genel müdürü kotille bağdaştırmayalım..vakti geldi gidicek zaten kendisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Swissair'in kazasi ile THY'nin DC-10 kazasi arasindaki baglantiyi anlayamadim. Ne demek istedi bu arkadas simdi? Ben THY nin son 20 yildir kazalarina DC-10 kazasini saymadim dedim, SR'in MD-11 ile ne alaka? Madem konuya degindin, kendim Swissair kazasini cok yakindan yasayan ve takip eden insanlardan biriyim. O kazanin ardindan o firmanin yönetimi (Philip Bruggisser) basin sözcüsü (Beatrice Tschanz) bugün THY yönetiminin rüyalarinda göremeyecek kadar profosyönelce kaza kriz olayi baslattilar. Swissair basindan önce bilgiyi verdi, ölenlerin yakinlari ile mükemmel sekilde ilgilendi. Kisacasi, daha sonra ortaya ciktigi sekilde sucun SR de olmamasina ragmen adamlar bir mahcuplukla olayi ele aldi. Peki bizim Candan'la, Temel napiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Halbuki adamın bıyıkları ne kadar tanıdık , ne kadar sempatik. ama insan oğlu işte.. çiğ süt emmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir arkadaş yorumunda pas geçmeyi kaza listesine yazmış, ancak benim bildiğim pas geçemk kaza yapmak değildir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DC-10 kazası yok diyen yorumu yazana hatırlatayım. DC-10 olarak değil ama aynı uçağın modernize edilip adı değiştirilmiş hali olan MD-11 düşmüştür. Hemde Swissair şirketine ait. Düşme yeri pasifik okyanusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
McDonell Douglas THY nin 1974 kazasindan sonra iflas etmedi, 90 li yillara rakipleriyle yarisacak bir ucak familyasi hazirlayamadigi icin 1997 de batti ve Boeing tarafindan alindi...... Bu konulari arastiralim!! Ayrica asagida son yirmi yilda saydigim kazalar arasinda DC-10 kazasi yok. Bir ucak sadece kaptan yüzünden degil sirketin sorumlu oldugu bir cok baska nedende düsebilir. Onun icin "hic bir kaptan düsmek icin kalkmaz, HADI BIR DüSELIM.." gibi cocuksu yorumlara gerek yok lütfen. THY bir sekilde 20 yilda 8 kazaya imza atmis yüzlerce can almistir. Bu sayida THY büyüklügünde bir sirket icin korkunctur.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kardeşim sen dc10 'un 345 kişiye mezar olmasını THY ile mi ilişkilendiriyorsun anlayamadım McDonnell Douglas 'a bir şey söylemeyecekmisin ? bu kazadan biraz sonra iflas ettiğini biliyorsun herhalde veya diyarbakır da 75 kişi kaybettik bu da THY nin hatası mı ? askeri kule ye laf söylemeyecekmisin? ararsan her kazada ya teknoloji eksikliği var ya da imalat hatası .. hiç bir kaptan düşmek üzere havalanmaz. veya HADİ BİR DÜŞELİM demez ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000