05 Ekim 2013, Cumartesi 10:48:28

THY ‘DÖNÜN’ DEDİ GREV KAN KAYBETTİ

Türk Hava Yolları’nda 15 Mayıs’ta başlayan grev devam ederken ‘dönün’ çağrısına uyan bir grup grevcinin daha işine döndüğü öğrenildi.
  • Topçu Hava Yolları
  • Ayni isi atlas 2000 tl civari maas alarak yapiyor tk dakiler 2,5 katini alarak yapiyor. Fark derken bundan bahsetmistik!
  • Sendikanın hükümet karşıtı olduğu yıllarca dile getiriliyor. Gerçek olan işçilerin haklarını aramak ve onurlu işçi eylemi yapmakdır. Yöneticilerin emirlerinden çıkmayan yalaka gurup bunları herzaman dile getirmilerdir. Geçmiş hükümetlerde herzaman bunu dile getirdi, gerçeklerle hiçbir ilgisi olmamıştır.
  • para sıkıntısından değil de artık dirense de bir şeylerin değişmeyeceğini bilen insanlar bu saatten sonra dönmenin açıklaması bu.. 4 ay önce hala bir umut olabilirdi ama şuan da yok kaybettiğini kabullenmek bu! siz greve çıkmayanlar ağlanmaya da artık hiç hakkınız yok en azından biz denedik belki sirket bu değişime tepkili oldugumuzu görünce aldığı karardan döner diye ama bu değişimden şikayetci olan 16000 kişiden sadece 1600 ü diye kaale alınmadık ! yani sonuç sizin yüzünüzden böyle ve hala unutmadan yorum yapabiliyorsunuz . helal olsun.
  • Sendikalar kimsenin babasının malı değildir.Hiç kimsede sendikalar için vazgeçilmez değildir. Sendikamızın geleceği açısından reform hareketi kesinlikle gereklidir. Yıkıcı değil yapıcı, ideolojik değil pratiğe dönük ve tamamen üyelerinin menfaatlerine odaklanmış yeni bir yönetim.
  • Arkadas atlastan bir farkımız kalmayacak demiş. Siz atlasa kurban olun. Atlas gibi bir şirkette çalışsaydınız bunların hiç biri başınıza gelmezdi. Atlas adam harcamaz.
  • inv sen ne kullaniyorsan ben de ondan istiyorum. dunya degisiyor ne grevi, mahkemede hakkini ara diyor. bu adamlar greve nasil ciktilar sence, sendika ile tk mahkemede degil de kirk pinarda mi karsilasti saniyorsun?
  • Butun yorumlar boş! Topçu ve bu hükümet gitmedikçe hicbirsey olmayacak! Sendika bitirilecek hep birlikte görecegiz. Pegasus yada atlastan farkimiz kalmicak! Bayrak tasiyicisi olmak da önemli degil cunku o bayrak da kalkdirilsin diye yapmadiklari kalmiyor! Hepimize gecmis olsun :(
  • Son kabulde grevden donen sayisi 150.
  • Mantığını öfkesine kurban etmemiş herkese tek bir şey sormak istiyorum Sizce bu hükümet kendine bu kadar muhalif olan ve aktif olarak çalışan bir sendikanın başkanının her hangi bir konuda bir açığı ya da yanlışı olsa onu orada tutmaya devam mı ederdi yoksa gece yarısı baskınıyla içeri mi alırdı? Bulsalar size kalmazdı üzülmeyin hükümet verirdi dersini... At gözlüklerinizi çıkarın Aklınıza bile gelmeyecek hak ve özgürlükleri kazandırdı size bu yönetim Kullanmayın o zaman 8 boşun birini Yıllık izinden 2 gün verin dakikasına tebliğ kabul edin boşlarınızın yeri değişebilsin ya da kreş yardımını almayın doğum izninizden 28 günü verin yatıdaki 24 saatinizi boş günden sayın 12 13 gün aralıksız uçun. Ne de olsa sendikanın kasasını boşalttı kazandıklarının ne önemi var çok şefkati kollara bırakın kendinizi ne olacakki! Bu kadar iftira atarken hala nasıl bu hakları kullanıp vicdanınız sizi rahatsız etmiyor benim aklım almıyor Saygılar

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında anlaşmazlıkla sona eren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonra başlayan grev 5. ayına yaklaşırken grevcilerden bir kısmının daha işine geri döndüğü öğrenildi.

Daha önce iki kez THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun, “ İşinize dönün” çağrısını dikkate alarak çok sayıda grevcinin işbaşı yapmasından sonra bu kez de ekip planlama grevcilere “dönün” çağrısı yaptı. Ekip planlamanın çağrısına uyan uçucu personel, hemen uçuşlara gönderildi. Son çağrı sonrası 70-80 kadar grevcinin uçuşlara geri döndüğü belirtilirken halen grevi sürdüren 400 kadar THY çalışanının olduğu kaydedildi.

THY’nin daha önceki çağrıları sonrası greve katılan 300-400 civarında çalışan işine geri dönmüştü.

