06 Aralık 2018, Perşembe 13:11:15

'THY dünyanın en büyük havayolları arasına girecek'

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Yarından tezi yok patronlar olarak otellerin genel müdürlerine 'kişi başı gecelik gelir ne?' diyeceksiniz, sonra doluluğu soracaksınız, en son da maliyetleri soracaksınız. Nicelikten çok nitelikli turiste odaklanacağız" dedi.
  • THY zaten öyle, hayrola THY turizm bakanlığına mı bağlanacak nedir bu son zamanlardaki THY ilgisi.
  • Yıllarca THY’yi tek rakibin gör sonra üstüne bu lafları söyle, içi okkalı bir cızz edip (keh keh) bakanlığı bırakmayı bile aklından geçirmediyse.. Nelere kadirsin ey siyaset...
  • Sayın bakan bir kere diyor ki yurtdışından gelen Türkler , onlar yerli turist sınıfında değerlendirilmeli, ayrıca 40 Mio kişi diyor, acaba sadece Floransa, Las Vegas, Paris gibi şehirlerin (ülke değil) yıllık ağırladığı turist sayısını merak eder mi? İstanbul tek başına bir değerken, acaba yoluna kaç milyon turist İstanbul a geliyor
  • Mesela sahibi olduğunuz otelin geceliği 5 bin tl.. Ordan başlayabilirsiniz..
  • Sen önce anavatandaki Türkler için birşeyler yap. Yıllardır kendi ülkemizin nimetlerinden pahalılık ve çifte standart yüzünden faydalanamıyoruz yabancıya ucuz bize pahalı ne güzel ! Adamlar 300-400 euroya uçak ve herşey dahil lüks otellerde 1 hafta tatil yapıyor peki ya biz? Ayrıca turizmimiz, kazıkçı taksici, otelci, turcu, esnaf ve türkçe konuşamayan ucuz iş gücü olarak görülen, mayolu kız görünce kafayı yiyen köylü, kasabalılar ile mi artacak ?
  • Bakanın kendi havayolu şirketi var ve kendisi thy nin yükselişi için çalışıyor.
  • Lufthansa yı asla geçemeyiz bu net!
  • Biz büyük olmak için değilde para kazanmak için sıralamaya girelim. Uçağı almak önemli değil. Önemli olan yolcu doluluğu müşteri memnuniyeti.

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Yarından tezi yok patronlar olarak otellerin genel müdürlerine 'kişi başı gecelik gelir ne?' diyeceksiniz, sonra doluluğu soracaksınız, en son da maliyetleri soracaksınız. Nicelikten çok nitelikli turiste odaklanacağız" dedi. 

38 ülke ve 48 ilden gelen bin 200’ü aşkın katılımcısıyla büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapan 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Fuar İzmir’de düzenlendi. 

"46 milyon üzeri turisti Türkiye’de ağırlamış olacağız"

Burada açıklamalar yapan Bakan Ersoy; '2016’da yaşanan olumsuzluklardan sonra 2017’de Türkiye turizminde başlayan düzelmenin 2018’de hızla devam ettiğini kaydederek; "Yıl sonu 40 milyon hedefini yakalayacağız. Yurt dışından gelen Türkleri de katarsak 46 milyon üzeri turisti Türkiye’de ağırlamış olacağız. Sayı olarak Türkiye istenilen yerlere gelmiş durumda. Önceliğimiz sayıdan çok niteliği artırmak olacak. Nitelikli turisti hedefliyoruz. Şimdi öz güvenli olma zamanı. Şimdi Türkiye olarak bir üst lige çıkma zamanı. Türkiye olarak buna hazırız. Ama maalesef hala küçük bir kesim devlet teşvikleri ile devlet katkısı ile devam edecek ‘küçük olsun benim olsun Türkiye ne olursa olsun’ düşüncesiyle hareket etmek istiyor. Bu devir Türkiye’de kapandı. Bundan sonra küçük hesapların pelinde değil, büyük hesapların peşinde hedeflerimizi büyük koyacağız. Buna ulaşmak için gerekli alt yapıya hazırız."

"Hedef dünyanın sayılı havayolları arasına girmek"

Dünyanın en büyük havalimanının İstanbul’da hizmete girdiğini hatırlatan Bakan Ersoy, "Avrupa ile kıyasladığımızda, oranın ekonomisi, turizm potansiyeli en büyük ülkesi 7 yıldır İstanbul havalimanı ile kıyaslanmayacak kadar küçük havalimanının açılışını geciktiriyor. Biz 3,5 yıllık gibi kısa sürede en büyük havalimanını hizmete almayı başardık. Turizm açısından en önemli araçlardan biri olan ulaşımla ilgili elimizde THY gibi silah var. THY, yeni havalmınanıyla birlikte önümüzdeki yıllarda her yıl filosuna 50 uçak katacak, siparişler verildi. Dünyanın en çok noktasına uçan THY, birkaç yıl içinde yeni uçaklarla Avrupa'nın bir numaralı havayolu şirketi olacak. Hedefimiz sadece Avrupa'nın değil dünyanın sayılı havayolları arasına girmek. Bizim için hayati önemi olan altyapı, ulaşım sorunları çözüldükten sonra turizmin diğer paydaşları olarak kendimizde gerekli özgüveni bulup hızlı yola almamız gerekiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren değişiklikler yapmak, yeni adımlar atmak zorundayız. Kararlı şekilde ilerliyoruz" dedi. 

'THY dünyanın en büyük havayolları arasına girecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

THY ile çok ilgili ~ 5 yıl önce
THY zaten öyle, hayrola THY turizm bakanlığına mı bağlanacak nedir bu son zamanlardaki THY ilgisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CIZZ ~ 5 yıl önce
Yıllarca THY’yi tek rakibin gör sonra üstüne bu lafları söyle, içi okkalı bir cızz edip (keh keh) bakanlığı bırakmayı bile aklından geçirmediyse.. Nelere kadirsin ey siyaset...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her zamanki saçmalıklar ~ 5 yıl önce
Sayın bakan bir kere diyor ki yurtdışından gelen Türkler , onlar yerli turist sınıfında değerlendirilmeli, ayrıca 40 Mio kişi diyor, acaba sadece Floransa, Las Vegas, Paris gibi şehirlerin (ülke değil) yıllık ağırladığı turist sayısını merak eder mi? İstanbul tek başına bir değerken, acaba yoluna kaç milyon turist İstanbul a geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alli ~ 5 yıl önce
Mesela sahibi olduğunuz otelin geceliği 5 bin tl.. Ordan başlayabilirsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakan bey ! ~ 5 yıl önce
Sen önce anavatandaki Türkler için birşeyler yap. Yıllardır kendi ülkemizin nimetlerinden pahalılık ve çifte standart yüzünden faydalanamıyoruz yabancıya ucuz bize pahalı ne güzel ! Adamlar 300-400 euroya uçak ve herşey dahil lüks otellerde 1 hafta tatil yapıyor peki ya biz? Ayrıca turizmimiz, kazıkçı taksici, otelci, turcu, esnaf ve türkçe konuşamayan ucuz iş gücü olarak görülen, mayolu kız görünce kafayı yiyen köylü, kasabalılar ile mi artacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 5 yıl önce
Bakanın kendi havayolu şirketi var ve kendisi thy nin yükselişi için çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 5 yıl önce
Lufthansa yı asla geçemeyiz bu net!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 5 yıl önce
Biz büyük olmak için değilde para kazanmak için sıralamaya girelim. Uçağı almak önemli değil. Önemli olan yolcu doluluğu müşteri memnuniyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000