Öte yandan greve ilişkin belirsizlik grevcilerin kafasını hayli karıştırdı. 5 aydır maaş alamayan grevcilerin ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığı belirtilirken çağrıya uyarak işlerine geri dönenlerin bu kararlarında maddi anlamda oldukça yıpranmalarının etkili olduğu öğrenildi. Halen 400 kadar THY çalışanının kararlı grev direnişi ise devam ediyor.

©AirportHaber ÖZEL

THY ‘DÖNÜN’ DEDİ GREV KAN KAYBETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Topçu Hava Yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ayni isi atlas 2000 tl civari maas alarak yapiyor tk dakiler 2,5 katini alarak yapiyor. Fark derken bundan bahsetmistik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
Aynı iş olduğundan o kadar emin olma, istersen atlastan tkya geçen arkadaşlarına bi sor!
ÖS ~ 11 yıl önce
Sendikanın hükümet karşıtı olduğu yıllarca dile getiriliyor. Gerçek olan işçilerin haklarını aramak ve onurlu işçi eylemi yapmakdır. Yöneticilerin emirlerinden çıkmayan yalaka gurup bunları herzaman dile getirmilerdir. Geçmiş hükümetlerde herzaman bunu dile getirdi, gerçeklerle hiçbir ilgisi olmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
para sıkıntısından değil de artık dirense de bir şeylerin değişmeyeceğini bilen insanlar bu saatten sonra dönmenin açıklaması bu.. 4 ay önce hala bir umut olabilirdi ama şuan da yok kaybettiğini kabullenmek bu! siz greve çıkmayanlar ağlanmaya da artık hiç hakkınız yok en azından biz denedik belki sirket bu değişime tepkili oldugumuzu görünce aldığı karardan döner diye ama bu değişimden şikayetci olan 16000 kişiden sadece 1600 ü diye kaale alınmadık ! yani sonuç sizin yüzünüzden böyle ve hala unutmadan yorum yapabiliyorsunuz . helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dönme seydin.. ~ 11 yıl önce
be kardeşim senin şimdi gördüğünü biz grev günü gördük,ben onu bunu bilmem çok bilen KAPTANLARIMIZ greve katılmadı.Git onlara derdini anlat.
Reform Hareketi ~ 11 yıl önce
Sendikalar kimsenin babasının malı değildir.Hiç kimsede sendikalar için vazgeçilmez değildir. Sendikamızın geleceği açısından reform hareketi kesinlikle gereklidir. Yıkıcı değil yapıcı, ideolojik değil pratiğe dönük ve tamamen üyelerinin menfaatlerine odaklanmış yeni bir yönetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Arkadas atlastan bir farkımız kalmayacak demiş. Siz atlasa kurban olun. Atlas gibi bir şirkette çalışsaydınız bunların hiç biri başınıza gelmezdi. Atlas adam harcamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangisi ~ 11 yıl önce
eminmisiniz???bu konuyu bir daha düşünün bu kadar kesin konuşmayın derim
garip ~ 11 yıl önce
inv sen ne kullaniyorsan ben de ondan istiyorum. dunya degisiyor ne grevi, mahkemede hakkini ara diyor. bu adamlar greve nasil ciktilar sence, sendika ile tk mahkemede degil de kirk pinarda mi karsilasti saniyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Butun yorumlar boş! Topçu ve bu hükümet gitmedikçe hicbirsey olmayacak! Sendika bitirilecek hep birlikte görecegiz. Pegasus yada atlastan farkimiz kalmicak! Bayrak tasiyicisi olmak da önemli degil cunku o bayrak da kalkdirilsin diye yapmadiklari kalmiyor! Hepimize gecmis olsun :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Son kabulde grevden donen sayisi 150.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vicdanım rahat ~ 11 yıl önce
Mantığını öfkesine kurban etmemiş herkese tek bir şey sormak istiyorum Sizce bu hükümet kendine bu kadar muhalif olan ve aktif olarak çalışan bir sendikanın başkanının her hangi bir konuda bir açığı ya da yanlışı olsa onu orada tutmaya devam mı ederdi yoksa gece yarısı baskınıyla içeri mi alırdı? Bulsalar size kalmazdı üzülmeyin hükümet verirdi dersini... At gözlüklerinizi çıkarın Aklınıza bile gelmeyecek hak ve özgürlükleri kazandırdı size bu yönetim Kullanmayın o zaman 8 boşun birini Yıllık izinden 2 gün verin dakikasına tebliğ kabul edin boşlarınızın yeri değişebilsin ya da kreş yardımını almayın doğum izninizden 28 günü verin yatıdaki 24 saatinizi boş günden sayın 12 13 gün aralıksız uçun. Ne de olsa sendikanın kasasını boşalttı kazandıklarının ne önemi var çok şefkati kollara bırakın kendinizi ne olacakki! Bu kadar iftira atarken hala nasıl bu hakları kullanıp vicdanınız sizi rahatsız etmiyor benim aklım almıyor Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000